Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja jezdzila lepiej z tylu beze mnie. Jak bylam obok to ciagle cos chciała i chciala barece i wyjsc z fotelika.
Ania niech mąż tobie kupi vana a sobie bmw zostawiZa rok juz będzie synek w spacerowce to mniej miejsca wbafazbiku na klamoty będzie potrzebne
-
Eh też się boję podróży z dwójką z tyłu. Jak się miała pierwsza urodzić, to kupiliśmy 7osobowe auto, było idealne. Wszystko się mieściło, łóżeczko, wózek i jeszcze labrador. Później sprzedaliśmy i mamy dwa kombiaki, tu już nie będzie tak kolorowo. Mąż planuje kupić box na dach. Ale najgorzej właśnie zostawić malucha na tylnej kanapie, bo starszej nie chciałabym wozić na przednim siedzeniu.
Mam nadzieję, że Łucja będzie podobna do siostry i na sam dźwięk silnika będzie zasypiała... -
Dziewczyny „odczepiło” mi się dziąsło od zęba
a mianowicie od ósemki i od całej siódemki
normalnie dziąsło nie osłania mi tam zeba tylko jest oddzielone
płukam buzie szałwią, przykładam se tam patyczek higieniczny ze spirytusem aby się bakterie nie zbierały itd ale to nic nie daje
trochę boli, trochę spuchnięte i oddzielone. Czy to się jakoś samo „połączy „ z zębem?
Dodam ze żeby mam wszystkie poleczone......
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny „odczepiło” mi się dziąsło od zęba
a mianowicie od ósemki i od całej siódemki
normalnie dziąsło nie osłania mi tam zeba tylko jest oddzielone
płukam buzie szałwią, przykładam se tam patyczek higieniczny ze spirytusem aby się bakterie nie zbierały itd ale to nic nie daje
trochę boli, trochę spuchnięte i oddzielone. Czy to się jakoś samo „połączy „ z zębem?
Dodam ze żeby mam wszystkie poleczone......
-
Mąż też myśli o większym aucie, ale to ze względu na to, że jak się wstawi drugi fotelik za plecy kierowcy, to musi trochę podsunąć się do przodu i będzie mu mniej wygodnie. Za siedzeniem pasażera mamy RWF’a, więc tylko ja się z przodu mieszczę
Mąż z kolanami pod brodą, bo jest wysoki, więc układ raczej na krótkie trasy
Z tyłu z dziećmi nie zamierzam jeździć, na warsztatach z bezpieczeństwa ratownik to bardzo odradzał, no i się się córka przyzwyczaiłaGypsy lubi tę wiadomość
-
Wczoraj zamówiłam laktator. Cały czas się zastanawiałam czy kupować i przemyślałam że jednak biorę. W tygodniu pojedziemy jeszcze po fotelik. I z takich niezbędnych rzeczy mamy wszystko zamówione. Muszą tylko poprzychodzić zamówienia. Jeszcze sobie koszule kupić.
-
Eilleen wrote:Wczoraj zamówiłam laktator. Cały czas się zastanawiałam czy kupować i przemyślałam że jednak biorę. W tygodniu pojedziemy jeszcze po fotelik. I z takich niezbędnych rzeczy mamy wszystko zamówione. Muszą tylko poprzychodzić zamówienia. Jeszcze sobie koszule kupić.
Czy któraś z Was też ma takie uczucie że brzuch jest nisko? Ja zawsze miałam przerwę między cyckami a brzuchem a teraz to wręcz czuje jak siedzę brzuch na udach prawie a przerwa większa. Jeszcze choc 4 tygodnie muszę wytrzymać. Niedługo będę odliczać dni do donoszonej7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Jaki w końcu kupiłaś? Przypomniałaś mi że.musze swój odkopać i wyparzyć porządnie .
Czy któraś z Was też ma takie uczucie że brzuch jest nisko? Ja zawsze miałam przerwę między cyckami a brzuchem a teraz to wręcz czuje jak siedzę brzuch na udach prawie a przerwa większa. Jeszcze choc 4 tygodnie muszę wytrzymać. Niedługo będę odliczać dni do donoszonej
-
Leticia wrote:Mąż też myśli o większym aucie, ale to ze względu na to, że jak się wstawi drugi fotelik za plecy kierowcy, to musi trochę podsunąć się do przodu i będzie mu mniej wygodnie. Za siedzeniem pasażera mamy RWF’a, więc tylko ja się z przodu mieszczę
Mąż z kolanami pod brodą, bo jest wysoki, więc układ raczej na krótkie trasy
Z tyłu z dziećmi nie zamierzam jeździć, na warsztatach z bezpieczeństwa ratownik to bardzo odradzał, no i się się córka przyzwyczaiła
-
U mnie obaj chłopcy sami z tylu jeździli od początku. Dużo sama tylko z dziećmi podróżuje i niewyobrażam sobie żeby któreś wymagało obecności dorosłego z tylu. Ze starszym, jak był malutki, jeździłam co drugi weekend z Warszawy do Wrocławia, a wtedy nie było jeszcze S8
więc podróż zajmowała nam czasami i 8 godzin. Mam nadzieje, że Zuzia też będzie dobrze znosić podróże samochodem
[/url]
-
Wydaje mi się że doradzają dlatego żeby dziecko nauczyło się zająć samo sobą. Bo jak przyzwyczai się że siedzieć z kimś i będzie musiało zostać z tylu samo, to będzie płacz. A wiadomo, że jak dziecko płacze to kierowca będzie się rozpraszał. Ot, taka moja teoria
Leticia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli ktoś ma prywatnego kierowcę to niech spokojnie jeździ z dzieckiem z tyłu..
Ale jeśli to my jesteśmy kierowcami to lepiej nie próbować z dzieckiem jeździć z tyłu by nie nauczyć.
Bo potem sobie nie poradzimy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:27
Leticia lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Jaki w końcu kupiłaś? Przypomniałaś mi że.musze swój odkopać i wyparzyć porządnie .
Czy któraś z Was też ma takie uczucie że brzuch jest nisko? Ja zawsze miałam przerwę między cyckami a brzuchem a teraz to wręcz czuje jak siedzę brzuch na udach prawie a przerwa większa. Jeszcze choc 4 tygodnie muszę wytrzymać. Niedługo będę odliczać dni do donoszonej
-
nick nieaktualnyMoj brzuch jest dziwny do przodu, napoewno inny niz byl z poprzednich. Pewnie kwestia polozenia lozyska, ale juz dostaje szalu jak mnie wszyscy pytaja czy to napewno nie chlopak. Co za glupia presja ze kazdy musi miec dzieci obu plci.
A laktator to juz sama nie wiem kiedy kupic, czy przed porodem czy poczekac
Eilleen ten lovi to jest elektryczny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:44
-
nick nieaktualnyJa chcę kp.
Ale ze względu na to, że będzie najprawdopodobniej cesarka.
A na szkole rodzenia radzili by przy takim rozwiązaniu ciąży był laktator.
Więc kupuje przed porodem. Canpol lub lovi - elektryczny ..
☆
Nam tłumaczyli że ogólnie laktator jest dla kobiet które kp.
bo po co tej która nie karmi ?!
Pomocny przy:
- nawale pokarmu
- problemy z laktacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:14
Lavendova, mi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:A używała któraś nakładek medeli? Bo ja poprzednio miałam aventa i się nie sprawdziły a o medeli czytałam same dobre opinie
Kupuje medela contact.
Mam problem z wklęsłą brodawką a koleżanka polecala.
Ale jaki rozmiar ?!tego już nie ogarniam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:18