Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My oczywiście razem rodzimy, od początku do końca
sama bym się źle czuła. Mój pracuje w mieście gdzie jest szpital więc jak będzie w pracy w tym czasie to pewnie dojedzie tam przede mną
jednak mam nadzieje, że akurat będzie w domu żebyśmy mogli razem pojechać. Mój to miał obawy przed narodzinami Antosia ale po wszystkim stwierdził, że nie było źle i że bardzo się cieszy że mógł uczestniczyć i że to było najpiękniejsze i najbardziej emocjonujące przeżycie w jego życiu
Mój były mąż był ze mną, jak pierwszego syna rodziłam i też mimo obaw przed, po wszystkim cieszył się że brał udział.
[/url]
-
nick nieaktualny
-
pumka1990 wrote:Eilleen i jak po wizycie?
więc Olek waży 1,5 kg
nieźle przybrał. Miesiąc temu ważył zaledwie 700 g. Poza tym wszystkie parametry są ok. Szyjke po raz pierwszy mi zmierzyla i jest powyżej 4 cm. Powiedziała mi że mam uważać na to co jem bo mam 11 kg na plus.
d'nusia, ingelita, Lavendova, Ania241188, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
U mnie lekarz nie komentuje w żaden sposób wagi, ale mam około 10 kg na plusie... Jeśli ktoś nie objada się nadmiernie, dba o siebie i dziecko to nie widzę powodów do komentowania. Jakoś tak wydaje mi się, że lekarze mogliby sobie darować komentowanie wagi, jeśli przybieranie mieści się w granicach rozsądku
Leticia, cindi88 lubią tę wiadomość
-
A ja się witam w kolejnym tygodniu. Już 33tc, każdy dzień przybliża nas do spotkania
Oczywiście musiała mi się w tym szpitalu jakaś infekcja przyplątać i od wczoraj biorę na noc nystatynę dopochwowo.d'nusia, ingelita, PLPaulina, Lavendova, Ania241188, agania, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pochwalę wam się wczorajszym wieczorem
mąż miał jakiś dzień dobroci dla mnie :p mam mocno zrogowaciałe pięty i zaczynają pękać, więc wczoraj mąż wziął frezarkę do paznokci, założył duże końcówki ścierne i wyszorował pięty
dawno nie miałam takich gładkich
takie małe spa dla nóg stóp
d'nusia, agania, Kasiaja, misia-kasia, chabasse, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez się witam w nowym tygodniu
myślałam ze do dziś będę już mieć skręcone mebelki, ale oczywiście w sklepie obsuwa, dotrą dopiero na poniedziałek
Mała dziś w nocy dała mi popalić. I śniło mi się ze już się urodziła i od razu miał zęby
A właśnie, miałam zapytać dziewczyn, które miały in vitro lub inseminacje - jak u Was lekarze liczą wiek ciąży? Tez pytają o tą głupią ostatnią miesiączkę? Pytam, bo prowadziłam dość dokładną obserwację i jestem praktycznie pewna, którego dnia doszło do zapłodnienia - to jest dokładnie tydzień różnicy między terminem z OM, ale oczywiście żaden z lekarzy nie bierze tego na poważnie. Uznają OM, bo to tylko 4 dni różnicy między terminem z prenatalnych, a potem słyszę komentarze, ze moje dziecko jest za małenic dziwnego, skoro jest tydzień młodsze, niż ich obliczenia z OM:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:19
-
nick nieaktualnyKozalia przy ivf chyba biorą dzień punkcji albo transferu i dodają 2 tygodnie.
Ja też miałam w poprzednich ciążach różnice między om a prawdziwa owulacja z racji tego ze cykle mialam ponad 35 a nawet 40 dniowe ale brali zawsze om. I tak moja starsza ur w 38 tc z wagą 2910 g a miala wg mnie oznaki wczesniactwa i długo zoltaczke. Druga również byl cykl mega długi ale ur 38+5 z waga 3540 g i tu juz wszystko normalnie. Także ciężko teraz przewidzieć jak będzie przy porodzie, 4 dni to żadna różnica, gorzej jak by to było 2 tygodnie.
Sluchajcie a bierzecie wapń dodatkowo? Bo na którymś wątku czytałam ze biora dziewczyny -
Ja mam szpitalne śniadanie
po pierwszej nocy już schudłam 0,5kg ;p codziennie tu ważą.
Mam brać luteine 2x dziennie 100 i duphaston mam dostać i obserwujemy jak poleci dalej to założą krążek (ten pessar słynny?). Tydzień obserwacji mnie czeka więc może wyjdę dopiero w piątek6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mała dziś w nocy dała mi popalić. I śniło mi się ze już się urodziła i od razu miał zęby
Kozalia ja miałam podobny sen dzisiaj, śniło mi się usg małego i widziałam na nim, że ma dwa ząbki na górze i jeden na dolepewnie dlatego że wczoraj miałam usg
A tak ogólnie to witam się z 3 z przodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:47
pumka1990 lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d