❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja tez się melduje, termin CC 21.07. imienia brak
syn się obrócił dopiero w czwartek. ważył w piątek 2,5 kg. nie pisałam ale codzienne czytałam wszystkie posty. dziękuję za mnóstwo rad, dla mnie to 1 ciąża, wciąż mam wiele obaw i wątpliwości. cały czas pracuje, do końca miesiąca. wyprawka już prawie gotowa.
Madzko, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Rozwód to straszna walka - wiec nie ma co sie nastawiać na to iż mąż nagle postawi na dobro dzieci i żony która w jego mniemaniu chce go zostawic. Tym bardziej, że on napewno nie widzi dalej w tej sytuacji swojej winy 🤔 O tym że sie leczy bedzie musiał przynieść zaświadczenie a nie tylko potwierdzić słownie.
Kurde tak mnie trochę straszycie ta niewiedza personelu (chyba wolałam wierzyc) że nie muszę "wszystkiego" czytać i ktos mi zawsze na miejscu pomoże a tu wychodzi, że musze sie jeszcze doedukowac 🤦♀️megson91 lubi tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Mała_Gwiazdka wrote:Też przez chwilę rozwazalam Salve, ale teraz już przy tych problemach serduszkowych na 100% wiem że będzie to jednak Matka Polka. Dobrze że mam tam lekarza prowadzącego to mam mniej stresu. Muszę tylko to jeszcze namówić na 2 cesarke 😉
Zaczęłam pakować torbę i no nie ma szans na spakowanie się w 1 walizkę 🙄 zastanawiam się czy brać laktator. W pierwszej ciąży do szpitala nie brałam i w sumie nie był mi potrzebny. I tak myślę że może jak coś mi mąż podrzuci.
Spakowałam też małemu rożek po siostrze z wyhaftowanym na różowo jej imieniem. Mam nadzieję że mi wybaczy 😂
No pod tym względem to faktycznie Matka Polka najlepsza. Też pewnie brałabym ten szpital pod uwagę gdyby nie fakt że jest dość daleko. Ja ogólnie mam duży sentyment do Matki Polki bo 25 lat temu uratowali tam mojej mamie życie. Dosłownie. Za to Rydygiera omijam wielkim łukiem bo tam właśnie przez błąd lekarza moja mama o mały włos nie przekręciła się na tamten świat. Zresztą moje 2 koleżanki rodziły w Rydygierze i mają bardzo złe wspomnienia.
AgaAgnieszka a te 130 zł to opłata za co??Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 18:08
-
YoYo85 wrote:No pod tym względem to faktycznie Matka Polka najlepsza. Też pewnie brałabym ten szpital pod uwagę gdyby nie fakt że jest dość daleko. Ja ogólnie mam duży sentyment do Matki Polki bo 25 lat temu uratowali tam mojej mamie życie. Dosłownie. Za to Rydygiera omijam wielkim łukiem bo tam właśnie przez błąd lekarza moja mama o mały włos nie przekręciła się na tamten świat. Zresztą moje 2 koleżanki rodziły w Rydygierze i mają bardzo złe wspomnienia.
AgaAgnieszka a te 130 zł to opłata za co??
Za wizyte, liczą jak normalna prywatna wizyta -
Zozo wrote:Megson a czemu tak szybko masz cesarkę ?
TP mam na 20.08 😊 Mój lekarz prowadzący robi CC planowane ok 10 dni przed TP, u nas wypadało to 10.08 ale wszystkie godziny w kalendarzu miał już zajęte 🙈 Dostałam wiec do wyboru datę 06.08 lub 07.08 - wybrałam tą drugą 😊 w sumie się cieszę, bo będziemy z mężem w szpitalu przez weekend wiec to też nie wpłynie jakoś źle na jego prace czy coś 😜 ja mam IO i prowadzę całą ciążę na metforminie 😜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Kagu3 wrote/
Zrobiłam słabe screeny i nie mogę znaleźć, kto ma wizytę 10.07 i 6.08??
czy mogą się odezwać osoby, przy których nie mam płci ??
Wiem, że Wiedźma mi podawała, ale coś się pokasowalo
Chcę zrobić porządek na liście, bo widzę kilka osób, które się nie odzywają w ogóle. Za miesiąc będziemy dodawać już dzidziusie 💙
Hej dziewczynynie odzywam się ale staram się Was na bieżąco czytać
U mnie będzie chłopiec - Antoni, w czwartek 25.06 mam wizytę i mam nadzieję, że dostanę skierowanie na cc.
Chcę rodzić w Gdańsku na zaspie. Wstyd się przyznać ale przytyłam już 23kg
Ps. Pięknie wyglądacie! Zazdroszczę cudnych zdjęćagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
AgaG88 wrote:Dziewczyny te które macie już termin cesarki w którym tygodniu i dniu ciąży lekarz Wam ustalił ? Od czego to zależy ?
Ja mam termin CC równo w 38 tc 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:TP mam na 20.08 😊 Mój lekarz prowadzący robi CC planowane ok 10 dni przed TP, u nas wypadało to 10.08 ale wszystkie godziny w kalendarzu miał już zajęte 🙈 Dostałam wiec do wyboru datę 06.08 lub 07.08 - wybrałam tą drugą 😊 w sumie się cieszę, bo będziemy z mężem w szpitalu przez weekend wiec to też nie wpłynie jakoś źle na jego prace czy coś 😜 ja mam IO i prowadzę całą ciążę na metforminie 😜
Aaaapytam, bo widzialam wlasnie ze masz pozniej termin porodu cesarka szybciej niz moj termin heh to taka moja malutka zazdrosc, bo tez bym chciala szybciej urodzic hihi
megson91 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
I ja po wizycie, szyjka nadal 11 mm, bez zmian czyli dobre wieści. Za tydzień kolejna kontrola, malutka cały czas miednicowo ale po 34 tyg pozwoli mi nareszcie wstać wtedy może maleństwo się obróci bo teraz gdy tylko leżę nie ma za bardzo warunków by się obrócić. Jeszcze tylko dwa tygodnie leżenia, jak to pięknie brzmi
madziab, Mirabelka02, ticia9, Kindoll, darkestfear, pati_zuzia83, Evli, Asasa, Mamuśka☺️, m@rzenie, Bela, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja mam termin z miesiaczki na 24.08.
a z prenatalnego pierwszego na 20.08.
Cesarka zaplanowana na 14.08. - piątek
wiec weekend tez w szpitalu 😉
Wiyzyte z USG mam na ten czwartek😄
Mam jeszcze jeden termin 🥰
05.07. Mam Baby Shower - bedzie nas w sumie 14 dziewczyn. Szczegółów nie znam tylko datę i ze mam ogarnąć jakieś napoje bezalkoholowe dla mamusiek i alkoholowe dla tych juz "wyzwolonych". One ogarną dekoracje, przekaski i oczywiście jakieś prezenty 😄🥰 Robimy go u mnie w domu bo akurat mam duzy salon - musze wczesniej gdzieś uciec aby one mogły wszystko przygotować 😄
Ogólnie dla mnie takie babskie spotkania w wiekszym gronie sa praktykowane od kilku lat na moje urodziny - zawszę robię właśnie babskie spotkania - bez pijących mężów tylko my i ploty 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 19:54
darkestfear, Evli, AgaAgnieszka1989, Kindoll, Kagu3, madziab, aniołkowa_mama, m@rzenie, Kropka4, megson91, Nadzieja777, Madzko, Bela, MartitaS, ticia9, agniecha2101 lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
nick nieaktualnyDziewczyny cukrzycowe😁
Czy któraś z was jadła czekoladę dla cukrzyków np firmy Torras? Jakie macie cukry po niej? Czy produkty ogólnie dla cukrzyków są tak samo wskazane dla cukrzycy ciążowej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 20:35
-
Ja pozwalam sobie na gorzką czekoladę 70 procent z wawela... Jakoś nigdy ich nie lubiłam a teraz wchodzi, aż ciężko się oderwać 😂 jadam sama tak po 3 kostki, po posiłku albo jako dodatek do owoców lub lodów (do dwóch kostek) i cukry zawsze ok. Długo nie jadłam żadnych słodyczy a teraz jak mnie najdzie to pozwalam sobie właśnie na gorzką czekoladę, lody (do dwóch galek) no albo owoce same czy z jogurtem. Sama jestem ciekawa tych produktów specjalnie dla cukrzyków, jakoś bałam się do tej pory testować ale i też nie bardzo wiem gdzie je kupić...
-
Dziewczyny jakie karuzele do łóżeczka polecacie? Szukam prostej, w stonowanych kolorach (żeby bardziej uspokajała i wyciszala niż zabawiała), z pozytywką/melodiami i najlepiej regulacja głośności, raczej nie planuje korzystać z projektora. Macie coś godnego uwagi? Wizualnie podobał mi się komplet który kupiła Nadzieja - jaki to model?