Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Dopiero mam chwilę żeby napisać
więc Olek waży 1,5 kg
nieźle przybrał. Miesiąc temu ważył zaledwie 700 g. Poza tym wszystkie parametry są ok. Szyjke po raz pierwszy mi zmierzyla i jest powyżej 4 cm. Powiedziała mi że mam uważać na to co jem bo mam 11 kg na plus.
Pięknie przybiera. GratulujęEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:A właśnie, bierzecie coś ze sobą do jedzenia do torby do szpitala? Jakieś przekąski czy cos? Bo właśnie się zastanawiam jakie potem w szpitalu to jedzenie będzie, jak się tyle słyszy o szpitalnych obiadkach.... Wiadomo że mąż coś tam potem może dowieźć, ale do torby pakujecie cos?
Ja planuje zabrać jakieś przekąski, bardziej coś na poprawienie humoru, typu czekolada, czy batonik, nawet w niektórych szpitalach zalecają coś takiego. W moim nawet zalecali kupić sobie nutridrinki - takie specjalne medyczne żywienie, przydatne po operacjach, trudnościach z jedzeniem, czy rekonwalescencji. Ale przeczytałam skład, syrop glukozowo fruktozowy na drugim miejscu, to ja dziękuje za taki syf:/
Dla męża za to mamy zabrać kanapeczki -
angelika1995 wrote:wlasnie wyszłam ze szpitala we wrocławiu na brochowie, byłam tam 8 dni. 3 razy dziennie cisnienie , ktg. rano temperatura oraz co 3h słuchanie tętna, w nocy tak samo i na obchodach dodatkowo
I jak na Brochowie? Ja wczoraj wyszłam z Borowskiej. -
Lavendova wrote:Agania a tobie co wyszło? Ze nie jest przodujace tylko brzeznie? I w końcu wyrośnięte w blizne czy nie? Bo tak cir straszyli a mi sie wydaje ze spokojnie do 37 tc dotrwacie.
Łożysko przodujące bocznie. Czyli nadal przodujące i to się nie zmieni. Wrośnięte jest, ale nie wiadomo jak mocno. Jutro się dowiem kiedy na nowo przyjęcie do szpitala, bo mówili najpierw, że w 33/34 tygodniu, a wczoraj inna lekarka powiedziała, że w 37/38 tygodniu, więc nic nie wiadomo.
edit. Dzisiaj ma być wynik rezonansu, więc mój lekarz powie mi jutro co i jak. Napiszę Wam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:16
d'nusia lubi tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:A właśnie, bierzecie coś ze sobą do jedzenia do torby do szpitala? Jakieś przekąski czy cos? Bo właśnie się zastanawiam jakie potem w szpitalu to jedzenie będzie, jak się tyle słyszy o szpitalnych obiadkach.... Wiadomo że mąż coś tam potem może dowieźć, ale do torby pakujecie cos?
-
Kochane od tygodnia moja waga stanęła a nawet trochę spadła, jem normalnie
od początku ciazy przytyłam 7 kg. Tydzień temu mały miał ok 2 kg, więc źle z jego wagą nie jest.
Ale ten tydzień od ostatniego badania mnie zaskoczył i nie wiem czy coś niedobrego się dzieje czy to normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:48
25.07.2018 🦊
-
Zuuziia wrote:Kochane od tygodnia moja waga stanęła a nawet trochę spadła, jem normalnie
od początku ciazy przytyłam 7 kg. Tydzień temu mały miał ok 2 kg, więc źle z jego wagą nie jest.
Ale ten tydzień od ostatniego badania mnie zaskoczył i nie wiem czy coś niedobrego się dzieje czy to normalne.
-
nick nieaktualnyZuuziia wrote:Kochane od tygodnia moja waga stanęła a nawet trochę spadła, jem normalnie
Ale ten tydzień od ostatniego badania mnie zaskoczył i nie wiem czy coś niedobrego się dzieje czy to normalne.
-
edytkaa93 wrote:A właśnie, bierzecie coś ze sobą do jedzenia do torby do szpitala? Jakieś przekąski czy cos? Bo właśnie się zastanawiam jakie potem w szpitalu to jedzenie będzie, jak się tyle słyszy o szpitalnych obiadkach.... Wiadomo że mąż coś tam potem może dowieźć, ale do torby pakujecie cos?
-
Ja tez w ciągu 3 tyg przybrałam 300 g co mnie zdziwilo bo zazwyczaj od wizyty do wizyty czyli 4 tyg miałam 2,5 na plusie. Ogólnie do przodu mam około 11 kg. Waze 61,5. Ogólnie dużo osób mi mówi, że z tylu to nie widać że w ciąży jestem bo mam przed sobą tylko piłeczkę
miło słyszeć takie rzeczy, może do końca nie będzie tak źle
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja przytyłam 3,5 kg. Kurtyna. Nikt nic nie mówił, ze za mało. Jem normalnie.
W pierwszej ciąży przytyłam 9kg. Jadłam normalnie. Mie przejmujcie sie, ze 7kg tylko przytyłyście na ta chwile, bo to jest takie minimum na cała ciąże. A jeszcze sa 2 miesiące i przybierzecie.kozalia, Zuuziia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Czy któraś z Was ma lub miała takie lekkie bóle jak na miesiączkę? Ja właśnie takie mam od 3 dni, wtedy kładę się i odpoczywam. Czasem przejdą a czasem nie. Niecałe 2 tyg temu byłam na wizycie z USG i wszystko było ok. Szyjka trzyma, niby długa, wody płodowe i łożysko ok. Mały w 31 tyg i 5 dniu miał 1958g
d'nusia, Eilleen lubią tę wiadomość
13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
angelika1995 wrote:wlasnie wyszłam ze szpitala we wrocławiu na brochowie, byłam tam 8 dni. 3 razy dziennie cisnienie , ktg. rano temperatura oraz co 3h słuchanie tętna, w nocy tak samo i na obchodach dodatkowo
-
jessi001 wrote:Hej dziewczyny! Czy któraś z Was ma lub miała takie lekkie bóle jak na miesiączkę? Ja właśnie takie mam od 3 dni, wtedy kładę się i odpoczywam. Czasem przejdą a czasem nie. Niecałe 2 tyg temu byłam na wizycie z USG i wszystko było ok. Szyjka trzyma, niby długa, wody płodowe i łożysko ok. Mały w 31 tyg i 5 dniu miał 1958g
Ja miałam lekkie przez tydzień wieczorem, wczoraj mocniejsze i leżę w szpitalu z niewydolnością szyjki.
Dwa tygodnie temu szyjka długa i twardą i zamknięta a dzisiaj ewidentnie skrócona.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ojej. To mnie teraz wystraszyłaś. Ja cały czas biorę duże ilości luteiny i tak starałam się nie panikować ale jak jutro będzie podobnie albo gorzej to jadę do mojej ginekolog. A do ilu Ci się skróciła? Będą zakładać Ci krążek czy tylko obserwacja?13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
Ja nie brałam luteiny bo miałam szyjke 5cm twardą i zamknięta a teraz mam 2cm ponoć trzyma ale gorzej wygląda.
Tydzień na luteinie jak nie pomoże to krążek ponoć
Nie strasze po prostu pisze jak u mnie. Może u Ciebie nic się nie dzieje ale radzę sprawdzić
Generalnie od przedwczoraj wieczora cały czas czuję się jakbym miała 2-3 Dzień okresu. Brzuch mi się nie napina ani nie ma skurczy na szczęście.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka