Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Naklejki też są fajne, ale chcę zakryć troszkę ten paskudny niebieski :p większość tapet ma wzór na dole, a to będzie zakryte przez łóżeczko, więc cześć mi odpada. W ogóle okazuje się że ściana ma szerokość 120 cm, ciekawa jestem czy przypadkiem łóżeczko tyle nie ma długości. .. Jakoś to będzie trzeba wcisnąć
-
nick nieaktualny
-
Ja mam literki nad łóżeczkiem.
Sama robiłam.
Poli (kolorowe). Bo ona ma swój pokój i wszystko jest w takich kolorach.
Wisza w miejscu gdzie stało jej łóżeczko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a5939cfd42.jpg
I kącik małego w naszej sypialni. Tu nie szaleje z kolorami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53f5eaeb5467.jpg
Kasiaja, PLPaulina, Lavendova, kozalia lubią tę wiadomość
-
My wczoraj wyszliśmy że szpitala. Jak mnie przyjęli tydzień temu do szpitala to szyjka miała u nich 2.2 cm. Teraz jak w poniedziałek mi ja mierzyli to miała 2.5 cm. Lekarz zaczął gadać o pessarze, ale jak się dowiedział że to "już " 32 tydzień to powiedział, ze decyzję podejmą we wtorek jak będzie zastępca ordynatora... więc czekałam jak na szpilkach na poranny obchód we wtorek...No i jak zawsze rano chodzi 3 lekarzy i dwie położne tak we wtorek przyszła jedna lekarka i jedna położna.. no i we wtorek zostałam wypisana do domu, powiedziała że ta szyjka taka na pograniczu. A jak mnie zbadała ręcznie to myslalam że urodze na tym fotelu, prawie zemdlalam jak wróciłam do swojego pokoju. Oblaly mnie zimne poty i zaczęło mi piszczec w uszach. Tragedia. No i od wczoraj leżymy w domu. Kazali mi po 7 dniach zgłosić się do lekarza na kontrole ale mój lekarz jest zagranica a nie chce iść do innego..no i wizytę mamy dopiero 3 lipca. Mam nadzieję że się nie rozpakujemy do tego czasu
-
nick nieaktualnyJa jeszcze nie mogę pochwalić się zdjęciami pokoiku, ale naklejki już czekają na naklejenie - mam dwie brzozy z ptaszkami i motylkami.
Jutro mam wizytę u nowej ginki, mam nadzieję, ze nie potraktuje mnie jak poprzednia i zechce przejąć prowadzenie mojej ciąży... pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić. Przedstawiłam pani w rejestracji moją historię i powiedziała, ze czasem nie ma się wybory i trzeba zmienić lekarza i ta Pani doktor na pewno się mną zajmie... mam nadzieję, ze się to potwierdzi. -
nick nieaktualnyWspolczuje Vanilia, wiem jak to jest czekać jak na wyrok na obchód, a potem to rozczarowanie, kiedy znowu lekarze mają coś wazniejszego do roboty i przychodzi inny, z zupełnie innym podejściem i diagnozą
leż w domu, będziesz mieć w domu pewnie mniej stresów. Na Twoim miejscu ewentualnie umowilabym sobie do kogoś innego wizytę i najwyżej ją potem odwołała, jeśli nie będziesz czuć potrzeby żeby isc. Wiem po sobie, ze to taki półśrodek, ale może lepiej dmuchać na zimne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 20:42
-
kozalia wrote:Wspolczuje Vanilia, wiem jak to jest czekać jak na wyrok na obchód, a potem to rozczarowanie, kiedy znowu lekarze mają coś wazniejszego do roboty i przychodzi inny, z zupełnie innym podejściem i diagnozą
leż w domu, będziesz mieć w domu pewnie mniej stresów. Na Twoim miejscu ewentualnie umowilabym sobie do kogoś innego wizytę i najwyżej ją potem odwołała, jeśli nie będziesz czuć potrzeby żeby isc. Wiem po sobie, ze to taki półśrodek, ale może lepiej dmuchać na zimne.
Mówią że ciaza to taki piękny okres, dla mnie to najgorsze chwilę w życiu. Jestem przykuta do łóżka od 14 tygodnia ciazy. Skreślam dni do końca ciazy jak jakiś więzień. Po takich przebojach nie wiem czy zdecyduje się na kolejną dzieckomWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 21:01
-
nick nieaktualny
-
Byłam dzisiaj na takich krótkich warsztatach o karmieniu. Może kogoś zainteresuje.
A propos butelki było. Że ważne żeby nie trzymać butelki smoczkiem w dół, bo wtedy dziecko w ogóle nie musi pracować językiem. Tylko tak jak podajemy pierś - czyli butelka ma byc tak jakby poziomo. Wtedy smok powinien dotykać podniebienia i stymulować dziecko do pracy językiem. I żeby mu tę butelkę troszkę oddalać w trakcie ssania, żeby jak najwolniej wypijało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 22:32
kozalia, Ania241188, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość