Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Rany ja dalej siedzę
ale mi się dziś kolejki trafiły, aż mnie z głodu skręca a same stare dziadki i siedzą bo 15-20 min.
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja nie potrafię korzystać z przywilejów.. te staruchy w przychodniach zabijają wzrokiem..
Według nich ciąża nie choroba.. Ale starość przecież też nie?! ?!
Właśnie, i to jest właściwa odpowiedź jak słyszysz że ciąża to nie choroba. Starość też nie))
-
Po tym, jak byłam tydzień na antybiotykach, bo uznałam, że przed 4 osoby w kolejce do laboratorium nie będę się wciskać, straciłam wszelkie skrupuły
Pamiętajmy, że nie wiemy czy ludzie w miejscach takich jak apteki, poczekalnie lekarskie i laboratoria są zdrowi, pierwszeństwo w tych miejscach PRAWNIE nam przysługuje nie bez powodu, tylko dla dobra głównie naszych dzieci
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
chabasse wrote:A co tam masz ciekawego. Może ja bym się zainteresowała? Wysyłka wchodzi w grę? Ni chyba że jesteś z Wawy to mogę podjechać gdzieś.
Tu się pożaliłam a wczoraj się kupiec trafiłi opchnęłam te ubrania i mam z głowy i miejsca więcej
Eilleen lubi tę wiadomość
-
chabasse wrote:A poza wszystkimi super wieściami to dowiwdzialam że moje łożysko osiągnęło już 2 stopień. Yyy.. Się zestarzalo czyli. Nie wiem czemu. Nie palę broń Boże, nie pije. Jedynie słodycze zajadam. Ale cukrzycy ponoć nie mam. I się zastanawiam czy to ja coś zle robię czy taka natura. Ktoś ma podobnie..? Czy jestem jedyna z takim łożyskkiem?
-
W laboratorium wchodzę bez kolejki
ale w sklepie nie potrafię... Ludzie stają się ślepi, kasjerzy nie widzą mnie, a mi nie chce się przeciskać z koszem.
Ostatnio miałam 3 rzeczy w ręku, przede mną stała babcia z dzieckiem, jak już wszystko położyłam na taśmie to otworzyli kasę obok, no zanim ja to zbiorę, przejdę to będę ostatnia, a babka tylko powiedziała żebym przeszła obok do kasy, ale nie przepuściła :p
Za to w tramwaju jak weszłam to 2 kobitki zerwały się na równe nogi -
Z tymi pozycjami do spania to mamaginekolog pisała, że to tylko mity i można spać tak jak jest każdej wygodnie. Swoją drogą te położne na szkole rodzenia mogłyby sobie oszczędzić takich wiadomości o tym, że śpiąc na plecach, czy na prawym boku urodzimy martwe dzieci.. U mnie ostatnio na szkole rodzenia położna też podzieliła się wiadomością, jak to matki z pierwszym dzieckiem są niewprawione w podnoszeniu i trzymaniu dzieci i był przypadek matki w szpitalu, która upuściła swoje nowo narodzone dziecko na podłogę. Jakbyśmy miały mało stresów związanych z opieką nad noworodkiem...
marcela123 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
Na forach nie brakuje pytań typu: obudziłam się na prawym boku, czy mogłam zaszkodzić dziecku... Strasznie dużo mitów krąży, ja śpię tak jak jest mi wygodnie
generalnie wiercę się jak szalona w nocy więc tylko na brzuchu nie śpię :p na prawym boku jest mi wygodnie, na lewym w sumie też, a na plecach nigdy nie lubiłam spać. A Położne są raczej od tego żeby pomagać a nie straszyć... Ja wierzę w moc instynktu macierzyńskiego
-
Ja ostatnio skorzystałam z przywileju w Ikei. Bym stała w tej kolejce ale było z 5 osób przede mną i każdy miał po 2 wózki a mała marudziła że głodna a my raptem mieliśmy parę rzeczy to tak mnie Rosjanka zbeształa... Nie wiem co mówiła ale jej ton i głośność wypowiadania mówiła sama za siebie.
-
I ja się witam w 33 tygodniu.
A to mój brzuch i 13 kg na plus
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89f4797594fb.jpgEilleen, edytkaa93, chabasse, justyna14, pumka1990, Dooti, Lavendova, PLPaulina, kozalia, Kasiaja, misia-kasia, ingelita, marcela123, e_mii, squirrel, Existenz, Iva79, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
Najczęściej w kolejce puszcza jakiś pijaczek, oni mają troszkę kultury jednak
w Dino u nas jest taki kasjer co pół godziny jedna osobę kasuje, jak mnie widzi to tylko spojrzy że z brzuchem i odwraca głowę... Kasjerzy rozumiem że nie widzą, bo oni mają inne zajęcie, ale reszta kolejki najwyżej odsyła do innej kasy.