Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Smoczek mam wyparzony, chociaż sama się zastanawiałam w jakim stanie go wyjmę za miesiąc. Najwyżej jeśli będzie potrzebny to zrobię to w szpitalu jeszcze raz. A ubranka macie już pochowane kompletami w woreczkach? Czy to jeszcze za wcześnie i w tej folii może coś się dziać?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobrejMysli wrote:A właśnie.. apropo smoczka, czy wszystkie mamy planują go wprowadzić? Ja chciałabym tego uniknąć myślicie że mi się uda? Zupełnie nie mam doświadczenia..
A i czy butelkę dla dziecka do szpitala w wyprawce mieć? Czy to szpital organizuje?
Że smoczkiem nie pomogę.. Bo to moje pierwsze dziecko.. I życie pokaże..
Niby chce bez.. Ale to jest małe więc wzięłam do torby..
Ale co do butelki.. hmm.
Jeśli jest Ci obojętne jaką butelką będą karmić dziecko to nie musisz brać.
Ale jeśli chcesz karmić piersią a to tylko chwilowe dokarmianie mm.
To warto by dziecko miało odpowiednią butelkę. (Z powolnym przepływem)
Tak samo biorę mm, bo chce by było na bazie mleka koziego.. A nie krowiego.
☆ ja mam spakowane 2 torby w pełni. A nie jakaś prowizorka, że niby mam to robić jeszcze raz ?!
Mam popakowane wszystko tak żeby było już git.i nie uważam że to jest zbyt wcześnie..
Ale rodze jeszcze w lipcu.więc dziewczyny z terminem np na koniec sierpnia to mają jeszcze sporo czasu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:44
-
Smoczek kupię, ale użyje go dopiero w ostateczności. Torby jeszcze nie pakowalam, no i ja ubranka tylko na wyjście muszę mieć.
Prasowa będę jakoś teraz bo już nie mam co robić w domu i ta bezczynność zaczyna mnie dobijać.
Dzisiaj dopiero zamówiłam rzeczy w Gemini -
PLPaulina wrote:Że smoczkiem nie pomogę.. Bo to moje pierwsze dziecko.. I życie pokaże..
Niby chce bez.. Ale to jest małe więc wzięłam do torby..
Ale co do butelki.. hmm.
Jeśli jest Ci obojętne jaką butelką będą karmić dziecko to nie musisz brać.
Ale jeśli chcesz karmić piersią a to tylko chwilowe dokarmianie mm.
To warto by dziecko miało odpowiednią butelkę. (Z powolnym przepływem)
Tak samo biorę mm, bo chce by było na bazie mleka koziego.. A nie krowiego.
☆ ja mam spakowane 2 torby w pełni. A nie jakaś prowizorka, że niby mam to robić jeszcze raz ?!
Mam popakowane wszystko tak żeby było już git.i nie uważam że to jest zbyt wcześnie..
Ale rodze jeszcze w lipcu.więc dziewczyny z terminem np na koniec sierpnia to mają jeszcze sporo czasu..
-
Zolza_ wrote:Pumka mi się tak często zdarza po goleniu, nie dość że gulka to boli. Nie golilas się ostatnio maszynka? Bo to się zdarza takie podrażnienie właśnie po goleniu.
A po jakim czasie Ci schodzi? Ja goliłam się maszynką jakoś 2-3 dni temu....Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny, odchodzi Wam już czop śluzowy? Mnie dzisiaj zaczął, i nawet by mnie to nie przerażało aż tak, bo to jeszcze o niczym nie świadczy, ale jest go bardzo dużo i ostatnio był podbarwiony krwią. Z jednej strony to może być przez moja nadzerke, ale dawno już nie krwawiłam. Z drugiej każą się jechać badać w takiej sytuacji, zwłaszcza przed 36 tygodniem. Szkoda, ze nie precyzują czy skończonym czy nie...
-
e_mii wrote:(..) A ubranka macie już pochowane kompletami w woreczkach? Czy to jeszcze za wcześnie i w tej folii może coś się dziać?
U mnie ubranka na razie poprane i poprasowane czekają w szafce. Nie mam pomysłu jakie zrobić z nich zestawy i ile ich wziąć..
Podpowiedzcie pliss jakie macie pomysły i co z czym zestawiacie.
Jestem zielona w tym temacie..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ac3d8743268.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:15
misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
pumka1990 wrote:A po jakim czasie Ci schodzi? Ja goliłam się maszynką jakoś 2-3 dni temu....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa spakowalam 2 zestawy na jeden dzień pobytu..
Dla mnie ważne by łatwo się zakladalo. Więc postawiłam na praktyczność.
body +pajacyk
Ale też wzięłam body + polspiochy + kaftanik;
Body, spodenki, skarpetki
Pół na pół (rozm 56 i 62)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:36