X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam. Ja wyjątkowo wyspana i wypoczęta zaczynam dzień.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś tak fajnie spałam! Poszłam spać koło 10, o 1 w nocy obudziłam się bo mąż wrócił z pracy i normalnie bym juz z dwie godziny nie spała, ale pogadaliśmy i spałam aż do 7! Ale fajnie:) za chwile zbieram się na szkołe rodzenia ale coś czuje że gdyby nie to to spałabym dalej:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja również witam się w nowym tygodniu, choć według lekarzy to liczą mi z OM termin a nie z USG czy owulacji która wiem kiedy miałam i tygodnie rozpoczynam w sobotę więc teoretycznie to już 33+3 :-) czyli do porodu zostało 46 dni.

d'nusia, PLPaulina, Flowwer lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam przy caffe latte z lodami i torciki truskawkowym mniam :) Musialam sobie poprawic humor bo jadę kawal drogi do szpitala przełożyć termin z lekarzem. No oczywiście telefonow nie odbierają. Eh

d'nusia lubi tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levandova miej litość dla słodkich mam, ja tęsknię za torcikami czekolada lodami... Jakbym się dorwała to bym całe ciasto chyba zjadła... Buuuu a tak suchy chleb dla konia tylko ;-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza ale później sobie odbijesz :) ja muszę w końcu przerobić jagody i coś upiec :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Zołza ale później sobie odbijesz :) ja muszę w końcu przerobić jagody i coś upiec :)
    No następna... Jagodzianke też bym zjadła :-P jesteście okrutne :-D

Lavendova lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł kryzys...
    Widzę jak dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle tu leżę. Mam dość tego cholernego szpitala, tylko mi leków dokładają, jak stąd wyjdę to będę świecić w ciemności. Nie umieją sobie poradzić z anemią, nabawiłam się tu tylko infekcji moczu (której nigdy w życiu nie miałam) i grzybka. Jedynie co to szyjka stanęła póki co w miejscu. Będę mieć dzisiaj konsultację z internistą...wow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 09:06

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi sie naprawde malo kiedy zdarza ze wstaje na siku no ale jak juz wstane...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti współczuję i podziwiam. Ja bym nie dała rady. Mogli ci te pessar założyć nie rozumiem tej polityki twojego szpitala. Innym zakladaja i jest dobrze, przrciez skurczy nie masz ani rozwarcia? No trudno musisz wytrzymać nie ma wyjścia.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    A mnie dopadł kryzys...
    Widzę jak dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle tu leżę. Mam dość tego cholernego szpitala, tylko mi leków dokładają, jak stąd wyjdę to będę świecić w ciemności. Nie umieją sobie poradzić z anemią, nabawiłam się tu tylko infekcji moczu (której nigdy w życiu nie miałam) i grzybka. Jedynie co to szyjka stanęła póki co w miejscu. Będę mieć dzisiaj konsultację z internistą...wow

U mnie też dziewczyny wychodzą z dzidziusiami tak im zazdroszczę :)

Mnie faszeruja magnezem, na szczęście u mnie brak infekcji jakichkolwiek.. mam nadzieję że jutro padnie decyzja o pesarze i pójdę na miesiąc do domu.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz codzienny schemat spania. Kładę się spać różnie ale wstaję coś około 4-5 z bolącymi plecami, rozruszam się, zjem małe śniadanie i około 6-7 idę znów spać. Tak przysypiam do 8-10 zależy od dnia ;)

Ja idę jutro znów na posiew moczu sprawdzić czy cos sie poprawiło czy jednak trzeba będzie antybiotyk włączyć.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie i brzuszki :) zaczynamy nowy tydzień :)

PLPaulina, edytkaa93, pumka1990 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, nie dziwię się. Najlepiej to by było leżeć z kimś, kto też długo leży. Dla zdrowia psychicznego... podziwiam Cię, wspieram mocno, bo też miałam być w szpitalu, a pójdę tam troszkę później. Nie będę Ci mówić, że robisz to dla dziecka, bo o tym wiesz. Powiem Ci jedynie, że mocno trzymam kciuki za Was, wiem, że jest ciężko, ale już jesteś tak blisko... pomyśl, że niedługo będziesz mogła wyjść z tego szpitala i to nie sama :) już naprawdę blisko!!!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, ja też Cię podziwiam i mocno Wam kibicuję. Już naprawdę chwila, i nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• agania Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, a co do moczu. Może źle pobrałaś? Kazali powtórzyć wynik?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, ja przy pobycie tygodniowym miałam dola, jak mi co chwile koleżanki z pokoju wypisywali, a ja musiałam lezec dalej, na prawdę źle to wspominam, wiec mega podziw dla Ciebie ze tak dzielnie to znosisz!

Zmieniając temat, dziś odebrałam zamowienie mebelków, totalny dramat :( nie dość, ze 3 tyg opóźnienia z wysyłką, to jeszcze przysłali tylko komodę, bez łóżka i bez przewijaka. A komoda taki badziew ze szkoda gadac! I na dodatek jej pakowanie było zupełnie nieprzemyślane i śrubki, latające luzem po kartonie porysowały boki komody (od frontu). Odradzam Bellamy, po zobaczeniu samej jakości komody już nawet nie chce czekać na łóżko :( meble nie są tanie, a takie gówno wciskają :/
    Możecie polecić jakaś firmę mebelkową, sprawdzoną z ladymi mebelkami? Zależało mi na jakości, ale nie wiem ile mam zaplacic, zeby nie dostać badziewia:/
    Chyba skończymy na ikei, po nich przynajmniej wiem, czego się spodziewać.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, kozalia może faktycznie najlepiej Ikea... Tam faktycznie wiesz co i jak. Nie rozumiem takiej polityki firm... Przecież wiadomo że możesz ich obsmarować na każdym forum i stracą klientów.
    My mebelków nie kupujemy.
    Teściowie ciągle myślą czy nie przyjechać w lipcu do nas. Ja akurat w lipcu będę u rodziców bo tata sam zostaje i muszę mu pomóc w domu, więc mogą przyjechać, ale chyba darują sobie bo to jednak spory koszt. Jeszcze teściowa mi wszystko wysprząta i nie będę miała jak syna wygonić :p wczoraj nawet mamie zapowiedziałam że w sierpniu jej posprzątam w domu, bo w mieszkaniu nie dam rady codziennie, bo zostanie mi tylko szorowanie fug szczoteczka do zębów :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam lozeczko drewniane Drewex, a kolyske firmy Glück. oba zdaly egzamin dobrej jakosci wg mnie.

kozalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dooti, ja przy pobycie tygodniowym miałam dola, jak mi co chwile koleżanki z pokoju wypisywali, a ja musiałam lezec dalej, na prawdę źle to wspominam, wiec mega podziw dla Ciebie ze tak dzielnie to znosisz!

Zmieniając temat, dziś odebrałam zamowienie mebelków, totalny dramat :( nie dość, ze 3 tyg opóźnienia z wysyłką, to jeszcze przysłali tylko komodę, bez łóżka i bez przewijaka. A komoda taki badziew ze szkoda gadac! I na dodatek jej pakowanie było zupełnie nieprzemyślane i śrubki, latające luzem po kartonie porysowały boki komody (od frontu). Odradzam Bellamy, po zobaczeniu samej jakości komody już nawet nie chce czekać na łóżko :( meble nie są tanie, a takie gówno wciskają :/
    Możecie polecić jakaś firmę mebelkową, sprawdzoną z ladymi mebelkami? Zależało mi na jakości, ale nie wiem ile mam zaplacic, zeby nie dostać badziewia:/
    Chyba skończymy na ikei, po nich przynajmniej wiem, czego się spodziewać.

Na żywo widziałam i macalam.
    Podobało mi się pinio..
    Drewex też był spoko.
    I byłam pod wrażeniem jakości klupś - niektóre są z mdf Ale drewniane w ofercie też mają. :)
    Z Ikea mam regał kallax i jakość fajna. Już nawet pierwsze zabawki tam leżą. :D :D

kozalia lubi tę wiadomość

‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ