X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Meble z klupsia też są ładne i solidne :)
    Mamy łóżeczko marsell, komoda z przewijakiem z Ikei i jako że wcześniej mieliśmy dużą szafę pax z Ikei to do zestawu dokupiliśmy sobie małą 50 dla Juniora w zabudowie. Fajnie to razem wygląda a młody ma swoją małą garderobę :)
    Gdybym miała warunki na osobny pokój dla Juniora to kupiłabym całą kolekcję z tego klupsia.

Właśnie to łóżeczko tez bardzo mi się podobało, chciałam kupić razem z komodą z tej serii, ale jak poczytałam opinie, to się zrazilam. Już mam wode z mózgu, nie wiem kto te opinie pisze.

Może po prostu seria Cutie & Classy z Bellamy to porażka, nie wiem.
    A czy w łóżeczkach z Ikei da się wyjąć dwa szczebelki i czy jest to niezbędne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dziewczyny jak boli i gdzie rozchodzenie sie spojenia? Mam jakies dziwne bóle kosci w kroku doslownie :/
    Nawet kroka nie można zrobić. Stanąć na 1 nodze. :) :)

Mały ból dozwolony. :)

mi88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.

Szyjka twarda, zamknięta. Skrocila się Ale nadal dluga.
    Dziś bez usg bylo, było ktg.
    Pięknie serducho bije ! <3

Mam się w 37tc zgłosić do szpitala na kwalifikacje do cesarki. :O

ingelita, Marta..a, edytkaa93, d'nusia, kozalia, misia-kasia, katka/85, chabasse, Dooti, pumka1990, Kasiaja, jej odbicie lubią tę wiadomość

• ingelita Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jestem po wizycie.

Szyjka twarda, zamknięta. Skrocila się Ale nadal dluga.
    Dziś bez usg bylo, było ktg.
    Pięknie serducho bije ! <3

Mam się w 37tc zgłosić do szpitala na kwalifikacje do cesarki. :O
    Lubię za szyjkę i serducho, nie za brak usg i cesarkę. Córka nadal głową do góry?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg co druga wizytę, ale jeśli mąż pójdzie że mną na kolejną to chce usg żeby zobaczył syna :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nawet kroka nie można zrobić. Stanąć na 1 nodze. :) :)

Mały ból dozwolony. :)

O to dobrze, bo już myslalam ze u mnie też sie rozchodzi :O W takim razie to miednica ale dziwnie ze tak szybko. Za ciężka chyba jestem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Lubię za szyjkę i serducho, nie za brak usg i cesarkę. Córka nadal głową do góry?
    Moja to już od dawna główką w dół..

Ale cukrzycą nie chce współpracować. :/ nie mogę mi podać oksytocyny na wywołanie..
    Bóle spojenia się nasilają..
    Nie chce się już kłócić z lekarzem.. uważa że cesarka będzie najlepsza.

• ingelita Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja to już od dawna główką w dół..

Ale cukrzycą nie chce współpracować. :/ nie mogę mi podać oksytocyny na wywołanie..
    Bóle spojenia się nasilają..
    Nie chce się już kłócić z lekarzem.. uważa że cesarka będzie najlepsza.
    Ależ ja nieogar jestem. Nie wiem, co mi się z tym ułożeniem u Ciebie ubzdurało. Przepraszam:) Oksytocyny nie polecam, więc może i lepiej dla Ciebie. Tak czy siak, dasz radę!

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• chabasse Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Kurcze, chciałabym się pozbyć ubranek po Oliwce i nie wiem czy mi się uda, nie ma zainteresowania, ja dużo też nie wołam, a pozbyć bym się pozbyła, bo mi zagracają. Nawet za dużą paczkę pampersów :/ ale strasznie jest dużo tych ubranek teraz, ludzie mają wybór.
    A co tam masz ciekawego. Może ja bym się zainteresowała? Wysyłka wchodzi w grę? Ni chyba że jesteś z Wawy to mogę podjechać gdzieś.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Właśnie to łóżeczko tez bardzo mi się podobało, chciałam kupić razem z komodą z tej serii, ale jak poczytałam opinie, to się zrazilam. Już mam wode z mózgu, nie wiem kto te opinie pisze.

Może po prostu seria Cutie & Classy z Bellamy to porażka, nie wiem.

No ta seria co podałaś ma tylko jedną opinię na ceneo i właśnie 1/5..

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Nie wiem czy tak jest we wszystkich modelach z Ikei, ale u nas nie da się wyjąć szczebelków. Można zdemontować natomiast cały front i założyć taką niską barierkę.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale mi duszno dzisiaj, masakra...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj też jest duszno. Masakra jakaś. Myślałam że będzie chłodniej, że coś popada. A jest coraz gorzej.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszmar z tą pogodą, u mnie w domu nawet nie dmuchnie a każde okno pootwierane... Teraz siedzę przy wiatraku który mam na parapacie i jest ciut lepiej.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatrak jest wybawieniem :) mi Filip dość często naciska na płuca i przeponę, szczególnie jak chcę spać i wtedy mam wrażenie że zaraz się uduszę..

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatrak to mój przyjaciel :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechało zamówienie z gemini. Oczywiście to wszystko rozpakowalam, zerknęłam i schowałam z powrotem do kartonu. Bo i tak nie mam tego gdzie trzymać ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na szkole rodzenia i pani mówiła nam że jakieś najnowsze badania wykazały dlaczego rodzą się martwe dzieci, i że duży wpływ na to miało leżenie na plecach matek w czasie ciąży. Dziecko było niedotlenione przez ucisk macicy na jakieś tam żyły. I teraz jak mi tak duszno to znów sobie wkręcam... Czasem im mniej człowiek wie tym lepiej śpi.

Apropo szkoły rodzenia mieliśmy takie ciekawe rzeczy jak np jak prawidłowo po porodzie( i w sumie przez całe życie) wstawać czy kłaść się na łóżku, jaka powinna być prawidłowa postawa ciała, czy choćby jak prawidłowo siedzieć na sedesie by uniknąć hemoroidów. Było bardzo ciekawie. Następne spotkanie mam w czwartek, będzie to ostatnie, a w lipcu będe mieć ćwiczenia dla kobiet w ciąży i prawidłowe oddychanie.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Dzisiaj byłam na szkole rodzenia i pani mówiła nam że jakieś najnowsze badania wykazały dlaczego rodzą się martwe dzieci, i że duży wpływ na to miało leżenie na plecach matek w czasie ciąży. Dziecko było niedotlenione przez ucisk macicy na jakieś tam żyły. I teraz jak mi tak duszno to znów sobie wkręcam... Czasem im mniej człowiek wie tym lepiej śpi.

Apropo szkoły rodzenia mieliśmy takie ciekawe rzeczy jak np jak prawidłowo po porodzie( i w sumie przez całe życie) wstawać czy kłaść się na łóżku, jaka powinna być prawidłowa postawa ciała, czy choćby jak prawidłowo siedzieć na sedesie by uniknąć hemoroidów. Było bardzo ciekawie. Następne spotkanie mam w czwartek, będzie to ostatnie, a w lipcu będe mieć ćwiczenia dla kobiet w ciąży i prawidłowe oddychanie.
    Ja nie mogę leżeć na plecach ani za długo na jednym boku. Jak czuje że mi duszno to zaraz się przewracam na bok. A z tą żyła to właśnie dlatego wskazane jest głównie leżenie na lewym boku. Ale wiadomo że ciągle się nie da. Chyba najgorsza pozycja to spanie na plecach.

Zgaga mnie męczy...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy którejś z was lekarz kazał leżeć na lewym boku? Czy to wiedza jedynie z internetu?
    Mamaginekokog ostatnio zaprzeczyła tej teorii o lewym boku. Ciekawe co to za badania, na jakiej próbie i jaką metodologią.

Ja też nie śpię na plecach, ale trudno powiedzieć, że na boku... weszłam w etap spania na prawie siedząco, inaczej się duszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 22:34

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ