Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś tak fajnie spałam! Poszłam spać koło 10, o 1 w nocy obudziłam się bo mąż wrócił z pracy i normalnie bym juz z dwie godziny nie spała, ale pogadaliśmy i spałam aż do 7! Ale fajnie:) za chwile zbieram się na szkołe rodzenia ale coś czuje że gdyby nie to to spałabym dalej:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
To ja również witam się w nowym tygodniu, choć według lekarzy to liczą mi z OM termin a nie z USG czy owulacji która wiem kiedy miałam i tygodnie rozpoczynam w sobotę więc teoretycznie to już 33+3
czyli do porodu zostało 46 dni.
d'nusia, PLPaulina, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mnie dopadł kryzys...
Widzę jak dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle tu leżę. Mam dość tego cholernego szpitala, tylko mi leków dokładają, jak stąd wyjdę to będę świecić w ciemności. Nie umieją sobie poradzić z anemią, nabawiłam się tu tylko infekcji moczu (której nigdy w życiu nie miałam) i grzybka. Jedynie co to szyjka stanęła póki co w miejscu. Będę mieć dzisiaj konsultację z internistą...wowWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 09:06
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
To mi sie naprawde malo kiedy zdarza ze wstaje na siku no ale jak juz wstane...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Dooti wrote:A mnie dopadł kryzys...
Widzę jak dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle tu leżę. Mam dość tego cholernego szpitala, tylko mi leków dokładają, jak stąd wyjdę to będę świecić w ciemności. Nie umieją sobie poradzić z anemią, nabawiłam się tu tylko infekcji moczu (której nigdy w życiu nie miałam) i grzybka. Jedynie co to szyjka stanęła póki co w miejscu. Będę mieć dzisiaj konsultację z internistą...wow
U mnie też dziewczyny wychodzą z dzidziusiami tak im zazdroszczę
Mnie faszeruja magnezem, na szczęście u mnie brak infekcji jakichkolwiek.. mam nadzieję że jutro padnie decyzja o pesarze i pójdę na miesiąc do domu.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
A ja mam juz codzienny schemat spania. Kładę się spać różnie ale wstaję coś około 4-5 z bolącymi plecami, rozruszam się, zjem małe śniadanie i około 6-7 idę znów spać. Tak przysypiam do 8-10 zależy od dnia
Ja idę jutro znów na posiew moczu sprawdzić czy cos sie poprawiło czy jednak trzeba będzie antybiotyk włączyć.
-
Dooti, nie dziwię się. Najlepiej to by było leżeć z kimś, kto też długo leży. Dla zdrowia psychicznego... podziwiam Cię, wspieram mocno, bo też miałam być w szpitalu, a pójdę tam troszkę później. Nie będę Ci mówić, że robisz to dla dziecka, bo o tym wiesz. Powiem Ci jedynie, że mocno trzymam kciuki za Was, wiem, że jest ciężko, ale już jesteś tak blisko... pomyśl, że niedługo będziesz mogła wyjść z tego szpitala i to nie sama
już naprawdę blisko!!!
-
nick nieaktualnyDooti, ja przy pobycie tygodniowym miałam dola, jak mi co chwile koleżanki z pokoju wypisywali, a ja musiałam lezec dalej, na prawdę źle to wspominam, wiec mega podziw dla Ciebie ze tak dzielnie to znosisz!
Zmieniając temat, dziś odebrałam zamowienie mebelków, totalny dramatnie dość, ze 3 tyg opóźnienia z wysyłką, to jeszcze przysłali tylko komodę, bez łóżka i bez przewijaka. A komoda taki badziew ze szkoda gadac! I na dodatek jej pakowanie było zupełnie nieprzemyślane i śrubki, latające luzem po kartonie porysowały boki komody (od frontu). Odradzam Bellamy, po zobaczeniu samej jakości komody już nawet nie chce czekać na łóżko
meble nie są tanie, a takie gówno wciskają
Możecie polecić jakaś firmę mebelkową, sprawdzoną z ladymi mebelkami? Zależało mi na jakości, ale nie wiem ile mam zaplacic, zeby nie dostać badziewia:/
Chyba skończymy na ikei, po nich przynajmniej wiem, czego się spodziewać. -
Kurcze, kozalia może faktycznie najlepiej Ikea... Tam faktycznie wiesz co i jak. Nie rozumiem takiej polityki firm... Przecież wiadomo że możesz ich obsmarować na każdym forum i stracą klientów.
My mebelków nie kupujemy.
Teściowie ciągle myślą czy nie przyjechać w lipcu do nas. Ja akurat w lipcu będę u rodziców bo tata sam zostaje i muszę mu pomóc w domu, więc mogą przyjechać, ale chyba darują sobie bo to jednak spory koszt. Jeszcze teściowa mi wszystko wysprząta i nie będę miała jak syna wygonić :p wczoraj nawet mamie zapowiedziałam że w sierpniu jej posprzątam w domu, bo w mieszkaniu nie dam rady codziennie, bo zostanie mi tylko szorowanie fug szczoteczka do zębów :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Dooti, ja przy pobycie tygodniowym miałam dola, jak mi co chwile koleżanki z pokoju wypisywali, a ja musiałam lezec dalej, na prawdę źle to wspominam, wiec mega podziw dla Ciebie ze tak dzielnie to znosisz!
Zmieniając temat, dziś odebrałam zamowienie mebelków, totalny dramatnie dość, ze 3 tyg opóźnienia z wysyłką, to jeszcze przysłali tylko komodę, bez łóżka i bez przewijaka. A komoda taki badziew ze szkoda gadac! I na dodatek jej pakowanie było zupełnie nieprzemyślane i śrubki, latające luzem po kartonie porysowały boki komody (od frontu). Odradzam Bellamy, po zobaczeniu samej jakości komody już nawet nie chce czekać na łóżko
meble nie są tanie, a takie gówno wciskają
Możecie polecić jakaś firmę mebelkową, sprawdzoną z ladymi mebelkami? Zależało mi na jakości, ale nie wiem ile mam zaplacic, zeby nie dostać badziewia:/
Chyba skończymy na ikei, po nich przynajmniej wiem, czego się spodziewać.
Na żywo widziałam i macalam.
Podobało mi się pinio..
Drewex też był spoko.
I byłam pod wrażeniem jakości klupś - niektóre są z mdf Ale drewniane w ofercie też mają.
Z Ikea mam regał kallax i jakość fajna. Już nawet pierwsze zabawki tam leżą.
kozalia lubi tę wiadomość