X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A torba nadal nie spakowana, ale też mam liste, więc też uważam to za sukces :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Wiesz , listy do szpitala nie zabierzesz. Czas najwyższy zacząć pakować torbę bo nie znamy dnia godziny a różnie bywa. Lepiej choć to mieć gotowe. Ja już spakowana. Wszystko czeka.

7w3d 💔
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:

u mnie tak samo :) Chociaz powoli nawet zaczełam do niej coś wkłądać: koszula nocna, szlafrok i klapki juz są w srodku :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszuli nie włożę teraz bo są obie w użyciu :) w zasadzie tylko to co przyjdzie z apteki mogę włożyć, cała resztę rzeczy biorę używana z domu, tak więc większość czeka na ostatni dzwonek. Od 36 tygodnia będę najwyżej spała w pidżamie, a koszule wypiore i spakuje. I to co mam z apteki to wkładam żeby mieć swoje, bo szpital daje. Muszę tylko staniki do karmienia zamówić to wtedy sobie spakuje :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze się nie spakowalam ale przyznam, że o tyle dobrze, że mam już poznoszone wszystko "z listy" w jedno miejsce w pokoju Ani i w razie czego szybko powrzucam do torby.
    Nie wiem na co czekam, musze się koniecznie jutro za to wziąć..
    Ale mam lenia :P

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Ja tez jeszcze się nie spakowalam ale przyznam, że o tyle dobrze, że mam już poznoszone wszystko "z listy" w jedno miejsce w pokoju Ani i w razie czego szybko powrzucam do torby.
    Nie wiem na co czekam, musze się koniecznie jutro za to wziąć..
    Ale mam lenia :P
    No Ty to już zaczęłaś 37 tydzień, też nie wiem na co czekasz :-) lepiej pakować się na spokojnie bo wtedy wszystko weźmiesz poukladasz przemyslisz praw razy a tak to zawsze coś umknie. Wiadomo, że dowioza w razie co ale slaboby było zapomnieć np klapek do porodu. Nie wiem czy szpitale takie wyposażenia mają

DobrejMysli lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mnie czyści od popołudnia. Chyba mały gdzies się ułożył gdzie nie powinien

Miałam Was zapytać, jakie macie apki do skurczy liczenia? Bo zainstalowałam sobie jakąś ale średnio.mi się podoba.

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już druga osoba mówi że mam nisko brzuch. Mnie się wydaje że taki miałam po prostu. Hmm.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam że są aplikacje do liczenia skurczy :-)

Ja torbę mam częściowo spakowana. W przyszłym tygodniu kupię koszule, klapki bo mam jedynie japonki, staniki ze dwa. Wtedy spakuje wszystko.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wszystko spakowane, przygotowane i nawet łóżeczko rozłożone ;-) jednym słowem wszystko tylko zostaje czekać :-) Smoczek u nas musi być. Do szpitala nie biorę w domu będzie czekał, tak samo butelek, mm i laktatora nie biorę, z góry zakładam, że cyca dostanie i tyle. Mam taką idealistyczną wizję ;-) chyba przez to, że tak było ostatnio.
    Antek smoczka dostaje tylko do spania, a i tak nie zawsze z nim zasypia bo sobie go czasem wyrzuci na podłogę, w dzień to nawet o nim nie pamięta. Teraz też tak planuję, że tylko do zaśnięcia, oczywiście jeśli będzie taka potrzeba.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aplikację Preglife, ale nie wiem jak się sprawdzi.
    Już to, że tam ciąża trwa 10 miesięcy podważa moje zaufanie ;)

nesssssa, justyna14 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Miałam Was zapytać, jakie macie apki do skurczy liczenia? Bo zainstalowałam sobie jakąś ale średnio.mi się podoba.

Ja mam już zainstalowaną na telefonie "contraction chart".
    Wydaje mi się przejrzysta a i jest też możliwość zobaczenia wykresu długości skurczy co mi osobiście bardzo pasuje bo jestem wzrokowcem.
    Trochę z mężem już ją przetestowaliśmy na sucho i jest ok :)
    Myślę teraz nad apką,która pomoże mi ogarnąć zapisywanie po porodzie tych wszystkich karmień i kupek ale nie trafiłam jeszcze na nic dobrego

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Myślę teraz nad apką,która pomoże mi ogarnąć zapisywanie po porodzie tych wszystkich karmień i kupek ale nie trafiłam jeszcze na nic dobrego

Ja też właśnie szukam takiej aplikacji. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita daj znać co u Ciebie.

ingelita lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę przepadłam na weekend. Razem z mężem spędziliśmy pół soboty i niedziele w kuchni. Zrobiliśmy sobie awaryjne obiady jak sie urodzi Agatka. Zatem jak nie będzie czasu to szybko wyciągamy jakieś kotlety, gulasz czy porcje rosołowe z zamrażarki i mamy obiad. Poza tym jak zawsze zrobiłam dżemik wiśniowy na zimę a na teraz ogórki małosolne :)

Odnośnie torby to dla dziecka mam spakowana i zamknięta ale do swojej jeszcze cos tam dorzucam, jutro pewnie biustonosze bo juz przyjdzie zamówienie - upiorę i będzie czekać.

Widziałam wcześniej wątek o karmieniu mm, ja w razie potrzeby tez upatrzyłam mleko capri care ze względu na dobry skład.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczka oczywiście ze planuje używać, uważam to za najlepszy wynalazek zaraz po pieluchach jednorazowych :D Ale do szpitala nie biorę ani smoka ani laktatora ani butelki. Nie wiem o co chodzi z tymi spowolnionymi wyplywami, używalam butelek aventu ze smoczkiem tym poczatkowym to serio ciężko cos tam wyciągnąć. Same sobie spróbujcie. To z cycka mojego lalo sie mleko ciurkiem. W domu będę miec smoczki i butelki oraz mm w razie problemow z kp.

Aplikacja do liczenia kupek?? :D A to trzeba liczyć? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 00:05

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Wiesz co pojawia się właśnie jakoś tak dzień dwa po goleniu i boli też ok 2 dni. Czasami mam tak po ucisku stanika, jak mi się za bardzo wbije pod pachami.

Zobaczymy jak będzie rano. Myślę o przyłożeniu Rivanolu, działa ściągająco. Jak myślicie?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, ale chciałam poinformować, że ok. 21:00 miałam mega skurcz i chlusnęły ze mnie wody. Jestem na patologii ciąży i czekam, co się wydarzy dalej. Teraz mam skurcze, co 3 minuty, ale nie zapisują się na ktg, a szyjka długa i trzyma. Dostałam lek na wyciszenie skurczy i mam obserwować sytuację. Na szczęście miałam torby spakowane, tylko żarcia nie zdazyłam włożyć, a jestem mega głodna. W dodatku niedziela niehandlowa i maz nie miał gdzie na szybko kupić...

d'nusia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Zaraz Was nadrobię, ale chciałam poinformować, że ok. 21:00 miałam mega skurcz i chlusnęły ze mnie wody. Jestem na patologii ciąży i czekam, co się wydarzy dalej. Teraz mam skurcze, co 3 minuty, ale nie zapisują się na ktg, a szyjka długa i trzyma. Dostałam lek na wyciszenie skurczy i mam obserwować sytuację. Na szczęście miałam torby spakowane, tylko żarcia nie zdazyłam włożyć, a jestem mega głodna. W dodatku niedziela niehandlowa i maz nie miał gdzie na szybko kupić...

Kochana trzymam mocno kciuki za Ciebie i za maleństwo, aby jeszcze troszkę posiedziało w brzuszku. Dawaj znać w miarę możliwości co u Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 00:29

ingelita lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się wreszcie wycisza, bo od 7 minut nic nie było. Mam szansę na przespanie nocy, o ile emocje pozwolą. Tak czy siak już długo w ciąży nie pochodzę, więc trzymajcie za mnie kciuki...

d'nusia, Existenz, PLPaulina, pumka1990, misia-kasia, Marta..a, Kasiaja, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ