X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami obrywam pod żebro, ale to boli wtedy... Dzisiaj jakoś Filip spokojny, niech da mi czasem odpocząć :D czasami trafia w jakiś nerw, bo uczucie jest porównywalne do wiercenia w zębie :P
    Położenie ostatnio było miednicowe, później w poprzek, a teraz nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 10:35

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia, proszę o zmianę imienia. Będzie Łucja :)

ingelita lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Mała miesiąc temu była główką w dół, w środę zobaczę jak teraz. Ale ja ją czuję właśnie z prawej strony bardziej, tak jak plecy. A dzisiaj jeszcze mi chyba przywaliła z prawej strony wysoko gdzieś w okolicach żeber. Więc faktycznie całkiem możliwe, że gniecie mi jakiś nerw.

Może być też tak, że jest niesymetrycznie ułożona i po jednej stronie Ci ciężej. To jak z noszeniem plecaka na jedno ramię - w końcu zacznie boleć, a tu przecież nosisz 24/7 ;)

nesssssa lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sushi wolę nie ryzykować i mój mąż też.. przez to ze tej durnej toksoplazmozy nigdy nie przechodziłam tak się boję... niby i w tempurze można i z warzywami.. byle nie wędzone i surowe ale jaką ja mam pewność, że on te rolki ni będzie ciął tym samym nożem mi co przed chwilą surową rybę, albo na tej samej desce? :(

W lidlu kobiety powariowały z tymi sukienkami.. byłam w dwóch i w obu przypadkach same puste pudełka leżały. Jakimś cudem znalazłam rozpakowaną S czarną, będzie na sesję z brzuchem :)

Młody nie kopie tylko się tak wygina jakby bardziej, wczoraj coś wyciągnął, chyba nóżkę, że po całej jej długości czułam taki uwypuklony pasek, i czuję raz na brzuchu jak czymś rusza,a czasami tak w środku jakby atakował mi kręgosłup wtedy czuję w całych plecach jak się rozchodzi takie uderzenie, wczoraj chyba był oparty pleckami o mnie i jak miał czkawkę to miałam wrażenie, że mam ją razem z nim tak mi po całym kręgosłupie szło.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam iść do Lidla, ale za gorąco jest :/ Ale u mnie jakoś zawsze wszystko jest, z poprzedniej partii ciuszków dla dzieci to do tej pory produkty leżą. Więc liczę, że jak pójdę jutro, to coś znajdę.

A dziewczyny, któraś już robiła sesję brzuszkową? Albo znalazła fajnego fotografa za rozsądne pieniądze? Może macie kogoś do polecenia na Mazowszu? :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi prosze jakie butelki kupić? to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia
    tak samo kosmetyki, co jest potrzebne a co zbędne ?

angelika22
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wysłałam mamę do Lidla po sweterek. Przyszedł dziś becik i przewijak, a w piątek ubranka ostatnie. Czekam jeszcze na jedną paczke i praktycznie zakończę wyprawkę. Zostaną z 3-4 rzeczy za które odpowiada mąż. Teraz leżę i czekam aż wróci małż ze sklepu z moim tortem urodzinowym bo rodzice wpadną i pewnie sąsiedzi bo pytali męża o prezent.

Edit: wstyd pierwszy raz kupuje ciasto, a nie będzie domowej roboty, ale nie mam siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 11:55

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, dłuuugi weekend skonczony, moze w koncu cos odpocząć :D
    Cały weekend wizytowalismy sie urodziny a to u jednej a to u drugiej a to u znajomych i tak odwiedzin nie było końca. Dobrze juz byc w swoim domu i polezec w gatkach i swoim wytartym koszulku na kanapie :)

W srode mam wizyte u gin i jestem strasznieeeeee ciekawa ile mały juz wazy, bo od ostatniego miesiaca przytyłam tylko 1 kg, ato niby najgorętszy okres wzrostu dziecka wiec nie wiem co bedzie....

3i492n0agf4rykt3.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was pisała jakiś czas temu o jakimś samoopalaczu albo balsamie bazującym który jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. W przyszłym tygodniu mam sesję brzuszkowa i jakoś podczas weekendu opalilam nogi i ręce i teraz widzę, że brzuch dużo jaśniejszy o dziwnie to wyglada. Pasowało by to jakoś wyrównać do zdjęć ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was pisała jakiś czas temu o jakimś samoopalaczu albo balsamie bazującym który jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. W przyszłym tygodniu mam sesję brzuszkowa i jakoś podczas weekendu opalilam nogi i ręce i teraz widzę, że brzuch dużo jaśniejszy o dziwnie to wyglada. Pasowało by to jakoś wyrównać do zdjęć ;)

ooo, fajnie :) W ogole szybko robisz swoją sesje brzuszkowa, mi pani fotograf powiedziała ze najlepszy jest 8 miesiac, kiedy brzuszek jest juzcałkiem duzy i okrąglutki :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie potwornie swędzi brzuch... pewnie to naciągająca się skóra... Pomaga smarowanie się kremami, na szczęście mam w szufladzie jakiś krem do rąk to może przyniesie ulgę :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sesję mam 29.06 dopiero :)
    Kosmetyki to blog srokao najlepiej poczytać i coś dla siebie wybrać, a butelkę ja kupiłam 1 nuk nature sense bo nie powinna utrudniać karmienia piersią, a jak się naczytałam, że dzieci wybrzydzają tymi smoczkami to stwierdziłam że dokupię dopiero jak zacznie z niej pić :)

Chyba upał daje mi się we znaki bo zaczęłam czytać o pieluchach wielorazowych..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z moją fotografką rozmawiałam i też poleciła mi lipiec. Sukienke wczoraj kupiłam- czerwoną na ramiączkach do kostek:) nigdy nie chodziłam w długich sukienkach, będzie coś nowego. Ja za sesje płacę podobno 200 zł, będe mieć u fotografki która robiła nam sesje ślubną, więc mam zniżkę.

Właśnie ukisiłam ogórki, tylko jak ja przeżyje te kilka dni zanim się ukiszą?

Co do wyprawki, moją mogę uznać za zakończoną. Pewnie jeszcze kilka rzeczy dokupię, ale to drobnostki. Wczoraj kupiłam przewijak taki nakładany na łóżeczko, naklejki na ścianę żeby mała miała swój kącik no i zamówiliśmy fotelik.

Jeśli chodzi o temperature to gdyby nie to że jestem opuchnięta i wyglądam jak baleron, to znosze całkiem okej. No i mam czasem problem z oddychaniem ale dlatego że mi duszno, nie mam tlenu. Czasem wieczoremm jest mi nawet zimno jak siedzimy na dworze i wtedy marze o swetrze i skarpetkach:D jak czytam wasze wpisy to zemną jest chyba coś nie tak:p

A moja mała chyba znów fiknęła głową w dół, znów mam cały dół skopany, jelita i pęcherz, nawet chyba mi cośtam uciska bo czasem nie mogę się wysikać, leci jak by chciało a nie mogło, no i chce mi sie siku praktycznie cały czas. A nogi ma po mojej prawej stronie brzucha, ale tak bardzo z prawej strony, bo czuje jak kopie. Ostatnio czułam bardziej takie wicie się, a od wczoraj znów kopniaczki:) chyba szuka wygodnej pozycji:)

W ogóle brzuch rośnie mi ostatnio z dnia na dzień:) dalej nie wyglądam na 7 miesiąc, tak może na 5 ale wreszcie już coś widac, i w końcu czuję się jak kobieta w ciąży:)

Jak się rozpisałam... Przepraszam;)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sesję dość wcześnie czyli w sumie będzie 30 tc bo zdjęcia będzie nam robić znajoma która sama jest w ciąży i pracuje do końca czerwca i akurat ten termin najpóźniej miała wolny. Brzuszek mam w sam raz, nie jest ogromny, mam ładna piłeczkę więc nie będę wyglądać jeszcze jak slonica ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, zadam intymne dosyć pytanie, ale jak wygląda w szpitalu sprawa golenia w intymnych miejscach? Olałaś sprawę czy coś tam dbasz? Zastanawiam się właśnie nad tym. Jeśli uznasz pytanie za bardzo intymne to nie odpowiadaj.

Dooti lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lidlu wymiecione były te sweterki. Chciałam kupić w rozmiarze 62, ani jednego nie było. Kupiłam więc 56. Ale za to było mnóstwo ubrań z poprzedniej partii. Kupiłam jedynie ten sweterek i sliniaczki.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ciężki temat :P za pierwszym razem bez problemu na czuja pod prysznicem, za drugim trochę gorzej i się zaciełam ale jakoś dałam radę. Teraz to chyba będę musiała męża zatrudnić tylko nie wiem jak to na stojąco pod tym prysznicem zorganizować. Na szczescie jak się nic nie dzieje to do badania zapraszają w poniedziałki więc można to przewidzieć. W ogóle to i tak staram się jak najszybciej ogarnąć ten prysznic bo nie chcę tam długo stać.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Agania ciężki temat :P za pierwszym razem bez problemu na czuja pod prysznicem, za drugim trochę gorzej i się zaciełam ale jakoś dałam radę. Teraz to chyba będę musiała męża zatrudnić tylko nie wiem jak to na stojąco pod tym prysznicem zorganizować. Na szczescie jak się nic nie dzieje to do badania zapraszają w poniedziałki więc można to przewidzieć. W ogóle to i tak staram się jak najszybciej ogarnąć ten prysznic bo nie chcę tam długo stać.

Widzisz, mnie badać nie można przez to łożysko przodujące. Jedynie co to usg dopochwowe. Czyli powiedzmy, że nie zarastasz, ale żeby być cały czas na 0 to też nie :D o to mi chodziło :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytałam u mamyginekolog, że nasza „fryzura” na dole nie ma dla lekarzy żadnego znaczenia ;-) ale wiem sama po sobie, że źle bym się czuła idąc na wizytę zarośnięta :-) Ale jak ktoś nie ma oporów i większym wyzwaniem jest golenie to myśle że spokojnie można tam się zapuścić na jakiś czas ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie takie busze ci lekarze widzieli ;) Wątpię, żeby jeżyk robił na nich jakiekolwiek wrażenie ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ