Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania miałam Cię zapytać, jak Wasza córcia zasypia na noc? U mnie dramat ostatni, tylko ze mną chce spać być i muszę.z nią siedzieć aż zaśnie a to czasem ponad godzina
wczoraj maz próbował ją uspic to płakała aż.przyszlam i nic nie dało się zrobić
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Ania miałam Cię zapytać, jak Wasza córcia zasypia na noc? U mnie dramat ostatni, tylko ze mną chce spać być i muszę.z nią siedzieć aż zaśnie a to czasem ponad godzina
wczoraj maz próbował ją uspic to płakała aż.przyszlam i nic nie dało się zrobić
Nie mam czemu. Bo wcześniej z tatą bardzo lubiła. Czyżby dzieciaki są czuły? Że dzidzię się zbliżają i teraz tylko mama i mama?d'nusia lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Jak tam skurcze? Przeszły?
-
ingelita wrote:Były całą noc, ale przestały być regularne i tak bolesne, a nad ranem zamieniły się w bol miesiączkowy. Podobno braxtony u wieloródek potrafią być bardzo bolesne, ale ja już miałam schizę, bo nic na nie nie pomagało przez tyle godzin i były regularne, plus bol krzyża i parcie... No cóż, torby spakowane, więc w razie czego jestem gotowa:P
-
chabasse wrote:Oo.. A to ciekawe. Mój mówi, że właśnie pierwsze cc nie jest żadnym wskazaniem. Zwłaszcza jeśli ustawowe 2 lata minęło. No gdyby tak było to super, ale cis nie chce mu się wierzyć. Zwłaszcza, że dobrze by było żeby szputal był gotowy do cięcia. Czyli obecnosc anezstezjiloga itp.
Do cięcia szpital zawsze musi być gotowy, bo każdy poród może się tak skończyć. Oczywiście lepiej jak cc jest zaplanowane, w dzień, doświadczony lekarz itd.
O cięciu rozmawiałam z moim ginekologiem już od początku ciąży, też nie wierzyłam że po pierwszej cesarce można bez innych wskazań mieć drugą. Mamy jednak prawo nie zgodzić się na poród sn. Szpital może nas namawiać na vbac, ale nie zmusić. Tak wyczytałam, potwierdził to mój lekarz i tego się trzymam:) -
Ania241188 wrote:U nas to samo. Leżę z nią aż zaśnie. Schodzi się godzina lub dłużej. Kiedyś usypialismy na zmianę ale od jakiś 2-3 tygodni był płacz jak tata i wolała mamę.
Nie mam czemu. Bo wcześniej z tatą bardzo lubiła. Czyżby dzieciaki są czuły? Że dzidzię się zbliżają i teraz tylko mama i mama? -
Co do tych skurczy to chyba u mnie to był problem z zaparciem bo wizyta w toalecie była zadowalająca
ciężko było, ale coś się udało
To przy tych skurczach jest podobne uczucie ? Myślałam że to bardziej na zasadzie twardnienia brzucha wyglada. Kurde pierwsza ciąza więc nawet nie wiem jak to wygląda, ale te porodowe to pewnie rozróżnienieAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Co do tych skurczy to chyba u mnie to był problem z zaparciem bo wizyta w toalecie była zadowalająca
To przy tych skurczach jest podobne uczucie ? Myślałam że to bardziej na zasadzie twardnienia brzucha wyglada. Kurde pierwsza ciąza więc nawet nie wiem jak to wygląda, ale te porodowe to pewnie rozróżnienie -
ingelita wrote:U nas tez z godzina, chyba ze jest padnięta. I tez zaczęła protestować przy tacie, na szczęście tylko czasem. Gorzej, ze od kilku dni nie daje się umyc w wannie... Nie wiem, co mam z tym robić już...
ingelita lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Moja też miała 2 razy taki okres. Raz pomogło jak przenieśliśmy wanienkę do innego pokoju a drugi nic nie pomogło i niczym się nie chciała dać przekonać i przeszlo samo po jakimś czasie. Musiałam ją myć na stojąco pod kranem. ;p
-
ingelita wrote:Właśnie tak ja obmywam przy okazji mycia zębów, ale trochę upierdliwe to jest. Dałam jej kilka dni wolnego od wanny, może jej się odmieni. Gorzej, ze mówi, ze się boi. U babci tez się bała.
-
marcela123 wrote:Co do tych skurczy to chyba u mnie to był problem z zaparciem bo wizyta w toalecie była zadowalająca
To przy tych skurczach jest podobne uczucie ? Myślałam że to bardziej na zasadzie twardnienia brzucha wyglada. Kurde pierwsza ciąza więc nawet nie wiem jak to wygląda, ale te porodowe to pewnie rozróżnienie
Na przyszłość na zaparcia polecam czopki glicerynowe. Kupiłam sobie, użyłam 2 razy z dobrym efektem kiedy już nic nie pomagałoI po porodzie też są polecane żeby się nie męczyć przy poranionym kroczu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z tym cc w szpitalach to lepiej mieć papier. Bo to zależy do którego się trafi. Położna mówiła że w niektórych to niechętnie robią bo jest ich za dużo. Niektórzy po prostu chcą bez wskazań a to dla dziecka dobre nie jest gdy nagle bez żadnej akcji skurczowej ani sygnału jest tak na sucho wyjmowane.