X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pieknie poukladane! Tez mamy w sypialni komody z ikea i te organizery trzymamy w nich bielizne poukladana... do malej tez kupilam te organizery chociaz tam szuflada wieksza i szersza troche u niej... ale bedzie na termometr szczoteczke i inne rozne przybory pieluszki i chce w komodzie tez trzymac zawsze kilka par bodziakow zeby miec pod reka w razie wypadku...

Fotela ani lozka u malej nie ma bo nie ma na to miejsca niestety...

Dzis jeszcze troche zakupowalam dla malej i siebie ale to papmki nakladki laktacyjne itp takze juz takie drobniejsze rzeczy... odebralam tez rano paczke z kocykami pieluszkami apteka itp ktore mi siostra w pl zamawiala wiec powoli biore sie za pranie...

misia-kasia lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Nie pamiętam czy już był ten temat poruszany, ale czy któraś z was będzie korzystać z tzw. "wykupionej położnej" ?
    Szpital, w którym zamierzam rodzić generalnie ma dobre opinie o położnych. Zastanawiam się więc czy jest sens wykładać nie mało kasy 800-1000zł.
    To będzie mój pierwszy poród, zależałoby mi żeby mnie przez niego przeprowadzono w świadomy i dobry sposób.

Ja będę :) w jakim mieście mieszkasz? Bo u mnie 1200-1500 złotych :O

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja będę :) w jakim mieście mieszkasz? Bo u mnie 1200-1500 złotych :O

Jestem z Wrocławia, ale planuję rodzić w Oleśnicy pod Wrockiem. Odległość od mieszkania i czas dojazdu lepszy niż inne szpitale, a przy okazji lepsze opinie.
    Ale w szpitalu we Wrocławiu z tego co wiem koszt to 1000zł.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popularny jest jeden szpital gdzie płaci się położnej.
    I niestety opinie są takie, że bez "łapówki" - za normalną pensję panie inaczej wykonują swoją pracę. :) :)
    Ale ten szpital jest daleko ode mnie.
    I jakoś mało mnie interesuje czy ktoś woli zapłacić czy też nie.

Ja nad tym myślałam.
    Ale nie dlatego że mam za dużo kasy i nie mam komu dac. :D tylko że przy rozejsciu spojenia lonowego przy porodzie naturalnym potrzebuje położną która poprowadzi poród bez parcia. :D A normalnie bym w życiu o tym nie pomyślała..

Szczerze?!
    Już bym wolała prywatny szpital. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 19:17

• e_mii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja się nie boję, że będę źle potraktowana jak nie zapłacę. Obawiam się jedynie że może się trafić sporo porodów i wtedy wiadomo, że położne biegają między rodzącymi. Jak to jest jak się ma parte? Wtedy położna już cały czas jest przy rodzącej?

Ze mną była położna i studentka. Jak tylko weszłam z mężem na salę porodową to już mnie nie zostawiały. Tym bardziej przy oxy i po zzo. Wtedy już byłam na stałe pod ktg. I tak sobie siedzieliśmy i żartowaliśmy przez jakieś 7 godzin, aż do cc :) Bardzo miło wspominam, nie płaciłam za położną i teraz też bym nie płaciła.
    Ale ja nie miałam partych i nie rodziłam naturalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 19:05

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie popularny jest jeden szpital gdzie płaci się położnej.
    I niestety opinie są takie, że bez "łapówki" - za normalną pensję panie inaczej wykonują swoją pracę. :) :)
    Ale ten szpital jest daleko ode mnie.
    I jakoś mało mnie interesuje czy ktoś woli zapłacić czy też nie.

Ja nad tym myślałam.
    Ale nie dlatego że mam za dużo kasy i nie mam komu dac. :D tylko że przy rozejsciu spojenia lonowego przy porodzie naturalnym potrzebuje położną która poprowadzi poród bez parcia. :D A normalnie bym w życiu o tym nie pomyślała..

Szczerze?!
    Już bym wolała prywatny szpital. :)

Nie stać mnie na prywatny szpital :p a to mój pierwszy poród, panicznie się boję, że zwykła położna będzie latała pomiędzy rodzącymi, a ja zostanę sama z partnerem :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ze mną była położna i studentka. Jak tylko weszłam z mężem na salę porodową to już mnie nie zostawiały. Tym bardziej przy oxy i po zzo. Wtedy już byłam na stałe pod ktg. I tak sobie siedzieliśmy i żartowaliśmy przez jakieś 7 godzin, aż do cc :) Bardzo miło wspominam, nie płaciłam za położną i teraz też bym nie płaciła.
    Ale ja nie miałam partych i nie rodziłam naturalnie ;)
    A ja nikomu nie płaciłam i trafiłam na krowy. Jak był mąż były bardzo miłe. A tak to nie powiem jak traktowały.
    Teraz jadę do tego samego szpitala ale mam nadzieję że trafię na inne a jak nie to po porodzie napiszę skarge.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółty nalot na języku 33tc. Ktos coś wie?

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Nie stać mnie na prywatny szpital :p a to mój pierwszy poród, panicznie się boję, że zwykła położna będzie latała pomiędzy rodzącymi, a ja zostanę sama z partnerem :(
    Ja rodziłam w państwowym i było duzo porodów i biegały od sali do sali ale w razie co mąż szedł po nie i przychodziły.
    Tylko tym razem będę sama....

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w tym tygodniu zwiedzać szpital w którym mam zamiar rodzić w ramach ostatnich zajęć ze szkoły rodzenia i są u mnie 4 sale do rodzenia + 1 operacyjna do cesarki. Położnych jest 3 na zmianie z czego jak jest cesarka to jedna jest zawsze na sali. Mówili nam, że w 1 fazie porodu położna nie jest cały czas z nami na sali, jak potrzebujemy to można ją wołać i co jakiś czas sama przychodzi z lekarzem na badanie. Jak są parte to położna jest obowiązkowo i wtedy też mama obowiązkowo wchodzi na łóżko.

A i z ciekawostek to u mnie szpital nie wyrwża zgody na prywatną położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 21:02

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym porodzie to nie pamiętam jak było z położnymi ale mój ginekolog akurat był i nie odstępował mnie na krok plus mąż cały czas. Drugi poród był szybki więc leżałam w sumie tylko na partych i wtedy była położna dwóch lekarzy i mąż ze mną także ja na opiekę złego słowa nie powiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 21:27

pumka1990 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Chciałam być dobra dla męża i zrobić galaretkę z owocami. Wróciłam z miasta, jak myłam szklankę to okazało się, że leci żółta woda... Nawet nie mam jak się teraz umyć :/
    A ta płatna położna to inaczej doula?

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Eh... Chciałam być dobra dla męża i zrobić galaretkę z owocami. Wróciłam z miasta, jak myłam szklankę to okazało się, że leci żółta woda... Nawet nie mam jak się teraz umyć :/
    A ta płatna położna to inaczej doula?

Nie, doula to coś innego. Płatna położna to położna pracująca w szpitalu, tylko że jak opłacimy to jest tylko z nami.
    Doula też jest tylko z nami, ale często to osoby bez medycznego wykształcenia.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Nie pamiętam czy już był ten temat poruszany, ale czy któraś z was będzie korzystać z tzw. "wykupionej położnej" ?
    Szpital, w którym zamierzam rodzić generalnie ma dobre opinie o położnych. Zastanawiam się więc czy jest sens wykładać nie mało kasy 800-1000zł.
    To będzie mój pierwszy poród, zależałoby mi żeby mnie przez niego przeprowadzono w świadomy i dobry sposób.
    Ja o tym na początku myślałam ale okazało się że od tego roku albo poprzedniego w Poznaniu tylko jeden szpital ma pozwolenie na swoją położną w tym sensie że oprócz męża/partnera będzie mogła być położna. W pozostałych tylko jedna osoba więc mogę wybrać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja rodziłam w państwowym i było duzo porodów i biegały od sali do sali ale w razie co mąż szedł po nie i przychodziły.
    Tylko tym razem będę sama....
    A nie możesz wybrać innego jeśli w tamtym było kiepsko czy za daleko masz?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała fotel do karmienia ale jeden z dwóch które mamy wstawimy do pokoju dziecka po prostu. Zwykły fotel ale jest wygodny i ma tyle miejsca że będę mogła w razie co obłożyć poduszkami. Tamte fotele z Ikei mi się podobają. Kiedyś może :-) teraz kupowalismy komplet kanapę rozkładaną i dwa fotele.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-Kasia, a czy z tylu tej komody u góry tez masz dziurę? W komodzie innej z Ikei tak właśnie mam, a myślałam ze do jej pleców od tylu przymocujemy przewijak.

• Qumish Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście niektóre szpitale nie maja opcji płatnych, a te w których można opłacić położna maja już ceny po 1700zl :/
    Można być z doula-to jakieś 800zl i ona przyjeżdża już do domu, jedzie do szpitala, zostaje kilka h po i jeszcze wpada na spotkania poporodowe w domu. Wszystko w cenie.

Co do położnych szpitalnych: to raczej standard ze w 1 fazie położna przychodzi co jakieś 20 minut. Nigdy nie jest obecna cały czas.. No chyba ze jej się wyjątkowo nudzi ;p przy partych już jest bez przerwy aż do urodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 22:22

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam czarno widzieć wizje mojego porodu SN. Dziś po wizycie najpierw byłam wniebowzięta, jak okazało się ze mała przybrala i ma już 1890 g. Ale potem zmierzyli mi szyjkę - skróciła się do 13 mm:( teraz nawet do wc nie mogę isc, dostałam basen. Dramat :(
    Jeśli będę lezec miesiąc, to jakoś nie widzę żeby mój organizm był w stanie ogarnąć porod SN:( przecież to ogromny wysiłek, a po takim leżeniu nawet wyprawa do toalety to ponoć wyzwanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 22:24

• Qumish Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, kozalia kciuki żeby było lepiej! Wiem ze to słabe pocieszenie ale jednak najwiecej energii w porodzie schodzi na skrócenie szyjki i rozwarcie.. a ty już masz cześć drogi przebyta. Podobno same parte już idą szybciej..
    Ale co prawda to prawda: po tak długim leżeniu samo przejście z pokoju do pokoju to wysiłek, wiem coś o tym.. już nawet forma porodu tu nie ma znaczenia, trochę trwa zanim się wróci do normalnego funkcjonowania :/

h84fwn15k5y02vr6.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ