Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Jakaś taka osłabiona się dzisiaj czuje. Najchętniej poszłabym spać. Byłam na spotkaniu o przedsiębiorczości. Mało się dowiedziałam ale za darmo było.
Całe szczęście już mam obiad z głowy a mała śpi to ja zaległam na kanapie i oglądam "przyjaciół"
-
Ania241188 wrote:Mi się też nic nie chce dziś. Mały w brzuszku też dziś wyjątkowo leniwy.
Całe szczęście już mam obiad z głowy a mała śpi to ja zaległam na kanapie i oglądam "przyjaciół"
-
Ja po wizycie.
Młody się przekręcił z lewej na prawa strone, tak jak myślałam, ale głowa nadal pod żebrami. Lekarz od razu wyczuł wiec nawet mi usg nie robił.
Na hemoroidy dostałam coś o nazwie cyclo3forte - podobno ogólnie na żyły jakiś preparat to jest. Któraś z was zna ten specyfik?
Zliczając wszystkie witaminy (suplementuje sporo ze względu na przygody ze zdrowiem sprzed ciazy), magnezy, urosept-bo bakterie, probiotyki które biorę już 3x i jeszcze dziś to nowe coś 3x dziennie to niedługo będę mogła się żywic już samymi pigułami.. a jeszcze pare miesięcy temu unikałam wszelkich leków -
Qumish wrote:Ja po wizycie.
Młody się przekręcił z lewej na prawa strone, tak jak myślałam, ale głowa nadal pod żebrami. Lekarz od razu wyczuł wiec nawet mi usg nie robił.
Na hemoroidy dostałam coś o nazwie cyclo3forte - podobno ogólnie na żyły jakiś preparat to jest. Któraś z was zna ten specyfik?
Zliczając wszystkie witaminy (suplementuje sporo ze względu na przygody ze zdrowiem sprzed ciazy), magnezy, urosept-bo bakterie, probiotyki które biorę już 3x i jeszcze dziś to nowe coś 3x dziennie to niedługo będę mogła się żywic już samymi pigułami.. a jeszcze pare miesięcy temu unikałam wszelkich leków
-
Biorę trivagin. Od początku ciazy brałam 2x bo mi to pomagało na zaparcia.. ale 2 właściwie już nie wystarczają wiec biorę 3. I tak w międzyczasie od tych zaparć chyba dorobiłam się hemoroidów.. ostatnio działa na mnie jedzenie bobu, otrębów pszennych i domowych ogórków malosolnych;) Przy takim zestawie nawet trivagin nie jest bardzo potrzebny ;p
-
Eilleen wrote:Jaką dawkę dostałaś? Spytam lekarki co myśli o tym leku bo również mam problem z hemoroidami.
Mam brać 3x dziennie po jednym przez tydzień. Powinnam widzieć różnice i jak się zmniejsza hemoroidy to mogę przerwać i wrócić do brania jak się pogorszy.. ale mój lekarz twierdzi ze to jest bezpieczne wiec jak chce to mogę do końca ciazy 2x dziennie brać profilaktycznie.
Aha- jeszcze mi powiedział ze w zagonionym stanie jak boli można chwilowo używać maści takich bez recepty, jakiś procto glyvenol czy hemolan ale tylko na zewnątrz i nie za długo.
Mnie dziś w nocy zaczęło to bolec i się ratowalam torebkami po zaparzaniu rumiankuNo i w sumie jest lepiej: tzn jest nadal na zewnątrz ale mniejszy i nie boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 15:53
-
Ja również biorę ten cyclo3fort. Z tym ze ja na żylaki w nodze. Gin kazał brać 3 z dziennie A chirurg id żylaków 2x. Więc biore 2. Ostatnio uaktywnil mi sie takze potworny rls I ponoć ten cyclo też ma mi w tym pomoc. No zobaczymy. Ci do brania wszelkich tabletek.. Ja po prostu nie lubie nic łykać ale wiadomo, ze czasem trzeba. Ta ilość jaką teraz biore to dla mnie już Max. Rano euthyrox, potem luteina, potem kwas foliowy i witaminy, nast cyclo3fort a jeszcze magnez i czasem nospa. Heh.. Nawet moja mama z różnymi przypadlosciami tyle leków nie bierze.
Alam lubi tę wiadomość
-
A na zaparcia to niestety stosuje regularnie czopki glicerolowe. Wiem, ze to niezbyt dobre ale tylko to mi pomaga. Aplikuje przez tydzień a potem tydzień lub dwa przerwy. I o dziwo w czasie przerwy całkiem sprawniee się wyprozniam
.
Ni u wlasnie nie wiem czy dobrze zrobiłam,ze dzisiaj tez zastisowalam, bo mam wieczorem wizytę, na której gin ma mi pobrać jakies wymazy. W tym gbs. Tylko czy czopek nie zaburzy wyników? -
Qumish wrote:Ja po wizycie.
Zliczając wszystkie witaminy (suplementuje sporo ze względu na przygody ze zdrowiem sprzed ciazy), magnezy, urosept-bo bakterie, probiotyki które biorę już 3x i jeszcze dziś to nowe coś 3x dziennie to niedługo będę mogła się żywic już samymi pigułami.. a jeszcze pare miesięcy temu unikałam wszelkich leków7w3d 💔 -
Jakby nie było to tez żylaki, tylko takie z D..
Powiem wam za tydzień czy u mnie działa. Ale jeśli bierzecie to faktycznie regularnie to może tez już będę brać do końca.
Eilleen jeszcze możesz podpytać tej swojej gin, na ile wg niej w przypadku hemoroidów to ma sens.
Innych żylaków nie mam. ..jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 16:35
-
nick nieaktualnyQumish wrote:Na hemoroidy dostałam coś o nazwie cyclo3forte - podobno ogólnie na żyły jakiś preparat to jest. Któraś z was zna ten specyfik?
Teściowa brała to na hemoroidy.. W szpitalu jej to wypisali jak krwawiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 17:12
-
Agania Twoje samopoczucie jest zrozumiałe i płacz ile potrzebujesz. To właśnie przez to, że nie mamy maluchów przy sobie.
Tymek nadal w inkubatorze, ja co 3h odciągam pokarm i mu znoszę. Dzisiaj włączyli mu fototerapię bo dostał zoltaczki. Sam oddycha na szczęście i ma też odruch ssania mam nadzieję, że wkrótce go dostanę już do siebied'nusia lubi tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja problem z hemoroidami to mam już chyba od ok 26 tc. Dostałam tak naprawdę tylko czopki posterisan bez recepty i maść ze sterydem ale to już do użycia w ostateczności gdyby się mocno zaostrzył problem. Nie użyłam jej nigdy. Po czopkach jest lepiej, nic nie boli, trochę jakby się zmniejszył ale nie zniknął. Krwawił mi 2 razy tylko. Nie wiem jak to będzie przy porodzie
i później czy się pozbędę tego paskudztwa.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Qumish wrote:Na hemoroidy dostałam coś o nazwie cyclo3forte - podobno ogólnie na żyły jakiś preparat to jest. Któraś z was zna ten specyfik?
-
PLPaulina wrote:Pakuje dziś torbę do szpitala.
I największy problem mam z ubrankami dla Małej..
Nie wiem co tak na prawdę wziąć..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 18:09
-
Nam dzis doszla karoca malej
wstawilam ostatnia pralke ciuszkow teraz tylko poprasowac ta sterte no i zostaly do wyprania przescieradla reczniki pieluszki kocyki itp...
Musze jeszcze jakies pizamki ogarnac i dluzsza koszulke zeby sie do szpitala spakowac...
Dla malej nic procz ciuszkow na wyjscie nie potrzebuje brac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700