Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten z lidla ponoć jest beznadziejny, słyszałam to od kilku osób. U nas termometr kupuje jedna babcia bo się uparła
(farmaceutka)
Materac mam piankowy z Ikea. Aspirator też mam fridę, zobaczymy jak się sprawdzi i czy będzie potrzebny.
Ja sama dla siebie bym rodziła w 34, ale dla młodego lepiej niech poczeka do skończonego 37 żeby mu nie mówili, że jest wcześniakiem.Iva79 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja to czekam jak na zbawienie na ten 34 tydzień. Jakby co to dziecko już sobie poradzi i bez sterydów. W końcu wstanę i zacznę jakoś funkcjonowac. A teraz każde kłucie każdy ból to stres... Jeszcze 2 tygodnie.
Wczoraj diabetolog powiedziała że co 2-3 tyg muszę mieć USG z wymiarami i od 34 tygodnia raz w tyg KTG. -
Ja termometr mam bezdotykowy geratherm non contact i pokazuje temp dokladnie taka sama jak inne termometry w tym samym czasie uzywane wiec jest dosc dokladny... problem z zle pokazywanej temp najczesciej polega na tym chyba ze termometr jest w zlej odleglosci lub miejscu trzymany wtedy faktycznie beda roznice w pomiarach...
Aspirator mam elektryczny z haxe... zaciagac sie nie zamierzalam a do odkurzacza tez odpadal bo raz ze moj pies nostaje nerwicy na dzwiek odkurzacza a dwa ze sobie nie wyobrazam mieszkajac w mieszkaniu wlaczac odkurzacza w sridku nocy zeby odciagnac w razie potrzeby katarek a wiadomo ze i tak byc moze ze w nocy katar bedzie meczyl przy chorobiekozalia, nesssssa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:A jakie aspiratory polecacie ??
Mam elektryczny aspirator haxe.
Mam astmę i wolę nie stosować tego na własny wdech..
Jeszcze jest taki do odkurzacza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:21
nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTermometr rteciowy to pamiętam raczej tylko z dzieciństwa..
W domu mamy taki bezdotykowy i się sprawdza.
Był w Lidlu termometr.
Oglądałam go bo zbyt dużo ludzi buszowalo w ubrankach i chciałam zabić czas..
Dziwnie się nim mierzy temperaturę.
Bo trzrba przesuwać nim od prawej do lewej skroni. Co mnie rozbawiło. -
Mum2b wrote:Hej dziewczyny, ja z wrześniówek jestem. Powiedzcie proszę jakie macie wybrane łóżeczka dostawne. Myślałam o chicco next2me, ale nie pasuje mi do łóżka.
Mi się udało kupić snuzpod na olx, zobaczymy jak się sprawdzi. Chciałam coś bardziej mobilnego niż sama dostawka, żeby czasem na dzień przestawić do innego pokoju czy na taras. Rozważałam tez taka drewniana dostawkę/kołyskę na kółeczkach z opuszczanym bokiem.Mum2b lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Ja termometr mam bezdotykowy geratherm non contact i pokazuje temp dokladnie taka sama jak inne termometry w tym samym czasie uzywane wiec jest dosc dokladny... problem z zle pokazywanej temp najczesciej polega na tym chyba ze termometr jest w zlej odleglosci lub miejscu trzymany wtedy faktycznie beda roznice w pomiarach...
Aspirator mam elektryczny z haxe... zaciagac sie nie zamierzalam a do odkurzacza tez odpadal bo raz ze moj pies nostaje nerwicy na dzwiek odkurzacza a dwa ze sobie nie wyobrazam mieszkajac w mieszkaniu wlaczac odkurzacza w sridku nocy zeby odciagnac w razie potrzeby katarek a wiadomo ze i tak byc moze ze w nocy katar bedzie meczyl przy chorobie
Z aspiratorem się zastanawiam jeszcze. Bo też perspektywa wciagania smarkow mnie nie bawi. A faktycznie nie pomyślałam że jak podłącze do odkurzacza to mój pies też będzie szału dostawał.a dobry jest ten haxe?
-
Ania241188 wrote:U nas też 32 TYDZIEŃ
Zamówiłam wyprawkę dla małego. Zostanie dokupić drobne rzeczy i za na początku lipca się pakuje i czekam
Jeszcze czeka mnie remont kuchni.
Malowanie ścian i nowe meble.
Meble są zamówienione.7w3d 💔 -
Lavendova wrote:Nie strasz
W 34 tc to ja będę po plaży spacerować a nie rodzić
Generalnie ciąża trwa 40 tygodni i tego sie trzymam.
7w3d 💔 -
misia-kasia wrote:Nawet nie strasz, ja jestem ten tydzień na wsi i wczoraj bolał mnie brzuch jak przy okresie i miałam jeden epizod z plamieniem. Poczułam lekki niepokój, że jestem z dala od normalnych szpitali w Warszawie, każdy jeden lepszy od tych tutaj.. Z wakacji zrezygnowałam ale jeszcze na początku lipca jadę do siostry na 3 dni do Łodzi bez męża.
Zmieniając temat Agatka od wczoraj cały czas tupie mi pod prawym żebrem
I też mam pytanie wyprawkowe. Jaki materac wybrałyście? Odnośnie termometru wybrałam microlife bezdotykowy. Testowałam i chyba jest ok. Z elektronicznego ich firmy do obserwacji cyklu byłam zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:37
-
jej odbicie wrote:A z ciekawości ile dałaś za termometr? Ja miałam jakiś z lidla bezdotykowy (40 zł) i porażka, nie wiem czy to kwestia jakości. Używałam z microlife do pupy, ale bezdotykowy teraz by mi się przydał, byle nie kłamał...
bo mała już się buntuje przy pomiarach
Odnośnie materaca to tak właśnie podpytuje bo wiem jak istotny jest dla mnie dobry materac z moimi problemami z kręgosłupem wiec dla dziecka tez chce coś właściwego wybrać a okazuje sie ze wybór wcale nie jest małyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:02
-
Eilleen wrote:Termometr mam na liście ten sam bo czytałam opinie że dobrze pokazuje temp.
Z aspiratorem się zastanawiam jeszcze. Bo też perspektywa wciagania smarkow mnie nie bawi. A faktycznie nie pomyślałam że jak podłącze do odkurzacza to mój pies też będzie szału dostawał.a dobry jest ten haxe?
Ja ten haxe wybralam bo kilka znajomych go ma i sobie bardzo chwali
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Oj Kochana donoszona ciąż to skończony 37 tydzień i tego raczej się trzymaj. Ten termin porodu z om to tylko orientacyjny.
To ja wiem że wtedy już uznana jest za donoszoną ale jednak większość kobiet rodzi bliżej terminu a często są nawet ciążę przenoszone. Nawet cc teraz jest praktyka ze czeka się jak najbliżej tego 40 tc wiec ja dalej twierdzę ze sie szybciej nie wybieram -
Cccierpliwa wrote:No moj pies zawsze dostaje spazmy i ptobuje atakowac odkurzacz takze ten... no i z mysla o sasiadach jakos odrazu do odkurzacza mi odpadl no bo jak tu zaczac odkurzaczem powiedzmy o 3 w nocy sie z odkurzaczem tarabanic i halasowac przeciez w nocy to wszystko slychac...
Ja ten haxe wybralam bo kilka znajomych go ma i sobie bardzo chwaliSasza też atakuje odkurzacz i jak nie może atakować to szczeka. Widziałabym zadowolenie sąsiadów
niedosyc że odkurzacz to jeszcze szczekajacy pies w nocy.
-
PLPaulina wrote:Termometr rteciowy to pamiętam raczej tylko z dzieciństwa..
W domu mamy taki bezdotykowy i się sprawdza.
Był w Lidlu termometr.
Oglądałam go bo zbyt dużo ludzi buszowalo w ubrankach i chciałam zabić czas..
Dziwnie się nim mierzy temperaturę.
Bo trzrba przesuwać nim od prawej do lewej skroni. Co mnie rozbawiło.