X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita, trzymaj się! Jeśli wody odeszły, to już chyba nie pozwolą Ci długo chodzić w ciąży? Czy można tak bez wód?

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobrali chyba w czwartek, a we wtorek był wynik.

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to szybko był wynik. Może u mnie też będzie taki ekspres. Dziś się dowiem.

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksymalnie tydzień się czeka na wynik gbs.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita czyli jak u mnie, jak czop to poród. Trzymam kciuki. Myślę że dziś będziesz tulić maluszka :-) a kroplowka to pewnie nie na wyciszenie tylko sterydy plus antybiotyk na gbs bo pewnie jeszcze nie miałaś robionego.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ingelita, trzymaj się! Jeśli wody odeszły, to już chyba nie pozwolą Ci długo chodzić w ciąży? Czy można tak bez wód?
    Chyba dóbr maks i jeśli samo się nie zacznie to CC. A

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba już wszystkie zmobilizowane do spakowania torby i czegoś bo picia i jedzenia :-)

Witam się jeszcze z łóżka :-)

d'nusia, DobrejMysli lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita kciuki! To juz 35 tydzien, wiec bedzie wszystko dobrze.

Nasz mały ma chyba słabe napięcie mięśniowe, stad jest słabo aktywny i ma spadki saturacji, bo mu szyja opada. Wczoraj znowu dostał pierś i ładnie ssał. Wczoraj ważył 2050g.

vanilia120, ingelita lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ingelita kciuki! To juz 35 tydzien, wiec bedzie wszystko dobrze.

Nasz mały ma chyba słabe napięcie mięśniowe, stad jest słabo aktywny i ma spadki saturacji, bo mu szyja opada. Wczoraj znowu dostał pierś i ładnie ssał. Wczoraj ważył 2050g.
    Spadki saturacji mają jakieś powiązanie że słabym napięciem mięśniowym? Pierwsze słyszę. A z ciekawości brałaś nospe w ciąży? Na pewno zaraz się wszystko unormuje, a teraz często pierwsze dziecko ma napięcie mięśniowe lub słabe napięcie. Nie wiem z czego to wynika ale właśnie zazwyczaj pierwsze dzieci, tak obserwuje po znajomych. Mój Olek miał wzmożone napięcie, trochę ćwiczeń i rehabilitacji i wszystko jest ok, także nie martw się, wszystko jest do wypracowania. Zdrówka dla Was

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbsa miałam pobranego już dawno:p z 3 tygodnie temu chyba to było i byłam oddać w poniedziałek a w piątek na wizycie już był wynik. Miałam ujemny na szczęście

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzmożone napięcie jest typowe dla wcześniaków więc w przypadku synka Agani to jest możliwe. Co do nospy są takie przypuszczenia, choć moja sąsiadka nie brała ani razu a syn urodzony równo w 37 tyg i miał napięcie.

Ja już po morfologii i mam nadzieję że to była ostatnia przed porodem. Mała jak na złość ma czkawkę a ja w samochodzie i nie mam jak się ruszyć żeby mi po pecherzu nie podskakiwała :-) byleby do środy zobaczymy co mi powiedzą w szpitalu.

vanilia120, pumka1990 lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje rozne watki jak maly spi i przeczytalam, ze ktoras pytala ile mozna byc bez wod :p Podobno 24 godziny chociaz mi odeszly o 5.30, a rodzic dopiero zaczelam nastepnego dnia kolo 8 rano i dopiero wtedy podali mi oksytocyne na przyspieszenie :p Wiec te 24h to tak plus minus chyba ;) Ja urodzilam w 36+5 wiec ciut pozniej, ale z synkiem bylo ok oprocz tego, ze byl malutki i nie trzymal temperatury za dobrze:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, ale mnie wystraszyłaś tą wiadomością. Najważniejsze ze jesteś w szpitalu i sie Tobą zajmują :)

Mam jakieś przeczucie ze pewnie teraz rodzisz ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita pewnie niedługo poda nam ile maleństwo waży i że trzyma je już w rękach :) moja mama urodziła 3 dni po odejściu wód, w zasadzie to urodziłaby zaraz, ale lekarz jej nie wierzył i faszerowali królówkami, a później na szybko cc. Ale pewnie za długo na sucho dziecko nie posiedzi.

justyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Wzmożone napięcie jest typowe dla wcześniaków więc w przypadku synka Agani to jest możliwe. Co do nospy są takie przypuszczenia, choć moja sąsiadka nie brała ani razu a syn urodzony równo w 37 tyg i miał napięcie.

Ja już po morfologii i mam nadzieję że to była ostatnia przed porodem. Mała jak na złość ma czkawkę a ja w samochodzie i nie mam jak się ruszyć żeby mi po pecherzu nie podskakiwała :-) byleby do środy zobaczymy co mi powiedzą w szpitalu.
    Wzmożone a agania pisze o słabym napięciu.

A o nospie mówi się właśnie w przypadku słabego napięcia a nie wzmożonego. Wzmożone często wynika z ciężkiego przebiegu porodu. Tak było u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:55

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czekam na jakakolwiek decyzję. Skurcze piekielne, ale nieregularne. Wyciszali mi je, bo nie było miejsca na porodówce. Czekali pół godziny, ale się nie zwolniło. Z dzidzia podobno wszystko okej, ze mną tez. Czekam na obchód, może się czegoś dowiem. Koleżanki z sali poratowaly mnie suchym chlebem i drożdżówka :P Zaraz powinno być śniadanie. A potem obchód... siedzę jak na szpilkach, bo nikt mi nic nie mówi. Plus taki, że jestem w tym szpitalu, w którym chciałam rodzic:)

d'nusia, justyna14, PLPaulina, misia-kasia, vanilia120, jej odbicie, pumka1990, Kasiaja, DobrejMysli lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ingelita pewnie niedługo poda nam ile maleństwo waży i że trzyma je już w rękach :) moja mama urodziła 3 dni po odejściu wód, w zasadzie to urodziłaby zaraz, ale lekarz jej nie wierzył i faszerowali królówkami, a później na szybko cc. Ale pewnie za długo na sucho dziecko nie posiedzi.
    Też mi się wydaje, że teraz czekamy już tylko na info że wszystko dobrze i że maleństwo już na świecie. Ingelita pisała że ciąża wiekowo starsza niż wynika z om więc myślę że wszystko będzie w porządku. Kciuki zacisniete.

Ja dziś dokupuje jakieś przekąski do torby bo teraz to serio kiepsko z tymi niedzielami niehandlowymi. Wtedy chyba tylko stacje paliw zostają zwłaszcza w nocy.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wieści! Kurcze jak byłam na patologii to dziewczynie odszedł czop a jeszcze 5 dni czekali z wywołaniem bo nic się nie działo i wywoływali jej w 42 tygodniu + 1 albo 2 dni...
    Musze męża pogonić żeby kupił mi te cukierki i wodę bo zostanę ze spakowaną torbą ale bez jedzenia też.
    Ubranka mam po 3x na 50 i 56 body i pajacyk + jedne półśpiochy i na 62 w razie co jeden komplecik. No i czapeczki (mam 4 bo nie ogarniam tych rozmiarów), niedrapki i skarpetki.
    Na wyjście ma uszykowane body+śpiochy w dwóch rozmiarach.

Biorę jedną butelkę i smoczek, dużo miejsca nie zajmuje a a nuż będzie potrzebne.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Jeszcze czekam na jakakolwiek decyzję. Skurcze piekielne, ale nieregularne. Wyciszali mi je, bo nie było miejsca na porodówce. Czekali pół godziny, ale się nie zwolniło. Z dzidzia podobno wszystko okej, ze mną tez. Czekam na obchód, może się czegoś dowiem. Koleżanki z sali poratowaly mnie suchym chlebem i drożdżówka :P Zaraz powinno być śniadanie. A potem obchód... siedzę jak na szpilkach, bo nikt mi nic nie mówi. Plus taki, że jestem w tym szpitalu, w którym chciałam rodzic:)

A możesz jeść? Pamiętam że dziewczyny nie mogły jeść do obchodu, a potem badania ze względu na cesarkę w razie czego.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w lidlu znów mają być ciuszki dziecięce, fajną bluzę widziałam w gazetce, a że nie mam nic cieplejszego dla małej to właśnie się wybieram.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ