❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
i_ka wrote:Ja słyszałam, ze w ciąży tak nie boli, ale widzę, ze to ściema. Byłam raz i się prawie z babka pobiłam, jak mi odklejała wosk w niektórych miejscach. Teraz rozważam, ale na końcówce ciąży.
Ja dzis odebrałam darmowe pampersy z Rossmana, trzeba powiedzieć przy kasie, maja za lada, to są inne niż na polce.
Ja chodze regularnie na depilacje woskiem miedzy innymi bikini I mnie akurat nie boli, wrecz to lubie😂 no przez korone ostatni raz bylaw mArcu i nie moge sie doczekac kiedy znowu pojde. Moze to tez cos daje, ze chodze do przyjaciolki I to jest jakbym szla na kawe, bo sobie pogaduszki urzadzamy przy okazji🙂 na poczatku myslalam, ze to bedzie bolec, bo tak mi mowily moje dziewczyny, a tu niespodzianka😂 ale moze mam wysoki prog bolu🤷♀️Madzko lubi tę wiadomość
-
czekamynaorzeszka wrote:Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫
Myślę, że musisz zaufać lekarzowi. Nie wysilaj się, nie dźwigaj, poleguj ile się da a będzie wszystko dobrze. Już jesteśmy na końcówce. Ja też się przestałam tak martwić szyjka. Wytrzymamy do końca spokojnie. Ja marzę o rozpakowaniu się po 36 tygodniu, boje się przenoszenia,i coraz większych kłopotów z krzepliwosci pod koniec ciąży, zatorow, odklejenie się łożyska i innych tragedia. Jestem tak blisko celu ale odczuwam coraz większy strach że się jednak nie uda... Pacnijcie mnie w gleb... -
czekamynaorzeszka wrote:Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫
Ja w 31 w 4 d mialam 2,5 cm. Twarda. Gin mowil, ze to normalana dlugosc w tym czasie. Nic nie wspominal o oszczedzaniu. Dziwne -
Witajcie
Co do tej akcji promocyjnej w Rossmanie, my z mężem nie dostaliśmy maila, a skorzystaliśmy i dostaliśmy pampersy '1' za 1 gr
W aplikacji byla już dostępna ta promocja
Udało nam sie dzisiaj zakończyc akcje pranie i prasowanie ciuszków, kocyków i pieluszek synka i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwaTrochę tego było
Kupiłam w Rossmanie pieluszki flanelowe 2 szt za ok 10 zl sa przemilutkie, calkiem duże i piękneCiekawe tylko jakie bedą po praniu
Madzko lubi tę wiadomość
-
Marti_marti wrote:Witajcie
Co do tej akcji promocyjnej w Rossmanie, my z mężem nie dostaliśmy maila, a skorzystaliśmy i dostaliśmy pampersy '1' za 1 gr
W aplikacji byla już dostępna ta promocja
Udało nam sie dzisiaj zakończyc akcje pranie i prasowanie ciuszków, kocyków i pieluszek synka i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwaTrochę tego było
Kupiłam w Rossmanie pieluszki flanelowe 2 szt za ok 10 zl sa przemilutkie, calkiem duże i piękneCiekawe tylko jakie bedą po praniu
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Bela wrote:
Przyszły mi dzisiaj gratisy z Babilonu Enfamama.
Z bebilonu są fajne dwustronne karty do zdjęć, mleko 2, i taki poradnik dla Rodzica przydatne zagadnienia wszystko było włożone w grubą teczkę.
Dali mi kart a wybrałam termofor z tych pestek ale trudno może niemieli.
Enfamil też mam karty i karty kontrastowe.
Będziemy cykać dużo fotek Oliwii 😍
A.prstki o chyba z bebiko bylyBela lubi tę wiadomość
-
Co do bólu spojenia to już jakiś czas temu miałam Was pytać czy któraś już ma bo mnie dopadło, ale bolało kilka dni a teraz już jest lepiej, czasami tylko coś odczuje.
Ja dzisiaj wreszcie zaszczepiłam się na ten krztusiec. I mam nadzieję, że to nie za późno, Tym_janek?? Powiedz, że niebo różne czytałam.
-
To ja teraz do mam , które są zwolennikami spodni i będą próbowały nielegalnie ich użyć po porodzie 😁 z tego co wiem w tym teamie mam Kagu i Tym Janka 😁
Przyszła mi dziś piżama , jest kapitalna. Gdyby któraś z Was szukała jeszcze jakieś alternatywy to mega polecam.
Zamówiłam tez od tego sprzedawcy koszule typowo do porodu- również polecam . Napy wzdłuż i w okolicy dekolty do kontaktu skóra ze skóra. Super materiał.
https://allegro.pl/oferta/pizama-ciazowa-i-do-karmienia-1032-9084369539?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMC0wNi0yMVQwNTo0MjoyNC4zMTNaO2J1eWVyOzYxMjk2NGViNDY5Zjc4N2I5ZmVmOWQ4MjAwYWRjOTRmMTdiNzlmMTIzMDRkMmQ1ZWU5YzE4OTRmZTQxNDliZTg%3DKagu3, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Hej, jesteśmy po wizycie. Synek waży 2141 g i wszystko jest w porządku i w normie
Wymiary się ładnie podrównały 😀 Jestem przeszczęśliwa. Zakrył się rączką, więc nie mamy ładnego zdjęcia ale ulga, że wszystko jest ok
Teraz 13 lipca na GBS.
Asasa, m@rzenie, Nadzieja777, AgaAgnieszka1989, Evli, MartitaS, MomOfBoys, Iskierka87, Madzko, Kagu3, megson91, ticia9, AgaG88, Mirabelka02, Kropka4, tym_janek, Bela, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Aa dziewczyny już doszłam od czego miałam te zgagi na samą noc. Od żelaza lekarz kazał mi brać rano i wieczorem a teraz jak poprawiły mi się wyniki żelaza to powiedział żebym brała 1tabl co dwa dni i zniknęły zgagi😁 a mały coraz bardziej mi dokazuje od środka bo upodobał sobie moje z prawej strony zebra i wątrobę i potrafi już nieźle kopnąć tak że wczoraj aż mi łzy poleciały z bólu i główka już coraz bardziej na dole potrafi nacisnąć na pecherz
-
polin wrote:Jaka promocja? jaki sklep? Jaki wózek?
Wstyd się przyznać ale jeszcze nic nie wybrałam, wstępnie myślę o xlander xmove ale nie jestem do końca przekonana. Potrzebuję czegoś z dobrą amortyzacją, byłam w sklepie mama i ja w Gdańsku ale nic mnie nie zachwyciło.
Madzko podziwiam Was (i żeby nie było nie ma w tym żadnej złośliwości), że dajecie ciągle tak radę. Ja bym zwariowała chyba. Firmy to pozazdrościć, że tak dbają o wszystkich pracowników, nie tylko tych co aktualnie pracują 👍
A z tym zabieraniem noworodka matce, która ma convid to masakra jakaś. A czy to dziecko trafia wtedy pod opiekę ojca? Nie chcę nawet brać pod uwagę takiej ewentualności, że zabierają mi dziecko 😱
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Kagu3 wrote:Dziewczyny, kiedy macie pobierany gbs?
Kolejną wizytę u zastępczego lekarza mam 7.07, to będzie 35+0 i raczej mi nie pobierze inny lekarz, a później u mojego prowadzącego dopiero w 37+1, niby ok, ale kojarzę, że w I ciąży miałam w max 35-36 tc, a co jeśli teraz nie zdążymy? Mój lekarz nic nie wspomniał a ja zapomniałam o tym
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
zazu wrote:GBS powinien byc pobrany miedzy 35 a 37 tygodniem ciazy. Jesli pobierze sie duzo za wczesnie szpital moze nie uznac w najgorszym razie takiego wyniku i podac zapobiegawczo antybiotyk nawet jesli wynik bedzie ujemny. Nie ma tak naprawde gornej granicy do kiedy trzeba pobierac, umownie jest to 37 tydzien bo wtedy ciaza jest donoszona wiec teoretycznie w kazdej chwili moze zaczac sie porod. Dodatni GBS w jednej ciazy nie oznacza ze w kolejnej bedzie tak samo. Podobnie jesli mamy wynik ujemny. GBSa dodatniego przed porodem sie nie leczy, antybiotyk dostaje sie tylko okoloporodowo zeby chronic dziecko. A no i na wynik zwykle czeka sie kilka dni (zwlaszcza na dodatni) wiec trzeba miec to na uwadze i lepiej na ostatnia chwile jednak nie pobierac
No ale jesli juz sie tak zdarzy ze nie ma sie wyniku a zacznie sie porod to traktuje sie taka pacjentke tak jakby miala dodatni wynik i podaje antybiotyk.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
AgaG88 wrote:Dziewczyny a ile sztuk pampersów zabieracie do szpitala ? I ile zestawów ubranek ? 😊 ja przymierzam się do pakowania i się zastanawiam....zestawów myślałam, żeby max 6 a pampersów...?? 😂
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️