X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti czyli wychodzi że po tygodniu wychodzicie? A jak Ty się czujesz po cesarce? I mam pytanie normalnie do porodu brałaś heparynę?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś raz przeczyściło po miksie kefir, banan i kakao. Ale to raz. I zawsze po wódce :-) poza tym po niczym mnie nie rusza. Teraz zauważylam że trochę po kawie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Mnie to bez różnicy boję się porodu czy to sn czy CC. Oba mają swoje plusy i minusy. Najlepiej to jakby wynaleźli teleportację z brzucha. Teoretycznie zostały mi jakieś 3 tyg do tego wydarzenia chyba że mała postanowi wyjść wcześniej.
    Ja też się boję obu. Sn bo to ból nie wiem jaki, czy dam radę i czy dziecku krzywdy nie zrobię jak nie będę miała siły przeć. A cc bo to operacja, ból, przecinają kilka warstw i pytanie jak długo będzie się dochodzić do siebie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rzeczy aptecznych na zaparcia w ciąży można stosować syrop lactulosum. Słyszałam tez ze kilka kiwi na czczo działa cuda ;)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie goni zawsze kiedy rozmawiam przez telefon :p nie wiem o co w tym chodzi, ale zazwyczaj jak ktoś zadzwoni do mnie to muszę po jakimś czasie kończyć i iść szybko do łazienki :p ot taka moja dziwna przypadłość :)

ingelita, kozalia lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Z rzeczy aptecznych na zaparcia w ciąży można stosować syrop lactulosum. Słyszałam tez ze kilka kiwi na czczo działa cuda ;)
    Pytanie co wolałabym - mega zgage po tych kiwi czy wizyta w WC :-D ach te dylematy.

kozalia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Planujecie do łóżeczka jakąś poduszkę???

Od razu po urodzeniu nie, dopiero jak sam zacznie się przekręcać :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Dooti Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dooti czyli wychodzi że po tygodniu wychodzicie? A jak Ty się czujesz po cesarce? I mam pytanie normalnie do porodu brałaś heparynę?

Tak, do porodu i kilka dni po też. Ja to już sobie normalnie funkcjonuje ale pierwszy dzień po cc to była katastrofa. Bolało mnie dosłownie wszystko, a najbardziej bark i żebra. Cięcie mam ladnie zrobione, wszystko zakrywają majtki, mam klejony szew. Noszę już normalną bieliznę i zwykłe podpaski :)

vanilia120, pumka1990 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No na mnie tylko czopki działają.
    A w ogóle jestem po wizycie nfz owskeij... ogólnie wszystko ok. mialam pobrane wymazy, bo jeśli chce do cc być gotowa to ponoć musze wcześniej mieć te badania jak gbs, HIV i inne potrzebne przed porodem. Jeszcze nie mam skierowania na cc, na następnej wizycie mam dostać zaświadczenie. Jest tylko taki problem, że mogą mnie w szpitalu z tym pogonic, albo nawet wysmiac ;) Tokofobia..nie jest zbyt poważnie traktowana, ale może pierwsze moje cc będzie jakimś wskazaniem. No nic zobaczymy. Jutro mam wizytę u mojej prywatnej ginki, może coś więcej poradzi.

Ja oprócz pierwszej cc nie mam żadnych wskazań do cięcia. Mój lekarz ma mi dac teraz skierowanie i będę się zapisywać. Chociaż sam mówi, że nawet bez skierowania jak już się poród sam zacznie, to wystarczy powiedzieć w szpitalu, że się nie zgadza na sn i zrobią cc.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tab Szelazo i może raz zdarzyło mi się ze miałam zaparcia, tak ogólnie nigdy nie miałam problemów, czasami to i trzy razy w ciągu dnia mogłam pójść a od wczoraj taka niespodzianka. No nic jutro może coś kupie w aptece i spróbuje na czczo z tym kiwi. Dzięki dziewczyny za rady ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny co na zaparcia? Wczoraj zaczął mnie brzuch wieczorem boleć jakbym od kilku dni nie była w toalecie a nie mam z tym problemów. Myślałam, że rano przejdzie , wypilam sporo wody i normalnie byłam w toalecie a to uczucie wzdetego brzucha mam dalej, jak mały zacznie się ruszać i gdzieś tam uciekać to nie wiem co zrobić ze sobą. Zjadłam już połowę opakowania suszonych śliwek, dwa kiwi, popilam woda i nic :( nigdy takich problemów nie miała, a jeśli nawet to kawa lub śliwki pomagały
    Marcela, a to nie napinanie się macicy lub skurcze przepowiadające, i ucisk jak na „dwójkę”?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja ostatnio miałam takie dziwne parcie jak na dwójkę. To noga być jakieś skurcze? Dosc nieprzyjemne.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 tez mi się wydaje, ze skoro byłaś w toalecie i to tylko takie uczucie jak zaparcia, to prędzej będą wzdęcia albo jakieś skurcze/ucisk. Jak normalnie nie masz problemów z zaparciami to spróbuj się poruszać, spacer, chodzenie po schodach.. ew. może czopki glicerynowe bo to może bardziej techniczna kwestia braku miejsca w brzuchu a nie problemu z jelitami ;)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ja oprócz pierwszej cc nie mam żadnych wskazań do cięcia. Mój lekarz ma mi dac teraz skierowanie i będę się zapisywać. Chociaż sam mówi, że nawet bez skierowania jak już się poród sam zacznie, to wystarczy powiedzieć w szpitalu, że się nie zgadza na sn i zrobią cc.
    Oo.. A to ciekawe. Mój mówi, że właśnie pierwsze cc nie jest żadnym wskazaniem. Zwłaszcza jeśli ustawowe 2 lata minęło. No gdyby tak było to super, ale cis nie chce mu się wierzyć. Zwłaszcza, że dobrze by było żeby szputal był gotowy do cięcia. Czyli obecnosc anezstezjiloga itp.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    A co bierzesz do szpitala wlasciwie? Bo ponoc w de wszystko jest, tzn w szpitalu w ktorym myslalam ze bede rodzic wszystko jest lacznie z wkladkami laktacyjnymi nawet, ale okazalo sie ze musze w wiekszej klinice rodzic, jeszcze tam nie bylam ale tez mysle ze powinno byc i tak troche nie wiem co spakowac oprocz rzeczy na wyjscie, pizamy i kosmetykow dla mnie
    Ja biore mala torbe na porodowke i w nia pakuje jakis dluzszy wygodny t-shirt do porodu ewentualnie krotsza koszule, jakies dresy i t-shirt dla meza na przebranie w razie co, kosmetyki pod prysznic jakby byly potrzebne (wezme chyba miniaturki) bo podobno polozna po wszystkim pyta czy kobieta ma sile i chec isc w jej asyscie pod prysznic, no i rzeczy typu jakis batonik, cola, sok (woda dostepna na porodowce) jakis owoc, ladowarke do tel albo powerbanka... powiedzieli ze mozna wziac tez jakas mp3 czy ipoda, ksiazke...

W drugiej poporodowej ktora poczeka w samochodzie i maz wymieni je pozniej biore jakies pizamy dla mnie w ktorych dobrze karmic albo dresy i t-shirt, biustonosz do karmienia, reczniki jeden do wycierania pidwozia drugi do ciala, klapki, przybory kosmetyczne, bluza dresowa (zamiast szlafroka no i moze wrzuce majtki poporodowe (w niektorych szpitalach sa ale wezme bo czasem brak a potrzeba i zeby nie gonic poloznej wezme bo dostalam 13 par od kuzynki ktora za duzo nakupila) wezme paczke podkladow tez z tego samego powodu co majtki a tez mam paczke od kuzynki... ale to dowiem soe za 2 tygodnie na wizycie przedporodowej w szpitalu jak z dostepnoscia tych rzeczy...
    A no i wiadomo dokumenty (mutterpass, dowody osobiste, nasze akty urodzenia i akt slubu)

No i dla malej ubranko naszykuje jedno na upal a drugie na chlodniejszy dzien i maz przyniesie z samochodu w dzien wypisu

justa8902 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Jejku ja ostatnio miałam takie dziwne parcie jak na dwójkę. To noga być jakieś skurcze? Dosc nieprzyjemne.
    Mogą. Te porodowe tez powodują taki ucisk, i w końcu nigdy się nie wie przy porodzie, czy się serio chce, czy nie, i dlatego tak często się zdarza, że się zrobi w trakcie :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Planujecie do łóżeczka jakąś poduszkę???
    Ja nie miałam przy córce długo. Chyba po roczku dostała lub później. Teraz też nie będę miec. Tylko córką ulewala to łóżeczko mieliśmy podniesione z jednej strony pod kątem.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Marcela, a to nie napinanie się macicy lub skurcze przepowiadające, i ucisk jak na „dwójkę”?
    Ja właśnie chciałam zapytać czy macie ten ucisk i wrażenie jakby wam się chciało "dwójkę".

Mały wczoraj był leniwy i dziś w naszym nocy też. Ale siostra go płaczem obudziła i już jestem spokojna. W ogóle zauwazylam że mały się ożywia jak słyszy Pole.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nowy tydzień. <3 Jeszcze 2 tyg do donoszonej.. oj leci ten czas, leci.. :)

ingelita, edytkaa93, d'nusia, Dooti, justyna14, Marta..a, Ania241188, marcela123, Cccierpliwa, Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Mogą. Te porodowe tez powodują taki ucisk, i w końcu nigdy się nie wie przy porodzie, czy się serio chce, czy nie, i dlatego tak często się zdarza, że się zrobi w trakcie :P
    Jak tam skurcze? Przeszły?

7w3d 💔
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ