X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A nie możesz wybrać innego jeśli w tamtym było kiepsko czy za daleko masz?
    Wszędzie daleko albo kiepski dojazd bo remonty.
    W innym (niby tym lepszym ) moja bratowa odesłali z 3 cm rozwarciem i skurczami do domu bo twierdzili że jeszcze nie czas i zasuwała następne 40 km. To był jej drugi poród. Dojechała w sam czas bo zaczęła rodzić.
    A taki co chciałam wybrać i tam rodzić to akurat w tym roku na tej trasie są remonty i się stoi długo także odpada.

Więc wyboru tak naprawdę nie ma

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja zaczynam czarno widzieć wizje mojego porodu SN. Dziś po wizycie najpierw byłam wniebowzięta, jak okazało się ze mała przybrala i ma już 1890 g. Ale potem zmierzyli mi szyjkę - skróciła się do 13 mm:( teraz nawet do wc nie mogę isc, dostałam basen. Dramat :(
    Jeśli będę lezec miesiąc, to jakoś nie widzę żeby mój organizm był w stanie ogarnąć porod SN:( przecież to ogromny wysiłek, a po takim leżeniu nawet wyprawa do toalety to ponoć wyzwanie :(
    Współczuję. Na pessar jest za późno?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Wszędzie daleko albo kiepski dojazd bo remonty.
    W innym (niby tym lepszym ) moja bratowa odesłali z 3 cm rozwarciem i skurczami do domu bo twierdzili że jeszcze nie czas i zasuwała następne 40 km. To był jej drugi poród. Dojechała w sam czas bo zaczęła rodzić.
    A taki co chciałam wybrać i tam rodzić to akurat w tym roku na tej trasie są remonty i się stoi długo także odpada.

Więc wyboru tak naprawdę nie ma
    Szkoda. Musisz wierzyć że tym razem będzie lepiej.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Misia-Kasia, a czy z tylu tej komody u góry tez masz dziurę? W komodzie innej z Ikei tak właśnie mam, a myślałam ze do jej pleców od tylu przymocujemy przewijak.

Mam tylko takie dwie dziury do przymocowania komody do ściany, co też planujemy uczynić bo jak się odsunie wszystkie szuflady to komodę można z łatwością przewrócić.

Odnośnie położnej, to my się zdecydowaliśmy. Koszt nie jest mały ale zdecydowanie mniejszy niż szpital prywatny, a daje pewien komfort psychiczny. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 00:34

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała z dzisiejszego dnia. Na zajęciach w szkole rodzenia była kąpiel i mieli tam wanienki z ikei - i te kolorowe gumki na dnie były w czarne kropki pleśni/grzyba, takie jak się na silikonie robią. Prowadząca powiedziała ze to specyfika tych wanienek właśnie.
    A myślałam ze ja kupię bo jest mała, zgrabna i niedroga ;)
    Któraś z was ja może miała i może potwierdzić ze one wszystkie tak pleśnieją?
    Zastanawiam się czy to dotyczy wszystkich z gumowymi elementami, czyli np shnuggle i podobne?
    Może trzeba brać jednolity gładki plastik.. ? Zmartwiła mnie dziś ta pleśń, nawet taka prosta rzecz jak ‚miska na wode’ i są problemy :D

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Dziewczyny, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała z dzisiejszego dnia. Na zajęciach w szkole rodzenia była kąpiel i mieli tam wanienki z ikei - i te kolorowe gumki na dnie były w czarne kropki pleśni/grzyba, takie jak się na silikonie robią. Prowadząca powiedziała ze to specyfika tych wanienek właśnie.
    Zastanawiam się czy to dotyczy wszystkich z gumowymi elementami, czyli np shnuggle i podobne?
    Może trzeba brać jednolity gładki plastik.. ? Zmartwiła mnie dziś ta pleśń, nawet taka prosta rzecz jak ‚miska na wode’ i są problemy :D
    Ja mam tą wanienkę z Ikei i od 2 lat żadnej pleśni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 02:51

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomyślałabym o tej pleśni że może wyjść w takiej wanience. Może warto poszukać opinie w internecie czy ktoś coś wypisuje na ten temat. Ja akurat kupię zwykłą wanienkę bo chce ze stojakiem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja mam tą wanienkę z Ikei i od 2 lat żadnej pleśni...
    Ja tak samo. A nie dbamy o nią przesadnie, wręcz mam czasem wyrzuty sumienia, że za rzadko ją myjemy :/ W każdym razie żadnej pleśni nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 05:58

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja zaczynam czarno widzieć wizje mojego porodu SN. Dziś po wizycie najpierw byłam wniebowzięta, jak okazało się ze mała przybrala i ma już 1890 g. Ale potem zmierzyli mi szyjkę - skróciła się do 13 mm:( teraz nawet do wc nie mogę isc, dostałam basen. Dramat :(
    Jeśli będę lezec miesiąc, to jakoś nie widzę żeby mój organizm był w stanie ogarnąć porod SN:( przecież to ogromny wysiłek, a po takim leżeniu nawet wyprawa do toalety to ponoć wyzwanie :(
    Spokojnie, polezala maks 2 tygodnie i po skończonym 35 tygodniu pozwolą Ci już chodzić do łazienki i jeszcze szyjka w.miedyz czasie się ciut wydłuży. Po za tym to też zależy kto bada. Za dwa dni może być 2,5 cm bo inny lekarz. Także nie nastawiaj się pesymistycznie, już na tym etapie to tak naprawdę kwestia dwóch tygodni. Trzymaj się.

7w3d 💔
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:

Pleśń się bierze z wilgoci więc wystarczy wanienkę obrócić po kąpaniu żeby obeschła i nie widzę wtedy możliwości żeby grzyb się na niej zrobił. :)

• Qumish Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ingelita: dzięki za opinie. Tak myślałam ze może je w tej szkole kisza w jakimś schowku mokre, albo maja już x lat.
    W necie nie ma tez nic na ten temat, a pewnie ludzie by narzekali.. Nie wiem jak im się udało zrobić ta hodowle na gumach, ale wyglądało to niefajnie :/

h84fwn15k5y02vr6.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taką wanienke od 7 lat, trójke dzieci obsluzyla czeka na kolejne. Żadnej plesni. Może w tej szkole mają kilka wanienek i wkładają jedna w drugą.

ingelita lubi tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co tydzień powinnam się z Wami witać w nowym tygodniu. Zawsze tak czekałam na te piątki. Ten piątek też jest szczególny, dziś Antoś opuścił inkubator, a mama w końcu mogła przytulić swojego synka <3 próba karmienia póki co nieudana, maluch zasnął. Teraz odciagam pokarm aby miał łatwiej ssać bo piersi już mam typowo mleczne, nabite pokarmem, trzy takie dzieciątka bym wykarmiła :)

Zolza_, ingelita, PLPaulina, misia-kasia, e_mii, d'nusia, edytkaa93, justa8902, DobrejMysli, pumka1990, Cccierpliwa, justyna14, Leticia, Ania241188, Ithildin, Kasiaja, Qumish, Marta..a, katka/85, Flowwer, Iva79, Gypsy, Carolline lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti fantastycznie, teraz zaczynam Ci zazdrościć że już masz synka ze sobą.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to ogromne przeżycie. Powoli zapominam o tym koszmarnym niedzielnym poranku, kiedy to życie małego zawisło na włosku. Teraz już musi być dobrze.

d'nusia, pumka1990, ingelita, Leticia, AnkaK90, Carolline lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti - cieszę się bo to musi być ulga :-)

Dooti lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti super wiadomości!

Dooti lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti teraz już na pewno wszystko będzie dobrze! Wy już najgorsze macie za sobą a my tu wszystkie jeszcze czekamy na to co się wydarzy.

Dooti lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wspaniale wiesci, nim sie nie obejrzysz a juz bedziecie wychodzic do domu :)
    Tez chcialam kupic te wanienke z ikei ale ona ma te boki tak calkiem prosto w dol, w tych standardowych jakos wydaje mi sie lagodniejszy ten jeden bok i spadek, przez co wydaje mi sie poprostu prostsza w obsludze przy kapieli, ale moze to takie tylko wrazenie?
    Ktos dzis ze mna wizytuje? Ja wyjatkowo w piatek a nie w poniedzialek bo lekarka idzie na urlop od poniedzialku

Dooti lubi tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jadę na wizytę. Pewnie bez usg, raczej z wynikami i po skierowania, ale pocisne ją, żeby mi zmierzyła szyjkę, bo mam dziwne odczucia.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ