X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Leci mi jakoś, jeszcze 4 tygodnie i będzie super. Nie badali mi dziś szyjki, ale skoro i tak mnie nie wypuszczą to ta wiedza nie jest mi potrzebna. Pobrali dziś krew i mocz do badań, w moczu ostatnio wyszły mi podwyższone leukocyty ale to najprawdopodobniej właśnie przez grzybka. Dostałam Nystvagin dopochwowo, najpierw na noc, teraz dwa razy dziennie i chyba pomaga bo już nic nie czuję, chociaż i tak to były początki tego paskudztwo.

Już tak długo wytrzymałaś... 5 tygodni chyba? Tak mi się kojarzy coś, bo w zeszłym tygodniu chyba pisałaś, że 4 tygodnie. A często szyjkę badają? To usg robią, tak? Mi wyszły w moczu podwyższone leukocyty i liczne bakterie, ale crp 0... i się okazało, że źle pobrałam mocz i na szczęście na drugi dzień już wyszło ok. A jakie miałaś objawy ze strony grzybka, że mówisz, że już nic nie czujesz?
    Mi te upławy przeszły właściwie, a swędzenie odczuwałam tutaj zaraz z brzegu pipki, blisko wzgórka łonowego, ale nie wiązałam tego z grzybkiem, a teraz przeszło. Także chyba to jednak z grzybkiem związane jest.

Dooti lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Duzo schodzi tych wkladek laktacyjnych?

Nie pamiętam już dokładnie, na początku więcej tego schodzi niż później, bo mleko na początku częściej leci, później jakoś ta laktacja się stabilizuje.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Justa1509, my z mezem tez rocznice 6.08 bedziemy miec i juz raczej w trojke spedzimy :)

Duzo schodzi tych wkladek laktacyjnych?

Ja tez mialam bakterie w moczu i krew podwyzszone bo ciagle kicham i mam katar :/

Jak sie trzymacie na tym etapie? Pogoda nie rozpieszcza :(
    Ja kupiłam paczkę wkładek i jeszcze dostać e paczkę. Nie wiem właśnie ile tego schodzi ale zawsze można dokupić.

Pogoda mnie dobija. Lubię ciepło ale rozpływam się po prostu.

Mmma lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Już tak długo wytrzymałaś... 5 tygodni chyba? Tak mi się kojarzy coś, bo w zeszłym tygodniu chyba pisałaś, że 4 tygodnie. A często szyjkę badają? To usg robią, tak? Mi wyszły w moczu podwyższone leukocyty i liczne bakterie, ale crp 0... i się okazało, że źle pobrałam mocz i na szczęście na drugi dzień już wyszło ok. A jakie miałaś objawy ze strony grzybka, że mówisz, że już nic nie czujesz?
    Mi te upławy przeszły właściwie, a swędzenie odczuwałam tutaj zaraz z brzegu pipki, blisko wzgórka łonowego, ale nie wiązałam tego z grzybkiem, a teraz przeszło. Także chyba to jednak z grzybkiem związane jest.

Tak już ponad 5 tygodni, we środę minie 6 :) usg szyjki mi robią tak raz na dwa tygodnie, chyba że zgłaszam że coś mnie boli to wtedy od razu. W zeszłym tygodniu zrobili mi standardowo mocz i wyszły leukocyty 10,2 a jakoś popołudniu na drugi dzień zaczęło mnie lekko swędzieć i taki dyskomfort czułam, więc od razu dali mi antybiotyk na grzybka bo to podobno z tego mogły wyjść też te lekocyty. Biorę i jest lepiej :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak często napina Wam się brzuch? Nie wiem czy u mnie to jeszcze norma, czy już powinnam zacząć się martwić, ale ostatnio jakoś często robi się twardy.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stoję to mam napięty ale tylko górę. U mnie problemem jest raczej wolność metabolizmu bo rzadko do wc chodzę. A jednak jem i pewnie to wszystko się gromadzi w jelitach i żołądku. Więc to zapewne wypycha brzuch i stąd robi się napięty.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, brzuch wydaje mi się cały czas napięty. Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstane czy usiądę brzuch od góry robi się twardy okrągły i tak cały czas nie to że po chwili puszcza. Nie wiem czy to normalne czy nie. Byleby do czwartku i niech lekarz sprawdzi czy wszystko ok. A wogole to czy twardnienie brzucha może przyczynić się tylko do przedwczesnego porodu czy może świadczyć że z dzieckiem coś nie tak?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnieje na kilka chwil kilka razy dziennie, czasem mniej czasem wiecej. To moga byc tez skurcze braxtona hicksa.
    Tez mam w czwartek wizyte ciekawa jestem ile mala wazy bo ja juz waze 64 kg :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch robi się twardy jak wstanę z łóżka, niezależnie od pory dnia. Wtedy to taki kamień mam przed sobą :p możliwe że zaczyna pracować macica, nie każdy też czuję te napięcia, liczę że ja ich zwyczajnie nie czuje

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, że na tym etapie macica już sobie ćwiczy. Ostatnio jak byłam na wizycie i o tym wspomniałam, to lekarz tylko powiedział że oby nie za często. Teraz jak coś robię, sprzątam czy odkurzam, to co chwilę czuję kamień przed sobą, i nie wiem czy to już jest za często czy jeszcze nie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może co mogą oznaczać obecne ketony w moczu?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że organizm głoduje przynajmniej tak mi dibatolog mowila że muszę uwazac na ketony w moczu bo jak się pojawią będę musiała w nocy zjadać coś dodatkowo. A duzo mas tych ketonów?

edytkaa93 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam napisane ile tylko mam napisane takie coś: ketony obecne (++)

Ja niedożywiona??! O jacie, przecież jem jak świnka. Ale faktycznie w nocy nie jem chociaż jestem bardzo głodna... Ale jakoś nie mam takiego nawyku, nigdy w życiu w nocy nic nie zjadłam...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Tak już ponad 5 tygodni, we środę minie 6 :) usg szyjki mi robią tak raz na dwa tygodnie, chyba że zgłaszam że coś mnie boli to wtedy od razu. W zeszłym tygodniu zrobili mi standardowo mocz i wyszły leukocyty 10,2 a jakoś popołudniu na drugi dzień zaczęło mnie lekko swędzieć i taki dyskomfort czułam, więc od razu dali mi antybiotyk na grzybka bo to podobno z tego mogły wyjść też te lekocyty. Biorę i jest lepiej :)

O patrz a mi powiedzieli że jak posiew wyjdzie ujemny to dostanę pessar i do domu, a jak coś jednak się tam dzieje to poleze co najmniej dwa tygodnie na antybiotyku dozylnie. Może dlatego nie chcą Ci zakładać?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie, ale jako cukrzyk muszę to sprawdzać. I ostatni posiłek to konsola o 21-22 pomimo kolacji o 19. Ja mam specjalne paski do kontroli ketonów i glukozy w moczu.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Zośce nie wyrosły klejnoty, waży już 2190 gramów, więc kawał dziewuchy :) Wszystko z nią OK. Miałam wreszcie usg 3D/4D, ale niewiele widziałam, niby twarz przez chwilę mi mignęła, ale spodziewałam się czegoś lepszego :P Prześledzę jeszcze filmik na spokojnie, bo może czegoś nie zajarzyłam.

e_mii, Ania241188, PLPaulina, Lavendova, kozalia, pumka1990, marcela123, d'nusia, Eilleen, Leticia, chabasse, Kasiaja, Existenz, agania lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie, pierwszy raz mi dzisiaj spuchły kostki/nogi. Można coś z tym zrobić? Macie jakieś sposoby?
    Też mi się czasem brzuch spina i odczuwam czasem kłucie w pochwie, ale byłam z tym u lekarza, sprawdzał szyjke i wszystko ok długa (4cm) i zamknięta. A brzuch najczęściej mi się spina jak jestem dłużej w ruchu.

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch twardnieje już od dawna. Teraz już jakby mniej albo się po prostu przyzwyczaiłam. Nic na to nie pomagało, nawet nospa. Przestałam się tym przejmowac, bo badania były w porządku. Po prostu, w miarę możliwości, kładę sie wtedy.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka93 potwierdzam to co Zolza powiedziała, tez kiedyś miałam to sie lekarz pytał czy sie głodzę ale akurat wtedy tak wyszło bo miałam specjalną dietę przed rezonansem żeby sie oczyścić ;)

Ja wczoraj miałam 4h kurs z pierwszej pomocy dla noworodków i dorosłych. Zaprosiliśmy ratowników z manekinami do domu i poza teorią mieliśmy scenki improwizowane gdzie trzeba sie było wykazać zdobyta wiedzą. Ja skorzystałam w sumie najmniej bo ustaliliśmy że potrenuję poza tymi scenkami żebym się nie przemęczyła ale mąż, moja mama i szwagierka z mężem dzielnie dawali radę. Polecam bo my już dawno chcieliśmy coś takiego zrobić jeszcze przed ciąża.

Poza tym mamy juz w sypialni rozłożone łóżeczko i komodę :) czekamy na materac, a ja sie biorę za pranie rzeczy i układanie tego wszystkiego. Trochę sie pewnie zejdzie z tym a szczególnie z prasowaniem tego w taki gorąc ;)

Odnośnie brzucha tez mi coraz częściej twardnieje i do tego czuje wypychanie pod samymi żebrami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:01

pumka1990, edytkaa93 lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu dzieci w samochodzie, to mała potrafi siedzieć sama z tylu, przetestowaliśmy. Ale ja nie chce jej wozić z przodu, bo mi się to niebezpieczne wydaje, a malucha samego bez opieki nie chce zostawiać. Po prostu będę się czuła bezpieczniej. Plus jest taki, że teraz nie musimy nawet składać wózka do bagażnika, a obok zmieściłyby się jeszcze kucyk, harfa, i koksu z siłowni, i mieliby trochę luzu ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ