Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też się napina. Są dni, że często a są takie, jak np. dzisiaj, że chyba wcale. Zgłaszałam już wcześniej lekarzowi i mówi że jak są niebolesne to są te brakstona i po prostu macica sobie ćwiczy. Mówiła też, że później mogą się już pojawić boleśniejsze ale dopóki będą nieregularne i przechodzą po odpoczynku to są tylko przepowiadające.
Dziewczyny niedługo koniec !takie rzeczy to już chyba tylko będą się nasilać do porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:41
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
ingelita wrote:Jestem po usg. Zośce nie wyrosły klejnoty, waży już 2190 gramów, więc kawał dziewuchy
Wszystko z nią OK. Miałam wreszcie usg 3D/4D, ale niewiele widziałam, niby twarz przez chwilę mi mignęła, ale spodziewałam się czegoś lepszego
Prześledzę jeszcze filmik na spokojnie, bo może czegoś nie zajarzyłam.
-
Ania241188 wrote:No to przy porodzie będzie miała ponad 4kg
I jeszcze jedno, jest głową w dół. Uff:)pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:Nie mam pojęcia, brzuch wydaje mi się cały czas napięty. Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstane czy usiądę brzuch od góry robi się twardy okrągły i tak cały czas nie to że po chwili puszcza. Nie wiem czy to normalne czy nie. Byleby do czwartku i niech lekarz sprawdzi czy wszystko ok. A wogole to czy twardnienie brzucha może przyczynić się tylko do przedwczesnego porodu czy może świadczyć że z dzieckiem coś nie tak?7w3d 💔
-
No mnie nie boli jest to nie przyjemne mogę porównać do mrowienia skóry w tym miejscu gdzie się napina i robi twardy. Do tego mam kłucia w pochwie i nie wiem czy to mała się tak rusza czy co. W zeszła sobotę miałam KTG i nie było skurczy więc liczę że to tylko moja panika.
-
w centrum dziś pogoda dobijajaca, parno duszno a deszczu zero. jakaś porażka, tak się zbiera zbiera i nic
na puchnięcie niestety niewiele można poradzić, to kwestia genów. Można moczyć nogi w zimnej wodzie, częstsze prysznice zimne, częste leżenie, więcej pić, ale wiem po znajomych które borykały się z opuchlizną że to wszystko o kant d...potłuc i męczyły się aż do porodu. Potem to wszystko pięknie schodzi wraca do normy.7w3d 💔 -
Zolza_ wrote:No mnie nie boli jest to nie przyjemne mogę porównać do mrowienia skóry w tym miejscu gdzie się napina i robi twardy. Do tego mam kłucia w pochwie i nie wiem czy to mała się tak rusza czy co. W zeszła sobotę miałam KTG i nie było skurczy więc liczę że to tylko moja panika.7w3d 💔
-
A ja muszę się Wam pochwalić... Dziś byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia
pierwsze zajęcia były teoretyczne o diecie w ciąży i podczas karmienia. Dodatkowo część praktyczna: pierwsza faza porodu, oddychanie, ćwiczenia, a partnerzy uczyli się masażu kiedy kobiety się przy tym relaksowały
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny wam też zdarzają się dni że możecie sikać co 5 minut? I to nie kapkę ale normalnie jakbym nie sikała z godzinę. No mam dzisiaj dość, cały czas coś mnie drażni i coś mi jest. Jak nie brzuch twardy, to kłucie, albo non stop łazienka. Wrrr mam chyba kryzys.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:Dziewczyny wam też zdarzają się dni że możecie sikać co 5 minut? I to nie kapkę ale normalnie jakbym nie sikała z godzinę. No mam dzisiaj dość, cały czas coś mnie drażni i coś mi jest. Jak nie brzuch twardy, to kłucie, albo non stop łazienka. Wrrr mam chyba kryzys.
Ja niestety mam tak częstoEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyMoże tez przyczyna leżeć w zbyt napietych miesniach dna miednicy i wtedy tez objawem jest mocne i czeste parcie na mocz. Zauwazylam u siebie raz na jakis czas ze trzeba je rozluznic wtedy przechodzi. Podobno są na to tez jakieś ćwiczenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:23
-
Zolza_ wrote:Dziewczyny wam też zdarzają się dni że możecie sikać co 5 minut? I to nie kapkę ale normalnie jakbym nie sikała z godzinę. No mam dzisiaj dość, cały czas coś mnie drażni i coś mi jest. Jak nie brzuch twardy, to kłucie, albo non stop łazienka. Wrrr mam chyba kryzys.7w3d 💔
-
Zolza_ wrote:Dziewczyny wam też zdarzają się dni że możecie sikać co 5 minut? I to nie kapkę ale normalnie jakbym nie sikała z godzinę. No mam dzisiaj dość, cały czas coś mnie drażni i coś mi jest. Jak nie brzuch twardy, to kłucie, albo non stop łazienka. Wrrr mam chyba kryzys.7w3d 💔