❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzko wrote:A mnie dzisiaj fantazja poniosła i pierwszy raz w życiu byłam na depilacji bikini - wybrałam pastę cukrową 😳
Skomentuje tak: prawie się zesłałam z bólu 😂
Ja dzis odebrałam darmowe pampersy z Rossmana, trzeba powiedzieć przy kasie, maja za lada, to są inne niż na polce.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Madzko wrote:A mnie dzisiaj fantazja poniosła i pierwszy raz w życiu byłam na depilacji bikini - wybrałam pastę cukrową 😳
Skomentuje tak: prawie się zesłałam z bólu 😂
Ile taka depilacja? Mi też by się przydało 🤐 Daj znać po jakim czasie odrastają włosy. -
Kagu ja pamiętam, że w moim szpitalu jak rodziłam młodszą córkę to powiedzieli mi, że w razie braku gbs to oni prostu podają antybiotyk profilaktycznie. Ale może każdy szpital ma swoje wytyczne w tej kwestii...
Czy Wasze dzieci wbijają się Wam w żołądek? Mnie dziś bardzo boli żołądek, tak że przy dotyku aż mnie skręca. I co chwilę czuję, że młoda mi coś w niego wbija. Pierwszy raz mam coś takiego 😱 -
Skomentuje tak: prawie się zesłałam z bólu 😂agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
GBS powinien byc pobrany miedzy 35 a 37 tygodniem ciazy. Jesli pobierze sie duzo za wczesnie szpital moze nie uznac w najgorszym razie takiego wyniku i podac zapobiegawczo antybiotyk nawet jesli wynik bedzie ujemny. Nie ma tak naprawde gornej granicy do kiedy trzeba pobierac, umownie jest to 37 tydzien bo wtedy ciaza jest donoszona wiec teoretycznie w kazdej chwili moze zaczac sie porod. Dodatni GBS w jednej ciazy nie oznacza ze w kolejnej bedzie tak samo. Podobnie jesli mamy wynik ujemny. GBSa dodatniego przed porodem sie nie leczy, antybiotyk dostaje sie tylko okoloporodowo zeby chronic dziecko. A no i na wynik zwykle czeka sie kilka dni (zwlaszcza na dodatni) wiec trzeba miec to na uwadze i lepiej na ostatnia chwile jednak nie pobierac
No ale jesli juz sie tak zdarzy ze nie ma sie wyniku a zacznie sie porod to traktuje sie taka pacjentke tak jakby miala dodatni wynik i podaje antybiotyk.
Kagu3, tym_janek lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Wow nie odwazylabym sie na depilacje teraz podziwiam
W ciazy jeszcze to wszystko dodatkowo ukrwione jest, musialo bolec
Ja sie od zawsze robie depilatorem ale na okres ciazy przechodze na maszynki.tym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
ja byłam na wosku bikini, na początku lipca chcę iść znów. na mnie to wrażenia nie robi
Madzko lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
YoYo85 wrote:Zadzwoniłam pod ten numer podany na stronie. Ta pani poprosiła żeby wysłać skan ankiety na maila [email protected] i ponownie do niej oddzwonić.
Aha czyli jednak trzeba. Dziękuje😊
YoYo85 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja sie na te chwile juz nie boje starszaka zostawic na czas porodu. Nawet jesli bedzie to tydzien tak jak ostatnio to wiem ze sobie poradza. Przestalam juz byc niezbedna tak jak to bylo podczas kp, teraz tata jest absolutnie rownorzednym rodzicem dla niego, nawet bym powiedziala ze tata jest wazniejszy aktualnie
Oczywiscie mama tez sie przydaje czasami ale no to juz nie jest takia rozpaczliwa potrzeba zebym byla zawsze obok
Jak bylam w szpitalu w polowie ciazy to spokojnie sobie poradzili, ja zdecydowaie bardziej przezywalam i tesknilam.
Koronawirus... Ja juz sama nie wiem co mam myslec. Na pewno sie boje, ale nie tyle samego wirusa i zachorowania co tych okropnych procedur i rozdzielenia z dzieckiem. Takze izolujemy sie caly czas, nie spotykamy z nikim, ale nie panikuje juz tak jak na poczatku.agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
YoYo85 wrote:Ja sobie ściągnęłam aplikacje do skanowania na telefonie
Aaa i dziś dzwoniłam do salve dopytać o te sale i ta pani powiedziała żebym zadzwoniła bezpośrednio na oddział bo ona nie jest do końca pewna. Tak też zrobiłam..Pani z oddziału początkowo zaczęła się śmiać i słychać było też śmiechy w tle po czym na moje pytanie odpowiedziała pytaniem "a jakie to ma znaczenie?". Here we go again! Po prostu uwielbiam.. Człowiek dzwoni i przeprasza na samym wstepie że przeszkadza a tu takie coś. Może to nic wielkiego ale irytuje mnie takie zachowanie w momencie kiedy ja grzecznie zadaję pytanie, dodatkowo przepraszając 🙄 No ale przechodząc do meritum, mają 3 sale porodowe 1-osobowe i 2 sale zabiegowe.
YoYo85 lubi tę wiadomość
-
YoYo85 wrote:Haha dobrze że prawie 😜
Ile taka depilacja? Mi też by się przydało 🤐 Daj znać po jakim czasie odrastają włosy.
90zl głębokie bikini. Podobno pierwszy raz jest najgorszy, ale od razu mówiła że gdybym nie dała rady to na dwie tury rozłożymy
Podobno do 2 tyg jest mega gładko, potem pojedyncze zaczynają odrastać i tak za 3-4tyg mam się pojawić.
i_ka wrote:Ja słyszałam, ze w ciąży tak nie boli, ale widzę, ze to ściema. Byłam raz i się prawie z babka pobiłam, jak mi odklejała wosk w niektórych miejscach. Teraz rozważam, ale na końcówce ciąży.
Ja dzis odebrałam darmowe pampersy z Rossmana, trzeba powiedzieć przy kasie, maja za lada, to są inne niż na polce.
Trzeba tez podać kartę rossne żeby je odebrać? Czy tego maila pokazać?
YoYo85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie bólu krocza. Położna pisze mi że pomaga też masaż. Mąż już wraca z pracy więc po kolacji bierze oliwkę i masuje tylko tak bez podtekstów żeby mi się za bardzo nie spodobalo 😆
Bela, MomOfBoys lubią tę wiadomość
-
Namyria wrote:Kurde tak mnie trochę straszycie ta niewiedza personelu (chyba wolałam wierzyc) że nie muszę "wszystkiego" czytać i ktos mi zawsze na miejscu pomoże a tu wychodzi, że musze sie jeszcze doedukowac 🤦♀️
Wiesz to zalezy tak naprawde na czym Ci zalezy. Nikt celowo krzywdy Wam w szpitalu nie zrobi. Jako tako tych wszystkich procedur musza sie trzymac. Ale nikomu nie bedzie zalezalo na Twoim zdrowiu tak bardzo jak Tobie, taka prawda. Takze dobrze jednak uzbroic sie w wiedze zwlaszcza w tych obszarach, ktore sa dla Ciebie wazne. To co najlatwiej zepsuc w szpitalu a najtrudniej potem naprawic to chyba karmienie piersia, wiec zawsze bede namawiala zeby w tym temacie wiedziec jak najwiecej i nie zdawac sie bezrefleksyjnie na pomoc personelu na oddziale.
Mi kochane kolezanki sugerowaly mm, smoczek, a jedna koniecznie chciala wziac mi dziecko na noc do dyzurki zebym mogla sie wyspac. Obrazila sie kiedy odmowilamNie mogla tez zrozumiec po co sie mecze i latam po nocy z laktatorem i wyparzam wszystko zamiast podac butle w nocy. I to kurde polozne, osoby ktore dobrze mi zyczyly, nie jakies tam ciotki klotki czy inne tesciowe ktorym mozna wybaczyc takie gadanie. No zalamka
Takze nie dziwie sie ze potem wiekszosc kobiet dokarmia albo przechodzi na mm jak takie wsparcie w szpitalu dostaja. I tym bardziej namawiam wszystkich zeby czytac, dowiadywac sie i trzymac twardo swoich planow, bo personelowi po prostu nie bedzie az tak zalezalo na Waszej laktacji (czy innych waznych dla Was kwestiach) jak Wam. Dla nich to kolejna pacjentka ktora przychodzi na 2-3 dni i tyle.
A jakie prywatne poglady potrafia miec dziewczyny... To jest dopiero ciekaweWiekszosc osob z ktorymi pracowalam nie rozumie jak mozna karmic dziecko dluzej niz rok na przyklad
Mirabelka02, tym_janek lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
czekamynaorzeszka wrote:Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫
Ja 3 tygodnie temu miałam szyjke 3 cm. Teraz na wizycie nie pytałam, bo nie chcialam się stresować. Powiedział że jest ok to ok -
Madzko trzeba pokazać kartę/aplikacje.
Madzko lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyAgaG88 wrote:Dziewczyny a ile sztuk pampersów zabieracie do szpitala ? I ile zestawów ubranek ? 😊 ja przymierzam się do pakowania i się zastanawiam....zestawów myślałam, żeby max 6 a pampersów...?? 😂
AgaG88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:A nie trzeba mieć tego e maila od nich ?
Ale wydaje mi się, że jeśli maila nie dostałaś jeszcze to może Ci nie wejść ta promocja.
Edit: zrozumiałam czy trzeba pokazać maila;-) to pokazać nie, ale trzeba go dostać żeby przysługiwałoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 18:36
Kagu3 lubi tę wiadomość