X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Porównując robienie wyprawki 2 lata temu dla Poli to produkty były tańsze niż jak teraz kupowałam. Czyżby 500+ miało na to wpływ że ceny mają podniesione?

500+ to ciężki temat polityczny.. :D

Wszystkie zasiłki biorą się z podatków. Nie spadają z nieba. :D :D
    Żeby ktoś mógł coś dostać muszą zapłacić za to wszyscy ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:02

d'nusia, nesssssa, AnkaK90, misia-kasia lubią tę wiadomość

• squirrel Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię pierwsze pranie :-) trochę tego będzie.. jak wszystko wypiorę i wyprasuję to wreszcie będę miała motywację żeby spakować torbę do szpitala. Pracuję jeszcze do końca czerwca a w lipcu mam zamiar odpoczywać. Wstępnie planuję totalne wolne od pracy do końca roku, a później będę starała się stopniowo brać jakieś dodatkowe zlecenia żeby nie wypaść z obiegu. A jak będzie w rzeczywistości to czas pokaże :-)

Właśnie się zorientowałam, że zostało zaledwie 35 dni do ciąży donoszonej ! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:10

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z seksem to ciężka sprawa. Muszę unikać męża, bo totalnie nie mam ochoty, a on ciągle mi mówi, że musimy teraz nadrobić, bo po porodzie będzie ciężko. Myślałam, że tylko ja mam takie problemy z libido.

Bajki czytam córce na dobranoc to i brzuszek korzysta :) Muzyki słucham takiej jak zwykle, raczej rock, czasem coś mocniejszego. W pierwszej ciąży też takiej słuchałam i córka najchętniej tańczyła później właśnie przy takich dźwiękach. Mozarta dla dzieci puszczałam jej na noc, jak szła spać, zostawiałam tak cichutko.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się znamy 7 lat ponad, rok po ślubie :)

Ale my jakoś nie szalelismy nigdy, zdarzało się 2-3 razy dziennie a i zdarzal się tydzień przerwy. W staraniach oczywiście nie było zmiłuj, a po owulacji była przerwa żeby nie zwariować. Teraz zakaz.. A jak będzie po ciąży to się okaże :)

Książek nie czytam, muzyki nie słucham.. ponoć to nic nie daje jednak. Za to kupiłam już książkę oczami maluszka i będziemy "czytać" od urodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:42

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina, a jak z Twoim krwawieniem? Unormowało się, skontolowalas to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    PLPaulina, a jak z Twoim krwawieniem? Unormowało się, skontolowalas to?
    Rano było już ok. Mój lekarz teraz się urlopuje. :/

Na przyszły tydzień się umówiłam.
    A pani w recepcji mówiła że jak się powtórzy to na ip.

kozalia lubi tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam książkę " moje dziecko nie chce jeść" polecam ja nie tylko już mamom które mają już dzieci ale tym co będą miały. Gdybym ja przeczytała wcześniej bym uniknęła wielu błędów i nerwów. W tej książce jest i o karmieniu piersią i o karmieniu butelką i o rozszerzeniu diety.
    Super książka. Na prawdę polecam

kozalia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja kupiłam książkę " moje dziecko nie chce jeść" polecam ja nie tylko już mamom które mają już dzieci ale tym co będą miały. Gdybym ja przeczytała wcześniej bym uniknęła wielu błędów i nerwów. W tej książce jest i o karmieniu piersią i o karmieniu butelką i o rozszerzeniu diety.
    Super książka. Na prawdę polecam
    Dzięki za polecenie. Kupię i poczytam. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat 500+ to temat rzeka ;-) ja jestem przeciwnikiem bo powinni wspomóc ludzi w inny sposób. Zresztą to 300+ czyli na wyprawkę do szkoły chyba to co teraz wprowadzili to podobnie. Wszyscy pracujący za to płacą, nic za darmo. Koszty życia rosną tak że idąc w tym momencie do sklepu nie kupując za dużo okazuje się że płacę dużo pieniędzy. I jak tu budżet ogarnąć.

misia-kasia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ania, jako mama niejadka chetnie przeczytam zeby przy kolejnym uniknac bledow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jestem przeciwnikiem polityki prorodzinnej. Placa wszyscy wiadomo ale bez przesady, tak samo placa wszyscy za limuzyny i premie politykow, rocznie miliony zl na finasowanie partii. To jest dopiero bezsens. Akurat rodziny i dzieci powinno sie wspierac bo to jest przyszlosc narodu jakby nie patrzec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A ja nie jestem przeciwnikiem polityki prorodzinnej. Placa wszyscy wiadomo ale bez przesady, tak samo placa wszyscy za limuzyny i premie politykow, rocznie miliony zl na finasowanie partii. To jest dopiero bezsens. Akurat rodziny i dzieci powinno sie wspierac bo to jest przyszlosc narodu jakby nie patrzec.
    Tak 500+ to temat rzeka.
    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. ;)

Jestem jak najbardziej za wspieraniem rodzin z dziećmi.. Ale :
    - jest wiele rodzin, które uczciwie pracują. I nie dostaną becikowego ani 500+..
    :/

A rodziny które np na 3 osoby mają dochodu 2 tys to dostaną wszystko. :/ :O

☆ Czyli mój punkt widzenia;
    Jestem za tym by opieka prorodzinna obejmowała podatników naszego kraju..

Powinno być min dochodowe dla rodzin by mogły korzystać z takiej pomocy. :)

Ale.. brzydko mówiąc gowno mam do powiedzenia. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 17:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja szczegolow nie znam akurat wiec na ten temat nic nie moge powiedziec, mialam na mysli ogolny sens. Tzn ze to jest zalezne od zarobkow tak? U nas jest no niezalezne, nazywa sie rodzinne i dostaje kazdy rodzic najczesciej matka na kazde dziecko (moze jest jakis max ale to baaardzo wysoki zarobkow w setkach tys euro rocznie). No tylko jak ktos ma wlasne spore dochody to mu takie rodzinne chyba roznicy nie zrobi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Paulina ja szczegolow nie znam akurat wiec na ten temat nic nie moge powiedziec, mialam na mysli ogolny sens. Tzn ze to jest zalezne od zarobkow tak? U nas jest no niezalezne, nazywa sie rodzinne i dostaje kazdy rodzic najczesciej matka na kazde dziecko (moze jest jakis max ale to baaardzo wysoki zarobkow w setkach tys euro rocznie). No tylko jak ktos ma wlasne spore dochody to mu takie rodzinne chyba roznicy nie zrobi :P

Tak becikowe i 500+ zależne jest od zarobków w PL.
    Dostają to ludzie bezrobotni, bo :

"rodzice jedynaków mogą ubiegać się o
    świadczenie 500 zł na dziecko, jeśli
    dochód miesięczny rodziny nie przekracza
    800 zł na osobę"

Czyli:

wystarczy że mając 1 dziecko.
    Rodzice zarabiają najniższą krajową to nic nie dostaną.. ;)

to jest chore.. :/ stąd też moje zdanie, że powinno być minimum dochodowe.. żeby nie dostawali tego tylko ludzie którym nie chce się pracować. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 17:36

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja codziennie mówię do brzuszka coś w stylu "dzień dobry syneczku, dobrze się spało, idziemy robić śniadanko"? mój maż nazywa go małą glizdą bo to co wyprawia to kosmos a jak tylko mówi "spokój synu" to się zaczyna dopiero ;p
    jesteśmy dziwni ?

angelika22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    ja codziennie mówię do brzuszka coś w stylu "dzień dobry syneczku, dobrze się spało, idziemy robić śniadanko"? mój maż nazywa go małą glizdą bo to co wyprawia to kosmos a jak tylko mówi "spokój synu" to się zaczyna dopiero ;p
    jesteśmy dziwni ?
    Nie, to słodkie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dopiero zaczyna w tej kwestii także wszystko jest jeszcze do dopracowania :P

A chorych systemow jest sporo, np w szwajcarii dają narkomanom darmowe dawki dragow i normalnie w takich medycznych busach im podaja :D Trochę szok :O

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 500+ niesprawiedliwe jest też to że tak naprawde nie wiadomo na co rodzice przeznaczają te pieniądze. Ile jest menelstwa co narobi sobie pełno dzieci i żyje, a raczej pije z zasiłków, a dzieci chodzą głodne. Moim zdaniem bardziej sprawiedliwe było by, gdyby dzieci dostawały to wszystko w formie jakichś wakacji, kursów czy zajęć dodatkowych, tak by każde miało dobry start w życiu. Są rodziny które żyją skromnie np z powodu choroby rodzica, ale dzieci chodzą zadbane, a jednak pieniedzy nie ma na tego typu rzeczy. Jest to faktycznie ciężki temat...

AnkaK90, PLPaulina, misia-kasia lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat, mają wasze maleństwa czkawke? Moja ma ostatnio po 2 czy 3 razy dziennie, i nie wiem czy to normalne?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak becikowe i 500+ zależne jest od zarobków w PL.
    Dostają to ludzie bezrobotni, bo :

"rodzice jedynaków mogą ubiegać się o
    świadczenie 500 zł na dziecko, jeśli
    dochód miesięczny rodziny nie przekracza
    800 zł na osobę"

Czyli:

wystarczy że mając 1 dziecko.
    Rodzice zarabiają najniższą krajową to nic nie dostaną.. ;)

to jest chore.. :/ stąd też moje zdanie, że powinno być minimum dochodowe.. żeby nie dostawali tego tylko ludzie którym nie chce się pracować. :)
    500+ jest zależne od dochodów tylko przy 1 dziecku. Przy dwóch i więcej to się je po prostu dostaje. Więc często jest tak ze matka która sama wychowuje dziecko i byłaby jej ta pomoc potrzebna to nie dostanie 500+ bo niby za dużo zarabia. Taka to sprawiedliwość.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ