X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie. Oczywiście nie robiła usg. Immogluboliny nie podali bo nie mają w hurtowniach w już nie dostanę. Jakaś masakra. !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:40

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wizyta za 3 tygodnie.
    U mnie 12.5 kg na plusie.
    1 kg tylko w tym miesiącu

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego tycia w ciąży to ja nie zrozumiem za nic. Nie wiem jak niektróre z nas mogą mieć nadal + 4 kg na plusie :-) ja +12 kg. Poza jedym większym wyskokiem to ja co miesiąć z wizyty na wizytę tyję po 2 kg. Skończy się chyba na + 16-18 kg chociaż za nic nie wiem, gdzie poza brzuchem i piersiami to poszło. Wszyscy się dziwia jak mówię ile już mam na plusie.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie brzuch widać tylko jak stanę bokiem :P z przodu to troszkę po odkształcenia na bluzce, ale talia mi została :) troszkę bardziej pucata na twarzy jestem i tyle. A jem bardzo dużo, słodkiego nie ograniczam, jem późno kolację, ale to u mnie kwestia genów.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze strony szpitala na Żelaznej
    "Drogie Panie pamiętajcie o:
    -pozostawieniu cennej biżuterii w domu
    -zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
    -skróceniu paznokci (bez tipsów)
    -rezygnacji z depilacji okolicy wzgórka łonowego przez okres 14 dni przed planową operacją ze względu na zwiększone ryzyko zakażenia rany."

Dla mnie też to jest dziwne, bo nie wyobrażam sobie pokazać się lekarzom zarośnięta. Pierwszą cc miałam nieplanowaną, goliłam się w skurczach przed samym wyjściem z domu, a później w szpitalu 3 dnia na obchodzie czułam już się źle z odrastającymi włochami.

Anuleczek lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was pisała jakiś czas temu o jakimś samoopalaczu albo balsamie bazującym który jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. W przyszłym tygodniu mam sesję brzuszkowa i jakoś podczas weekendu opalilam nogi i ręce i teraz widzę, że brzuch dużo jaśniejszy o dziwnie to wyglada. Pasowało by to jakoś wyrównać do zdjęć ;)
    Ja. Z lirene żel pod prysznic do ciemnej karnacji. Plus balsam z ziaji brazujacy..efekt w tydzien

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zmierzyć obwód brzucha i znalazłam tylko papierową miarkę z Ikei. Nie starczyło mi tych 100 cm, całkiem sporo zabrakło, i jeszcze ją porwałam :P Tyle że ja tłusta jestem, to i obwód większy. Na plusie 13 kg, pewnie znów dociągnę do 20 kg łącznie. Ale to już moja ostatnia ciąża, waga ciążowa ostatnio spadła szybko, to i teraz poleci :) I wtedy solidnie wezmę się za siebie, zrobię porządek z hormonami, i będę laska, o! ;)

squirrel, Qumish lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się budzę mokra jak mysz, a śpię prawie w otwartym oknie. Nawet mąż się już nie buntuje przeciw otwieraniu :P Te upały to nie dla mnie. Nigdy nie były, ale teraz to masakra. O 7 rano jestem już wykonczona ...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła żeby nie brać biżuterii bo może się okazać że jak wrócimy pp porodzie że jej już nie będzie bo zdarzają się kradzieże. Żeby nie brać karty, ewentualnie trochę drobnych. Max 50 zł.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nam położna mówiła żeby nie brać biżuterii bo może się okazać że jak wrócimy pp porodzie że jej już nie będzie bo zdarzają się kradzieże. Żeby nie brać karty, ewentualnie trochę drobnych. Max 50 zł.

Ooo to się chyba muszę przygotować ma gotówkę. :D :D

Planuje wzywać taxi. A że nie znoszę gotówki więc było dla mnie oczywiste, że kartą zapłacę. :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biżuterię to wiem że trzeba ściągać, ale to chyba nawet ze względów bezpieczeństwa. Kasa faktycznie może się przydać, ale nie jakiś majątek, ja tam nie planuje długo siedzieć :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz trochę zaroslam bo golilam sie ostatnio 2 tygodnie temu, wtedy jeszcze mi sie udało w połowie na oślep. Przymierzałam sie w weekend ale juz nic tam nie widzę ;) Dziś będę próbować a jak sie nie uda zawołam męża ;)

Ja kasy na poród chyba nie biorę poza dosłownie parę groszy, zakładam ze wszystko mi mąż dostarczy jak będzie trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 15:43

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w związku z wyjazdem nad jezioro zastanawiam się nad strojem kąpielowym. Jaki kupić? Tankini, bikini czy jednoczęściowy? Jak wychodzicie z brzuchem na plażę?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, w związku z wyjazdem nad jezioro zastanawiam się nad strojem kąpielowym. Jaki kupić? Tankini, bikini czy jednoczęściowy? Jak wychodzicie z brzuchem na plażę?

Zarówno na basen jak i jeziorko mam jednoczęściowy (Ale troche w stylu tankini)

Ale to kwestia gustu..
    Dla mnie wybór stroju to tragedia. Na duży biust ciężko znaleźć coś fajnego. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 16:05

• agania Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak odrastały mi włoski to normalnie tak w te szwy się wbijały... ciągnęły gdzieniegdzie. A one odrastały dopiero. To nie wyobrażam sobie jakby miały długie być.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam jednoczęsciowy, ale to kwestia indywidualnego komfortu, bo jakos nie czuje sie za dobrze w dwuczęściowym z wystającym tak ostro brzuchem

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 105cm w brzuchu :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:

Ja mam bikini, do mojego czerwonego dolu kupilam sobie nowy pasujacy kolorystycznie wielki stanik :D Jakos te wszystkie ciazowe jednoczesciowe to takie babcine mi sie wydawaly a brzucha nie ma sie co wstydzic wg mnie :P

Do obu cc bylam ogolona, raz przez polozne w pl a tu juz przyszlam gotowa i byly zadowolone ze maja mniej roboty. Nie wyobrazam sobie leczyc rany z wlochami tam :O

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Ufff, dłuuugi weekend skonczony, moze w koncu cos odpocząć :D
    Cały weekend wizytowalismy sie urodziny a to u jednej a to u drugiej a to u znajomych i tak odwiedzin nie było końca. Dobrze juz byc w swoim domu i polezec w gatkach i swoim wytartym koszulku na kanapie :)

W srode mam wizyte u gin i jestem strasznieeeeee ciekawa ile mały juz wazy, bo od ostatniego miesiaca przytyłam tylko 1 kg, ato niby najgorętszy okres wzrostu dziecka wiec nie wiem co bedzie....
    Ja też przybrałam tylko 1 kg w tym miesiącu. Aż się zdziwiłam.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie widziałam w gazetce Selgros pieluszki Pampers premium care newborne 88 szt za 42,11 z VAT. Wydaje mi się, że dobra cena bo w Rossmann sa za 49,99

vanilia120 lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ