X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Nie, nie trzeba. Nawet w mailu, którego mi już przysłali jest napisane, że tylko karta/aplikacja.
    Ale wydaje mi się, że jeśli maila nie dostałaś jeszcze to może Ci nie wejść ta promocja.
    Ja i tak poczekam na maila, nie pali się ❤️

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę do szpitala jedną paczkę pampersów i jedne chusteczki. Jeśli będzie za mało to mąż przywiezie więcej 😊

3i499vvjv3ex36x6.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Ja słyszałam, ze w ciąży tak nie boli, ale widzę, ze to ściema. Byłam raz i się prawie z babka pobiłam, jak mi odklejała wosk w niektórych miejscach. Teraz rozważam, ale na końcówce ciąży.

Ja dzis odebrałam darmowe pampersy z Rossmana, trzeba powiedzieć przy kasie, maja za lada, to są inne niż na polce.

Ja chodze regularnie na depilacje woskiem miedzy innymi bikini I mnie akurat nie boli, wrecz to lubie😂 no przez korone ostatni raz bylaw mArcu i nie moge sie doczekac kiedy znowu pojde. Moze to tez cos daje, ze chodze do przyjaciolki I to jest jakbym szla na kawe, bo sobie pogaduszki urzadzamy przy okazji🙂 na poczatku myslalam, ze to bedzie bolec, bo tak mi mowily moje dziewczyny, a tu niespodzianka😂 ale moze mam wysoki prog bolu🤷‍♀️

Madzko lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
    Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
    Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫

Myślę, że musisz zaufać lekarzowi. Nie wysilaj się, nie dźwigaj, poleguj ile się da a będzie wszystko dobrze. Już jesteśmy na końcówce. Ja też się przestałam tak martwić szyjka. Wytrzymamy do końca spokojnie. Ja marzę o rozpakowaniu się po 36 tygodniu, boje się przenoszenia,i coraz większych kłopotów z krzepliwosci pod koniec ciąży, zatorow, odklejenie się łożyska i innych tragedia. Jestem tak blisko celu ale odczuwam coraz większy strach że się jednak nie uda... Pacnijcie mnie w gleb...

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynaorzeszka wrote:
    Dziewczyny miałam wizytę u lekarza w 31+5tc. Szyjka 2,6cm.. Powiedział mi lekarz że skrócona, miękka. Kiedy badał szyjkę czuł główkę dziecka. Nie mówił nic o żadnych lekach ani nic. Tylko tyle żeby się oszczędzać do 36tc. Później mogę robić już wszystko normalnie to wcześniej mała będzie na świecie a nie będzie wcześniakiem.
    Pytanie do was - jak myślicie jak długo szyjka 2,6cm da radę utrzymać jeszcze ciąże? Dodam że lekarz nie nakazał leżeć tylko oszczędzać się czyli nie sprzątać itd. W najbliższym czasie mam wiele do załatwienia spraw urzędowych więc też nie dam rady leżeć non stop. Co robić w tej sytuacji i co najważniejsze czy szyjka da radę utrzymać mi ciąże do terminu jeszcze te 8tygodni czy nie?
    Sorry za głupie pytanie ale już sama nie wiem co myśleć 😫

Ja w 31 w 4 d mialam 2,5 cm. Twarda. Gin mowil, ze to normalana dlugosc w tym czasie. Nic nie wspominal o oszczedzaniu. Dziwne

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Marti_marti Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Co do tej akcji promocyjnej w Rossmanie, my z mężem nie dostaliśmy maila, a skorzystaliśmy i dostaliśmy pampersy '1' za 1 gr :) W aplikacji byla już dostępna ta promocja :)
    Udało nam sie dzisiaj zakończyc akcje pranie i prasowanie ciuszków, kocyków i pieluszek synka i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa :D Trochę tego było ;)
    Kupiłam w Rossmanie pieluszki flanelowe 2 szt za ok 10 zl sa przemilutkie, calkiem duże i piękne :) Ciekawe tylko jakie bedą po praniu :)

Madzko lubi tę wiadomość

f2w3rjjgn1jng4r8.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti_marti wrote:
    Witajcie :) Co do tej akcji promocyjnej w Rossmanie, my z mężem nie dostaliśmy maila, a skorzystaliśmy i dostaliśmy pampersy '1' za 1 gr :) W aplikacji byla już dostępna ta promocja :)
    Udało nam sie dzisiaj zakończyc akcje pranie i prasowanie ciuszków, kocyków i pieluszek synka i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa :D Trochę tego było ;)
    Kupiłam w Rossmanie pieluszki flanelowe 2 szt za ok 10 zl sa przemilutkie, calkiem duże i piękne :) Ciekawe tylko jakie bedą po praniu :)
    To ja dostałam maila, a w aplikacji nie widziałam promocji. Jak się pytałam w sklepie czy mam wziąć pampersy z półki to Pani pytała czy dostałam maila, powiedziałam, ze tak, ale już nie musiałam go pokazywać, tylko zeskanowała moja kartę z aplikacji i promocja weszła.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    f5f3448159aa.jpg
    72530b056bfc.jpg
    Przyszły mi dzisiaj gratisy z Babilonu Enfamama.
    Z bebilonu są fajne dwustronne karty do zdjęć, mleko 2, i taki poradnik dla Rodzica przydatne zagadnienia wszystko było włożone w grubą teczkę.

Dali mi kart a wybrałam termofor z tych pestek ale trudno może niemieli.
    Enfamil też mam karty i karty kontrastowe.
    Będziemy cykać dużo fotek Oliwii 😍
    Chyba nasz rejon obsługują bo tez dzisuaj dostalam bebilon i enfamil
    A.prstki o chyba z bebiko byly

Bela lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu spojenia to już jakiś czas temu miałam Was pytać czy któraś już ma bo mnie dopadło, ale bolało kilka dni a teraz już jest lepiej, czasami tylko coś odczuje.

Ja dzisiaj wreszcie zaszczepiłam się na ten krztusiec. I mam nadzieję, że to nie za późno, Tym_janek?? Powiedz, że nie ;-) bo różne czytałam.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w krzyżu od wczoraj pobolewa, zaraz mi to bole z krzyza przy porodzie przypomina, ale na szczęście 1-2 krotkie i koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 20:34

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś do mnie przyszedł Bebilon 😁
    A z enfamilu to już bardzo dawno dostałam paczkę ale z zabawką sensoryczną, a nie karty do zdjęć 🤔
    Z bebiko miał być termoforek ale to raczej nie dostanę, bo bardzo dawno się rejestrowałam i cisza do tej pory

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz do mam , które są zwolennikami spodni i będą próbowały nielegalnie ich użyć po porodzie 😁 z tego co wiem w tym teamie mam Kagu i Tym Janka 😁
    Przyszła mi dziś piżama , jest kapitalna. Gdyby któraś z Was szukała jeszcze jakieś alternatywy to mega polecam.
    Zamówiłam tez od tego sprzedawcy koszule typowo do porodu- również polecam . Napy wzdłuż i w okolicy dekolty do kontaktu skóra ze skóra. Super materiał.

https://allegro.pl/oferta/pizama-ciazowa-i-do-karmienia-1032-9084369539?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMC0wNi0yMVQwNTo0MjoyNC4zMTNaO2J1eWVyOzYxMjk2NGViNDY5Zjc4N2I5ZmVmOWQ4MjAwYWRjOTRmMTdiNzlmMTIzMDRkMmQ1ZWU5YzE4OTRmZTQxNDliZTg%3D

Kagu3, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś zmęczona 3godz sprzątania i mam dość kurcze ja nie wiem jak wy dostajecie te podarunki ja się zarejestrowałam na bebico czy coś i nic nie dostałam a też niby pisało że jakieś podarunki dostane

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jesteśmy po wizycie. Synek waży 2141 g i wszystko jest w porządku i w normie :) Wymiary się ładnie podrównały 😀 Jestem przeszczęśliwa. Zakrył się rączką, więc nie mamy ładnego zdjęcia ale ulga, że wszystko jest ok :) Teraz 13 lipca na GBS.

Asasa, m@rzenie, Nadzieja777, AgaAgnieszka1989, Evli, MartitaS, MomOfBoys, Iskierka87, Madzko, Kagu3, megson91, ticia9, AgaG88, Mirabelka02, Kropka4, tym_janek, Bela, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dziewczyny już doszłam od czego miałam te zgagi na samą noc. Od żelaza lekarz kazał mi brać rano i wieczorem a teraz jak poprawiły mi się wyniki żelaza to powiedział żebym brała 1tabl co dwa dni i zniknęły zgagi😁 a mały coraz bardziej mi dokazuje od środka bo upodobał sobie moje z prawej strony zebra i wątrobę i potrafi już nieźle kopnąć tak że wczoraj aż mi łzy poleciały z bólu i główka już coraz bardziej na dole potrafi nacisnąć na pecherz

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Jaka promocja? jaki sklep? Jaki wózek?
    Wstyd się przyznać ale jeszcze nic nie wybrałam, wstępnie myślę o xlander xmove ale nie jestem do końca przekonana. Potrzebuję czegoś z dobrą amortyzacją, byłam w sklepie mama i ja w Gdańsku ale nic mnie nie zachwyciło.
    Kupiłam Bebetto Luca (inna półka cenowa niż xlander ale ponoć też ma dobrą amortyzację) na youkids.pl. Wózek w niebieskim kolorze (bo taki chciałam kupić) w tym sklepie ma ogólnie obniżoną cenę w porównaniu z cenami wózków w innych kolorach, a jeszcze dodatkowo na kod MULAN jest dodatkowe 10% rabatu. W sklepie stacjonarnym wózek kosztuje 1 699 zł a tu wyszło trochę ponad 1376 zł. I już do mnie jedzie kurierem. Jutro powinnam go otrzymać, więc mega szybko 😊 Jeśli chcesz kupić w Gdańsku stacjonarnie to polecam udać się do BoboWózki w Gdańsku. Tam kupowaliśmy foteliki i za każdym razem udało się wytargować jakiś rabat. W MamaIJa już tacy chętni do rabatów nie są.

Madzko podziwiam Was (i żeby nie było nie ma w tym żadnej złośliwości), że dajecie ciągle tak radę. Ja bym zwariowała chyba. Firmy to pozazdrościć, że tak dbają o wszystkich pracowników, nie tylko tych co aktualnie pracują 👍
    A z tym zabieraniem noworodka matce, która ma convid to masakra jakaś. A czy to dziecko trafia wtedy pod opiekę ojca? Nie chcę nawet brać pod uwagę takiej ewentualności, że zabierają mi dziecko 😱

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Dziewczyny, kiedy macie pobierany gbs?
    Kolejną wizytę u zastępczego lekarza mam 7.07, to będzie 35+0 i raczej mi nie pobierze inny lekarz, a później u mojego prowadzącego dopiero w 37+1, niby ok, ale kojarzę, że w I ciąży miałam w max 35-36 tc, a co jeśli teraz nie zdążymy? Mój lekarz nic nie wspomniał a ja zapomniałam o tym :/
    Mi następna wizyta po tej czwartkowej 25.06 wypadnie 22 lipca i to bedzie 36t5d. Tyle że gbs chyba jakiś tydzień wcześniej jest pobierany, żeby na wizytę już mieć wynik. Więc pewnie wypadnie mi na 35 tydz.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Smyk ma fajne promocje :) sweterek 35 zł :)

bd6eb5a76bb4.jpg
    Ale słodki 😍

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    GBS powinien byc pobrany miedzy 35 a 37 tygodniem ciazy. Jesli pobierze sie duzo za wczesnie szpital moze nie uznac w najgorszym razie takiego wyniku i podac zapobiegawczo antybiotyk nawet jesli wynik bedzie ujemny. Nie ma tak naprawde gornej granicy do kiedy trzeba pobierac, umownie jest to 37 tydzien bo wtedy ciaza jest donoszona wiec teoretycznie w kazdej chwili moze zaczac sie porod. Dodatni GBS w jednej ciazy nie oznacza ze w kolejnej bedzie tak samo. Podobnie jesli mamy wynik ujemny. GBSa dodatniego przed porodem sie nie leczy, antybiotyk dostaje sie tylko okoloporodowo zeby chronic dziecko. A no i na wynik zwykle czeka sie kilka dni (zwlaszcza na dodatni) wiec trzeba miec to na uwadze i lepiej na ostatnia chwile jednak nie pobierac :P No ale jesli juz sie tak zdarzy ze nie ma sie wyniku a zacznie sie porod to traktuje sie taka pacjentke tak jakby miala dodatni wynik i podaje antybiotyk.
    Ja miałam w drugiej ciąży dodatni gbs i mam nadzieję, że tym razem jednak właśnie nic nie będzie 🙏 Synka dwa razy sprawdzali po porodzie i u niego nic nie wyszło na szczęście, więc ominął go antybiotyk na starcie życia.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dziewczyny a ile sztuk pampersów zabieracie do szpitala ? I ile zestawów ubranek ? 😊 ja przymierzam się do pakowania i się zastanawiam....zestawów myślałam, żeby max 6 a pampersów...?? 😂
    Ja chyba wezmę całą paczkę. Szczerze to nie mogę sobie przypomnieć ile brałam pieluch dla chłopców 🤔 Chociaż wtedy mąż był codziennie w szpitalu, więc nie było problemu z ewentualnym przywiezieniem.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ