X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lovi jest elektryczny.
    Ja też się nastawiam na kp bo gdybym o tym nie myślała to nie kupowałabym laktatora ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie laktator ratował po 3 dniach od cc. Po powrocie do domu miałam nawał pokarmu.
    Z karmieniem nie miałam problemów, chociaż małą mi zabrali na noc po cięciu i dostawała mm. Miałam szczęście, że chciała ładnie ssać. W szpitalu dokarmiłam ją jeszcze ze dwa razy, na moje życzenie, bo mała płakała pół dnia, a ja razem z nią. W domu jakieś 2 tygodnie dopijała sobie 20-30ml mm przed snem, ale to już raczej przez gadanie mamy, że na pewno nie mam pokarmu i muszę dokarmiać, niż z potrzeby faktycznego dokarmiania.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Kupuje medela contact.
    Mam problem z wklęsłą brodawką a koleżanka polecala. :)

Ale jaki rozmiar ?! :O tego już nie ogarniam

Też je wtedy kupię. Mierzy się szerokość sutka bodajże i dobiera wtedy rozmiar.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moj brzuch jest dziwny do przodu, napoewno inny niz byl z poprzednich. Pewnie kwestia polozenia lozyska, ale juz dostaje szalu jak mnie wszyscy pytaja czy to napewno nie chlopak. Co za glupia presja ze kazdy musi miec dzieci obu plci.

U nas jak słyszą, że będzie druga córka to zawsze taka sama reakcja "uuu, to 3 będzie chłopak". A my chcieliśmy drugą dziewczynkę, od początku tak marzyliśmy, że będą siostrzyczki.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    U nas jak słyszą, że będzie druga córka to zawsze taka sama reakcja "uuu, to 3 będzie chłopak". A my chcieliśmy drugą dziewczynkę, od początku tak marzyliśmy, że będą siostrzyczki.
    U nas są komentarze że nam się fuksło bo chłopak tym razem.
    Starając się o drugie dziecko nawet się nie zastanawialiśmy nad płcią. Nie planowaliśmy jej. Ale wiem że mąż marzył o synku. Teraz się smieje że w końcu będą "normalne" zabawki w domu;D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ja odliczam dni do skończonego 34 tygodnia bo na ostatniej wizycie lekarz życzył sobie sprawę żebym tylko dotrwała do tego tygodnia a będzie z górki :-) więc jeszcze tydzień.

Mi też mówił mój lekarz o 34tc, a teraz już mówi o 36tc. Wiadomo im dłużej tym lepiej :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kp laktator też się przyda.
    Ja miałam nakładki Avent i medela. Te drugie lepsze.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Przy kp laktator też się przyda.
    Ja miałam nakładki Avent i medela. Te drugie lepsze.
    Czy korzystalas cały czas z nakładek czy tylko na początku a potem już nie były potrzebne?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nakładki w jakim przypadku są potrzebne?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Czy korzystalas cały czas z nakładek czy tylko na początku a potem już nie były potrzebne?
    Korzystałam na początku jak już miałam suty ponadrywane :D Później normalnie ssał bez. Nakładek nie używałam długo, tylko do momentu zagojenia. Później się dowiadywałam ocb i nauczyłam porządnie przystawiać :)

• agania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, a Ty jak się masz?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że laktator przy KP :) bo tego w proszku odciągać nie trzeba :) ja chcę zobaczyć jak będzie mi szło, jeśli będą problemy to wtedy pomyślę o zakupie.
    Dzisiaj liczyłam że 6 sierpnia, czyli na rocznicę ślubu moich rodziców będę miała skończony 37 tydzień, więc będę szykowala się na poród :p tylko z drugiej strony słyszałam że pierwszy poród wcale tak szybko nie idzie...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, muszę się pochwalić, właśnie sprawdziłam wyniki posiewu, wreszcie pozbyłam się tej przebrzydłej Candidy! Aż się popłakałam :) mam tylko nadzieję, że to nie wróci, przynajmniej do porodu.
    Choć nie wiem, czy posiew z pochwy jest tak samo miarodajny, jak posiew z kanału szyjki macicy (zawsze robili mi to drugie, a teraz tylko z pochwy)?

• agania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziewczynki, muszę się pochwalić, właśnie sprawdziłam wyniki posiewu, wreszcie pozbyłam się tej przebrzydłej Candidy! Aż się popłakałam :) mam tylko nadzieję, że to nie wróci, przynajmniej do porodu.
    Choć nie wiem, czy posiew z pochwy jest tak samo miarodajny, jak posiew z kanału szyjki macicy (zawsze robili mi to drugie, a teraz tylko z pochwy)?

Ja też miałam teraz candidę. Ale bakterie pojedyncze i zapisali tylko gynoxim optima na 3 dni. I wczoraj była ostatnia globulka i dzisiaj już widzę dużą różnicę. Tak to miałam upławy, myślałam, że to przez luteinę, a teraz już widzę, że nie.

edit. gynoxin optima :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 14:51

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie nie miałam żadnych objawów, poza swędzeniem, które wcześniej brałam za efekt odrastania włosów. Co do upławów, to ich nie było, ale też ciężko to jednoznacznie stwierdzić - też biorę luteinę 2x dziennie, ale wydaje mi się że umiem jednoznacznie już określić, kiedy to luteina ze mnie "wylatuje", a kiedy co innego.
    A dają Ci jakieś probiotyki? to ważne, żeby odbudować florę bakteryjną.

• agania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja w zasadzie nie miałam żadnych objawów, poza swędzeniem, które wcześniej brałam za efekt odrastania włosów. Co do upławów, to ich nie było, ale też ciężko to jednoznacznie stwierdzić - też biorę luteinę 2x dziennie, ale wydaje mi się że umiem jednoznacznie już określić, kiedy to luteina ze mnie "wylatuje", a kiedy co innego.

Tylko na wypisie miałam ten gynoxin i nic więcej...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Tylko na wypisie miałam ten gynoxin i nic więcej...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Wiadomo że laktator przy KP :) bo tego w proszku odciągać nie trzeba :) ja chcę zobaczyć jak będzie mi szło, jeśli będą problemy to wtedy pomyślę o zakupie.
    Dzisiaj liczyłam że 6 sierpnia, czyli na rocznicę ślubu moich rodziców będę miała skończony 37 tydzień, więc będę szykowala się na poród :p tylko z drugiej strony słyszałam że pierwszy poród wcale tak szybko nie idzie...
    W zasadzie chyba tak jest ale są wyjątki z szybko i pierwszy idzie. Koleżanka rodziła tego samego dnia i skurcze równo się nam zaczęły. Ona urodziła o 9 rano a ja dopiero o 17.

Życzę krótkiego. I sobie tym razem tez ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dooti, a Ty jak się masz?

Leci mi jakoś, jeszcze 4 tygodnie i będzie super. Nie badali mi dziś szyjki, ale skoro i tak mnie nie wypuszczą to ta wiedza nie jest mi potrzebna. Pobrali dziś krew i mocz do badań, w moczu ostatnio wyszły mi podwyższone leukocyty ale to najprawdopodobniej właśnie przez grzybka. Dostałam Nystvagin dopochwowo, najpierw na noc, teraz dwa razy dziennie i chyba pomaga bo już nic nie czuję, chociaż i tak to były początki tego paskudztwo.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1509, my z mezem tez rocznice 6.08 bedziemy miec i juz raczej w trojke spedzimy :)

Duzo schodzi tych wkladek laktacyjnych?

Ja tez mialam bakterie w moczu i krew podwyzszone bo ciagle kicham i mam katar :/

Jak sie trzymacie na tym etapie? Pogoda nie rozpieszcza :(

event.png
    eve
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ