X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szykujecie torbę do szpitala to już teraz smoczek czy laktator wyparzacie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Tak zamierzeń choć do tego wyparzania zabieram się i zabieram...

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Zanim spakuje to wyparzam..

To tak samo jak z prasowaniem ubranek przed spakowaniem torby.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:21

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie.. apropo smoczka, czy wszystkie mamy planują go wprowadzić? Ja chciałabym tego uniknąć myślicie że mi się uda? Zupełnie nie mam doświadczenia..
    A i czy butelkę dla dziecka do szpitala w wyprawce mieć? Czy to szpital organizuje?

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek mam wyparzony, chociaż sama się zastanawiałam w jakim stanie go wyjmę za miesiąc. Najwyżej jeśli będzie potrzebny to zrobię to w szpitalu jeszcze raz. A ubranka macie już pochowane kompletami w woreczkach? Czy to jeszcze za wcześnie i w tej folii może coś się dziać?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczka na pewno nie dam przynajmniej do 6 tyg, żeby nie zaburzyć odruchu ssania, bo zamierzam karmić piersią. Z poprzednim się udało, więc może i teraz wyjdzie.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    A właśnie.. apropo smoczka, czy wszystkie mamy planują go wprowadzić? Ja chciałabym tego uniknąć myślicie że mi się uda? Zupełnie nie mam doświadczenia..
    A i czy butelkę dla dziecka do szpitala w wyprawce mieć? Czy to szpital organizuje?

Że smoczkiem nie pomogę.. Bo to moje pierwsze dziecko.. I życie pokaże..
    Niby chce bez.. Ale to jest małe więc wzięłam do torby.. :D

Ale co do butelki.. hmm.
    Jeśli jest Ci obojętne jaką butelką będą karmić dziecko to nie musisz brać. ;)

Ale jeśli chcesz karmić piersią a to tylko chwilowe dokarmianie mm.
    To warto by dziecko miało odpowiednią butelkę. (Z powolnym przepływem)

Tak samo biorę mm, bo chce by było na bazie mleka koziego.. A nie krowiego. :)

☆ ja mam spakowane 2 torby w pełni. A nie jakaś prowizorka, że niby mam to robić jeszcze raz ?! :O

Mam popakowane wszystko tak żeby było już git. :) i nie uważam że to jest zbyt wcześnie..

Ale rodze jeszcze w lipcu. :) więc dziewczyny z terminem np na koniec sierpnia to mają jeszcze sporo czasu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:44

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek kupię, ale użyje go dopiero w ostateczności. Torby jeszcze nie pakowalam, no i ja ubranka tylko na wyjście muszę mieć.
    Prasowa będę jakoś teraz bo już nie mam co robić w domu i ta bezczynność zaczyna mnie dobijać.
    Dzisiaj dopiero zamówiłam rzeczy w Gemini :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Że smoczkiem nie pomogę.. Bo to moje pierwsze dziecko.. I życie pokaże..
    Niby chce bez.. Ale to jest małe więc wzięłam do torby.. :D

Ale co do butelki.. hmm.
    Jeśli jest Ci obojętne jaką butelką będą karmić dziecko to nie musisz brać. ;)

Ale jeśli chcesz karmić piersią a to tylko chwilowe dokarmianie mm.
    To warto by dziecko miało odpowiednią butelkę. (Z powolnym przepływem)

Tak samo biorę mm, bo chce by było na bazie mleka koziego.. A nie krowiego. :)

☆ ja mam spakowane 2 torby w pełni. A nie jakaś prowizorka, że niby mam to robić jeszcze raz ?! :O

Mam popakowane wszystko tak żeby było już git. :) i nie uważam że to jest zbyt wcześnie..

Ale rodze jeszcze w lipcu. :) więc dziewczyny z terminem np na koniec sierpnia to mają jeszcze sporo czasu..
    o tez sie zdecydowalas na kozie? caprie care? bo ja takie bede dawac

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Pumka mi się tak często zdarza po goleniu, nie dość że gulka to boli. Nie golilas się ostatnio maszynka? Bo to się zdarza takie podrażnienie właśnie po goleniu.

A po jakim czasie Ci schodzi? Ja goliłam się maszynką jakoś 2-3 dni temu....

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• ingelita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odchodzi Wam już czop śluzowy? Mnie dzisiaj zaczął, i nawet by mnie to nie przerażało aż tak, bo to jeszcze o niczym nie świadczy, ale jest go bardzo dużo i ostatnio był podbarwiony krwią. Z jednej strony to może być przez moja nadzerke, ale dawno już nie krwawiłam. Z drugiej każą się jechać badać w takiej sytuacji, zwłaszcza przed 36 tygodniem. Szkoda, ze nie precyzują czy skończonym czy nie...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    (..) A ubranka macie już pochowane kompletami w woreczkach? Czy to jeszcze za wcześnie i w tej folii może coś się dziać?

U mnie ubranka na razie poprane i poprasowane czekają w szafce. Nie mam pomysłu jakie zrobić z nich zestawy i ile ich wziąć..
    Podpowiedzcie pliss jakie macie pomysły i co z czym zestawiacie.
    Jestem zielona w tym temacie..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ac3d8743268.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:15

misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    A po jakim czasie Ci schodzi? Ja goliłam się maszynką jakoś 2-3 dni temu....
    Wiesz co pojawia się właśnie jakoś tak dzień dwa po goleniu i boli też ok 2 dni. Czasami mam tak po ucisku stanika, jak mi się za bardzo wbije pod pachami.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, DobrejMysli, ale tego duuuzo :) Ja mam pewnie połowe z tego, ale kupowałam na razie tylko 56 i po pare sztuk 62 i moze z 2 pajacyki 50 :)

Do szpitala chciałabym wziąc body + pajace bo jakos tak wydaje mi sie to najwygodniejsze do ubrania

3i492n0agf4rykt3.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita skoro masz nadżerkę i wiesz że to ona też może plamić to ja bym pojechała sprawdzić czy wszystko jest ok.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od razu nie chce dawać w miarę możliwości ale wziąć wezmę na wszelki wypadek. Nad butelką też się zastanawiałam ale w sumie racja - też wezmę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierając zestawy sugerowalam się w pierwszej kolejności łatwością zakładania ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    o tez sie zdecydowalas na kozie? caprie care? bo ja takie bede dawac

Tak, dokładnie te. :) :) :) :)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranek na 56 mam dość mało ale na początek wystarczająco. Dokupie najwyżej po porodzie jak się okaże jak wysokie dziecko nam się urodzi :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam 2 zestawy na jeden dzień pobytu.. :)

Dla mnie ważne by łatwo się zakladalo. Więc postawiłam na praktyczność. :)
    body +pajacyk
    Ale też wzięłam body + polspiochy + kaftanik;
    Body, spodenki, skarpetki
    Pół na pół (rozm 56 i 62)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:36

‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ