X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A możesz jeść? Pamiętam że dziewczyny nie mogły jeść do obchodu, a potem badania ze względu na cesarkę w razie czego.
    Pewnie może ale nie ma co :-) u niej skurcze silne jak pisała i raczej częste więc nie sądzę żeby do CC się szybkowali tylko do psn raczej na początek.

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniaki maja czesto słabe napięcie. Ja brałam nospe od 22 tygodnia do 29 tygodnia 2x dziennie. Byc moze to „pomogło”. Saturacja mu spada, bo głowa mu opada. W sensie głowa przytula sie do szyi i gorzej mu sie oddycha.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pewnie może ale nie ma co :-) u niej skurcze silne jak pisała i raczej częste więc nie sądzę żeby do CC się szybkowali tylko do psn raczej na początek.

Niekoniecznie, bo jak ma skurcze ale szyjka nadal długa i trzyma to też mogą uznać że konieczne jest cc skoro nie ma wód. Nie znam się w sumie.. wiem, że dziewczyny po terminie nie mogły jeść aż do badania po obchodzie, takiej bez wód na sali nie miałam.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wzmożone a agania pisze o słabym napięciu.
    .

Miałam na myśli słabe a nie wzmożone ale jak to z rozpędu napisałam. Tym bardziej, że właśnie syn sąsiadki bardzo późno siadal, chodził. A co do wcześniaków to w przypadku mojego siostrzeńca lekarze stwierdzili, że to że miał słabe napięcie bo urodził się w na początku 7 miesiąca ma wpływ na to że nie ma zdolności manualnych o np pisze jak kura pazurem :-) także sorry za moje roztrzepanie.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Wcześniaki maja czesto słabe napięcie. Ja brałam nospe od 22 tygodnia do 29 tygodnia 2x dziennie. Byc moze to „pomogło”. Saturacja mu spada, bo głowa mu opada. W sensie głowa przytula sie do szyi i gorzej mu sie oddycha.

Agania ale przynajmniej już wiedzą co mu jest i czemu jest taki ospały i ma problemu z oddychaniem. Mam nadzieje, że będziesz spokojniejsza.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wziąć prysznic po śniadaniu, wiec wyglada na to, że mogę jeść :)

Marta..a, d'nusia, PLPaulina, justyna14 lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Zosia będzie pierwszą forumową dziewczynką :)

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Mam wziąć prysznic po śniadaniu, wiec wyglada na to, że mogę jeść :)
    Ciepły a nawet bardzo ciepły prysznic jest sprawdzianem na skurcze często. Mówi się że jeśli skurcze po ciepłym prysznicu kąpieli się nasila to porodowe a jak ustąpią to straszaki.
    Powodzenia! Oby wszystko dla Was obu się dóbrze skończyło i żeby Was długo nie męczyli. A skurcze jakie masz?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś będzie napięty dzień na forum :-) a zaraz tak będzie codziennie :-)

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita, pisz pomiędzy skurczami, bo masz tu niezłą strefę kibica ;)
    Ja co chwilę wchodzę, żeby sprawdzić czy są jakieś świeże newsy ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita powodzenia :)

Cóż to się dzieje z tymi przedwczesnymi porodami... Ja się stanowczo nie wybieram, wręcz przeciwnie przedłużylismy sobie urlop a we wroclawiu mamy jeszcze plany zachaczyc o aqupark, zoo a ja bym odwiezila kilka koleżanek.

Wzmożone czy oslabione napięcie tez często ma wiele wspólnego z niską wagą urodzeniową. Tak bylo w przypadku mojego brata, byl tym slabszym blizniakiem i mial specjalna terapie kilka mies po urodzeniu.

• agania Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam przygotowana na rehabilitacje. Czesto dzieci donoszone z dobra waga urodzeniowa maja słabe czy wzmożone napięcie, wiec nie przeraża mnie to. A ćwiczenia pomagają bardzo.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieje od rana :D Ingelita trzymam kciuki i też czekam na relację :)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już drugi prysznic był. Nie wyciszyły się, lekko sie uspokoiły. Zaraz będzie obchód.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal bolesne, ale wciąż nieregularne. Zgłupieć można.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badanie wewnętrzne już miałaś? Coś te skurcze dają?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita, kciuki za Was :) Ja od wczoraj po siusianiu mam krew na papierze, ale na wkładce nie ma ani śladu. Nie wiem o co chodzi, mam nadzieję że to tylko jakieś otarcie. Jutro idę do swojego lekarza na nfz po skierowania na badania i nie wiem czy czekać, czy jechać już dzisiaj na ip.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii, dużo tej krwi? Jeśli masz podejrzenia, że to z dróg rodnych, to może lepiej przejedź się na IP, lepiej sprawdzić.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Emii, dużo tej krwi? Jeśli masz podejrzenia, że to z dróg rodnych, to może lepiej przejedź się na IP, lepiej sprawdzić.

Barwi tylko papier, odrobina dosłownie. Poleżę do 12, jeśli się powtórzy to pojedziemy to sprawdzić.
    Dziewczyny z Warszawy, macie doświadczenia z IP na Żelaznej? Warto tam się pchać?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio się golilam na chybił trafił. Potem drobinki krwi na papierze. Mało nie zeszłam zanim skojarzyłam :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ