X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa, Lavendova - z ta głowa do góry to jak u mnie. Nie sądziłam ze będę rozważać cesarkę, na razie liczę na to ze się obróci. Jednak nastawiałam się na naturalny poród.. bo jak to będzie cc to będę chciała tez zmienić szpital i ogólnie całe zamieszanie znów wokół tego ;p ..ale będę o tym myśleć po kolejnej wizycie.

A co do skarpetek złuszczających: używałam kiedyś i na pewno nie polecam latem. Miałam 2 różne i za każdym razem złuszczanie trwało kilka dni, na całych stopach (efekt wizualny jak skóra schodząca po poparzeniu słonecznym, wiec do sandałów nie polecam. Trzeba chować po tym stopy w skarpetkach jakiś czas ;)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish u mnie też właśnie zmienia to nawet koncepcję szpitala :) No cóż, jeszcze mają chwilkę na obroty.
    Za 3 tygodnie wizyta i niby wtedy powinna już być głową w dól wg lekarki.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam na wizycie, 33 + 0 2200g :) lekarz mowi że bedzie nie za duży :)
    skarpetek zluszczających nie róbcie w ciąży, tam są silne kwasy a i latem się nie praktykuje tej metody. lepiej pójść do kosmetyczki np na pedicure spa :)

angelika22
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja też po wizycie i trochę zmartwiona. Mała waży 1530g więc jest z tych maluchów niestety, ja tyję a ona tak wolniutko przybiera. Jest w normach, ale jednak wolałabym żeby trochę była większa.

No i druga sprawa to już w ogóle. Cały czas była głową w dół a dzisiaj niespodzianka - głowa na górze.
    Niby ma czas na przewrotkę ale jednak nie za wiele też.

Czemu niestety?
    Moja się też urodziła drobna. :)
    Teraz Olek też pewnie gigantem nie będzie.
    Ważne że zdrowa a po porodzie drobne dzieci szybko nadrabiają

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg 3 trymestru mam dopiero za 2 tygodnie. A później to chyba jeszcze 2 wiyty w odstępie co 2 tygodnie jak doczekam :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak planujecie cc. Jechać w wyznaczonym dniu i cięcie bez akcji porodowej, czy czekać aż samo się zacznie? Mi lekarz trochę namieszał w głowie, bo mam zdecydować jak wolę. Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy. Dla dziecka jednak lepiej jak ta macica je troszkę pomasuje.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Qumish Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziecka, dla nas, gospodarki hormonalnej, laktacji, psychomotoryki itp itd lepiej jak poród zacznie się sam. Takie wyciągnięcie nagle dla dzidziusia to większy szok a i organizm matki nie jest hormonalnie przygotowany i można to trudniej znieść.
    Mi lekarz wstępnie mówił ze się planuje wcześniej termin, na 38-39 tydzień.. ale ja osobiście na razie to liczę ze się młody obróci, a jak nie to będę negocjować przesunięcie cesarki żeby pojechać do szpitala jednak jak się samoistnie pojawia pierwsze skurcze. No tylko to tez pewnie zależy od przypadku, u mnie nic się nie dzieje poza ułożeniem młodego wiec liczę ze mi pozwolą czekać.

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie będzie planowana cc także wcześniej na zimno. Tak samo bylo z drugą córką a przy pierwszej próbowali imdukowac oxy ale nic nie dało to i też skończyło sie na zimno.

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja też po wizycie i trochę zmartwiona. Mała waży 1530g więc jest z tych maluchów niestety, ja tyję a ona tak wolniutko przybiera. Jest w normach, ale jednak wolałabym żeby trochę była większa.

nasze dziewczynki podobnie rosną. będą drobniejsze nic w tym złego. nie każde dziecko musi ważyć 4 kg przy porodzie ;) ja tam nawet wole rodzic mniejsze dziecko ;) ważne żeby rosły i regularnie przybieraly. dwa tyg temu też się martwiłam ze taka malutka jest. ale skoro przybiera w normie to już się tym martwić nie będę. najważniejsze że jest zdrowa i dobrze jej u mamy w brzuszku :)

nesssssa, Lavendova lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z USG 3trymestru. Mały waży 2400g. Pani doktor mówi że przy porodzie powinien ważyć ok 4kg nie jest jakiś gruby, ale ma długie nogi. Czyli wszystko ok :) ułożony główką w dół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 17:50

Ania241188, PLPaulina, katka/85, pumka1990, Lavendova, Kasiaja, d'nusia, misia-kasia, Existenz, justyna14 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, a jak planujecie cc. Jechać w wyznaczonym dniu i cięcie bez akcji porodowej, czy czekać aż samo się zacznie? Mi lekarz trochę namieszał w głowie, bo mam zdecydować jak wolę. Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy. Dla dziecka jednak lepiej jak ta macica je troszkę pomasuje.

Dla dziecka może i tak. Ale jeszcze ma znaczenie zdrowie matki. :)

Jeśli nie ma przeciwwskazań to fajnie by akcja się zaczęła. :) :)

Ja mam cukrzycę, i ponoć w moim szpitalu wywołują poród w 38tc.
    A u mnie przez spojenie nie mogą wywoływać i cc. :)

37tc mam jechać do szpitala na ktg i tam będą podejmować decyzje. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 18:53

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pięty i kremy z kwasami, czy też skarpetki. U mnie np. Nie ma możliwości zastosowanie innego kremu niż mocznikowy i to mocny. Problemy z pęknięcia i są u mnie genetyczne, ah ta mamusia :) i muszę stosować grube działa :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wyszłam od swojego lekarza wściekła bo nie zrobił USG ani nic tylko wypisał receptę skierowanie i zwolnienie, choć mówiłam mu że diabetolog zalecała sprawdzić wymiary bo cukry zaczęły skakać. Więc zła wyszłam z gabinetu i pojechałam gdzie indziej do lekarza i tam zrobili mi USG. Szyjka dość krótka 2,3 cm ale zamknięta i jak na ten tydzień ciąży to tragedii nie ma. Mała waży 2280 więc już kawał dziewuchy ale mieści się w 50 percentylu więc idealnie. Uspokoiłam się trochę.

d'nusia, Ania241188, Existenz, Eilleen, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie. Malutka ma 1900 g więc odpowiada to tygodniowi ciąży. Podczas badania ziewała i ssała kciuk. Uroczy widok. W przeciwieństwie do siostry jest już głową w dół :)

Ania241188, misia-kasia, e_mii, katka/85, Existenz, Eilleen, Kasiaja, ingelita, d'nusia lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam krwotoku i trzeba było ciąć. Mały wazy 1800 g, w stanie ogólnym dobrym a u mnie walczą o to zebym miała macice - bedxue co ma byc.

pumka1990 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny dostałam krwotoku i trzeba było ciąć. Mały wazy 1800 g, w stanie ogólnym dobrym a u mnie walczą o to zebym miała macice - bedxue co ma byc.
    ♡ trzymajcie się !!!

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania no co ty mówisz... Dużo zdrówka dla was, trzymajcie się!

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego Agania!!! Oby dobrze się zakończyło!

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Agania. Trzymamy kciuki za Ciebie i malucha. Oby się im udało.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Trzymajcie się. Zdrówka dla Was

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ