X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Hej widze ze nie jestem sama z wielopieluchowaniem, ja kupilam nowe dla NB kilka sztuk i uzywane te one size, nie wiem czy dam rade wiec tez nie przesadzalam z zakupami, ale smutne jest to ze komu nie powiem to wszyscy mnie doluja ze zobaczysz, nie dasz rady, teraz wlasnie mam ochote pokazac ze dam rade hehe
    Dlatego oprócz pisania o tym na grupie nie powiedziałam zbyt dużej ilości osób. Wie mój Marcin bo to wiadomo i jego siostra co zresztą poparła bo ona je stosowała.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nikomu dawać satysfakcji jak jednak nie dam rady ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Ja tam nikogo nie namawiam, a jednak fakt wydania 5 tys na pieluchy a tysiaca ktory mozna pozniej odzyskac bo takie pieluchy sie jeszcze sprzedaje jesli nie sa uszkodzone oraz fakt nie zrobienia 1,5 tony odpadow do mnie przemawia. Nie mowiac o tym z czego pampersy sa wykonane i jaki ma to wplyw na skore dziecka. Poza tym ja w kupkach bawic sie tez nie bede bo do pieluchy daje sie taki wacik czy chusteczke, ktora razem z kupa usuwa sie do toalety. A te pieluchy teraz nijak maja sie do gotowania tetry jaka pamietaja nasze babcie, mozna sie naprawde w tym wszystkim pogubic na poczatku, przynajmniej dla mnie byl to szok urodzaju. Ale nie zarzekam sie, jak bedzie mi za ciezko i nie dam rady, pampersy zawsze sa w sklepach, nawet kupilam w biedronce w promocji paczke za 50zl
    O tym nie słyszałam że można właśnie nałożyć coś jeszcze na ten wkład. A co dokładnie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio czytałam że tak bardzo mamy dbają żeby kupić kosmetyki najlepszej jakości, żeby nie kąpać dziecka w niczym zbędnym a później zakłada się pieluchę jednorazową która ma watpliwy skład. Z jakiegoś powodu one odparzają.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A ostatnio czytałam że tak bardzo mamy dbają żeby kupić kosmetyki najlepszej jakości, żeby nie kąpać dziecka w niczym zbędnym a później zakłada się pieluchę jednorazową która ma watpliwy skład. Z jakiegoś powodu one odparzają.

No albo pakuja w dziecko zaraz po urodzeniu 20 szczepionek z jeszcze bardziej watpliwym skladem i tez dobrze :D

Szczerze to nie wiem skad te mity ze pieluchy tak odparzaja, moje obie chodzily w jednorazowkach a odparzone byly moze z 2 dwa razy i to nie ze odparzone tylko zaczerwienione np corka po zjedzeniu pol kg truskawek jak miala roczek no to ja przeczyscilo wiadomo, a tak w normalnym uzytkowaniu to zadnych odparzen nigdy nie bylo :P

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczne dziecko i pół kilo truskawek? Dobra jest:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama, jak urodził się mój młodszy brat to też używała pieluch, pampersy były na wyjścia do lekarza i na specjalne Okazje, a tyłek myła pod bieżącą wodą.
    A pieluchy czy szczepienia to kwestia własnych przekonań, każdy ma swoje zdanie i tyle :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każdy robi jak uważa. :)
    Nie ma idealnej recepty na wszystko. :D :D

Jedne z nas będą siedzieć z dzieckiem kilka lat w domu inne zaraz będą wracały do pracy. :)
    Jedne będą chrzcic dzieci a inne nie. :)
    Jedne chcą być eko a inne wielkomiejskimi mamami. :D

Świat jest piękny bo różnorodny. :) i każda z nas ma inne poglądy. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 11:57

ingelita, DobrejMysli, Flowwer, e_mii lubią tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    No albo pakuja w dziecko zaraz po urodzeniu 20 szczepionek z jeszcze bardziej watpliwym skladem i tez dobrze :D

Szczerze to nie wiem skad te mity ze pieluchy tak odparzaja, moje obie chodzily w jednorazowkach a odparzone byly moze z 2 dwa razy i to nie ze odparzone tylko zaczerwienione np corka po zjedzeniu pol kg truskawek jak miala roczek no to ja przeczyscilo wiadomo, a tak w normalnym uzytkowaniu to zadnych odparzen nigdy nie bylo :P
    Nie pisze ze zawsze odparzają ale porównywanie wkładów do pieluszek wielorazowych które są z materiału zrobione i niczego więcej a pieluch jednorazowych to bez sensu bo wiadomo że jednorazowe mają specjalne składniki żeby siki nie wylewaly się poza pieluchę :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego lepiej zakończyć temat ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluch eko ale jednorazowych to nie będziemy stosować bo nas na to nie stać. Przy cenach tych pieluch i częstotliwości zmiany ich to miałabym obawę czy mi wypłaty starczy ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kończąc temat nie mam nic do osób które stosują pieluchy jednorazowe :-) każdy wybiera co dla niego najlepsze. Zaczęłam odpisywać bo zaczęło się lekkie atakowanie w sprawie wielorazowych.
    Dobre jest ze możemy wybrać w wielu kwestiach.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba trwa burza hormonalna... Albo brakuje mi kontaktów z ludźmi. Mąż pracuje cały weekend, widujemy się tylko wieczorem, koty w nocy znowu narobiły bałaganu, nie mam jak jechać na urodziny do taty. Siedzę i mam chęć tylko płakać :/ psychicznie czuje się wykończona. Tylko leżę i oglądam tv. Nawet nie gotuję obiadu od 2 dni...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    I kończąc temat nie mam nic do osób które stosują pieluchy jednorazowe :-) każdy wybiera co dla niego najlepsze. Zaczęłam odpisywać bo zaczęło się lekkie atakowanie w sprawie wielorazowych.
    Dobre jest ze możemy wybrać w wielu kwestiach.
    Może jakbym spróbowała to może bym się przekonała do nich. Może stracha wielkie oczy ;D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U mnie chyba trwa burza hormonalna... Albo brakuje mi kontaktów z ludźmi. Mąż pracuje cały weekend, widujemy się tylko wieczorem, koty w nocy znowu narobiły bałaganu, nie mam jak jechać na urodziny do taty. Siedzę i mam chęć tylko płakać :/ psychicznie czuje się wykończona. Tylko leżę i oglądam tv. Nawet nie gotuję obiadu od 2 dni...
    Mnie dół psychiczny łapie wieczorem. Jak już jestem mega zmęczona a jeszcze wykąpać mała zrobić kolację ululac i ostatnio mam problem z znalezieniem sobie pozycji do spania i nie mogę zasnąć. I rano nie wyspana...
    Teraz mąż miał 2 tygodnie urlopu ale od jutra do pracy i będzie dopiero wracał wieczorem koło 17-18. To już w ogóle mnie wykończy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczory są straszne, przewracam się z boku na bok, mam wrażenie że zasypiam że zmęczenia, a rano i tak plecy mnie bolą :/
    Ciągle liczymy że mąż dostanie nowa umowę o pracę i zacznie pracować od 7. W tygodniu jest do 14 więc razem jemy obiad i mamy jak zrobić zakupy, a w weekend ma na 11 i do 21 pracuje. W zasadzie to tylko wstaje, je śniadanie, zdąży wypić kawę i musi jechać. I do 6 czerwca cały czas pracowałam, a teraz nie mam kontaktu z nikim i chyba to najbardziej mnie męczy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    O tym nie słyszałam że można właśnie nałożyć coś jeszcze na ten wkład. A co dokładnie?

https://pupus.pl/product-pol-496-BAMBUSOWE-jednorazowe-bibulki-papierki-do-pieluszek-100-listkow-15x30cm.html

Tu sa przykladowe ale wpisz w google bibulki bambusowe do pieluch wielorazowych i wyskoczy pelno ;)

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Wieczory są straszne, przewracam się z boku na bok, mam wrażenie że zasypiam że zmęczenia, a rano i tak plecy mnie bolą :/
    Ciągle liczymy że mąż dostanie nowa umowę o pracę i zacznie pracować od 7. W tygodniu jest do 14 więc razem jemy obiad i mamy jak zrobić zakupy, a w weekend ma na 11 i do 21 pracuje. W zasadzie to tylko wstaje, je śniadanie, zdąży wypić kawę i musi jechać. I do 6 czerwca cały czas pracowałam, a teraz nie mam kontaktu z nikim i chyba to najbardziej mnie męczy
    Brak kontaktu z ludźmi na pewno ma wpływ. Moje koleżanki daleko mieszkają. Albo nie mają jak przyjechać i zostaje kontakt internetowy ale to nie to samo.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża nie było cały tydzień. Wrócił wczoraj. :D

I czy ja się nudzę?
    Hmm kwestia organizacji i chyba tego że jestem już przyzwyczajona że mąż jest wyjazdowy. :)

Basen, szkoła rodzenia, zajęcia u fizjoterapeutki, prace na ogrodzie, ogarnianie wyprawki, porządki w domu, znajomi pracuja - Ale nie 24h/dobę więc zawsze kawka, jakiś grill na weekend.
    Przyjdą z dzieciakami - to mnie wymęczą.. :D :D :D

a to z pieskiem pójdziemy nad staw. Popatrzmy na pole. :D :D :D

Można sobie znaleźć wiele zajęć, jak komuś się nudzi to może podnosić swoje kwalifikacje. :D jakieś studia podyplomowe (heh tak moja koleżanka robila) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 14:09

pumka1990 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma możliwości żadnych, zostaje mi spacer do lasu... Samochód jeden u mechanika, drugim mąż do pracy jeździ. A miasta koło nas... No cóż, ze znajomymi zastanawialiśmy się gdzie można iść na kawę, jedynym miejscem jest Orlen :p wyprawkę mam prawie ogarniętą, z resztą rzeczy czekam na wypłatę.
    Zajęcie w domu mam, ale ile można gadać do kotów... Zadzwonię do mamy w ciągu dnia, ale to pogadamy chwilę i tyle.
    Mieszkamy w miejscu gdzie nie mamy nikogo znajomego... Wszyscy wyjechali na studia i już tam zostali

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ