X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Nie, nie trzeba. Nawet w mailu, którego mi już przysłali jest napisane, że tylko karta/aplikacja.
    Ale wydaje mi się, że jeśli maila nie dostałaś jeszcze to może Ci nie wejść ta promocja.
    Ja i tak poczekam na maila, nie pali się ❤️

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę do szpitala jedną paczkę pampersów i jedne chusteczki. Jeśli będzie za mało to mąż przywiezie więcej 😊

3i499vvjv3ex36x6.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Ja słyszałam, ze w ciąży tak nie boli, ale widzę, ze to ściema. Byłam raz i się prawie z babka pobiłam, jak mi odklejała wosk w niektórych miejscach. Teraz rozważam, ale na końcówce ciąży.

Ja dzis odebrałam darmowe pampersy z Rossmana, trzeba powiedzieć przy kasie, maja za lada, to są inne niż na polce.

Ja chodze regularnie na depilacje woskiem miedzy innymi bikini I mnie akurat nie boli, wrecz to lubie😂 no przez korone ostatni raz bylaw mArcu i nie moge sie doczekac kiedy znowu pojde. Moze to tez cos daje, ze chodze do przyjaciolki I to jest jakbym szla na kawe, bo sobie pogaduszki urzadzamy przy okazji🙂 na poczatku myslalam, ze to bedzie bolec, bo tak mi mowily moje dziewczyny, a tu niespodzianka😂 ale moze mam wysoki prog bolu🤷‍♀️

Madzko lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
    Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
    Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫

Myślę, że musisz zaufać lekarzowi. Nie wysilaj się, nie dźwigaj, poleguj ile się da a będzie wszystko dobrze. Już jesteśmy na końcówce. Ja też się przestałam tak martwić szyjka. Wytrzymamy do końca spokojnie. Ja marzę o rozpakowaniu się po 36 tygodniu, boje się przenoszenia,i coraz większych kłopotów z krzepliwosci pod koniec ciąży, zatorow, odklejenie się łożyska i innych tragedia. Jestem tak blisko celu ale odczuwam coraz większy strach że się jednak nie uda... Pacnijcie mnie w gleb...

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
    Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
    Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫

Ja w 31 w 4 d mialam 2,5 cm. Twarda. Gin mowil, ze to normalana dlugosc w tym czasie. Nic nie wspominal o oszczedzaniu. Dziwne

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Marti_marti Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Co do tej akcji promocyjnej w Rossmanie, my z mężem nie dostaliśmy maila, a skorzystaliśmy i dostaliśmy pampersy '1' za 1 gr :) W aplikacji byla już dostępna ta promocja :)
    Udało nam sie dzisiaj zakończyc akcje pranie i prasowanie ciuszków, kocyków i pieluszek synka i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa :D Trochę tego było ;)
    Kupiłam w Rossmanie pieluszki flanelowe 2 szt za ok 10 zl sa przemilutkie, calkiem duże i piękne :) Ciekawe tylko jakie bedą po praniu :)

Madzko lubi tę wiadomość

f2w3rjjgn1jng4r8.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti_marti wrote:
    Witajcie :) Co do tej akcji promocyjnej w Rossmanie, my z mężem nie dostaliśmy maila, a skorzystaliśmy i dostaliśmy pampersy '1' za 1 gr :) W aplikacji byla już dostępna ta promocja :)
    Udało nam sie dzisiaj zakończyc akcje pranie i prasowanie ciuszków, kocyków i pieluszek synka i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa :D Trochę tego było ;)
    Kupiłam w Rossmanie pieluszki flanelowe 2 szt za ok 10 zl sa przemilutkie, calkiem duże i piękne :) Ciekawe tylko jakie bedą po praniu :)
    To ja dostałam maila, a w aplikacji nie widziałam promocji. Jak się pytałam w sklepie czy mam wziąć pampersy z półki to Pani pytała czy dostałam maila, powiedziałam, ze tak, ale już nie musiałam go pokazywać, tylko zeskanowała moja kartę z aplikacji i promocja weszła.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    f5f3448159aa.jpg
    72530b056bfc.jpg
    Przyszły mi dzisiaj gratisy z Babilonu Enfamama.
    Z bebilonu są fajne dwustronne karty do zdjęć, mleko 2, i taki poradnik dla Rodzica przydatne zagadnienia wszystko było włożone w grubą teczkę.

Dali mi kart a wybrałam termofor z tych pestek ale trudno może niemieli.
    Enfamil też mam karty i karty kontrastowe.
    Będziemy cykać dużo fotek Oliwii 😍
    Chyba nasz rejon obsługują bo tez dzisuaj dostalam bebilon i enfamil
    A.prstki o chyba z bebiko byly

Bela lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu spojenia to już jakiś czas temu miałam Was pytać czy któraś już ma bo mnie dopadło, ale bolało kilka dni a teraz już jest lepiej, czasami tylko coś odczuje.

Ja dzisiaj wreszcie zaszczepiłam się na ten krztusiec. I mam nadzieję, że to nie za późno, Tym_janek?? Powiedz, że nie ;-) bo różne czytałam.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w krzyżu od wczoraj pobolewa, zaraz mi to bole z krzyza przy porodzie przypomina, ale na szczęście 1-2 krotkie i koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 20:34

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś do mnie przyszedł Bebilon 😁
    A z enfamilu to już bardzo dawno dostałam paczkę ale z zabawką sensoryczną, a nie karty do zdjęć 🤔
    Z bebiko miał być termoforek ale to raczej nie dostanę, bo bardzo dawno się rejestrowałam i cisza do tej pory

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz do mam , które są zwolennikami spodni i będą próbowały nielegalnie ich użyć po porodzie 😁 z tego co wiem w tym teamie mam Kagu i Tym Janka 😁
    Przyszła mi dziś piżama , jest kapitalna. Gdyby któraś z Was szukała jeszcze jakieś alternatywy to mega polecam.
    Zamówiłam tez od tego sprzedawcy koszule typowo do porodu- również polecam . Napy wzdłuż i w okolicy dekolty do kontaktu skóra ze skóra. Super materiał.

https://allegro.pl/oferta/pizama-ciazowa-i-do-karmienia-1032-9084369539?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMC0wNi0yMVQwNTo0MjoyNC4zMTNaO2J1eWVyOzYxMjk2NGViNDY5Zjc4N2I5ZmVmOWQ4MjAwYWRjOTRmMTdiNzlmMTIzMDRkMmQ1ZWU5YzE4OTRmZTQxNDliZTg%3D

Kagu3, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś zmęczona 3godz sprzątania i mam dość kurcze ja nie wiem jak wy dostajecie te podarunki ja się zarejestrowałam na bebico czy coś i nic nie dostałam a też niby pisało że jakieś podarunki dostane

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jesteśmy po wizycie. Synek waży 2141 g i wszystko jest w porządku i w normie :) Wymiary się ładnie podrównały 😀 Jestem przeszczęśliwa. Zakrył się rączką, więc nie mamy ładnego zdjęcia ale ulga, że wszystko jest ok :) Teraz 13 lipca na GBS.

Asasa, m@rzenie, Nadzieja777, AgaAgnieszka1989, Evli, MartitaS, MomOfBoys, Iskierka87, Madzko, Kagu3, megson91, ticia9, AgaG88, Mirabelka02, Kropka4, tym_janek, Bela, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dziewczyny już doszłam od czego miałam te zgagi na samą noc. Od żelaza lekarz kazał mi brać rano i wieczorem a teraz jak poprawiły mi się wyniki żelaza to powiedział żebym brała 1tabl co dwa dni i zniknęły zgagi😁 a mały coraz bardziej mi dokazuje od środka bo upodobał sobie moje z prawej strony zebra i wątrobę i potrafi już nieźle kopnąć tak że wczoraj aż mi łzy poleciały z bólu i główka już coraz bardziej na dole potrafi nacisnąć na pecherz

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Jaka promocja? jaki sklep? Jaki wózek?
    Wstyd się przyznać ale jeszcze nic nie wybrałam, wstępnie myślę o xlander xmove ale nie jestem do końca przekonana. Potrzebuję czegoś z dobrą amortyzacją, byłam w sklepie mama i ja w Gdańsku ale nic mnie nie zachwyciło.
    Kupiłam Bebetto Luca (inna półka cenowa niż xlander ale ponoć też ma dobrą amortyzację) na youkids.pl. Wózek w niebieskim kolorze (bo taki chciałam kupić) w tym sklepie ma ogólnie obniżoną cenę w porównaniu z cenami wózków w innych kolorach, a jeszcze dodatkowo na kod MULAN jest dodatkowe 10% rabatu. W sklepie stacjonarnym wózek kosztuje 1 699 zł a tu wyszło trochę ponad 1376 zł. I już do mnie jedzie kurierem. Jutro powinnam go otrzymać, więc mega szybko 😊 Jeśli chcesz kupić w Gdańsku stacjonarnie to polecam udać się do BoboWózki w Gdańsku. Tam kupowaliśmy foteliki i za każdym razem udało się wytargować jakiś rabat. W MamaIJa już tacy chętni do rabatów nie są.

Madzko podziwiam Was (i żeby nie było nie ma w tym żadnej złośliwości), że dajecie ciągle tak radę. Ja bym zwariowała chyba. Firmy to pozazdrościć, że tak dbają o wszystkich pracowników, nie tylko tych co aktualnie pracują 👍
    A z tym zabieraniem noworodka matce, która ma convid to masakra jakaś. A czy to dziecko trafia wtedy pod opiekę ojca? Nie chcę nawet brać pod uwagę takiej ewentualności, że zabierają mi dziecko 😱

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Dziewczyny, kiedy macie pobierany gbs?
    Kolejną wizytę u zastępczego lekarza mam 7.07, to będzie 35+0 i raczej mi nie pobierze inny lekarz, a później u mojego prowadzącego dopiero w 37+1, niby ok, ale kojarzę, że w I ciąży miałam w max 35-36 tc, a co jeśli teraz nie zdążymy? Mój lekarz nic nie wspomniał a ja zapomniałam o tym :/
    Mi następna wizyta po tej czwartkowej 25.06 wypadnie 22 lipca i to bedzie 36t5d. Tyle że gbs chyba jakiś tydzień wcześniej jest pobierany, żeby na wizytę już mieć wynik. Więc pewnie wypadnie mi na 35 tydz.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Smyk ma fajne promocje :) sweterek 35 zł :)

bd6eb5a76bb4.jpg
    Ale słodki 😍

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    GBS powinien byc pobrany miedzy 35 a 37 tygodniem ciazy. Jesli pobierze sie duzo za wczesnie szpital moze nie uznac w najgorszym razie takiego wyniku i podac zapobiegawczo antybiotyk nawet jesli wynik bedzie ujemny. Nie ma tak naprawde gornej granicy do kiedy trzeba pobierac, umownie jest to 37 tydzien bo wtedy ciaza jest donoszona wiec teoretycznie w kazdej chwili moze zaczac sie porod. Dodatni GBS w jednej ciazy nie oznacza ze w kolejnej bedzie tak samo. Podobnie jesli mamy wynik ujemny. GBSa dodatniego przed porodem sie nie leczy, antybiotyk dostaje sie tylko okoloporodowo zeby chronic dziecko. A no i na wynik zwykle czeka sie kilka dni (zwlaszcza na dodatni) wiec trzeba miec to na uwadze i lepiej na ostatnia chwile jednak nie pobierac :P No ale jesli juz sie tak zdarzy ze nie ma sie wyniku a zacznie sie porod to traktuje sie taka pacjentke tak jakby miala dodatni wynik i podaje antybiotyk.
    Ja miałam w drugiej ciąży dodatni gbs i mam nadzieję, że tym razem jednak właśnie nic nie będzie 🙏 Synka dwa razy sprawdzali po porodzie i u niego nic nie wyszło na szczęście, więc ominął go antybiotyk na starcie życia.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dziewczyny a ile sztuk pampersów zabieracie do szpitala ? I ile zestawów ubranek ? 😊 ja przymierzam się do pakowania i się zastanawiam....zestawów myślałam, żeby max 6 a pampersów...?? 😂
    Ja chyba wezmę całą paczkę. Szczerze to nie mogę sobie przypomnieć ile brałam pieluch dla chłopców 🤔 Chociaż wtedy mąż był codziennie w szpitalu, więc nie było problemu z ewentualnym przywiezieniem.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ