X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jezdzila lepiej z tylu beze mnie. Jak bylam obok to ciagle cos chciała i chciala barece i wyjsc z fotelika.

Ania niech mąż tobie kupi vana a sobie bmw zostawi :D Za rok juz będzie synek w spacerowce to mniej miejsca wbafazbiku na klamoty będzie potrzebne :P

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z małą nie dało się samej w samochodzie jeździć bo od początku ryczala. Dopiero był w miarę spokoj jak przełożyliśmy ja do fotelika przodek do kierunku jazdy a wiadomo chwilę to trwa zanim wyrosną z tego tyłem. Katorga była z nią jeździć.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh też się boję podróży z dwójką z tyłu. Jak się miała pierwsza urodzić, to kupiliśmy 7osobowe auto, było idealne. Wszystko się mieściło, łóżeczko, wózek i jeszcze labrador. Później sprzedaliśmy i mamy dwa kombiaki, tu już nie będzie tak kolorowo. Mąż planuje kupić box na dach. Ale najgorzej właśnie zostawić malucha na tylnej kanapie, bo starszej nie chciałabym wozić na przednim siedzeniu.
    Mam nadzieję, że Łucja będzie podobna do siostry i na sam dźwięk silnika będzie zasypiała...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny „odczepiło” mi się dziąsło od zęba :/ a mianowicie od ósemki i od całej siódemki :/ normalnie dziąsło nie osłania mi tam zeba tylko jest oddzielone :/ płukam buzie szałwią, przykładam se tam patyczek higieniczny ze spirytusem aby się bakterie nie zbierały itd ale to nic nie daje :/ trochę boli, trochę spuchnięte i oddzielone. Czy to się jakoś samo „połączy „ z zębem?
    Dodam ze żeby mam wszystkie poleczone......

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Dziewczyny „odczepiło” mi się dziąsło od zęba :/ a mianowicie od ósemki i od całej siódemki :/ normalnie dziąsło nie osłania mi tam zeba tylko jest oddzielone :/ płukam buzie szałwią, przykładam se tam patyczek higieniczny ze spirytusem aby się bakterie nie zbierały itd ale to nic nie daje :/ trochę boli, trochę spuchnięte i oddzielone. Czy to się jakoś samo „połączy „ z zębem?
    Dodam ze żeby mam wszystkie poleczone......
    Niestety nie mam pojęcia.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż też myśli o większym aucie, ale to ze względu na to, że jak się wstawi drugi fotelik za plecy kierowcy, to musi trochę podsunąć się do przodu i będzie mu mniej wygodnie. Za siedzeniem pasażera mamy RWF’a, więc tylko ja się z przodu mieszczę :P Mąż z kolanami pod brodą, bo jest wysoki, więc układ raczej na krótkie trasy ;)
    Z tyłu z dziećmi nie zamierzam jeździć, na warsztatach z bezpieczeństwa ratownik to bardzo odradzał, no i się się córka przyzwyczaiła :)

Gypsy lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zamówiłam laktator. Cały czas się zastanawiałam czy kupować i przemyślałam że jednak biorę. W tygodniu pojedziemy jeszcze po fotelik. I z takich niezbędnych rzeczy mamy wszystko zamówione. Muszą tylko poprzychodzić zamówienia. Jeszcze sobie koszule kupić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Wczoraj zamówiłam laktator. Cały czas się zastanawiałam czy kupować i przemyślałam że jednak biorę. W tygodniu pojedziemy jeszcze po fotelik. I z takich niezbędnych rzeczy mamy wszystko zamówione. Muszą tylko poprzychodzić zamówienia. Jeszcze sobie koszule kupić.
    Jaki w końcu kupiłaś? Przypomniałaś mi że.musze swój odkopać i wyparzyć porządnie .

Czy któraś z Was też ma takie uczucie że brzuch jest nisko? Ja zawsze miałam przerwę między cyckami a brzuchem a teraz to wręcz czuje jak siedzę brzuch na udach prawie a przerwa większa. Jeszcze choc 4 tygodnie muszę wytrzymać. Niedługo będę odliczać dni do donoszonej :-)

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam dni do skończonego 34 tygodnia bo na ostatniej wizycie lekarz życzył sobie sprawę żebym tylko dotrwała do tego tygodnia a będzie z górki :-) więc jeszcze tydzień.

d'nusia lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Jaki w końcu kupiłaś? Przypomniałaś mi że.musze swój odkopać i wyparzyć porządnie .

Czy któraś z Was też ma takie uczucie że brzuch jest nisko? Ja zawsze miałam przerwę między cyckami a brzuchem a teraz to wręcz czuje jak siedzę brzuch na udach prawie a przerwa większa. Jeszcze choc 4 tygodnie muszę wytrzymać. Niedługo będę odliczać dni do donoszonej :-)
    Ja mam takie uczucie i mam wrażenie zealy jest nisko. Może za dużo chodzimy a za mało odpoczywamy?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Mąż też myśli o większym aucie, ale to ze względu na to, że jak się wstawi drugi fotelik za plecy kierowcy, to musi trochę podsunąć się do przodu i będzie mu mniej wygodnie. Za siedzeniem pasażera mamy RWF’a, więc tylko ja się z przodu mieszczę :P Mąż z kolanami pod brodą, bo jest wysoki, więc układ raczej na krótkie trasy ;)
    Z tyłu z dziećmi nie zamierzam jeździć, na warsztatach z bezpieczeństwa ratownik to bardzo odradzał, no i się się córka przyzwyczaiła :)
    A tłumaczył czemu odradza?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obaj chłopcy sami z tylu jeździli od początku. Dużo sama tylko z dziećmi podróżuje i niewyobrażam sobie żeby któreś wymagało obecności dorosłego z tylu. Ze starszym, jak był malutki, jeździłam co drugi weekend z Warszawy do Wrocławia, a wtedy nie było jeszcze S8 ;-) więc podróż zajmowała nam czasami i 8 godzin. Mam nadzieje, że Zuzia też będzie dobrze znosić podróże samochodem :-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że doradzają dlatego żeby dziecko nauczyło się zająć samo sobą. Bo jak przyzwyczai się że siedzieć z kimś i będzie musiało zostać z tylu samo, to będzie płacz. A wiadomo, że jak dziecko płacze to kierowca będzie się rozpraszał. Ot, taka moja teoria :)

Leticia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś ma prywatnego kierowcę to niech spokojnie jeździ z dzieckiem z tyłu..

Ale jeśli to my jesteśmy kierowcami to lepiej nie próbować z dzieckiem jeździć z tyłu by nie nauczyć.
    Bo potem sobie nie poradzimy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:27

Leticia lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Kupiłam lovi prolactis. Mam nadzieję że się sprawdzi. Były inne ale dla mnie cenowo nieosiągalne jak medela czy lovi ale inny gdzie kosztują ponad 400 zł. Ten kosztował 299 zł.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch jest dziwny do przodu, napoewno inny niz byl z poprzednich. Pewnie kwestia polozenia lozyska, ale juz dostaje szalu jak mnie wszyscy pytaja czy to napewno nie chlopak. Co za glupia presja ze kazdy musi miec dzieci obu plci.

A laktator to juz sama nie wiem kiedy kupic, czy przed porodem czy poczekac :O

Eilleen ten lovi to jest elektryczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:44

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiam na KP więc laktatora nie będę kupować. Chyba że będzie mi faktycznie potrzebny to po porodzie dopiero kupię.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używała któraś nakładek medeli? Bo ja poprzednio miałam aventa i się nie sprawdziły a o medeli czytałam same dobre opinie

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kp.

Ale ze względu na to, że będzie najprawdopodobniej cesarka.
    A na szkole rodzenia radzili by przy takim rozwiązaniu ciąży był laktator.

Więc kupuje przed porodem. Canpol lub lovi - elektryczny .. :)

Nam tłumaczyli że ogólnie laktator jest dla kobiet które kp. ;)
    bo po co tej która nie karmi ?! :)

Pomocny przy:
    - nawale pokarmu
    - problemy z laktacją. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:14

Lavendova, mi88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A używała któraś nakładek medeli? Bo ja poprzednio miałam aventa i się nie sprawdziły a o medeli czytałam same dobre opinie

Kupuje medela contact.
    Mam problem z wklęsłą brodawką a koleżanka polecala. :)

Ale jaki rozmiar ?! :O tego już nie ogarniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:18

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ