X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziś nowy tydzień. <3 Jeszcze 2 tyg do donoszonej.. oj leci ten czas, leci.. :)
    Gratulacje :-) u mnie tak jutro :-) bbf pokazuje Ci już 9 MSC ciąży ?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania miałam Cię zapytać, jak Wasza córcia zasypia na noc? U mnie dramat ostatni, tylko ze mną chce spać być i muszę.z nią siedzieć aż zaśnie a to czasem ponad godzina :-( wczoraj maz próbował ją uspic to płakała aż.przyszlam i nic nie dało się zrobić :-/

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ania miałam Cię zapytać, jak Wasza córcia zasypia na noc? U mnie dramat ostatni, tylko ze mną chce spać być i muszę.z nią siedzieć aż zaśnie a to czasem ponad godzina :-( wczoraj maz próbował ją uspic to płakała aż.przyszlam i nic nie dało się zrobić :-/
    U nas to samo. Leżę z nią aż zaśnie. Schodzi się godzina lub dłużej. Kiedyś usypialismy na zmianę ale od jakiś 2-3 tygodni był płacz jak tata i wolała mamę.
    Nie mam czemu. Bo wcześniej z tatą bardzo lubiła. Czyżby dzieciaki są czuły? Że dzidzię się zbliżają i teraz tylko mama i mama?

d'nusia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy i Ostatni raz kupiłam pampersy babydream. Wzięłam na próbę. Już w połowie nocy mała cała mokra i płacz i się wybudziła i zasnąć nie mogła.
    U nas najlepiej się sprawdzają dady soft.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Jak tam skurcze? Przeszły?
    Były całą noc, ale przestały być regularne i tak bolesne, a nad ranem zamieniły się w bol miesiączkowy. Podobno braxtony u wieloródek potrafią być bardzo bolesne, ale ja już miałam schizę, bo nic na nie nie pomagało przez tyle godzin i były regularne, plus bol krzyża i parcie... No cóż, torby spakowane, więc w razie czego jestem gotowa:P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Były całą noc, ale przestały być regularne i tak bolesne, a nad ranem zamieniły się w bol miesiączkowy. Podobno braxtony u wieloródek potrafią być bardzo bolesne, ale ja już miałam schizę, bo nic na nie nie pomagało przez tyle godzin i były regularne, plus bol krzyża i parcie... No cóż, torby spakowane, więc w razie czego jestem gotowa:P
    No to faktycznie lepiej być przygotowanym.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Oo.. A to ciekawe. Mój mówi, że właśnie pierwsze cc nie jest żadnym wskazaniem. Zwłaszcza jeśli ustawowe 2 lata minęło. No gdyby tak było to super, ale cis nie chce mu się wierzyć. Zwłaszcza, że dobrze by było żeby szputal był gotowy do cięcia. Czyli obecnosc anezstezjiloga itp.

Do cięcia szpital zawsze musi być gotowy, bo każdy poród może się tak skończyć. Oczywiście lepiej jak cc jest zaplanowane, w dzień, doświadczony lekarz itd.
    O cięciu rozmawiałam z moim ginekologiem już od początku ciąży, też nie wierzyłam że po pierwszej cesarce można bez innych wskazań mieć drugą. Mamy jednak prawo nie zgodzić się na poród sn. Szpital może nas namawiać na vbac, ale nie zmusić. Tak wyczytałam, potwierdził to mój lekarz i tego się trzymam:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas to samo. Leżę z nią aż zaśnie. Schodzi się godzina lub dłużej. Kiedyś usypialismy na zmianę ale od jakiś 2-3 tygodni był płacz jak tata i wolała mamę.
    Nie mam czemu. Bo wcześniej z tatą bardzo lubiła. Czyżby dzieciaki są czuły? Że dzidzię się zbliżają i teraz tylko mama i mama?
    U nas tez z godzina, chyba ze jest padnięta. I tez zaczęła protestować przy tacie, na szczęście tylko czasem. Gorzej, ze od kilku dni nie daje się umyc w wannie... Nie wiem, co mam z tym robić już...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych skurczy to chyba u mnie to był problem z zaparciem bo wizyta w toalecie była zadowalająca ;) ciężko było, ale coś się udało ;)
    To przy tych skurczach jest podobne uczucie ? Myślałam że to bardziej na zasadzie twardnienia brzucha wyglada. Kurde pierwsza ciąza więc nawet nie wiem jak to wygląda, ale te porodowe to pewnie rozróżnienie :D

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Co do tych skurczy to chyba u mnie to był problem z zaparciem bo wizyta w toalecie była zadowalająca ;) ciężko było, ale coś się udało ;)
    To przy tych skurczach jest podobne uczucie ? Myślałam że to bardziej na zasadzie twardnienia brzucha wyglada. Kurde pierwsza ciąza więc nawet nie wiem jak to wygląda, ale te porodowe to pewnie rozróżnienie :D
    Jak brzuch twardnieje, bo macica się napina, to to się często pojawia to parcie właśnie przez ucisk macicy.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    U nas tez z godzina, chyba ze jest padnięta. I tez zaczęła protestować przy tacie, na szczęście tylko czasem. Gorzej, ze od kilku dni nie daje się umyc w wannie... Nie wiem, co mam z tym robić już...
    Moja też miała 2 razy taki okres. Raz pomogło jak przenieśliśmy wanienkę do innego pokoju a drugi nic nie pomogło i niczym się nie chciała dać przekonać i przeszlo samo po jakimś czasie. Musiałam ją myć na stojąco pod kranem. ;p

ingelita lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Moja też miała 2 razy taki okres. Raz pomogło jak przenieśliśmy wanienkę do innego pokoju a drugi nic nie pomogło i niczym się nie chciała dać przekonać i przeszlo samo po jakimś czasie. Musiałam ją myć na stojąco pod kranem. ;p
    Właśnie tak ja obmywam przy okazji mycia zębów, ale trochę upierdliwe to jest. Dałam jej kilka dni wolnego od wanny, może jej się odmieni. Gorzej, ze mówi, ze się boi. U babci tez się bała.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Właśnie tak ja obmywam przy okazji mycia zębów, ale trochę upierdliwe to jest. Dałam jej kilka dni wolnego od wanny, może jej się odmieni. Gorzej, ze mówi, ze się boi. U babci tez się bała.
    Przejdzie jej. Moja się bała piany przez chwilę.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Przejdzie jej. Moja się bała piany przez chwilę.
    Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:

Na przyszłość na zaparcia polecam czopki glicerynowe. Kupiłam sobie, użyłam 2 razy z dobrym efektem kiedy już nic nie pomagało :) I po porodzie też są polecane żeby się nie męczyć przy poranionym kroczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Gratulacje :-) u mnie tak jutro :-) bbf pokazuje Ci już 9 MSC ciąży ?
    Tak. :D :D nie za wcześnie ?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam u swojego lekarza to też mi mówił, że nikt mnie nie zmusi do porodu sn.. :D

To byłam zdziwiona.. Ale nadal trzymam dystans do tej wypowiedzi.. :D

Lepiej mieć jakiś papier..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:30

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w nowym tygodniu. Za miesiąc termin za 21 dni pewnie cięcie. Z każdym dniem jest coraz ciężej mi. Nie wiedziałam że aż tak ciężko jest na końcówce.

Ania241188 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym cc w szpitalach to lepiej mieć papier. Bo to zależy do którego się trafi. Położna mówiła że w niektórych to niechętnie robią bo jest ich za dużo. Niektórzy po prostu chcą bez wskazań a to dla dziecka dobre nie jest gdy nagle bez żadnej akcji skurczowej ani sygnału jest tak na sucho wyjmowane.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia :)
    Moja dla odmiany jeść za bardzo teraz nie chce. Ale może piątki idą. Niewiadomo. ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ