X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba będę wszystko szykować tydzień przed porodem...
    Chłop się tak grzeboli z końcówką remontu i przewiezieniem rzeczy, że ja już straciłam nawet zapał.
    Sam to będzie chyba wszystko robił i jestem wściekła bo zabiera mi frajdę z tych przygotowań.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też miał być remont, ale wyskoczyły dodatkowe wydatki, no i niestety reszta wisi w powietrzu. Mąż w ogóle ma jakieś obawy finansowe i strasznie każe mi się wstrzymywać że wszystkim.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio się dzisiaj czuje, jakby mi ktoś zabrał całą energię. Muszę się zmusić do wyjścia na spacer z psem bo jeszcze z nią nie byłam. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Czuję taką niemoc.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku godzin mam takie skurcze, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować:/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnie ubranka się suszą, jutro poprasuję i kończę pakowanie. Wszystko już chyba mam.
    Mąż w weekend przemalował pokój, jeszcze tylko zamówię gwiazdki na ścianę i będzie gotowy.
    Brzuch też mi zaczął doskwierać, nie są to bolesne skurcze, ale już takie nieprzyjemne uczucie. Piersi zaczęły mnie piec/szczypac, aż się zaczęłam bać, a wizyta dopiero w czwartek. W ogóle ostatnio chodzę cały czas wściekła, męża mam ochotę zabić nawet za zostawiony na stole kubek. Mam nadzieję, że to jeszcze o niczym nie świadczy...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa8902 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Nam dzis doszla karoca malej <3 wstawilam ostatnia pralke ciuszkow teraz tylko poprasowac ta sterte no i zostaly do wyprania przescieradla reczniki pieluszki kocyki itp...

Musze jeszcze jakies pizamki ogarnac i dluzsza koszulke zeby sie do szpitala spakowac...
    Dla malej nic procz ciuszkow na wyjscie nie potrzebuje brac...

A co bierzesz do szpitala wlasciwie? Bo ponoc w de wszystko jest, tzn w szpitalu w ktorym myslalam ze bede rodzic wszystko jest lacznie z wkladkami laktacyjnymi nawet, ale okazalo sie ze musze w wiekszej klinice rodzic, jeszcze tam nie bylam ale tez mysle ze powinno byc i tak troche nie wiem co spakowac oprocz rzeczy na wyjscie, pizamy i kosmetykow dla mnie

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli w organizmie będą zachodzić zmiany, tylko niech to nie będzie za szybko :p muszę sobie poczytać o zabawkach... Bo nic nie mamy oprócz tego co dostaliśmy. Muszę w środę jakoś namówić moja Panią doktor na usg, bardzo nie chce robić, a mąż chce urwać się specjalnie z pracy żeby małego zobaczyć.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na zaparcia? Wczoraj zaczął mnie brzuch wieczorem boleć jakbym od kilku dni nie była w toalecie a nie mam z tym problemów. Myślałam, że rano przejdzie , wypilam sporo wody i normalnie byłam w toalecie a to uczucie wzdetego brzucha mam dalej, jak mały zacznie się ruszać i gdzieś tam uciekać to nie wiem co zrobić ze sobą. Zjadłam już połowę opakowania suszonych śliwek, dwa kiwi, popilam woda i nic :( nigdy takich problemów nie miała, a jeśli nawet to kawa lub śliwki pomagały

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia mozna przedawkować magnez :) ja brałam 6 tabletek aspargin dziennie i zero problemow... to po magnezie wlasnie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny co na zaparcia? Wczoraj zaczął mnie brzuch wieczorem boleć jakbym od kilku dni nie była w toalecie a nie mam z tym problemów. Myślałam, że rano przejdzie , wypilam sporo wody i normalnie byłam w toalecie a to uczucie wzdetego brzucha mam dalej, jak mały zacznie się ruszać i gdzieś tam uciekać to nie wiem co zrobić ze sobą. Zjadłam już połowę opakowania suszonych śliwek, dwa kiwi, popilam woda i nic :( nigdy takich problemów nie miała, a jeśli nawet to kawa lub śliwki pomagały
    Może czopki glicerynowe?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie do łóżeczka jakąś poduszkę???

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Na zaparcia mozna przedawkować magnez :) ja brałam 6 tabletek aspargin dziennie i zero problemow... to po magnezie wlasnie.
    Ja biorę magne b6 a tam normalnie można brać 6 tabletek dziennie ;) biorę przez całą ciążę a i tak powieka mi drga od kilku dni. Jutro muszę jakąś aptekę znaleźć i spróbować z tymi czopkami może, chociaż mam nadzieję że rano samo się uda ;) nie wiem czy to może nie od żelaza

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek nie mam poduszki. Nawet kołderki nie mam. Poczytalam trochę że ma początku lepiej jak dziecko śpi na płasko. Ogólnie nie mam nawet żadnych ochraniaczy na szczebelki. Po prostu łóżeczko, materac, ochraniacz na materac i przescieradło. A do przykrycia różnej grubości kocyki.

ingelita, mi88 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja biorę magne b6 a tam normalnie można brać 6 tabletek dziennie ;) biorę przez całą ciążę a i tak powieka mi drga od kilku dni. Jutro muszę jakąś aptekę znaleźć i spróbować z tymi czopkami może, chociaż mam nadzieję że rano samo się uda ;) nie wiem czy to może nie od żelaza
    Gdzieś dziewczyny pisały że jak się żelazo bierze to jest większy z tym problem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na mnie tylko czopki działają.
    A w ogóle jestem po wizycie nfz owskeij... ogólnie wszystko ok. mialam pobrane wymazy, bo jeśli chce do cc być gotowa to ponoć musze wcześniej mieć te badania jak gbs, HIV i inne potrzebne przed porodem. Jeszcze nie mam skierowania na cc, na następnej wizycie mam dostać zaświadczenie. Jest tylko taki problem, że mogą mnie w szpitalu z tym pogonic, albo nawet wysmiac ;) Tokofobia..nie jest zbyt poważnie traktowana, ale może pierwsze moje cc będzie jakimś wskazaniem. No nic zobaczymy. Jutro mam wizytę u mojej prywatnej ginki, może coś więcej poradzi.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam problemów z zaparciami, ale żelazo łykam. Biorę Chelaferr Forte i żadnych tego typu objawów ubocznych, więc może warto rozważyć zmianę suplementu ewentualnie, nie wiem co tam bierzesz.

Nie miałaś przed ciążą pokarmów tzw. "przeczyszczających" ?? Ja np. sok multiwitamina albo tropikalny.
    Dzisiaj mi tesco przywiozło jako zamiennik, był taki dobry ale mnie po nim ostro pognało haha.
    Na część osób wiem, że sok pomarańczowy tak działa.

I co tam jeszcze. Zauważyłam, że jest dużo "lepiej" jak jem kilka porcji owoców dziennie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse ale to się przekornie rozkłada..
    Ja bym ci wszystkie moje wskazania do cc chętnie oddała w sekundzie, bo jedyne czego sama się boje to wszystkie możliwe komplikacje i ból po operacji.. i wszystkie te medyczne procedury, sale operacyjne.. dla mnie masakra

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziś kupił synusiowi furę :) młody wrócił z fototerapii i leży sobie koło mnie. Jutro jeszcze tylko usg brzuszka i główki i uciekamy jak najdalej od tego szpitala.

Zolza_, nesssssa, Eilleen, Kasiaja, pumka1990, PLPaulina, marcela123, e_mii, d'nusia, Ania241188, AnkaK90, edytkaa93, vanilia120, katka/85, Marta..a, Leticia lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z chęcią oddam wskazania do cesarki..
    Bo strasznie się boję. To operacja. Grzebanie w brzuchu :O
    Ból po operacji. Trochę niezdarnosc później. :/

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to bez różnicy boję się porodu czy to sn czy CC. Oba mają swoje plusy i minusy. Najlepiej to jakby wynaleźli teleportację z brzucha. Teoretycznie zostały mi jakieś 3 tyg do tego wydarzenia chyba że mała postanowi wyjść wcześniej.

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ