X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Hej widze ze nie jestem sama z wielopieluchowaniem, ja kupilam nowe dla NB kilka sztuk i uzywane te one size, nie wiem czy dam rade wiec tez nie przesadzalam z zakupami, ale smutne jest to ze komu nie powiem to wszyscy mnie doluja ze zobaczysz, nie dasz rady, teraz wlasnie mam ochote pokazac ze dam rade hehe
    Dlatego oprócz pisania o tym na grupie nie powiedziałam zbyt dużej ilości osób. Wie mój Marcin bo to wiadomo i jego siostra co zresztą poparła bo ona je stosowała.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nikomu dawać satysfakcji jak jednak nie dam rady ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Ja tam nikogo nie namawiam, a jednak fakt wydania 5 tys na pieluchy a tysiaca ktory mozna pozniej odzyskac bo takie pieluchy sie jeszcze sprzedaje jesli nie sa uszkodzone oraz fakt nie zrobienia 1,5 tony odpadow do mnie przemawia. Nie mowiac o tym z czego pampersy sa wykonane i jaki ma to wplyw na skore dziecka. Poza tym ja w kupkach bawic sie tez nie bede bo do pieluchy daje sie taki wacik czy chusteczke, ktora razem z kupa usuwa sie do toalety. A te pieluchy teraz nijak maja sie do gotowania tetry jaka pamietaja nasze babcie, mozna sie naprawde w tym wszystkim pogubic na poczatku, przynajmniej dla mnie byl to szok urodzaju. Ale nie zarzekam sie, jak bedzie mi za ciezko i nie dam rady, pampersy zawsze sa w sklepach, nawet kupilam w biedronce w promocji paczke za 50zl
    O tym nie słyszałam że można właśnie nałożyć coś jeszcze na ten wkład. A co dokładnie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio czytałam że tak bardzo mamy dbają żeby kupić kosmetyki najlepszej jakości, żeby nie kąpać dziecka w niczym zbędnym a później zakłada się pieluchę jednorazową która ma watpliwy skład. Z jakiegoś powodu one odparzają.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A ostatnio czytałam że tak bardzo mamy dbają żeby kupić kosmetyki najlepszej jakości, żeby nie kąpać dziecka w niczym zbędnym a później zakłada się pieluchę jednorazową która ma watpliwy skład. Z jakiegoś powodu one odparzają.

No albo pakuja w dziecko zaraz po urodzeniu 20 szczepionek z jeszcze bardziej watpliwym skladem i tez dobrze :D

Szczerze to nie wiem skad te mity ze pieluchy tak odparzaja, moje obie chodzily w jednorazowkach a odparzone byly moze z 2 dwa razy i to nie ze odparzone tylko zaczerwienione np corka po zjedzeniu pol kg truskawek jak miala roczek no to ja przeczyscilo wiadomo, a tak w normalnym uzytkowaniu to zadnych odparzen nigdy nie bylo :P

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczne dziecko i pół kilo truskawek? Dobra jest:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama, jak urodził się mój młodszy brat to też używała pieluch, pampersy były na wyjścia do lekarza i na specjalne Okazje, a tyłek myła pod bieżącą wodą.
    A pieluchy czy szczepienia to kwestia własnych przekonań, każdy ma swoje zdanie i tyle :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każdy robi jak uważa. :)
    Nie ma idealnej recepty na wszystko. :D :D

Jedne z nas będą siedzieć z dzieckiem kilka lat w domu inne zaraz będą wracały do pracy. :)
    Jedne będą chrzcic dzieci a inne nie. :)
    Jedne chcą być eko a inne wielkomiejskimi mamami. :D

Świat jest piękny bo różnorodny. :) i każda z nas ma inne poglądy. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 11:57

ingelita, DobrejMysli, Flowwer, e_mii lubią tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    No albo pakuja w dziecko zaraz po urodzeniu 20 szczepionek z jeszcze bardziej watpliwym skladem i tez dobrze :D

Szczerze to nie wiem skad te mity ze pieluchy tak odparzaja, moje obie chodzily w jednorazowkach a odparzone byly moze z 2 dwa razy i to nie ze odparzone tylko zaczerwienione np corka po zjedzeniu pol kg truskawek jak miala roczek no to ja przeczyscilo wiadomo, a tak w normalnym uzytkowaniu to zadnych odparzen nigdy nie bylo :P
    Nie pisze ze zawsze odparzają ale porównywanie wkładów do pieluszek wielorazowych które są z materiału zrobione i niczego więcej a pieluch jednorazowych to bez sensu bo wiadomo że jednorazowe mają specjalne składniki żeby siki nie wylewaly się poza pieluchę :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego lepiej zakończyć temat ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluch eko ale jednorazowych to nie będziemy stosować bo nas na to nie stać. Przy cenach tych pieluch i częstotliwości zmiany ich to miałabym obawę czy mi wypłaty starczy ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kończąc temat nie mam nic do osób które stosują pieluchy jednorazowe :-) każdy wybiera co dla niego najlepsze. Zaczęłam odpisywać bo zaczęło się lekkie atakowanie w sprawie wielorazowych.
    Dobre jest ze możemy wybrać w wielu kwestiach.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba trwa burza hormonalna... Albo brakuje mi kontaktów z ludźmi. Mąż pracuje cały weekend, widujemy się tylko wieczorem, koty w nocy znowu narobiły bałaganu, nie mam jak jechać na urodziny do taty. Siedzę i mam chęć tylko płakać :/ psychicznie czuje się wykończona. Tylko leżę i oglądam tv. Nawet nie gotuję obiadu od 2 dni...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    I kończąc temat nie mam nic do osób które stosują pieluchy jednorazowe :-) każdy wybiera co dla niego najlepsze. Zaczęłam odpisywać bo zaczęło się lekkie atakowanie w sprawie wielorazowych.
    Dobre jest ze możemy wybrać w wielu kwestiach.
    Może jakbym spróbowała to może bym się przekonała do nich. Może stracha wielkie oczy ;D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U mnie chyba trwa burza hormonalna... Albo brakuje mi kontaktów z ludźmi. Mąż pracuje cały weekend, widujemy się tylko wieczorem, koty w nocy znowu narobiły bałaganu, nie mam jak jechać na urodziny do taty. Siedzę i mam chęć tylko płakać :/ psychicznie czuje się wykończona. Tylko leżę i oglądam tv. Nawet nie gotuję obiadu od 2 dni...
    Mnie dół psychiczny łapie wieczorem. Jak już jestem mega zmęczona a jeszcze wykąpać mała zrobić kolację ululac i ostatnio mam problem z znalezieniem sobie pozycji do spania i nie mogę zasnąć. I rano nie wyspana...
    Teraz mąż miał 2 tygodnie urlopu ale od jutra do pracy i będzie dopiero wracał wieczorem koło 17-18. To już w ogóle mnie wykończy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczory są straszne, przewracam się z boku na bok, mam wrażenie że zasypiam że zmęczenia, a rano i tak plecy mnie bolą :/
    Ciągle liczymy że mąż dostanie nowa umowę o pracę i zacznie pracować od 7. W tygodniu jest do 14 więc razem jemy obiad i mamy jak zrobić zakupy, a w weekend ma na 11 i do 21 pracuje. W zasadzie to tylko wstaje, je śniadanie, zdąży wypić kawę i musi jechać. I do 6 czerwca cały czas pracowałam, a teraz nie mam kontaktu z nikim i chyba to najbardziej mnie męczy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    O tym nie słyszałam że można właśnie nałożyć coś jeszcze na ten wkład. A co dokładnie?

https://pupus.pl/product-pol-496-BAMBUSOWE-jednorazowe-bibulki-papierki-do-pieluszek-100-listkow-15x30cm.html

Tu sa przykladowe ale wpisz w google bibulki bambusowe do pieluch wielorazowych i wyskoczy pelno ;)

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Wieczory są straszne, przewracam się z boku na bok, mam wrażenie że zasypiam że zmęczenia, a rano i tak plecy mnie bolą :/
    Ciągle liczymy że mąż dostanie nowa umowę o pracę i zacznie pracować od 7. W tygodniu jest do 14 więc razem jemy obiad i mamy jak zrobić zakupy, a w weekend ma na 11 i do 21 pracuje. W zasadzie to tylko wstaje, je śniadanie, zdąży wypić kawę i musi jechać. I do 6 czerwca cały czas pracowałam, a teraz nie mam kontaktu z nikim i chyba to najbardziej mnie męczy
    Brak kontaktu z ludźmi na pewno ma wpływ. Moje koleżanki daleko mieszkają. Albo nie mają jak przyjechać i zostaje kontakt internetowy ale to nie to samo.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża nie było cały tydzień. Wrócił wczoraj. :D

I czy ja się nudzę?
    Hmm kwestia organizacji i chyba tego że jestem już przyzwyczajona że mąż jest wyjazdowy. :)

Basen, szkoła rodzenia, zajęcia u fizjoterapeutki, prace na ogrodzie, ogarnianie wyprawki, porządki w domu, znajomi pracuja - Ale nie 24h/dobę więc zawsze kawka, jakiś grill na weekend.
    Przyjdą z dzieciakami - to mnie wymęczą.. :D :D :D

a to z pieskiem pójdziemy nad staw. Popatrzmy na pole. :D :D :D

Można sobie znaleźć wiele zajęć, jak komuś się nudzi to może podnosić swoje kwalifikacje. :D jakieś studia podyplomowe (heh tak moja koleżanka robila) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 14:09

pumka1990 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma możliwości żadnych, zostaje mi spacer do lasu... Samochód jeden u mechanika, drugim mąż do pracy jeździ. A miasta koło nas... No cóż, ze znajomymi zastanawialiśmy się gdzie można iść na kawę, jedynym miejscem jest Orlen :p wyprawkę mam prawie ogarniętą, z resztą rzeczy czekam na wypłatę.
    Zajęcie w domu mam, ale ile można gadać do kotów... Zadzwonię do mamy w ciągu dnia, ale to pogadamy chwilę i tyle.
    Mieszkamy w miejscu gdzie nie mamy nikogo znajomego... Wszyscy wyjechali na studia i już tam zostali

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ