Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj musiałam prosić męża o pomoc.... Brzuch zasłania mi widok. Co prawda dość sprawnie mu to poszło
Samo golenie jakoś na czuja daje radę, ale muszę się dość mocno zgiąć i zaczyna mi się kręcić w głowie. Wiem, że lekarzowi to obojętne jest, ale ja się źle czuje nieogolona
same odrastające włoski mnie drażnią, zaczyna mnie wszystko swędzieć i najchętniej to bym co chwilę szła się myć.
-
agania wrote:Mierzyłyście ile macie cm w obwodzie brzucha? Ja nadal na plusie 3kg, chyba stres mnie zżera, zaczyna mnie to niepokoić.
-
justa1509 wrote:mierzyłam, wyszło jakieś 93 cm, ale nie wiem ile miałam przed ciążą, na plusie jestem jakieś 8-9 kg, ale praca siedząca, dużo spania w dzień...
Ja mam 94 cm, przed ciążą też nie wiem ile było. A ja właściwie ciągle leżę albo siedzę, ruchu mało. -
nick nieaktualny
-
Ja mam 99cm ale nie wiem ile było wcześniej, na pewno więcej niż standardowe 60cm
Waga +9kg. Jutro mam usg i juz nie mogę sie doczekać, nie widziałam małej od 8tygodni.
Odnośnie sesji ja mam 23 czerwca, brzuszek juz ładnie widać wiec myśle ze to dobry termin. Teraz myśle ciągle o wyprawce i kąciku dla małej. Okazało się ze łóżeczko od siostry jest mocno zniszczone a przewijak nie nadaje sie na łóżeczko bo nie ma nóżek wiec czekają nas zakupy. Kupowała któraś łóżeczko z ikea? Jakieś opinie?
-
nick nieaktualnye_mii wrote:U mnie 102cm
Waga jakieś +9kg. A w temacie depilacji, ostatnio się dowiedziałam że przed cc jest zalecenie żeby przez conajmniej tydzień się nie golić. Nie wiem jak do tego podejść, bo dla mnie będzie to bardzo niekomfortowe.
Tak? Pierwsze slysze takie cosA czemu niby?
-
misia-kasia wrote:Kupowała któraś łóżeczko z ikea? Jakieś opinie?
My mamy łóżeczko z Ikei i jestem zadowolona. Teraz odziedziczy je młodsza, bo łóżeczko wygląda jak noweJest drewniane, bez elementów z MDF i malowania, więc nawet zadrapania nie ma.
misia-kasia lubi tę wiadomość
-
e_mii wrote:Pisała o tym mamaginekolog i czytałam na stronie szpitala. Golenie osłabia naskórek, powoduje mikrourazy, które zwiększają ryzyko infekcji rany po cięciu cesarskim.