Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Ile Cię kosztowały te piękności? <3

Pokaż, co w tej Zarze Home kupiłaś :)
    W zarze kupiłam takie stylowe wieszaki i ręczniczek. Ręczniczków był duży wybór na wyprzedaży, tez z kapturami albo bez ale z jakimś zwierzątkiem. Mam nadzieje, ze niedługo pogłębia wyprzedaż i coś upoluje. Przy okazji pochwale się, jaka słodka sukienkę od koleżanki dostałam dla małej.
    Ja za ten łapacz zapłaciłam niecałe 100 zł z przesyłka, ale to była promocja na dzień dziecka. Zawieszkę dostałam gratis, bo długo czekałam na realizacje zamówienia i do tego troszkę nieładnie się zachowali, bo coś tam probówki ściemnić z ta realizacja. Ale mysle, ze to był wypadek przy pracy i ładnie rozwiązali sytuacje, wiec polecam. A rzeczy robią piękne.

e7339ee8c5db.jpg

to_tylko_ja, pati_zuzia83, AgaAgnieszka1989, YoYo85, agniecha2101, Bela lubią tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie ogarniam tej cukrzycy 😞 Zjadłam na obiad górę makaronu z kurczakiem, szpinakiem i cukinią i godzinę po posiłku cukier 110 😁 A później na podwieczorek dwie małe kromki chleba z niskim IG posmarowane odrobiną Almette i do tego pomidor z rzodkiewką. Godzinę później cukier 140 😱😮🙈 Jak żyć i co jeść? 😫 Mam naprawdę dosyć tej diety, bo teoria swoje a praktyka swoje tylko czemu te eksperymenty mają się odbijać na Małej? 😭 Królestwo za naleśnika z dżemem! Albo chociaż zwykłą kajzerkę... 😭😭

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja to już nie ogarniam tej cukrzycy 😞 Zjadłam na obiad górę makaronu z kurczakiem, szpinakiem i cukinią i godzinę po posiłku cukier 110 😁 A później na podwieczorek dwie małe kromki chleba z niskim IG posmarowane odrobiną Almette i do tego pomidor z rzodkiewką. Godzinę później cukier 140 😱😮🙈 Jak żyć i co jeść? 😫 Mam naprawdę dosyć tej diety, bo teoria swoje a praktyka swoje tylko czemu te eksperymenty mają się odbijać na Małej? 😭 Królestwo za naleśnika z dżemem! Albo chociaż zwykłą kajzerkę... 😭😭
    Ja tak samo niby kasza gryczana mąka czy makaron jest ok a ja po naleśnikach gryczanych nawet nie mam 90 cukru.
    Ale 140 to górna granica więc tak na styk.
    Ja ostatanio miałam z 2x 150 po takim posiłku co bym w życiu się nie spodziewała 🙄 a czasem zjem cos co powinno mi wybić cukry a mam niskie. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jeśli zjecie coś ,zakazanego, to cukier może wybić w każdej innej chwili, nie oo godzinie, więc wynik 140 (jeszcze dopuszczalny) może być wynikiem wcześniejszego posiłku (makaron był al dente ??)

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Super cukier po makaronie 😉 mi na szczęście też się przyjmuje całkiem ładnie ale boję się zrobić go tak jak lubie czyli w sosie śmietanowo czosnkowym 😉 też przymierzam się do naleśników, ale chyba z twarogiem i ksylitolem i do tego świeże owoce. Już nawet kupiłam mąkę orkiszowa, ale ksylitolu mi braknie... 🤦 Wypapralam ostatnio na placka - biszkoptowo jogurtowy na mące orkiszowej z owocami, bożesz jaki był mega i cukry lepsze jak po chlebie z niskim IG 😁😁
    U mnie w ogóle chleb to max 1 kromka a i widzę że almetka też powoduje skoki. Odstawiłam a tak ja lubię, w szczególności kiedy na nic nie mam ochoty 😟

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi makarony ze szpinakiem cukry nie wybijaja i to częsta propozycja obiadowa U mnie:)

Na śniadanie dzisiaj zrobiłam omlet czekoladowy (z łyżką kakao), starym jabłkiem na mące orkiszowej. Zjadłam pół i po godzinie cukier 120 :)

Ale za to na obiad zrobiłam ogórkowa na udku z kurczaka więc bez jakiegoś szału i cukier miałam 150 😮 A powiedziałabym że ogórki kiszone powinny być spoko

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Kochane, jeśli zjecie coś ,zakazanego, to cukier może wybić w każdej innej chwili, nie oo godzinie, więc wynik 140 (jeszcze dopuszczalny) może być wynikiem wcześniejszego posiłku (makaron był al dente ??)

Tak, był pełnoziarnisty ugotowany al dente. Teraz innego w ogóle nie jem.

A przy okazji: insulinę na noc podajecie sobie tuż przed snem, po ostatnim posiłku czy jak?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też często mają czkawkę? 😳 ja dziś naliczyłam już 4 razy od rana aż się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno normalne...

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek:) wrote:
    też przymierzam się do naleśników, ale chyba z twarogiem i ksylitolem i do tego świeże owoce. Już nawet kupiłam mąkę orkiszowa, ale ksylitolu mi braknie... 🤦

Ja miałam nam myśli zwykłego naleśnika z dużą ilością dżemu 😅😅 Albo zwykłą białą bułę z masłem i dżemem... albo z czymkolwiek 😅 Już zapomniałam jak smakuje białe pszenne pieczywo 😫

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Mi makarony ze szpinakiem cukry nie wybijaja i to częsta propozycja obiadowa U mnie:)

Na śniadanie dzisiaj zrobiłam omlet czekoladowy (z łyżką kakao), starym jabłkiem na mące orkiszowej. Zjadłam pół i po godzinie cukier 120 :)

Ale za to na obiad zrobiłam ogórkowa na udku z kurczaka więc bez jakiegoś szału i cukier miałam 150 😮 A powiedziałabym że ogórki kiszone powinny być spoko

Ogórki kiszone to są spoko, ale może inne warzywa się rozgotowały i to one były winne. Pytanie jeszcze czy zabielałaś zupę a jeśli tak to czym?

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też często mają czkawkę? 😳 ja dziś naliczyłam już 4 razy od rana aż się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno normalne...

Moja tak 1-2 dziennie.
    Raczej normalne ale od czego to zależy to nie wiem 🤷‍♀️
    Edit
    Doczytałam że to nic niepokojącego, po prostu za łapczywie dziecko połyka wody i występuje czkawka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 20:56

AgaG88 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie moja ma często czkawkę, bo z pierwszą nie czułam jej w ogóle ;) Ale to tak raz na kilka dni, czasem się zdarzy dwa razy dziennie, ale być może się nie skupiam za bardzo na tym.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Tak, był pełnoziarnisty ugotowany al dente. Teraz innego w ogóle nie jem.

A przy okazji: insulinę na noc podajecie sobie tuż przed snem, po ostatnim posiłku czy jak?

Ja wstrzykuje o 21 insuline i po zastrzyku jakas mala kanapkę

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ciagle marzy cola, mega zimna cola mocno gazowana Za 2 miesiące sie napije może 😁

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Mi sie ciagle marzy cola, mega zimna cola mocno gazowana Za 2 miesiące sie napije może 😁
    Ja z 2x wypiłam parę łyków jak mi cukier spadł poniżej 60. Ale mi smakowała 😅 a przed ciąża to nie pameitam kiedy wypiłam cole czy inne napoje słodzone. Zawsze tylko woda i zielona herbata 😅

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:

Mia ma kilka razy dziennie, codziennie 😁

Pytanie mam - z racji , ze kupiłam nowy laktator po Waszych namowach Medele , nowy monitor oddechu ten baby senses 7 to zastanawiam czy mogłabym kupić ta snuze gdzies na olx ? 🤔 bo tak - do dostawki i na wyjazdy np do rodziców potrzebowałabym na noc ta snuze a przez dzień jak młoda będzie w łóżeczku to będzie tam ten senses. Taki monitor oddechu bardzo się zużywa przez np kilka miesięcy użytkowania ? 🤔 mąż mnie zabije jak mu znowu wyjadę z kolejnym takim wydatkiem 🙈😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:15

AgaG88 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Ja z 2x wypiłam parę łyków jak mi cukier spadł poniżej 60. Ale mi smakowała 😅 a przed ciąża to nie pameitam kiedy wypiłam cole czy inne napoje słodzone. Zawsze tylko woda i zielona herbata 😅

Ja nigdy spadku nie mialam i nie mam jak skorzystać

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ogórki kiszone to są spoko, ale może inne warzywa się rozgotowały i to one były winne. Pytanie jeszcze czy zabielałaś zupę a jeśli tak to czym?
    Nie zabielam zup, nawet przed cukrzyca :) ale być może to ziemniaki w zupie

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wczoraj pierwszy raz zaobserwowałam czkawkę - swoją drogą jak szybko czkają wasze dzieciaczki? Bo u mnie to było tak co sekundę dosłownie, a przecież normalnie jak się czka to jednak ten czas pomiędzy czknięciami wynosi 3-4 sekundy mniej więcej i tak mnie to zastanowiło czy to ok czy może to jednak nie była czkawka?

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja miałam nam myśli zwykłego naleśnika z dużą ilością dżemu 😅😅 Albo zwykłą białą bułę z masłem i dżemem... albo z czymkolwiek 😅 Już zapomniałam jak smakuje białe pszenne pieczywo 😫
    Mi już dwa razy zdarzyło się zjeść na śniadanie jedna grzankę pszenna z wędlina warzywami i cukier poniżej 120. Raz dodatkowo wzięłam gryza grzanki z masłem i dżemem... Pycha ale tak ciężko przestać jeść, tylko sobie ochoty na więcej zrobiłam 😉
    Musimy wytrzymać jeszcze trochę a później będziemy szaleć. Czasem zastanawiam się od czego zacznę, już tyle smakołyków mam na liście marzeń 😂😂

0d1yhqvke2vztk4w.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ