Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tego tycia w ciąży to ja nie zrozumiem za nic. Nie wiem jak niektróre z nas mogą mieć nadal + 4 kg na plusie
ja +12 kg. Poza jedym większym wyskokiem to ja co miesiąć z wizyty na wizytę tyję po 2 kg. Skończy się chyba na + 16-18 kg chociaż za nic nie wiem, gdzie poza brzuchem i piersiami to poszło. Wszyscy się dziwia jak mówię ile już mam na plusie.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
No u mnie brzuch widać tylko jak stanę bokiem
z przodu to troszkę po odkształcenia na bluzce, ale talia mi została
troszkę bardziej pucata na twarzy jestem i tyle. A jem bardzo dużo, słodkiego nie ograniczam, jem późno kolację, ale to u mnie kwestia genów.
-
Ze strony szpitala na Żelaznej
"Drogie Panie pamiętajcie o:
-pozostawieniu cennej biżuterii w domu
-zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
-skróceniu paznokci (bez tipsów)
-rezygnacji z depilacji okolicy wzgórka łonowego przez okres 14 dni przed planową operacją ze względu na zwiększone ryzyko zakażenia rany."
Dla mnie też to jest dziwne, bo nie wyobrażam sobie pokazać się lekarzom zarośnięta. Pierwszą cc miałam nieplanowaną, goliłam się w skurczach przed samym wyjściem z domu, a później w szpitalu 3 dnia na obchodzie czułam już się źle z odrastającymi włochami.Anuleczek lubi tę wiadomość
-
marcela123 wrote:Dziewczyny któraś z Was pisała jakiś czas temu o jakimś samoopalaczu albo balsamie bazującym który jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. W przyszłym tygodniu mam sesję brzuszkowa i jakoś podczas weekendu opalilam nogi i ręce i teraz widzę, że brzuch dużo jaśniejszy o dziwnie to wyglada. Pasowało by to jakoś wyrównać do zdjęć10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Chciałam zmierzyć obwód brzucha i znalazłam tylko papierową miarkę z Ikei. Nie starczyło mi tych 100 cm, całkiem sporo zabrakło, i jeszcze ją porwałam
Tyle że ja tłusta jestem, to i obwód większy. Na plusie 13 kg, pewnie znów dociągnę do 20 kg łącznie. Ale to już moja ostatnia ciąża, waga ciążowa ostatnio spadła szybko, to i teraz poleci
I wtedy solidnie wezmę się za siebie, zrobię porządek z hormonami, i będę laska, o!
squirrel, Qumish lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Nam położna mówiła żeby nie brać biżuterii bo może się okazać że jak wrócimy pp porodzie że jej już nie będzie bo zdarzają się kradzieże. Żeby nie brać karty, ewentualnie trochę drobnych. Max 50 zł.
Ooo to się chyba muszę przygotować ma gotówkę.
Planuje wzywać taxi. A że nie znoszę gotówki więc było dla mnie oczywiste, że kartą zapłacę. -
No ja juz trochę zaroslam bo golilam sie ostatnio 2 tygodnie temu, wtedy jeszcze mi sie udało w połowie na oślep. Przymierzałam sie w weekend ale juz nic tam nie widzę
Dziś będę próbować a jak sie nie uda zawołam męża
Ja kasy na poród chyba nie biorę poza dosłownie parę groszy, zakładam ze wszystko mi mąż dostarczy jak będzie trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 15:43
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Dziewczyny, w związku z wyjazdem nad jezioro zastanawiam się nad strojem kąpielowym. Jaki kupić? Tankini, bikini czy jednoczęściowy? Jak wychodzicie z brzuchem na plażę?
Zarówno na basen jak i jeziorko mam jednoczęściowy (Ale troche w stylu tankini)
Ale to kwestia gustu..
Dla mnie wybór stroju to tragedia. Na duży biust ciężko znaleźć coś fajnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 16:05
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Dziewczyny, w związku z wyjazdem nad jezioro zastanawiam się nad strojem kąpielowym. Jaki kupić? Tankini, bikini czy jednoczęściowy? Jak wychodzicie z brzuchem na plażę?
Ja mam bikini, do mojego czerwonego dolu kupilam sobie nowy pasujacy kolorystycznie wielki stanikJakos te wszystkie ciazowe jednoczesciowe to takie babcine mi sie wydawaly a brzucha nie ma sie co wstydzic wg mnie
Do obu cc bylam ogolona, raz przez polozne w pl a tu juz przyszlam gotowa i byly zadowolone ze maja mniej roboty. Nie wyobrazam sobie leczyc rany z wlochami tam -
gosia.kak wrote:Ufff, dłuuugi weekend skonczony, moze w koncu cos odpocząć
Cały weekend wizytowalismy sie urodziny a to u jednej a to u drugiej a to u znajomych i tak odwiedzin nie było końca. Dobrze juz byc w swoim domu i polezec w gatkach i swoim wytartym koszulku na kanapie
W srode mam wizyte u gin i jestem strasznieeeeee ciekawa ile mały juz wazy, bo od ostatniego miesiaca przytyłam tylko 1 kg, ato niby najgorętszy okres wzrostu dziecka wiec nie wiem co bedzie....