❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Domi_ wrote:Tez w koncu zrobilam kwalifikacje do Salve na tel. Mam podobne odczucia:
- trafic z testem dla osoby towarzyszacej bedzie trudno
- ktg od daty porodu - moj gin w ogole nie wspominal, ze bedzie robil ktg. Czyli faktycznie jakby cos szlo nie tak i bym nie zauwazyla to musze liczyc, ze ktg w Salve w terminie porodu wystarczy
- Salve nie jest jakies ogromne miejsc moze faktycznie zabraknac -
YoYo85 wrote:Kagu ja Cię normalnie podziwiam że cokolwiek jesteś w stanie przyswoić. Ja jestem strasznie roztargniona w tej ciąży. Mam problemy z zapamiętywaniem. Wszystko muszę na bieżąco zapisywać w telefonie. Ja mam wizytę 25.06 prywatnie i 2.07 na NFZ.
A teraz info dla dziewczyn z Łodzi i okolic planujących poród w Salve. Ja właśnie odbyłam telewizytę kwalifikacyjną no i się zakwalifikowałam. Ale szczerze mówiąc to mam trochę mieszane uczucia. Po pierwsze na chwilę obecną nie wykonują KTG. Dopiero w dzień przewidywanego porodu lub jakbym się źle poczuła bądź przestała czuć ruchy to wtedy dzwonić. Po drugie na chwilę obecną raczej nie będę mogła rodzić z mężem o ile on nie będzię miał aktualnego testu na Covid (wykonany wyłącznie w ich przychodni i nie uwzględniają wyników wykonanych gdzieś indziej), ważny 5 dni. W związku z tym odwiedziny też odpadają. No i pani z którą rozmawiałam zaznaczyła żeby mieć plan B odnośnie drugiego szpitala na wypadek gdyby u nich w szpiatlu się coś zadziało w zwiazku z pandemią lub gdyby nastąpiło przepełnienie oddziałuI teraz mam zagwozdkę co tu robić. Zgłosić się na rozmowę kwalifikacyjną do Medeora, jechać do Madurowicza w razie przepełnienia czy optymistycznie liczyć na to że owego przepełnienia nie będzię jak przyjdzie mi rodzić??? 🤦🏼♀️
Chyba lepiej mieć plan Bwłaśnie też się tego obawiam, że nie będzie miejsca a ja się już nastawie psychicznie że tam będę rodzić. Wiesz ile maja tam łóżek ? A jeszcze zapytam płaciłaś za tą telewizytę?
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Jest nadzieja
Teraz sie zastanawiam jak mialyscie tele kwalifikacje przez tel to po jakiego grzyba ja mam tam jechać i płacić 130 zl
Tyle że po pierwszej cc jestem maly ponad 4 kg i brak postepu porodu + obwiniecie pepowina, teraz cukrzyca i insulina, a przez tel chyba tylko porof naturalny kwalifikuja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 17:29
Bela lubi tę wiadomość
-
Kochane, u mnie sprawa wygląda tak, że mąż dostał pozew rozwodowy i teraz ma się do niego odnieść w ciągu 2 tygodni od jego otrzymania. Dowiedziałam się przypadkiem, że moja bliska kuzynka pomaga właśnie jemu w napisaniu odpowiedzi tak, aby płacił na dzieci jak najmniej. Ja bez jego pieniędzy przeżyję, ale ich obłuda napawa mnie obrzydzeniem. I jego bezczelność i jej hipokryzja. Swoją drogą nieźle to sobie wymyślił, bo ja za adwokata płacę gruby hajs, a on wykorzystuje za grosze kogoś z mojej rodziny 👍😅😱 Oczywiście on się nie leczy, jedynie opowiada, że to robi. Ja mam kontakt z kimś kto miał mu w tej kwestii pomóc, ale jego postępowanie cały czas wyklucza chęć działania. To tyle jeśli chodzi o życie.. eksmałżeńskie
KAGU dopisz mi proszę wizytę 25.06mam o 10 rano. Dam znać po.
Dawno Wam się nie pokazywałam, więc załączam zdjęcia stanu aktualnego 😍😊:
url=https://naforum.zapodaj.net/2cecbfae7cca.jpg.html]Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 17:24
Nadzieja777, Kropka4, Evli, Asasa, megson91, pati_zuzia83, mommy, Bela, Mamuśka☺️, MomOfBoys, tym_janek, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Madlene- pięknie wyglądasz 😍
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Kagu3 wrote:Zazu, niestety to prawda. Ja pracuję w pokrewnym zawodzie, potrafię przyznać się do tego, że czegoś nie wiem, nie umiem, mam dopiero 26 lat i 2 lata doświadczenia w zawodzie, a studia to tylko malutki wstęp do zawodu, wszystkiego nauczyłam się tak naprawdę w szpitalu, co umiem do tej pory. A wolę powiedzieć, że nie wiem, niż zrobić błąd. Położne przekazując niesprawdzone informacje, moim zdaniem popełniają taki błąd. Szczególnie w zakresie żywienia noworodka, to już niewybaczalne moim zdaniem. Tym bardziej, że powinniśmy im ufać i wierzyć, że mają aktualną wiedzę. Także dziś Zagłębie się w temat.
No wlasnie. Pewnie wszedzie tak jest, chociaz ja akurat w srodowisku polozniczym sie obracam. Jeszcze jakos te bledne informacje wplywajace na doroslych pacjentow nie wzbudzaja az tak mojego oburzenia jak wlasnie te w stosunku do najmlodszych dzieci ktore nie sa w stanie sie obronic ani sprawdzic sobie w internecie. Slabe to strasznie ;/ I nie potrafie naprawde zrozumiec dlaczego temat laktacji i zywienia jest w Polsce tak strasznie zacofany i zaniedbany. Nie jest to zadna wiedza tajemna, wrecz przeciwnie latwo dostepna... Albo to z jaka zawzietoscia czesc poloznych i lekarzy trzyma sie rodzenia na lezaco/polsiedzaca... No nie ogariam tegoI tak dalej i tak dalej bo lista tych "grzechow" jest imponujaca ;/
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Madlene pięknie wyglądasz.
Przykro mi, ze musisz przez to wszystko przechodzić, ale dobrze, ze masz wsparcie w bliskich. Widać, ze jesteś silna babka i nie mam wątpliwości, ze sobie poradzisz. Trzymam za Ciebie kciuki, żeby kosztowało Cię to wszystko jak najmniej stresu. A akcja. kuzynka to szkoda gadać nawet, ehhh...
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Madlene wooooow jaka laska z Ciebie! Ledwo widac te ciaze
No naprawde niezla dzaga.
Postawy przyszlego eksmeza ie skomentuje. Slabe jak nie wiem co ;/ Kuzynka tez nizla...❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Też przez chwilę rozwazalam Salve, ale teraz już przy tych problemach serduszkowych na 100% wiem że będzie to jednak Matka Polka. Dobrze że mam tam lekarza prowadzącego to mam mniej stresu. Muszę tylko to jeszcze namówić na 2 cesarke 😉
Zaczęłam pakować torbę i no nie ma szans na spakowanie się w 1 walizkę 🙄 zastanawiam się czy brać laktator. W pierwszej ciąży do szpitala nie brałam i w sumie nie był mi potrzebny. I tak myślę że może jak coś mi mąż podrzuci.
Spakowałam też małemu rożek po siostrze z wyhaftowanym na różowo jej imieniem. Mam nadzieję że mi wybaczy 😂 -
Zozo wrote:A macie dziewczyny pobolewanie w dole brzucha tak jak na @ ? Mi ostatnio się pojawiły i czasem dosyc mocno boli .
Ja tak miałam, moja gin zaproponowała bym zamiast 3x2 magne b6 brała: rano 1x magne b6 i 1x aspargin, popołudniu 1x magne b6 i 1x asmag forte, wieczór 2x magne b6. I mi pomogło. Czasem czuję lekki ból ale na pewno mniej niż wcześniej. Nie wiem też, czy na pewno był to akurat złoty środek ale (ODPUKAC!) jest lepiej. I że warto zrobić przy badaniu krwi potas, i jak jest go mało, to wtedy brać 2x asparginWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 17:35
-
Bokiem już takiego szału nie ma haha 🤣😂
url=https://naforum.zapodaj.net/2cecbfae7cca.jpg.html][/url
Kagu3, Kropka4, YoYo85, Nadzieja777, m@rzenie, Asasa, megson91, pati_zuzia83, mommy, Mamuśka☺️, MomOfBoys, Madzko, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
zazu wrote:Albo i nie. Zawsze moze zaczac sie wczesniej
Dzięki Zazu 😂😂😂🙈🙈🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
AgaAgnieszka1989 wrote:
Jest nadzieja
Teraz sie zastanawiam jak mialyscie tele kwalifikacje przez tel to po jakiego grzyba ja mam tam jechać i płacić 130 zl
Tyle że po pierwszej cc jestem maly ponad 4 kg i brak postepu porodu + obwiniecie pepowina, teraz cukrzyca i insulina, a przez tel chyba tylko porof naturalny kwalifikuja