Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Melduje się po 3cich prenatalnych. Mała wazy 1500g, więc trochę nadrabia, bo to 30 percentyl. Ginka powiedziała, ze póki będzie przyrastać, to nie ma się czym martwić. Ale kontrola przyrastania musi być. Wg tych pomiarów, to docelowo powinna ważyć ok 3 kg - tyle co mamusia
Niestety szyjka 25 mm:/ nie wiem czy różnica 1 cm w przeciągu tygodnia jest możliwa... ehh już nie wiem komu wierzyć, bo za każdym razem to inny lekarz mierzy. A może za dużo sobie pozwalałam w ostatnim tygodniu i faktycznie znowu się skróciła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 16:52
7w3d 💔 -
Mi mój lekarz nie mierzy szyjki. Bada tylko paluchem i tyle. Jak tak podajecie te dokładne długości to nie wiem czy się martwić czy odpuścić. Z usg 3 trymestru mam tylko w opisie że zamknięta. Jedyną podaną długość miałam na usg połówkowym, jakieś 3,1cm, 10 tyg temu.
-
nick nieaktualnyJustyna, moja jest zamknięta, ale miękka i to może być większy problem. Wprawdzie dziś miałam tylko pomiar USG, bez badania na fotelu, ale znając moje przygody ze szpitalem, ginka kazała lezec i powiedziała ze to taka wartość graniczna. Ta lekarka dla odmiany stwierdziła, ze jak się jeszcze skróci to trzeba będzie założyć pessar.
21.06 idę do nowej ginki, która pracuje w wybranym przeze mnie szpitalu, mam nadzieję ze przejmie prowadzenie mojej ciąży i wreszcie przestanę chodzić do losowych lekarzy -
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:A tak zmieniając temat, wiecie czy w ciąży można przyjmować witaminę C (1000mg)??
Ja czytałam, że nie powinno się przesadzać z wit. C w ciąży bo normalnie nie da się przedawkować tej witaminy, natomiast sama wzięłam kilka razy. Jak przemarzłam porządnie albo mocno mnie przewiało i jak mi opryszczka wyszła. Wolałam to niż zachorować.kozalia lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Witam
Dziewczyny, które miały już badanie 3 trymestru
Jakie macie wyniki badania dopplerowskiego tętnic macicznych. U mnie wyszły poniżej normy I zastanawiam się czy jest się czym martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 20:37
-
nick nieaktualnykozalia wrote:A tak zmieniając temat, wiecie czy w ciąży można przyjmować witaminę C (1000mg)??
Ja mam brać dodatkowo do żelaza, ale jak zapytałam czy 1000 to najpierw powiedziała, że jedna dziennie jest ok, a potem powiedziała, że lepiej 2x dziennie 200. Więc coś w tym jest...kozalia lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:Justyna, moja jest zamknięta, ale miękka i to może być większy problem. Wprawdzie dziś miałam tylko pomiar USG, bez badania na fotelu, ale znając moje przygody ze szpitalem, ginka kazała lezec i powiedziała ze to taka wartość graniczna. Ta lekarka dla odmiany stwierdziła, ze jak się jeszcze skróci to trzeba będzie założyć pessar.
21.06 idę do nowej ginki, która pracuje w wybranym przeze mnie szpitalu, mam nadzieję ze przejmie prowadzenie mojej ciąży i wreszcie przestanę chodzić do losowych lekarzykozalia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
kozalia wrote:A tak zmieniając temat, wiecie czy w ciąży można przyjmować witaminę C (1000mg)??
Mi lekarz zlecił przy okazji infekcji, którą obecnie przechodzę. Więc chyba można, bo ogólnie zestaw leków dał mi bardzo zachowawczy.
kozalia lubi tę wiadomość
-
-
A czy któraś z was boryka się z zylakami? Ja niestety tak. Ostatnio takie bóle mnie lapaly, że się wystarszylam.. Ginka powiedziała że może się zdarzyć zakrzepica i należy udać się do chirurga. Tak tez zrobilam.. Wykonał usg zyl (Doppler właśnie) i stwierdził , że noga z zylakiem do operacji po porodzie i ewentualnym karmieniu. No zalamka. Że niby zastawki niewdydolne czy jakos tak . najdziwniejsze , że mnie bardziej boli ta noga, na której nie na zylaka. Ale ta ponoć czysta. Hmm.. W czwartek musze lecieć do tego doktorka, bo chce mi zrobic Ddimery. I pitem zobaczymy co dalej.
A za tydzień bede miała usg 3 trymestru. I dodatkowo 4d. Już się nie mogę doczekać. Nigdy nie miałam takiego.
Co do szyjki .ostatnio chuyba mnie bolii i nam wrażenie, ze coś z nią nie teges. Muszę poczekać do wizyty.nawet nie wiem ile teraz mierzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 23:05
-
nick nieaktualnyElwiraMar wrote:Witam
Dziewczyny, które miały już badanie 3 trymestru
Jakie macie wyniki badania dopplerowskiego tętnic macicznych. U mnie wyszły poniżej normy I zastanawiam się czy jest się czym martwić? -
nick nieaktualny