Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to chyba będę wszystko szykować tydzień przed porodem...
Chłop się tak grzeboli z końcówką remontu i przewiezieniem rzeczy, że ja już straciłam nawet zapał.
Sam to będzie chyba wszystko robił i jestem wściekła bo zabiera mi frajdę z tych przygotowań.
-
U mnie ostatnie ubranka się suszą, jutro poprasuję i kończę pakowanie. Wszystko już chyba mam.
Mąż w weekend przemalował pokój, jeszcze tylko zamówię gwiazdki na ścianę i będzie gotowy.
Brzuch też mi zaczął doskwierać, nie są to bolesne skurcze, ale już takie nieprzyjemne uczucie. Piersi zaczęły mnie piec/szczypac, aż się zaczęłam bać, a wizyta dopiero w czwartek. W ogóle ostatnio chodzę cały czas wściekła, męża mam ochotę zabić nawet za zostawiony na stole kubek. Mam nadzieję, że to jeszcze o niczym nie świadczy... -
Cccierpliwa wrote:Nam dzis doszla karoca malej
wstawilam ostatnia pralke ciuszkow teraz tylko poprasowac ta sterte no i zostaly do wyprania przescieradla reczniki pieluszki kocyki itp...
Musze jeszcze jakies pizamki ogarnac i dluzsza koszulke zeby sie do szpitala spakowac...
Dla malej nic procz ciuszkow na wyjscie nie potrzebuje brac...
A co bierzesz do szpitala wlasciwie? Bo ponoc w de wszystko jest, tzn w szpitalu w ktorym myslalam ze bede rodzic wszystko jest lacznie z wkladkami laktacyjnymi nawet, ale okazalo sie ze musze w wiekszej klinice rodzic, jeszcze tam nie bylam ale tez mysle ze powinno byc i tak troche nie wiem co spakowac oprocz rzeczy na wyjscie, pizamy i kosmetykow dla mnie
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Powoli w organizmie będą zachodzić zmiany, tylko niech to nie będzie za szybko :p muszę sobie poczytać o zabawkach... Bo nic nie mamy oprócz tego co dostaliśmy. Muszę w środę jakoś namówić moja Panią doktor na usg, bardzo nie chce robić, a mąż chce urwać się specjalnie z pracy żeby małego zobaczyć.
-
Dziewczyny co na zaparcia? Wczoraj zaczął mnie brzuch wieczorem boleć jakbym od kilku dni nie była w toalecie a nie mam z tym problemów. Myślałam, że rano przejdzie , wypilam sporo wody i normalnie byłam w toalecie a to uczucie wzdetego brzucha mam dalej, jak mały zacznie się ruszać i gdzieś tam uciekać to nie wiem co zrobić ze sobą. Zjadłam już połowę opakowania suszonych śliwek, dwa kiwi, popilam woda i nic
nigdy takich problemów nie miała, a jeśli nawet to kawa lub śliwki pomagały
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Dziewczyny co na zaparcia? Wczoraj zaczął mnie brzuch wieczorem boleć jakbym od kilku dni nie była w toalecie a nie mam z tym problemów. Myślałam, że rano przejdzie , wypilam sporo wody i normalnie byłam w toalecie a to uczucie wzdetego brzucha mam dalej, jak mały zacznie się ruszać i gdzieś tam uciekać to nie wiem co zrobić ze sobą. Zjadłam już połowę opakowania suszonych śliwek, dwa kiwi, popilam woda i nic
nigdy takich problemów nie miała, a jeśli nawet to kawa lub śliwki pomagały
-
nick nieaktualny
-
agania wrote:Na zaparcia mozna przedawkować magnez
ja brałam 6 tabletek aspargin dziennie i zero problemow... to po magnezie wlasnie.
biorę przez całą ciążę a i tak powieka mi drga od kilku dni. Jutro muszę jakąś aptekę znaleźć i spróbować z tymi czopkami może, chociaż mam nadzieję że rano samo się uda
nie wiem czy to może nie od żelaza
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Na początek nie mam poduszki. Nawet kołderki nie mam. Poczytalam trochę że ma początku lepiej jak dziecko śpi na płasko. Ogólnie nie mam nawet żadnych ochraniaczy na szczebelki. Po prostu łóżeczko, materac, ochraniacz na materac i przescieradło. A do przykrycia różnej grubości kocyki.
ingelita, mi88 lubią tę wiadomość
-
marcela123 wrote:Ja biorę magne b6 a tam normalnie można brać 6 tabletek dziennie
biorę przez całą ciążę a i tak powieka mi drga od kilku dni. Jutro muszę jakąś aptekę znaleźć i spróbować z tymi czopkami może, chociaż mam nadzieję że rano samo się uda
nie wiem czy to może nie od żelaza
-
No na mnie tylko czopki działają.
A w ogóle jestem po wizycie nfz owskeij... ogólnie wszystko ok. mialam pobrane wymazy, bo jeśli chce do cc być gotowa to ponoć musze wcześniej mieć te badania jak gbs, HIV i inne potrzebne przed porodem. Jeszcze nie mam skierowania na cc, na następnej wizycie mam dostać zaświadczenie. Jest tylko taki problem, że mogą mnie w szpitalu z tym pogonic, albo nawet wysmiacTokofobia..nie jest zbyt poważnie traktowana, ale może pierwsze moje cc będzie jakimś wskazaniem. No nic zobaczymy. Jutro mam wizytę u mojej prywatnej ginki, może coś więcej poradzi.
-
Ja na szczęście nie mam problemów z zaparciami, ale żelazo łykam. Biorę Chelaferr Forte i żadnych tego typu objawów ubocznych, więc może warto rozważyć zmianę suplementu ewentualnie, nie wiem co tam bierzesz.
Nie miałaś przed ciążą pokarmów tzw. "przeczyszczających" ?? Ja np. sok multiwitamina albo tropikalny.
Dzisiaj mi tesco przywiozło jako zamiennik, był taki dobry ale mnie po nim ostro pognało haha.
Na część osób wiem, że sok pomarańczowy tak działa.
I co tam jeszcze. Zauważyłam, że jest dużo "lepiej" jak jem kilka porcji owoców dziennie.
-
chabasse ale to się przekornie rozkłada..
Ja bym ci wszystkie moje wskazania do cc chętnie oddała w sekundzie, bo jedyne czego sama się boje to wszystkie możliwe komplikacje i ból po operacji.. i wszystkie te medyczne procedury, sale operacyjne.. dla mnie masakra -
Mąż dziś kupił synusiowi furę
młody wrócił z fototerapii i leży sobie koło mnie. Jutro jeszcze tylko usg brzuszka i główki i uciekamy jak najdalej od tego szpitala.
Zolza_, nesssssa, Eilleen, Kasiaja, pumka1990, PLPaulina, marcela123, e_mii, d'nusia, Ania241188, AnkaK90, edytkaa93, vanilia120, katka/85, Marta..a, Leticia lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny