Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe ja właśnie nie jem żółtego sera, a zawsze byłam mega serowa.
Za to wpieprzam halloumi z Lidla na kilogramy i pomidory.
CZy któraś z was się zmagała z wybroczynami? Pojawiły mi się oprócz tego, że na przedramieniu od wewnątrz to jeszcze na udach wysoko.
Morfologia 2 tygodnie temu była całkiem spoko. Ale biore luteinę 2x dziennie, może to od tego.
-
ingelita wrote:Poczekaj, aż Ci dziecko zacznie chodzić ^^ Moje trzy koty, nicponie swoją drogą, to nic w porównaniu z chodzącym, niespełna dwuletnim tornadem. Pół dnia po sprzątaniu mieszkania, a wyglada jak w melinie. Trzeba się przyzwyczaić
-
justa1509 wrote:Ja za to czkawek nie lubię :p wolę kopniaki, są mocniejsze, ale jakoś bardziej drażni mnie to pukanie od środka. Tym bardziej że czkawkę czuje na dole i cały dół brzucha mi pulsuje :p
Zakupilismy dopiero 3 pieluchy, z takich ładnych kolorowychkupimy też trochę zwykłych białych. Tak do 15sztuk pewnie wszystkiego żeby było
Ja kupiłam 15 białych i po Poli mam parę kolorowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 21:31
-
Ja spróbuje z wielorazowymi pieluchami ale to tylko 4 mam takie porządne żeby sprawdzić czy mają sens, a tak mam z 13 tetrowych białych i 6 dużych kolorowych z Lidla
one są tak ogólnodostępne że dokupie jak będą potrzebne
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja zwolenniczką polityki prorodzinnej jestem ale samego programu 500+ nie. Lepiej byłoby obniżyć VAT na ubrania dla dzieci pampersy i inne środki które shodza masowo, dać dodatkowe zajęcia językowe, sportowe itp. darmowe obiady w szkołach, darmowe podręczniki (to powoli wchodzi) , darmowe np bilety do teratru czy na basen, na tego typu rzeczach człowiek by więcej zaoszczędził i przynajmniej byłaby pewność że ta kasa nie przepada w alkohol i tego typu używki. A bezrobocie byloby na właściwym poziomie a nie zerowym, bo się dupy do pracy ruszyć nie chce bo 1000 zł czy 1500 daje państwo. Ja tyle płaciłam za opiekunkę do dzieci i opłacało mi się pracować. Ale jak ktoś lubi żerować to żeruje tylko nie na państwie a na nas wszystkich bo to przecież z naszej kasy idzie.
Eilleen, PLPaulina, Av, misia-kasia lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Marta..a wrote:Ja spróbuje z wielorazowymi pieluchami ale to tylko 4 mam takie porządne żeby sprawdzić czy mają sens, a tak mam z 13 tetrowych białych i 6 dużych kolorowych z Lidla
one są tak ogólnodostępne że dokupie jak będą potrzebne
-
Hej widze ze nie jestem sama z wielopieluchowaniem, ja kupilam nowe dla NB kilka sztuk i uzywane te one size, nie wiem czy dam rade wiec tez nie przesadzalam z zakupami, ale smutne jest to ze komu nie powiem to wszyscy mnie doluja ze zobaczysz, nie dasz rady, teraz wlasnie mam ochote pokazac ze dam rade hehe
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to w ogóle nie pojmuję sensu pieluch wielorazowych. Nie sądzę zeby to jakas oszczędność byla biorac pod uwagę ilosc prań oplaty za prad proszki płyny i czas przede wszystkim. Wiec gdzie ta ekologia? A wkłady są takie same praktycznie jak w jednorazowych
-
Chyba dlatego wszyscy się dziwią, bo żyjemy w takich czasach, że korzystamy z udogodnień a nie cofamy się do korzeni. Cały czas mam w pamięci słowa babć i mam jak to było beznadziejnie bo nie było jednorazówek. Ja w tych czasach też nie wyobrażam sobie używać pieluch wielorazowych i grzebać się z własnej woli w kupie kilka razy dziennie, skoro takie małe dziecko robi kupę praktycznie co posiłek. Później to prać.. nie no dla mnie jakiś kosmos.
Ale każdy robi co uważa. To nie dla mnie. Oszczędność dla mnie żadna, ekologia do mnie nie przemawia. Wolę ten czas spędzić przyjemniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 10:34
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja też bym nie miała ochoty bawić się w wielorazowe. Tym bardziej że będę mieć dwójkę z pampersami jeszcze.
I tak dość mam prania. Bo mała przebieram czasem parę razy jak się brudzi na dworze albo uczy się pić ze szklanki.
Ale jak ktos ma ochotę spróbować to czemu nie.
-
Z własnej woli też by mi się nie chciało, ale podziwiam tych, którym się chcę.
Z mężem będziemy pewnie próbować z bambusowymi właśnie. W naszym przypadku pralka pierze minimum 1,5 godziny, pozostałe programy są dłuższe, więc zużycie prądu i wody jest ogromne.
Teściowej mówiliśmy że kupiliśmy kilka pieluch tetrowych, to myślała właśnie ze będziemy na tetrach. Ale teściowa mimo że ledwie 50-tke skończyła to żyje starymi czasami :p mam nadzieję że nie odda mi worka ciuchów po swoim bracie...
Z resztą jednorazowki teraz są co raz bardziej eko, więc tych wyrzutów sumienia jakoś nie będę miała -
Ja tam nikogo nie namawiam, a jednak fakt wydania 5 tys na pieluchy a tysiaca ktory mozna pozniej odzyskac bo takie pieluchy sie jeszcze sprzedaje jesli nie sa uszkodzone oraz fakt nie zrobienia 1,5 tony odpadow do mnie przemawia. Nie mowiac o tym z czego pampersy sa wykonane i jaki ma to wplyw na skore dziecka. Poza tym ja w kupkach bawic sie tez nie bede bo do pieluchy daje sie taki wacik czy chusteczke, ktora razem z kupa usuwa sie do toalety. A te pieluchy teraz nijak maja sie do gotowania tetry jaka pamietaja nasze babcie, mozna sie naprawde w tym wszystkim pogubic na poczatku, przynajmniej dla mnie byl to szok urodzaju. Ale nie zarzekam sie, jak bedzie mi za ciezko i nie dam rady, pampersy zawsze sa w sklepach, nawet kupilam w biedronce w promocji paczke za 50zl
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualnyMi takie rzeczy nawet przez myśl nie przechodzą..
muszę ułatwiać sobie życie - będę całe dnie sama..i wystarczająco dużo pracy mnie czeka.
A pod względem życia Eko mogę to robić w inny sposób (kupując kosmetyki, mleko, meble)
Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko !♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 11:10
-
Lavendova wrote:Ja to w ogóle nie pojmuję sensu pieluch wielorazowych. Nie sądzę zeby to jakas oszczędność byla biorac pod uwagę ilosc prań oplaty za prad proszki płyny i czas przede wszystkim. Wiec gdzie ta ekologia? A wkłady są takie same praktycznie jak w jednorazowych