Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ingelita czyli jak u mnie, jak czop to poród. Trzymam kciuki. Myślę że dziś będziesz tulić maluszka
a kroplowka to pewnie nie na wyciszenie tylko sterydy plus antybiotyk na gbs bo pewnie jeszcze nie miałaś robionego.
ingelita lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ingelita kciuki! To juz 35 tydzien, wiec bedzie wszystko dobrze.
Nasz mały ma chyba słabe napięcie mięśniowe, stad jest słabo aktywny i ma spadki saturacji, bo mu szyja opada. Wczoraj znowu dostał pierś i ładnie ssał. Wczoraj ważył 2050g.vanilia120, ingelita lubią tę wiadomość
-
agania wrote:Ingelita kciuki! To juz 35 tydzien, wiec bedzie wszystko dobrze.
Nasz mały ma chyba słabe napięcie mięśniowe, stad jest słabo aktywny i ma spadki saturacji, bo mu szyja opada. Wczoraj znowu dostał pierś i ładnie ssał. Wczoraj ważył 2050g.7w3d 💔 -
Wzmożone napięcie jest typowe dla wcześniaków więc w przypadku synka Agani to jest możliwe. Co do nospy są takie przypuszczenia, choć moja sąsiadka nie brała ani razu a syn urodzony równo w 37 tyg i miał napięcie.
Ja już po morfologii i mam nadzieję że to była ostatnia przed porodem. Mała jak na złość ma czkawkę a ja w samochodzie i nie mam jak się ruszyć żeby mi po pecherzu nie podskakiwałabyleby do środy zobaczymy co mi powiedzą w szpitalu.
vanilia120, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Podczytuje rozne watki jak maly spi i przeczytalam, ze ktoras pytala ile mozna byc bez wod :p Podobno 24 godziny chociaz mi odeszly o 5.30, a rodzic dopiero zaczelam nastepnego dnia kolo 8 rano i dopiero wtedy podali mi oksytocyne na przyspieszenie :p Wiec te 24h to tak plus minus chyba
Ja urodzilam w 36+5 wiec ciut pozniej, ale z synkiem bylo ok oprocz tego, ze byl malutki i nie trzymal temperatury za dobrze:p
ingelita lubi tę wiadomość
-
Ingelita pewnie niedługo poda nam ile maleństwo waży i że trzyma je już w rękach
moja mama urodziła 3 dni po odejściu wód, w zasadzie to urodziłaby zaraz, ale lekarz jej nie wierzył i faszerowali królówkami, a później na szybko cc. Ale pewnie za długo na sucho dziecko nie posiedzi.
justyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:Wzmożone napięcie jest typowe dla wcześniaków więc w przypadku synka Agani to jest możliwe. Co do nospy są takie przypuszczenia, choć moja sąsiadka nie brała ani razu a syn urodzony równo w 37 tyg i miał napięcie.
Ja już po morfologii i mam nadzieję że to była ostatnia przed porodem. Mała jak na złość ma czkawkę a ja w samochodzie i nie mam jak się ruszyć żeby mi po pecherzu nie podskakiwałabyleby do środy zobaczymy co mi powiedzą w szpitalu.
A o nospie mówi się właśnie w przypadku słabego napięcia a nie wzmożonego. Wzmożone często wynika z ciężkiego przebiegu porodu. Tak było u mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:55
7w3d 💔 -
Jeszcze czekam na jakakolwiek decyzję. Skurcze piekielne, ale nieregularne. Wyciszali mi je, bo nie było miejsca na porodówce. Czekali pół godziny, ale się nie zwolniło. Z dzidzia podobno wszystko okej, ze mną tez. Czekam na obchód, może się czegoś dowiem. Koleżanki z sali poratowaly mnie suchym chlebem i drożdżówka
Zaraz powinno być śniadanie. A potem obchód... siedzę jak na szpilkach, bo nikt mi nic nie mówi. Plus taki, że jestem w tym szpitalu, w którym chciałam rodzic:)
d'nusia, justyna14, PLPaulina, misia-kasia, vanilia120, jej odbicie, pumka1990, Kasiaja, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Ingelita pewnie niedługo poda nam ile maleństwo waży i że trzyma je już w rękach
moja mama urodziła 3 dni po odejściu wód, w zasadzie to urodziłaby zaraz, ale lekarz jej nie wierzył i faszerowali królówkami, a później na szybko cc. Ale pewnie za długo na sucho dziecko nie posiedzi.
Ja dziś dokupuje jakieś przekąski do torby bo teraz to serio kiepsko z tymi niedzielami niehandlowymi. Wtedy chyba tylko stacje paliw zostają zwłaszcza w nocy.7w3d 💔 -
Ale wieści! Kurcze jak byłam na patologii to dziewczynie odszedł czop a jeszcze 5 dni czekali z wywołaniem bo nic się nie działo i wywoływali jej w 42 tygodniu + 1 albo 2 dni...
Musze męża pogonić żeby kupił mi te cukierki i wodę bo zostanę ze spakowaną torbą ale bez jedzenia też.
Ubranka mam po 3x na 50 i 56 body i pajacyk + jedne półśpiochy i na 62 w razie co jeden komplecik. No i czapeczki (mam 4 bo nie ogarniam tych rozmiarów), niedrapki i skarpetki.
Na wyjście ma uszykowane body+śpiochy w dwóch rozmiarach.
Biorę jedną butelkę i smoczek, dużo miejsca nie zajmuje a a nuż będzie potrzebne.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
ingelita wrote:Jeszcze czekam na jakakolwiek decyzję. Skurcze piekielne, ale nieregularne. Wyciszali mi je, bo nie było miejsca na porodówce. Czekali pół godziny, ale się nie zwolniło. Z dzidzia podobno wszystko okej, ze mną tez. Czekam na obchód, może się czegoś dowiem. Koleżanki z sali poratowaly mnie suchym chlebem i drożdżówka
Zaraz powinno być śniadanie. A potem obchód... siedzę jak na szpilkach, bo nikt mi nic nie mówi. Plus taki, że jestem w tym szpitalu, w którym chciałam rodzic:)
A możesz jeść? Pamiętam że dziewczyny nie mogły jeść do obchodu, a potem badania ze względu na cesarkę w razie czego.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka