Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Nie pisze ze zawsze odparzają ale porównywanie wkładów do pieluszek wielorazowych które są z materiału zrobione i niczego więcej a pieluch jednorazowych to bez sensu bo wiadomo że jednorazowe mają specjalne składniki żeby siki nie wylewaly się poza pieluchę
Mialam na mysli takie wklady jednorazowe do tych pieluch tez sa. Ja sie nie spieram i to zaden atak, po prostu wymiana argumentow na tym polega dyskusja
Tez sie nie nudze, szukam materacyka do kosza i cos ciezko mi to idzie. I wymyslilysmy z corka ze wynajmujemy dom w grecji za rok na wakacje i bierzemy rodzine i moze znajomych wiec tez sobie znalazlam zajecie -
justa1509 wrote:U mnie chyba trwa burza hormonalna... Albo brakuje mi kontaktów z ludźmi. Mąż pracuje cały weekend, widujemy się tylko wieczorem, koty w nocy znowu narobiły bałaganu, nie mam jak jechać na urodziny do taty. Siedzę i mam chęć tylko płakać
psychicznie czuje się wykończona. Tylko leżę i oglądam tv. Nawet nie gotuję obiadu od 2 dni...
Też mi się odechciewa gotowania. Ale coś ugotować muszę, wczoraj jedliśmy na mieście. Pies budzi nas kilka razy w nocy bo chce na ogród wyjść. Testuje chyba nasze przygotowanie psychiczne na dziecko i budzenie w nocy. Dzisiaj już miałam kryzys.
-
justa8902 wrote:https://pupus.pl/product-pol-496-BAMBUSOWE-jednorazowe-bibulki-papierki-do-pieluszek-100-listkow-15x30cm.html
Tu sa przykladowe ale wpisz w google bibulki bambusowe do pieluch wielorazowych i wyskoczy pelnoNa pewno poszukam.
-
Nam marzy się wyjazd terenówką, ale przez Polskę. Zapakować się z małym za rok, pojechać do dziadków ale na spokojnie przez 3-4 dni
Myślicie że melisa uspokaja również dziecko? Myślę czy nie wypić sobie przed snem, ale zastanawiam się czy Filip wtedy też pójdzie spać -
Ooo więcej osób próbuje super
ja kupuje nowe bo sama bym po kimś majtek nie chciała to dziecku też nie dam ale jak ktoś będzie chciał kupić później to nie mam nic przeciwko
mam New borny ale z pupusa i są dosyć spore w porównaniu np. W kokosi jakby ktoś szukał.
Ja nie jestem jakaś Eko, po prostu teraz te pieluchy są takie że zamiast wyjść do kubla wyrzucić jednorazowki trzeba rozwwiesic wielorwzowki na suszarkę. Pranie robi pralka, zakłada się prawie tak samo zależy od rodzaju
Taniej to nic a nic nie wychodzi, jak ktoś korzysta z tańszych pampersow np. Lidl, biedronka dopiero przy drugim dzieckubsie zwróci jak się wykorzysta te samo no albo sprzeda. A wkłady są naturalne tetra, bambus itp. Nie mają nic wspólnego z jednorazowka o tym co ona ma tam w środku
U mnie kryzys bol wrócił i wlali we mnie magnes bo ponoć tak długo jak boli to szyjka jest skrócona i nie ma co badać ;( jutro się okaże może czy nadal są 2 cm czy luteina i duphaston pomogły. Przynajmniej młody obserwowany jest. Dwa razy ktg, co trzy godziny tętno sprawdzanechociaż wiadomo wolałabym być w domu
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dziewczynki, pozdrawiam z Wilna!
prawie tak samo tu gorąco, aż się zastanawiam czy nie ruszyć dalej na północ
Czy któraś z was zdecydowała się ostatecznie na kosz Mojżesza? Dostałam po synku koleżanki, ale jak się temu przyjrzałam, to mam wątpliwości... brzegi kosza są tak blisko buzi dziecka, w dodatku obleczone prześcieradłem, że chyba bym się bała, że się przydusiTak wszystkie mają czy tylko ten mój egzemplarz? W dodatku jest z opcją kołyski - aż się boję pomyśleć co może starszej wpaść do głowy
-
Z koszem Mojżesza to ciągle mnie zastanawia właśnie jedna rzecz. W łóżeczku ochraniacze źle, bo dziecko osłonięte i w ogóle, ale o koszach nie słyszałam złych opinii...
Co do samej konstrukcji nie wypowiadam się bo nie mam i nie będę miała. W małym mieszkaniu wystarczy mi łóżeczko -
PLPaulina wrote:Mojego męża nie było cały tydzień. Wrócił wczoraj.
I czy ja się nudzę?
Hmm kwestia organizacji i chyba tego że jestem już przyzwyczajona że mąż jest wyjazdowy.
Basen, szkoła rodzenia, zajęcia u fizjoterapeutki, prace na ogrodzie, ogarnianie wyprawki, porządki w domu, znajomi pracuja - Ale nie 24h/dobę więc zawsze kawka, jakiś grill na weekend.
Przyjdą z dzieciakami - to mnie wymęczą..
a to z pieskiem pójdziemy nad staw. Popatrzmy na pole.
Można sobie znaleźć wiele zajęć, jak komuś się nudzi to może podnosić swoje kwalifikacje.jakieś studia podyplomowe (heh tak moja koleżanka robila)
-
Ja kupuję prawdopodobnie kołyskę tego typu: http://allegro.pl/kolyska-milly-mally-melody-lux-4w1-pilot-posciel-i6125243817.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjIzODg5MjMAMjI3NTI3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=5e22b31a-c0f8-4541-a35a-cd2fba2085e8.
Ale po to żeby mieć dziecko na oku w ciągu dnia. Kupuję używaną bo sporo kosztują. Przy swoim łóżku będę miała zwykłe łóżeczko.
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Ja kupuję prawdopodobnie kołyskę tego typu: http://allegro.pl/kolyska-milly-mally-melody-lux-4w1-pilot-posciel-i6125243817.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjIzODg5MjMAMjI3NTI3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=5e22b31a-c0f8-4541-a35a-cd2fba2085e8.
Ale po to żeby mieć dziecko na oku w ciągu dnia. Kupuję używaną bo sporo kosztują. Przy swoim łóżku będę miała zwykłe łóżeczko.
Mam na oku tą samą. Nie jest droga.
A muszę kupić coś do salonu żeby jednak mieć małą na oku w ciągu dnia. -
nick nieaktualnyEilleen wrote:Ja się może nie nudzę. Lubię przebywać sama ale byłoby mi łatwiej gdybym mogła gdzieś wyjść. Samochód mamy jeden więc nawet nie mogę gdzieś pojechać. Autobusem nie pojadę bo od razu mogłabym karetkę wzywać bo podejrzewam, że skończyłoby się zemdleniem. A nawet jak jakimś cudem nie to nie miałabym ochoty gdziekolwiek chodzić upocona. Zajęcie w domu bo mam ale fajnie byłoby się z kimś spotkać.
To zaproś do Siebie kogoś.rodzinę, znajomych.
Mój mąż oddał mój samochód na warsztat. Chce zrobić pełny jego przegląd przed moim porodem.więc staram się radzić sobie w tej trudnej sytuacji.
-
Leticia wrote:Ja pieluch wielorazowych nie dałabym rady używać, chyba jednak zbyt wygodna na to jestem
No i brzydziłoby mnie to - nawet ostatnio jak Młoda zrobiła kupę w majtki, to je wyrzuciłam zamiast prać
ja kiedyś wyrzuciłam buty bo weszłam w kupę na dworze hahaha
Też bym gacie wyrzuciła w takiej sytuacji
-
nick nieaktualnyJa mam taki kosz na kolkach:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b6942dc8525.jpg
Jest duzy, wiekszy niz niektore kolyski, pow spania 82x46 wiec tam dziecko ma miejsca sporo a to tylko na 4 miesiace max. Takie typowe kosze mojzesza to uwazam ze zbyt ciasnePLPaulina, agania lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:Ooo więcej osób próbuje super
ja kupuje nowe bo sama bym po kimś majtek nie chciała to dziecku też nie dam ale jak ktoś będzie chciał kupić później to nie mam nic przeciwko
mam New borny ale z pupusa i są dosyć spore w porównaniu np. W kokosi jakby ktoś szukał.
Ja nie jestem jakaś Eko, po prostu teraz te pieluchy są takie że zamiast wyjść do kubla wyrzucić jednorazowki trzeba rozwwiesic wielorwzowki na suszarkę. Pranie robi pralka, zakłada się prawie tak samo zależy od rodzaju
Taniej to nic a nic nie wychodzi, jak ktoś korzysta z tańszych pampersow np. Lidl, biedronka dopiero przy drugim dzieckubsie zwróci jak się wykorzysta te samo no albo sprzeda. A wkłady są naturalne tetra, bambus itp. Nie mają nic wspólnego z jednorazowka o tym co ona ma tam w środku
U mnie kryzys bol wrócił i wlali we mnie magnes bo ponoć tak długo jak boli to szyjka jest skrócona i nie ma co badać ;( jutro się okaże może czy nadal są 2 cm czy luteina i duphaston pomogły. Przynajmniej młody obserwowany jest. Dwa razy ktg, co trzy godziny tętno sprawdzanechociaż wiadomo wolałabym być w domu
Czyli te NB i tak mogą być za duże? Bo zastanawiałam się nad zakupem.
-
Lavendova wrote:Ja mam taki kosz na kolkach:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b6942dc8525.jpg
Jest duzy, wiekszy niz niektore kolyski, pow spania 82x46 wiec tam dziecko ma miejsca sporo a to tylko na 4 miesiace max. Takie typowe kosze mojzesza to uwazam ze zbyt ciasne
Bynajmniej kolorystyka widzę ta sama
-
PLPaulina wrote:Mam na oku tą samą. Nie jest droga.
A muszę kupić coś do salonu żeby jednak mieć małą na oku w ciągu dnia.