X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat tak wyszło, że pół roku temu w mojej rodzinie pojawiły się dwa maluszki i to właśnie po nich mamy większość ubranek. Właśnie stad ta ilość.
    Ja chyba porobię zestawy:
    body +spodenki,
    pajacyki.
    A czym dziecko jest przykrywane w szpitalu na noc?
    Spiworek tez wziąć swój?

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czym przykryjesz to indywidualna sprawa..

Szpital ogólnie daję listę rzeczy, które że sobą zabrać..
    Na szkole rodzenia mieliśmy też informacje że ważne by brać rzeczy które możemy wyprać potem. :) :)

Przykrywac można w zależności od temperatury np:
    - pieluszka flanelowa
    - kocyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:34

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak, dokładnie te. :) :) :) :)
    a ktoś Ci polecił czy w necie czytałaś o tym mleku?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    a ktoś Ci polecił czy w necie czytałaś o tym mleku?

To i to. :D
    Ogólnie w domu korzystamy z mleka koziego. :)

Więc trochę poczytałam, okazało się, że te capri Care ma bardzo dobry skład..

I koleżanka też używała od samego początku i był A dobra tolerancjs

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jednak będę zmuszona karmić mm to się zastanowię nad tym kozim. Ogólnie wolałabym nie używać ani krowiego ani koziego ale jedyna alternatywa to sojowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:45

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane body + śpiochy i półśpiochy, dodatkowo wzięłam też cieplejsze pajacyki.
    Moja córka była bez smoczka, tylko w szpitalu ze dwa razy mi się przydał, ale wolę go mieć niż szukać. A butelki ze sobą nie brałam, mała była dokarmiana, później żadnych problemów z kp na szczęście nie miałam.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Jeśli jednak będę zmuszona karmić mm to się zastanowię nad tym kozim. Ogólnie wolałabym nie używać ani krowiego ani koziego ale jedyna alternatywa to sojowe.

Ogólnie sojowe mleko jest bardzo zdrowe. :)

Ja sobie odpuściłam bo że względu na niedoczynność tarczycy w mojej diecie nie istnieją produkty sojowe. :)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ogólnie sojowe mleko jest bardzo zdrowe. :)

Ja sobie odpuściłam bo że względu na niedoczynność tarczycy w mojej diecie nie istnieją produkty sojowe. :)
    Właśnie zastanawiałam się czy można podawać ale z drugiej strony to by nie produkowali. Gorzej jak nie zasmakuje ;-)

Ja też mam niedoczynność tarczycy ale ogólnie bardzo mało spożywam produktów sojowych. Kotletów nie lubię, tofu również, czasem używam mleka sojowego do niektórych potraw bo jest bardziej gęste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:53

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Dziewczyny, odchodzi Wam już czop śluzowy? Mnie dzisiaj zaczął, i nawet by mnie to nie przerażało aż tak, bo to jeszcze o niczym nie świadczy, ale jest go bardzo dużo i ostatnio był podbarwiony krwią. Z jednej strony to może być przez moja nadzerke, ale dawno już nie krwawiłam. Z drugiej każą się jechać badać w takiej sytuacji, zwłaszcza przed 36 tygodniem. Szkoda, ze nie precyzują czy skończonym czy nie...
    Mi jak z synem odszedł o 3 w nocy czop właśnie z nitkami krwi to o 23.50 synek był na świecie, ale oczywiście to nie reguła. Pamiętaj że jak czop odchodzi to już zero seksow.
    Proponuję jednak wizytę na IP dla świętego spokoju, na pewno od razu ktg zrobią
    Daj znać jak sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:57

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko sojowe jest dobre ale tylko dla kobiet, dla mężczyzn nie można za dużo soi. Wpływa to niekorzystnie na męskie hormony i ogranicza płodność. Soja np. stosowana jest z powodzeniem w paszach dla kur, żeby było więcej jajek, jako efekt lepszej płodności kur, nie kogutów :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co mam myślec o smoczkach... Niby teraz "moda" na to, zeby nie dawac, bo ciągle jest sporo mitów na ich temat, ale z drugiej strony smoczki robią teraz naprawde dobrej jakości i mogą sporo pomóc, bo dziecko musi przeciez jakos ten odruch ssania zaspokajać a jak nie ma smoka to w ruch idą paluchy a to przeciez zabójstwo dla zgryzu.

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest moda na różne rzeczy. :) trzeba samemu zdecydować. :D

Różne są dzieci. Jak Hani A będzie potrzebowała smoczka to będę dawać i tyle. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 20:14

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dziecko ma potrzebę ssania to uważam że nie ma co zgrywać bohatera i zabraniać smoczka. Albo w ruch pójdą ręce, albo zrobi z cycka smoczek co też nie jest dobre. Nie można dać się zwariować i gonić za modą :) ale też trzeba znać umiar, kiedyś widziałam chłopca ok. 5lat ze smoczkiem i kolczykiem w uchu...

Leticia, gosia.kak, Lavendova lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zabije męża i będę samotną matką! :O

Dałam mężowi moje auto.. no na 1h.
    I co ??? :O
    Dzwoni do mnie, że gościu na rondzie w niego przywalił..
    Zderzak, błotnik i moje super niebieskie felgi.. :( :( :(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torby jeszcze nie spakowałam ;) ale zrobiłam już listę tego, co ma się w niej znaleźć, więc to prawie jakbym spakowała, prawda? ;)

Wezmę 5 kompletów ciuszków w zestawach: kaftanik/body+śpiochy lub pajacyk solo.

Smoczka i butli nie mam na liście, ale w domu już czekają i jeśli będzie potrzeba, to mąż wyparzy i dowiezie.

Jak już kiedyś pisałam, byłam przeciwniczką smoczka dopóki nie urodziło się dziecko ;) Gdyby nie smoczek, to sutki by mi odpadły i kp by nie było :P Młoda wyłącznie na butli była 10 dni, potem przez kolejne 3 tygodnie na karmieniu mieszanym, potem jeszcze miesiąc sporadycznego dokarmiania, smoczek dałam jak miała kilka dni - a odruch ssania miała jak odkurzacz na trybie dywany i nic nie było go w stanie zaburzyć.

Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ja nie wiem co mam myślec o smoczkach... Niby teraz "moda" na to, zeby nie dawac, bo ciągle jest sporo mitów na ich temat, ale z drugiej strony smoczki robią teraz naprawde dobrej jakości i mogą sporo pomóc, bo dziecko musi przeciez jakos ten odruch ssania zaspokajać a jak nie ma smoka to w ruch idą paluchy a to przeciez zabójstwo dla zgryzu.
    My smoka dawaliśmy bo inaczej dzieci miały dość silny odruch ssania i jeśli nie smok to pierś a siedzieć non stop z cyckiem na wierzuchu to żadna przyjemnosc. Cycek mambyc do jedzenia/picia a nie do ciumkania non stop. Na początku owszem, niech sobie ciumkania jak się laktacja rozkręca ale po kilku dniach jak pokarm jest to warto warto smoka wprowadzic dla własnej wygody.
    Ale oczywiście każdy robi jak uważa. U mnie syn przestal ssać smoka jak miał 1,5 roku , a córka 2 lata i 3-4 MSC - niedawno bo miała silny odruch ssania i właśnie jak zabieraliśmy to rączki szły do buzi. Także konsultowaliśmy z pediatra i kazał jej smoka zostawić na jeszcze trochę skoro rączki pakuje do buzi. Ale przyszedł.dzien że zabrałam smoka a raczej nie pchała.i poszło.

Leticia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

pfff jeździ jak facet! ;P

justyna14 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Uuuuu współczuję :-(

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka i wszystkiego z soi sprawdzajcie czy produkty te mają napisane wolne od GMO. Z zawodowego punktu widzenia się tym interesowałam i ponad 80% produkcji soi jest GM.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu są ubranka dla dzieci, tylko na wyjście trzeba zabrać. Rodziłam w zimie i wszystkie dzieci ubierane były w kaftanik pielucha i rożek. Na noc dodatkowy rożek do przykrycia... Pamietajcie, że pępek też się musi wietrzyć a mamy lato...

Smoczka nie dawałam do 3 mż, bo nie widziałam potrzeby. Ale pewnego popołudnia mała się bardzo męczyła. I pomógł jej się wyciszyć i zasnąć... Także teraz powoli planuje odstawić. Ciekawe jak mi się uda :)))

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ