X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam. Ja wyjątkowo wyspana i wypoczęta zaczynam dzień.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś tak fajnie spałam! Poszłam spać koło 10, o 1 w nocy obudziłam się bo mąż wrócił z pracy i normalnie bym juz z dwie godziny nie spała, ale pogadaliśmy i spałam aż do 7! Ale fajnie:) za chwile zbieram się na szkołe rodzenia ale coś czuje że gdyby nie to to spałabym dalej:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja również witam się w nowym tygodniu, choć według lekarzy to liczą mi z OM termin a nie z USG czy owulacji która wiem kiedy miałam i tygodnie rozpoczynam w sobotę więc teoretycznie to już 33+3 :-) czyli do porodu zostało 46 dni.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Flowwer lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam przy caffe latte z lodami i torciki truskawkowym mniam :) Musialam sobie poprawic humor bo jadę kawal drogi do szpitala przełożyć termin z lekarzem. No oczywiście telefonow nie odbierają. Eh

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levandova miej litość dla słodkich mam, ja tęsknię za torcikami czekolada lodami... Jakbym się dorwała to bym całe ciasto chyba zjadła... Buuuu a tak suchy chleb dla konia tylko ;-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza ale później sobie odbijesz :) ja muszę w końcu przerobić jagody i coś upiec :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Zołza ale później sobie odbijesz :) ja muszę w końcu przerobić jagody i coś upiec :)
    No następna... Jagodzianke też bym zjadła :-P jesteście okrutne :-D

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł kryzys...
    Widzę jak dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle tu leżę. Mam dość tego cholernego szpitala, tylko mi leków dokładają, jak stąd wyjdę to będę świecić w ciemności. Nie umieją sobie poradzić z anemią, nabawiłam się tu tylko infekcji moczu (której nigdy w życiu nie miałam) i grzybka. Jedynie co to szyjka stanęła póki co w miejscu. Będę mieć dzisiaj konsultację z internistą...wow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 09:06

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi sie naprawde malo kiedy zdarza ze wstaje na siku no ale jak juz wstane...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti współczuję i podziwiam. Ja bym nie dała rady. Mogli ci te pessar założyć nie rozumiem tej polityki twojego szpitala. Innym zakladaja i jest dobrze, przrciez skurczy nie masz ani rozwarcia? No trudno musisz wytrzymać nie ma wyjścia.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    A mnie dopadł kryzys...
    Widzę jak dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle tu leżę. Mam dość tego cholernego szpitala, tylko mi leków dokładają, jak stąd wyjdę to będę świecić w ciemności. Nie umieją sobie poradzić z anemią, nabawiłam się tu tylko infekcji moczu (której nigdy w życiu nie miałam) i grzybka. Jedynie co to szyjka stanęła póki co w miejscu. Będę mieć dzisiaj konsultację z internistą...wow

U mnie też dziewczyny wychodzą z dzidziusiami tak im zazdroszczę :)

Mnie faszeruja magnezem, na szczęście u mnie brak infekcji jakichkolwiek.. mam nadzieję że jutro padnie decyzja o pesarze i pójdę na miesiąc do domu.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz codzienny schemat spania. Kładę się spać różnie ale wstaję coś około 4-5 z bolącymi plecami, rozruszam się, zjem małe śniadanie i około 6-7 idę znów spać. Tak przysypiam do 8-10 zależy od dnia ;)

Ja idę jutro znów na posiew moczu sprawdzić czy cos sie poprawiło czy jednak trzeba będzie antybiotyk włączyć.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie i brzuszki :) zaczynamy nowy tydzień :)

nick nieaktualny, edytkaa93, pumka1990 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, nie dziwię się. Najlepiej to by było leżeć z kimś, kto też długo leży. Dla zdrowia psychicznego... podziwiam Cię, wspieram mocno, bo też miałam być w szpitalu, a pójdę tam troszkę później. Nie będę Ci mówić, że robisz to dla dziecka, bo o tym wiesz. Powiem Ci jedynie, że mocno trzymam kciuki za Was, wiem, że jest ciężko, ale już jesteś tak blisko... pomyśl, że niedługo będziesz mogła wyjść z tego szpitala i to nie sama :) już naprawdę blisko!!!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, ja też Cię podziwiam i mocno Wam kibicuję. Już naprawdę chwila, i nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, a co do moczu. Może źle pobrałaś? Kazali powtórzyć wynik?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, ja przy pobycie tygodniowym miałam dola, jak mi co chwile koleżanki z pokoju wypisywali, a ja musiałam lezec dalej, na prawdę źle to wspominam, wiec mega podziw dla Ciebie ze tak dzielnie to znosisz!

Zmieniając temat, dziś odebrałam zamowienie mebelków, totalny dramat :( nie dość, ze 3 tyg opóźnienia z wysyłką, to jeszcze przysłali tylko komodę, bez łóżka i bez przewijaka. A komoda taki badziew ze szkoda gadac! I na dodatek jej pakowanie było zupełnie nieprzemyślane i śrubki, latające luzem po kartonie porysowały boki komody (od frontu). Odradzam Bellamy, po zobaczeniu samej jakości komody już nawet nie chce czekać na łóżko :( meble nie są tanie, a takie gówno wciskają :/
    Możecie polecić jakaś firmę mebelkową, sprawdzoną z ladymi mebelkami? Zależało mi na jakości, ale nie wiem ile mam zaplacic, zeby nie dostać badziewia:/
    Chyba skończymy na ikei, po nich przynajmniej wiem, czego się spodziewać.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, kozalia może faktycznie najlepiej Ikea... Tam faktycznie wiesz co i jak. Nie rozumiem takiej polityki firm... Przecież wiadomo że możesz ich obsmarować na każdym forum i stracą klientów.
    My mebelków nie kupujemy.
    Teściowie ciągle myślą czy nie przyjechać w lipcu do nas. Ja akurat w lipcu będę u rodziców bo tata sam zostaje i muszę mu pomóc w domu, więc mogą przyjechać, ale chyba darują sobie bo to jednak spory koszt. Jeszcze teściowa mi wszystko wysprząta i nie będę miała jak syna wygonić :p wczoraj nawet mamie zapowiedziałam że w sierpniu jej posprzątam w domu, bo w mieszkaniu nie dam rady codziennie, bo zostanie mi tylko szorowanie fug szczoteczka do zębów :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam lozeczko drewniane Drewex, a kolyske firmy Glück. oba zdaly egzamin dobrej jakosci wg mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dooti, ja przy pobycie tygodniowym miałam dola, jak mi co chwile koleżanki z pokoju wypisywali, a ja musiałam lezec dalej, na prawdę źle to wspominam, wiec mega podziw dla Ciebie ze tak dzielnie to znosisz!

Zmieniając temat, dziś odebrałam zamowienie mebelków, totalny dramat :( nie dość, ze 3 tyg opóźnienia z wysyłką, to jeszcze przysłali tylko komodę, bez łóżka i bez przewijaka. A komoda taki badziew ze szkoda gadac! I na dodatek jej pakowanie było zupełnie nieprzemyślane i śrubki, latające luzem po kartonie porysowały boki komody (od frontu). Odradzam Bellamy, po zobaczeniu samej jakości komody już nawet nie chce czekać na łóżko :( meble nie są tanie, a takie gówno wciskają :/
    Możecie polecić jakaś firmę mebelkową, sprawdzoną z ladymi mebelkami? Zależało mi na jakości, ale nie wiem ile mam zaplacic, zeby nie dostać badziewia:/
    Chyba skończymy na ikei, po nich przynajmniej wiem, czego się spodziewać.

Na żywo widziałam i macalam.
    Podobało mi się pinio..
    Drewex też był spoko.
    I byłam pod wrażeniem jakości klupś - niektóre są z mdf Ale drewniane w ofercie też mają. :)
    Z Ikea mam regał kallax i jakość fajna. Już nawet pierwsze zabawki tam leżą. :D :D

‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ