Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja teraz też ciągle rozgrzana, w ciąży to niby normalne
W dzień szukam cienia i męczy mnie odrobina słońca, zimą okna otwierałam
teraz śpię przykryta tylko dlatego, że mi nie wygodnie jak nie mam nic na siebie narzuconego.
Ja w lipcu mam pierwszą rocznicę ślubu i muszę męża gdzieś wyciągnąć -
Marta..a wrote:Czy tylko ja mam taką słabą tolerancję na temperaturę? Śpię z otwartym oknem, mąż przykryty pod szyję kołdrą, ja w koszulce i w gaciach na wierzchu, kołdra mogłaby nie istnieć, a i tak czuję się cała mokra jak się przebudzę.. do tego 3 pobudki w nocy, to kot mnie obudzi, to mi gorąco to muszę siku... Chyba już mój organizm się przygotowuje na nocne wstawanie. Dobrze, ze w tych pobudkach nie czuję ruchów młodego, więc jest marna szansa, że w nocy będzie spał
Ah i oczywiście, zawsze było tak, że ja spałam w długich spodniach, długim rękawie, grzejnik rozkręcony, a on mi męczył, że mu gorąco..
Dotarło do mnie, że w niedzielę, mam pierwszą rocznicę ślubuco taka ciężarówka może wykombinować dla męża? Zawsze na urodziny itp. chodziliśmy na sushi i wino śliwkowe no ale teraz odpada
on pewnie kupi jakiegoś kwiatka a ja co mogę mu sprezentować? Coś symbolicznego jak kwiatek właśnie
-
nick nieaktualnyJa tez zle spie i sie czesto budze. Dzisiaj wstalam o 4 rano na siku i juz wyspana bylam, nie moglam zasnac oczywiscie. I jeszcze zaraz zaczely pieprzone ptaszki sobie swiergotac i jakas nawiedzona sowa hukac, no i juz w ogole nie moglam spac!
Przed chwila wykapalam kota bo sobie nie poradzil z kuweta oj masakra ten dzien sie zaczal -
Ja też niewyspana, przebudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć. A jak już zasnęłam to o 5.30 była pobudka, mierzenie temperatury, ciśnienia i słuchanie brzucha.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
Ja też słabo znoszę upały, ale u mnie pojawiło się to jakieś 6-7 lat temu. Wcześniej mi to w ogóle nie przeszkadzało, zresztą mieszkałam nawet rok w Hiszpanii - teraz nie wiem jak ja to znosiłam
W taki upał muszę mieć przy sobie słodki napój, najlepiej colę, bo robi mi się słabo.
-
No i ostatnie noce mam słabe, bo się córa pochorowała i budzi się czasem po kilka razy na godzinę
Nie wiem co się przypałętało, ale ma gorączkę już trzecią noc. Ostatnio chora była w październiku, dziwne, że przetrwała mrozy, a dopadło ją coś teraz
-
Witam się w 30 tygodniu!
coraz bliżej. Mam nadzieję że jeszcze 6 tygodni pociągniemy w dwupaku.
Czy któraś coś wie na temat ananasa czy można jeść w ciazy?ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanilia120 wrote:Czy któraś coś wie na temat ananasa czy można jeść w ciazy?
A czemu nie można by było jeść go w ciąży?
Jest zdrowy, smaczny.. (oprócz tego z puszki) pon9c pomaga na zaparcia.
Ja wiem kiedyś przez nasze prababcie powstało dużo mitów.
Bo to zawiera to a to tamto.
☆ Tone by trzrba było zjeść. Hehe.
To tak jak z herbatą z liśći malinefekt placebo działa cuda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 10:11
-
Ananas zawiera substancje mogące zmiękczać szyjkę, więc jest polecany na końcówce celem przyspieszenia porodu. Ale wiadomo, nie jest tak, że jak się zje od czasu do czasu, to się urodzi na drugi dzień
Trochę na ten temat można znaleźć tu:
https://mamaginekolog.pl/zrobic-aby-zaczac-rodzic/vanilia120 lubi tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Mnie tak bolą plecy w odcinku piersiowym, że nie wiem co z sobą zrobić. Nie mogę siedzieć, leżeć. Najlepiej mi jak leżę na boku, no ale kurde ile można.
nesssa, ja miałam tak w pierwszej ciąży przez bite 2 miesiące. Non stop bolało, w samochodzie to jeździłam na półleżąco, bo jedynie w takiej pozycji było mi znośnie. Poszłam nawet na rehabilitację, ale nic nie dała. Pomogło dopiero jak córka obróciła się główką do dołu - minęło jak ręką odjął. U ciebie maluch w jakiej jest pozycji?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyvanilia120 wrote:No tak jak napisała Letica slyszalam właśnie gdzieś że można to jeść ale pod koniec ciazy.
Bez przesady. Jem całą ciążę bo lubię.
Każdy koktajl robię z ananasem.
A do porodu daleko..
Ja akurat nie wierzę w szamanów i te inne czary..
Moja koleżanka wierzyła w herbatkę z liści malin. Piła tak jak zalecali. Bo ponoć ma przyspieszyć i ułatwić poród.
Urodziła po terminie. I łatwo w całe nie było.
Może i działa to wszystko ale trzeba by było tego wszystkiego spożywać wielkie ilości.. kąpać się w tym i nacierac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 10:17
-
Dziewczyny dawno mnie tu nie było a ciężko nadrobić taka ilość wpisów. Mam pytanie do dziewczyn co już rodziły. Czy Wam się organizm oczyszczał przed porodem? Mam na myśli biegunkę. Od wczoraj mnie męczy i biegunka ale też ból żołądka a mały bardzo się rusza. Trochę mi też niedobrze. Przedwczoraj mąż zabrał mnie na kolację i pojadlam sobie trochę różnych potraw i tak myślę czy może mi coś po prostu zaszkodziło. Jeśli mi się uda to zapisze się dziś do mojej ginekolog bo już się wystraszyłam i zaczęłam pakować torbę do szpitala13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
U mnie noce są jeszcze znośne, chociaż wczoraj wieczorem grillowaliśmy i wypiłam chyba litr wody z cytryną, więc w nocy 4 razy biegałam siusiu.
Ananasa też jadam, myślę że gdyby tak wszystko działało na przyspieszenie porodu to nikt by nie rodził po terminie. -
Leticia wrote:nesssa, ja miałam tak w pierwszej ciąży przez bite 2 miesiące. Non stop bolało, w samochodzie to jeździłam na półleżąco, bo jedynie w takiej pozycji było mi znośnie. Poszłam nawet na rehabilitację, ale nic nie dała. Pomogło dopiero jak córka obróciła się główką do dołu - minęło jak ręką odjął. U ciebie maluch w jakiej jest pozycji?
Mała miesiąc temu była główką w dół, w środę zobaczę jak teraz. Ale ja ją czuję właśnie z prawej strony bardziej, tak jak plecy. A dzisiaj jeszcze mi chyba przywaliła z prawej strony wysoko gdzieś w okolicach żeber. Więc faktycznie całkiem możliwe, że gniecie mi jakiś nerw.