X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz po przejściach z różnymi firmami przy wykończeniu mieszkania teraz zdecydowałam się na ikee komody malam półki i takie szafki otwarte na zabawki co się dokupuje po kwadracie i ustawia jak się chce :-) jestem zadowolona bo wszystko do siebie pasuje.

kozalia lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam przytulankę. Zostało tylko wypranie i odpowiednie rozciągnięcie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfc39b456422.jpg

PLPaulina, d'nusia, agania, Kasiaja, Lavendova, Zuuziia, ingelita, chabasse, Ithildin, misia-kasia, edytkaa93, Dooti, Ania241188, kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:

Śliczne <3

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Śliczne <3
    Dziękuję :) teraz jeszcze będzie kocyk w trakcie robienia :) a sobie robię kapelusz w wersji letniej :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mebli to nie umiem doradzić. Będziemy mieć z Ikei o ile komode jednak kupimy ;-) bo jak się przeprowadzimy to prawdopodobnie dla dziecka wykorzystamy komode którą mamy bo będziemy mieć dwa wielkie komandory czyli to co jest pochowane w tych szafach będzie w komandorach.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Cudne :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałbym obiad zrobić ale mi się nie chce.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko i materac zamówiłam z arddrew ale nie wiem jakie będzie bo jeszcze czekam za nim. Chore jest to że zamawiasz meble które tanie nie są i co oni sobie myślą? W taki sposób psują renomę. Bo wiadomo że najlepszą reklama to ta pantoflowa.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak boli i gdzie rozchodzenie sie spojenia? Mam jakies dziwne bóle kosci w kroku doslownie :/

• agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dziewczyny jak boli i gdzie rozchodzenie sie spojenia? Mam jakies dziwne bóle kosci w kroku doslownie :/

a może mała tak uciska? Też mam nieraz tak, ale przechodzi.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble z klupsia też są ładne i solidne :)
    Mamy łóżeczko marsell, komoda z przewijakiem z Ikei i jako że wcześniej mieliśmy dużą szafę pax z Ikei to do zestawu dokupiliśmy sobie małą 50 dla Juniora w zabudowie. Fajnie to razem wygląda a młody ma swoją małą garderobę :)
    Gdybym miała warunki na osobny pokój dla Juniora to kupiłabym całą kolekcję z tego klupsia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:34

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Spojenie boli z przodu w okolicy wzgorka łonowego. Teraz to mnie wszystko boli więc nie wiem jak boli po 30 tyg bo mnie cała miednica boli. Pachwiny, cały dół jakbym miała jakaś kość gdzieś pod wargami w środku. Także nie powiem Ci dokladnie

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dooti, ja przy pobycie tygodniowym miałam dola, jak mi co chwile koleżanki z pokoju wypisywali, a ja musiałam lezec dalej, na prawdę źle to wspominam, wiec mega podziw dla Ciebie ze tak dzielnie to znosisz!

Zmieniając temat, dziś odebrałam zamowienie mebelków, totalny dramat :( nie dość, ze 3 tyg opóźnienia z wysyłką, to jeszcze przysłali tylko komodę, bez łóżka i bez przewijaka. A komoda taki badziew ze szkoda gadac! I na dodatek jej pakowanie było zupełnie nieprzemyślane i śrubki, latające luzem po kartonie porysowały boki komody (od frontu). TyOdradzam Bellamy, po zobaczeniu samej jakości komody już nawet nie chce czekać na łóżko :( meble nie są tanie, a takie gówno wciskają :/
    Możecie polecić jakaś firmę mebelkową, sprawdzoną z ladymi mebelkami? Zależało mi na jakości, ale nie wiem ile mam zaplacic, zeby nie dostać badziewia:/
    Chyba skończymy na ikei, po nich przynajmniej wiem, czego się spodziewać.

My kupiliśmy cały zestaw z Bellamy Lotta bo mamy duży pokoik i ja jestem zadowolona z jakości mebli. Pakowanie tak jak w ikea. Typu 1 z 2 , 2 z 2. Instrukcja + części osobno zapakowane. Nie było możliwości żeby się coś porysowało. Wyglądają porządnie :-) Nie widzieliśmy na żywo przed zakupem, ale sugerowałam skę opiniami z internetu i wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Co do samego zamówienia problem był jedynie w tym, że zapomnieli nam dosłać regału, ale po mojej interwencji wysłali kolejnego dnia. Myślę, że nie ma co generalizować i wszędzie zdarzają się wpadki. W Ikei też kieduś kupiliśmy jedną część mebla uszkodzoną.
    Fakt mebelki nie były tanie, ale dla mnie jakość i wygląd bez porównania z tym co dla najmłodszych oferuje ikea. Jak dla mnie to strasznie ubogo dla maluchów z asortymentem mebli w Ikea. Ale ogólnie to ikea uwielbiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:45

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem boli spojenie łonowe, ale biorę to za normę.

Kurde poruszyłyście temat zabawek OMG

Mam wyprawkowe rzeczy, ale totalnie nie mam pojęcia o zabawkach....

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chciałabym się pozbyć ubranek po Oliwce i nie wiem czy mi się uda, nie ma zainteresowania, ja dużo też nie wołam, a pozbyć bym się pozbyła, bo mi zagracają. Nawet za dużą paczkę pampersów :/ ale strasznie jest dużo tych ubranek teraz, ludzie mają wybór.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    My kupiliśmy cały zestaw z Bellamy Lotta bo mamy duży pokoik i ja jestem zadowolona z jakości mebli. Pakowanie tak jak w ikea. Typu 1 z 2 , 2 z 2. Instrukcja + części osobno zapakowane. Nie było możliwości żeby się coś porysowało. Wyglądają porządnie :-) Nie widzieliśmy na żywo przed zakupem, ale sugerowałam skę opiniami z internetu i wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Co do samego zamówienia problem był jedynie w tym, że zapomnieli nam dosłać regału, ale po mojej interwencji wysłali kolejnego dnia. Myślę, że nie ma co generalizować i wszędzie zdarzają się wpadki. W Ikei też kieduś kupiliśmy jedną część mebla uszkodzoną.
    Fakt mebelki nie były tanie, ale dla mnie jakość i wygląd bez porównania z tym co dla najmłodszych oferuje ikea. Jak dla mnie to strasznie ubogo dla maluchów z asortymentem mebli w Ikea. Ale ogólnie to ikea uwielbiam :-)
    Piękna ta kolekcja. Nie jestem fanka białych mebli, ale te są z jajem :)

squirrel lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś zabawki dostałam, na początku maluszkowi nie są potrzebne, jedynie ładnie wyglądają :) a że lubię robić maskotki na szydełku to zrobiłam :) chciałam jeszcze karuzele zrobić... Ale nie wiem czy to nie za duzo takich ręcznie robionych dla jednego dziecka. Są one co prawda robione z materiałów dla dzieci, ale nie chce żeby w pokoju było tego naciapane wszedzie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mebli to ja mam taką zwykłą komodę z ikea oraz łóżeczko Klupś. Z obu rzeczy jesteśmy bardzo zadowoleni i cenowo też wyszło spoko.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja jakieś zabawki dostałam, na początku maluszkowi nie są potrzebne, jedynie ładnie wyglądają :) a że lubię robić maskotki na szydełku to zrobiłam :) chciałam jeszcze karuzele zrobić... Ale nie wiem czy to nie za duzo takich ręcznie robionych dla jednego dziecka. Są one co prawda robione z materiałów dla dzieci, ale nie chce żeby w pokoju było tego naciapane wszedzie
    Karuzela na samym początku tez nie bardzo zdaje egzamin. A później polecam powiesić nad przewijakiem, nie łóżeczkiem:) Ja zrobiłam z drewna (balsy) i ptaków z origami w kolorze czerwonym, czarnym i białym, żeby było kontrastowo, i był szał :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość zabawek tak na prawdę jest dla rodziców :p origami też fajny pomysł :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ