X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Agania trzymajcie się! :)

Kozalia może Cię podciągną tak jak i mnie i w 34 tygodniu wypuszcza tylko na lekach.

Mnie wczoraj mąż uświadomił że to już czerwiec się kończy i tak blisko do 18 lipca i do donoszonej ciąży :)

O to u mnie 20 lipca, to już naprawdę niewiele.

Dziś zaczynam 34tc, skończyłam 33tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 09:23

ingelita, Marta..a, vanilia120, pumka1990 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania kciuki za Was. Daj znać jak będziesz mieć siły co tam z tobą. Dzidzia na pewno sobie poradzi.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Kozalia może Cię podciągną tak jak i mnie i w 34 tygodniu wypuszcza tylko na lekach.

Mnie wczoraj mąż uświadomił że to już czerwiec się kończy i tak blisko do 18 lipca i do donoszonej ciąży :)
    To u mnie też 18.07 donoszona. I najchętniej od razu bym urodziła :-)

Marta..a lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To u mnie też 18.07 donoszona. I najchętniej od razu bym urodziła :-)

Ja od 18.07 wracam do ćwiczeń i aktywności :P
    mówię wam, że na patologii większość to dziewczyny, które zgłaszają się w skończonym 41tc i czekają na poród.. nie spodziewałam się, że taki problem jest z przenoszeniem..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać 6.08 i mogę rodzić :) wiadomo i tak że dziecko samo zdecyduje (w większości przypadków) :)
    Wczoraj wieczorem się zastanawiam czy Filip już jest głowa w dół, bo tak to zawsze na tyłku siedzi, ale czkawkę czuje bardzo nisko, mniej więcej na wysokości spojenia łonowego po lewej stronie, może to jego główka mi tam podskakuje... A usg będę miała dopiero w sierpniu pewnie, bo teraz na wizycie za bardzo nie chce mi zrobić

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam ofertę regionalną (Wrocław) od konsultanta PBKM - zniżka 800zł na pakiet błękitny ze sznurem.
    Oferta będzie dostępna 27-28 czerwca. Jakby ktoś chciał szczegóły mogę przesłać maila, którego dostałam.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania trzymam za Was kciuki. Wszystko będzie dobrze.

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny dostałam krwotoku i trzeba było ciąć. Mały wazy 1800 g, w stanie ogólnym dobrym a u mnie walczą o to zebym miała macice - bedxue co ma byc.

trzymam kciuki za Was!

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania trzymam kciuki, będzie dobrze!
    U mnie dziewczyny znowu jakaś masakra wczoraj zmarła męża babcia, to już 3 pogrzeb w tym roku. W styczniu zmarł jego dziadek, w marcu moja babcia do której byłam bardzo przywiązana. Miałam nadzieję że teraz już tylko będzie dobrze i będą się rodzić dzieci w rodzinie. Cała ciążę mam jakiś stres a to egzaminy, to obrona mgr, w między czasie te pogrzeby tak to się przeplatało wszystko :/ myślałam że najgorsze za mną i będzie to czas już tylko dla mnie żebym mogła cieszyć się małym i relaksować przed porodem. ;( ale życie nadal zaskakuje, żal mi że nie doczekali się prawnusia na którego wiadomość tak się cieszyli i czekali.. Wyżaliłam się.
    Moja donoszona ciąża to 11 lipca urodziny męża.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

U mnie 17 lipca.. :D

Ostatnio też mąż mi powiedział że niewiele zostało. A my jeszcze brzydko mówiąc w d***e jesteśmy! :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    U mnie dziewczyny znowu jakaś masakra wczoraj zmarła męża babcia, to już 3 pogrzeb w tym roku. W styczniu zmarł jego dziadek, w marcu moja babcia do której byłam bardzo przywiązana. Miałam nadzieję że teraz już tylko będzie dobrze i będą się rodzić dzieci w rodzinie.

Współczuję! :(

U mnie taki czas pogrzebów był w zeszłym roku. :/ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 09:10

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, trzymam kciuki. Ważne, że mały w stanie dobrym. Trzymajcie się :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie donoszona 23.07, jeszcze 31 dni. Ja to w ogóle mam wrażenie, że jeszcze nic nie przygotowałam. Tutaj już dziewczyny mają torby popakowane, pokoiki urządzone, a ja nawet torby jeszcze nie kupiłam:D Czekam na paczki z gemini i smyka, jak dojdą to biorę się za pranie i prasowanie. W przyszłym tygodniu mąż pomaluje pokój, ustawimy już tak jak ma być i może poczuję się bezpieczniej.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbę i stertę kartonów w pokoju ;p czekają na przeprowadzkę

Ale dzisiaj przyjemna pogoda. Wszyscy pozawijani w kurtki a ja rano do laboratorium w krótkim rękawku szłam i było mi wręcz błogo :D

justyna14 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania zdróweczka i czekamy na wieści... Myślami jestem z Wami :***

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    U mnie będzie donoszona 23.07, jeszcze 31 dni. Ja to w ogóle mam wrażenie, że jeszcze nic nie przygotowałam. Tutaj już dziewczyny mają torby popakowane, pokoiki urządzone, a ja nawet torby jeszcze nie kupiłam:D Czekam na paczki z gemini i smyka, jak dojdą to biorę się za pranie i prasowanie. W przyszłym tygodniu mąż pomaluje pokój, ustawimy już tak jak ma być i może poczuję się bezpieczniej.
    Ja dziś po info od agania od razu wzięłam się za torbę, spakowałam jak powinna być. Brak mi nadal tej lewatywy i środki higieniczne ( szczoteczka do zębów, kosmetyki) dopakuje dopiero jak będzie wyjeżdżać wraz z ładowarką do telefonu itp.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam donoszona dopiero 27-29 lipca wiec mi sie tam nie spieszy do porodu. Może przy dużych dzieciach to można sie szykować na 37 tc ale przy takich mniejszych tzn średnich waga 3.5 to jednak robi różnicę czy to będzie 39 tc czy 37.

Torby też nie mam, ogarnę z koncem lipca. Trochę mnie martwi ze w pl trzeba miec ze sobą całą przyczepę rzeczy. W razie jakiś naglych akcji to chyba uznaja europejska karte ubez w pl czy nie?

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja dziś po info od agania od razu wzięłam się za torbę, spakowałam jak powinna być. Brak mi nadal tej lewatywy i środki higieniczne ( szczoteczka do zębów, kosmetyki) dopakuje dopiero jak będzie wyjeżdżać wraz z ładowarką do telefonu itp.
    Ja zrobię w weekend ostatnie zakupy i też spakuje. Wczoraj koleżanka mnie nastraszyła że mam nisko brzuch że ona taki miała tuż przed porodem.

W poniedziałek mam wizytę a na prywatna się też zapisałam się też ale dopiero przyjmuje 1 lipca.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam to bzdura z tym niskim brzuchem. :)

Mi tak babcię i ciotki marudziły, że nisko i to źle.
    A gin powiedziała, że każda kobieta ma inną urodę.. I faktycznie mam nisko i nic się nie dzieje. Szyjka długa, twarda, zamknięta. :D

A tak ogólnie mało mamy do gadania w kwestii w którym tygodniu nasze maleństwo chce przyjść na świat. :)
    czasami też decydują lekarze. :)

Ja mam duże maleństwo Ale polityka szpitala przy cukrzycy mówi o rozwiązaniu ciąży wcześniej. Dziwne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 10:43

• e_mii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja mam donoszona dopiero 27-29 lipca wiec mi sie tam nie spieszy do porodu. Może przy dużych dzieciach to można sie szykować na 37 tc ale przy takich mniejszych tzn średnich waga 3.5 to jednak robi różnicę czy to będzie 39 tc czy 37.

Ja też bym wolała, żeby dzidzia sobie spokojnie posiedziała w brzuszku do 39tc. Chcę jeszcze sobie pospać w spokoju :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ