X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szykujecie torbę do szpitala to już teraz smoczek czy laktator wyparzacie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Tak zamierzeń choć do tego wyparzania zabieram się i zabieram...

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Zanim spakuje to wyparzam..

To tak samo jak z prasowaniem ubranek przed spakowaniem torby.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:21

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie.. apropo smoczka, czy wszystkie mamy planują go wprowadzić? Ja chciałabym tego uniknąć myślicie że mi się uda? Zupełnie nie mam doświadczenia..
    A i czy butelkę dla dziecka do szpitala w wyprawce mieć? Czy to szpital organizuje?

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek mam wyparzony, chociaż sama się zastanawiałam w jakim stanie go wyjmę za miesiąc. Najwyżej jeśli będzie potrzebny to zrobię to w szpitalu jeszcze raz. A ubranka macie już pochowane kompletami w woreczkach? Czy to jeszcze za wcześnie i w tej folii może coś się dziać?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczka na pewno nie dam przynajmniej do 6 tyg, żeby nie zaburzyć odruchu ssania, bo zamierzam karmić piersią. Z poprzednim się udało, więc może i teraz wyjdzie.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    A właśnie.. apropo smoczka, czy wszystkie mamy planują go wprowadzić? Ja chciałabym tego uniknąć myślicie że mi się uda? Zupełnie nie mam doświadczenia..
    A i czy butelkę dla dziecka do szpitala w wyprawce mieć? Czy to szpital organizuje?

Że smoczkiem nie pomogę.. Bo to moje pierwsze dziecko.. I życie pokaże..
    Niby chce bez.. Ale to jest małe więc wzięłam do torby.. :D

Ale co do butelki.. hmm.
    Jeśli jest Ci obojętne jaką butelką będą karmić dziecko to nie musisz brać. ;)

Ale jeśli chcesz karmić piersią a to tylko chwilowe dokarmianie mm.
    To warto by dziecko miało odpowiednią butelkę. (Z powolnym przepływem)

Tak samo biorę mm, bo chce by było na bazie mleka koziego.. A nie krowiego. :)

☆ ja mam spakowane 2 torby w pełni. A nie jakaś prowizorka, że niby mam to robić jeszcze raz ?! :O

Mam popakowane wszystko tak żeby było już git. :) i nie uważam że to jest zbyt wcześnie..

Ale rodze jeszcze w lipcu. :) więc dziewczyny z terminem np na koniec sierpnia to mają jeszcze sporo czasu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:44

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek kupię, ale użyje go dopiero w ostateczności. Torby jeszcze nie pakowalam, no i ja ubranka tylko na wyjście muszę mieć.
    Prasowa będę jakoś teraz bo już nie mam co robić w domu i ta bezczynność zaczyna mnie dobijać.
    Dzisiaj dopiero zamówiłam rzeczy w Gemini :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Że smoczkiem nie pomogę.. Bo to moje pierwsze dziecko.. I życie pokaże..
    Niby chce bez.. Ale to jest małe więc wzięłam do torby.. :D

Ale co do butelki.. hmm.
    Jeśli jest Ci obojętne jaką butelką będą karmić dziecko to nie musisz brać. ;)

Ale jeśli chcesz karmić piersią a to tylko chwilowe dokarmianie mm.
    To warto by dziecko miało odpowiednią butelkę. (Z powolnym przepływem)

Tak samo biorę mm, bo chce by było na bazie mleka koziego.. A nie krowiego. :)

☆ ja mam spakowane 2 torby w pełni. A nie jakaś prowizorka, że niby mam to robić jeszcze raz ?! :O

Mam popakowane wszystko tak żeby było już git. :) i nie uważam że to jest zbyt wcześnie..

Ale rodze jeszcze w lipcu. :) więc dziewczyny z terminem np na koniec sierpnia to mają jeszcze sporo czasu..
    o tez sie zdecydowalas na kozie? caprie care? bo ja takie bede dawac

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Pumka mi się tak często zdarza po goleniu, nie dość że gulka to boli. Nie golilas się ostatnio maszynka? Bo to się zdarza takie podrażnienie właśnie po goleniu.

A po jakim czasie Ci schodzi? Ja goliłam się maszynką jakoś 2-3 dni temu....

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• ingelita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odchodzi Wam już czop śluzowy? Mnie dzisiaj zaczął, i nawet by mnie to nie przerażało aż tak, bo to jeszcze o niczym nie świadczy, ale jest go bardzo dużo i ostatnio był podbarwiony krwią. Z jednej strony to może być przez moja nadzerke, ale dawno już nie krwawiłam. Z drugiej każą się jechać badać w takiej sytuacji, zwłaszcza przed 36 tygodniem. Szkoda, ze nie precyzują czy skończonym czy nie...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    (..) A ubranka macie już pochowane kompletami w woreczkach? Czy to jeszcze za wcześnie i w tej folii może coś się dziać?

U mnie ubranka na razie poprane i poprasowane czekają w szafce. Nie mam pomysłu jakie zrobić z nich zestawy i ile ich wziąć..
    Podpowiedzcie pliss jakie macie pomysły i co z czym zestawiacie.
    Jestem zielona w tym temacie..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ac3d8743268.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:15

misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    A po jakim czasie Ci schodzi? Ja goliłam się maszynką jakoś 2-3 dni temu....
    Wiesz co pojawia się właśnie jakoś tak dzień dwa po goleniu i boli też ok 2 dni. Czasami mam tak po ucisku stanika, jak mi się za bardzo wbije pod pachami.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, DobrejMysli, ale tego duuuzo :) Ja mam pewnie połowe z tego, ale kupowałam na razie tylko 56 i po pare sztuk 62 i moze z 2 pajacyki 50 :)

Do szpitala chciałabym wziąc body + pajace bo jakos tak wydaje mi sie to najwygodniejsze do ubrania

3i492n0agf4rykt3.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita skoro masz nadżerkę i wiesz że to ona też może plamić to ja bym pojechała sprawdzić czy wszystko jest ok.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od razu nie chce dawać w miarę możliwości ale wziąć wezmę na wszelki wypadek. Nad butelką też się zastanawiałam ale w sumie racja - też wezmę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierając zestawy sugerowalam się w pierwszej kolejności łatwością zakładania ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    o tez sie zdecydowalas na kozie? caprie care? bo ja takie bede dawac

Tak, dokładnie te. :) :) :) :)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranek na 56 mam dość mało ale na początek wystarczająco. Dokupie najwyżej po porodzie jak się okaże jak wysokie dziecko nam się urodzi :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam 2 zestawy na jeden dzień pobytu.. :)

Dla mnie ważne by łatwo się zakladalo. Więc postawiłam na praktyczność. :)
    body +pajacyk
    Ale też wzięłam body + polspiochy + kaftanik;
    Body, spodenki, skarpetki
    Pół na pół (rozm 56 i 62)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:36

‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ