Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tez miałam ostatnio spokojniejszy dzień w brzuchu i ruchy wyczuwałam tylko rano. Potem podczas dnia praktycznie w ogole. Wieczorem zaserwowałam sobie cały kubełek lodów i arbuza, zeby go pobudzić do działania, bo zaczynałam się troche niepokoić. Położyłam i czekałam chyba z godzine na odzew małego i nic.
Mąż sie troche przestraszył i kazał jechac nastepnego dnia na IP, ale ja przyjełam to jakos spokojnie.
Następnego dnia mały szalał jak na dyskotece, wiec chyba bał sie tej IP a ja sie tylko utwierdziłam w tym ze po prostu czasem tak bywa aja mam dosc spokojne dziecko
Staram, sie podchodzic do tej aktywnosci na spokojnie nawet kiedy jest jej mniej. Mam nadzieję ze w tym przypadku bedzie podobnie, trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 12:37
-
nick nieaktualny
-
Filip jest zawsze spokojny na drugi dzień po Usg, zakażdym razem tak jest :p dzisiaj też leniwie kopie, rano tylko czkawkę miał. Leży w brzuchu wygięty jak rogal, głowę ma pod moją wątrobą i to jest chyba przyczyną zgagi od 2 dni :p
Wczoraj to sobie wykładał stopę do ust :p -
Mi sie dziecko dzis na ktg tak rozszalalo ze jeszcze po mi brzuch skakal hehe... dobrze ze sie troche uspokoila bo az sie balam co to bedzie na usg...
Dostalam dzis tez zastrzyk z immunoglobuliny, a na wadze znow mniej o prawoe kilogram w porownaniu do ostatniej wizyty 1,5tyg temu u diabeto a dwa w stosunku do wizyty 4tyg u gina
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jestem po ktg, wzięli mnie już po półtorej godziny, więc nawet szybko
Małej się chyba nie podobało, bo zaczęła naparzać w tą sondę, aż mi kazali trzymać, żeby nie spadła.
Do tej pory u mnie tez co dzień szaleństwo w brzuchu było, a od wczoraj tak raczej niemrawo.
Teraz czekam jeszcze na wizytę u lekarza, ale chyba jest wszystko w porządku.Eilleen, PLPaulina, Lavendova, ingelita, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Leticia lepiej sprawdzić.
Ja już zdecydowana jestem na Inflancką.
Nie polecam Inflanckiej na IP. Ostatnio mnie odesłali, bo przyjmują ciążę powyżej 34 tygodnia na IPmiałam jechać do szpitala z 3 stopniem referencyjności...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:20
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Eilleen wrote:Ja czuję lekkie ruchy ale nie ma takiej aktywności jak wy opowiadacie że szaleją. I to też nie jest tak ze czuje te 10 ruchów na godzinę. Ostatnio jest spokojny. Więc wolę sprawdzić.
Jesteśmy mniej więcej w tym samym okresie ciąży i dla pocieszenia Ci Powiem, że mój mały od 2-3 dni też jest spokojniejszy... Kopie, ale te ruchy są spokojniejsze, delikatniejsze. Czuję je trochę bardziej w środku. Zastanawiam się czy się nie przekręcił i nie kopie bardziej w kręgosłup...
Na detektorze sprawdziłam tętno i jest pomiędzy 130-150, Więc się trochę uspokoiłam...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Jesteśmy mniej więcej w tym samym okresie ciąży i dla pocieszenia Ci Powiem, że mój mały od 2-3 dni też jest spokojniejszy... Kopie, ale te ruchy są spokojniejsze, delikatniejsze. Czuję je trochę bardziej w środku. Zastanawiam się czy się nie przekręcił i nie kopie bardziej w kręgosłup...
Na detektorze sprawdziłam tętno i jest pomiędzy 130-150, Więc się trochę uspokoiłam...
-
Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ale czasem lepiej sprawdzić. Stres tez nie jest wskazany..
Leticia fajnie ze udało sie juz po 1,5h dostać, z tym chyba różnie bywa. Ja kiedyś na Madalińskiego czekałam tylko 20min, ale byłam na IP o 23.
-
Moje maleństwo wczoraj się znów tak znęcało nad moim pęcherzem, że już miałam dosyć. Normalnie tak naparzała głową w ten pęcherz, że się śmiałam że pewnie jakieś pogo tam tańczy czy coś. Dzisiaj mam spokój jak narazie, ale zmieniła pozycje z prawej na lewą, aż dziwne bo zawsze czułam ją z prawej strony brzuszka.
U mnie w szpitalu jest tak że jeśli zacznie się poród to bez kolejki podchodze na ip, i wtedy pielęgniarka zaprowadza mnie na taką specjalną izbę przyjęć właśnie dla rodzących.
Dziś odebrałam fotelik dla małej, czekam na paczkę z allegro bo zamówiłam te złączki żebym mogła fotelik podpiąć do wózka(zapomniałam nazwy;p), jeszcze zamówienie z gemini może jutro zrobię i jestem gotowa na powiatnie dzidziolka:)
A co do tych ruchów dziewczyny to im dalej ciąża tym dzieci się mniej ruszają bo mają mniej miejsca. Ale też bym pewnie spanikowała i leciała na ip to sprawdzić. Lepszy wczesny strach jak późny płacz jak to moja babcia podobno mówiła.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
No właśnie chciałam napisać, że im starsza ciąża to powinniśmy się bardziej spodziewać jakiś przeciągnięć, rozpychań niż typowych kopniaków
. U mnie w szpitalu jak przyjedzie się w ciąży do szpitala na IP to nie ma żadnej opieki ambulatoryjnej tylko kładą na oddział.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dziewczyny, wszystko z dzieckiem dobrze
kamień z serca
Z pierwszą córką nie było takich akcji, ruszała się przez cały czas z mniej więcej stałą intensywnością.nesssssa, PLPaulina, edytkaa93, d'nusia, Eilleen, pumka1990, e_mii, misia-kasia, Zuuziia, justa8902, Kasiaja, Iva79, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny