WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Ile Cię kosztowały te piękności? <3

Pokaż, co w tej Zarze Home kupiłaś :)
    W zarze kupiłam takie stylowe wieszaki i ręczniczek. Ręczniczków był duży wybór na wyprzedaży, tez z kapturami albo bez ale z jakimś zwierzątkiem. Mam nadzieje, ze niedługo pogłębia wyprzedaż i coś upoluje. Przy okazji pochwale się, jaka słodka sukienkę od koleżanki dostałam dla małej.
    Ja za ten łapacz zapłaciłam niecałe 100 zł z przesyłka, ale to była promocja na dzień dziecka. Zawieszkę dostałam gratis, bo długo czekałam na realizacje zamówienia i do tego troszkę nieładnie się zachowali, bo coś tam probówki ściemnić z ta realizacja. Ale mysle, ze to był wypadek przy pracy i ładnie rozwiązali sytuacje, wiec polecam. A rzeczy robią piękne.

e7339ee8c5db.jpg

to_tylko_ja, pati_zuzia83, AgaAgnieszka1989, YoYo85, agniecha2101, Bela lubią tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie ogarniam tej cukrzycy 😞 Zjadłam na obiad górę makaronu z kurczakiem, szpinakiem i cukinią i godzinę po posiłku cukier 110 😁 A później na podwieczorek dwie małe kromki chleba z niskim IG posmarowane odrobiną Almette i do tego pomidor z rzodkiewką. Godzinę później cukier 140 😱😮🙈 Jak żyć i co jeść? 😫 Mam naprawdę dosyć tej diety, bo teoria swoje a praktyka swoje tylko czemu te eksperymenty mają się odbijać na Małej? 😭 Królestwo za naleśnika z dżemem! Albo chociaż zwykłą kajzerkę... 😭😭

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja to już nie ogarniam tej cukrzycy 😞 Zjadłam na obiad górę makaronu z kurczakiem, szpinakiem i cukinią i godzinę po posiłku cukier 110 😁 A później na podwieczorek dwie małe kromki chleba z niskim IG posmarowane odrobiną Almette i do tego pomidor z rzodkiewką. Godzinę później cukier 140 😱😮🙈 Jak żyć i co jeść? 😫 Mam naprawdę dosyć tej diety, bo teoria swoje a praktyka swoje tylko czemu te eksperymenty mają się odbijać na Małej? 😭 Królestwo za naleśnika z dżemem! Albo chociaż zwykłą kajzerkę... 😭😭
    Ja tak samo niby kasza gryczana mąka czy makaron jest ok a ja po naleśnikach gryczanych nawet nie mam 90 cukru.
    Ale 140 to górna granica więc tak na styk.
    Ja ostatanio miałam z 2x 150 po takim posiłku co bym w życiu się nie spodziewała 🙄 a czasem zjem cos co powinno mi wybić cukry a mam niskie. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jeśli zjecie coś ,zakazanego, to cukier może wybić w każdej innej chwili, nie oo godzinie, więc wynik 140 (jeszcze dopuszczalny) może być wynikiem wcześniejszego posiłku (makaron był al dente ??)

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Super cukier po makaronie 😉 mi na szczęście też się przyjmuje całkiem ładnie ale boję się zrobić go tak jak lubie czyli w sosie śmietanowo czosnkowym 😉 też przymierzam się do naleśników, ale chyba z twarogiem i ksylitolem i do tego świeże owoce. Już nawet kupiłam mąkę orkiszowa, ale ksylitolu mi braknie... 🤦 Wypapralam ostatnio na placka - biszkoptowo jogurtowy na mące orkiszowej z owocami, bożesz jaki był mega i cukry lepsze jak po chlebie z niskim IG 😁😁
    U mnie w ogóle chleb to max 1 kromka a i widzę że almetka też powoduje skoki. Odstawiłam a tak ja lubię, w szczególności kiedy na nic nie mam ochoty 😟

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi makarony ze szpinakiem cukry nie wybijaja i to częsta propozycja obiadowa U mnie:)

Na śniadanie dzisiaj zrobiłam omlet czekoladowy (z łyżką kakao), starym jabłkiem na mące orkiszowej. Zjadłam pół i po godzinie cukier 120 :)

Ale za to na obiad zrobiłam ogórkowa na udku z kurczaka więc bez jakiegoś szału i cukier miałam 150 😮 A powiedziałabym że ogórki kiszone powinny być spoko

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Kochane, jeśli zjecie coś ,zakazanego, to cukier może wybić w każdej innej chwili, nie oo godzinie, więc wynik 140 (jeszcze dopuszczalny) może być wynikiem wcześniejszego posiłku (makaron był al dente ??)

Tak, był pełnoziarnisty ugotowany al dente. Teraz innego w ogóle nie jem.

A przy okazji: insulinę na noc podajecie sobie tuż przed snem, po ostatnim posiłku czy jak?

Kagu3 lubi tę wiadomość

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też często mają czkawkę? 😳 ja dziś naliczyłam już 4 razy od rana aż się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno normalne...

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek:) wrote:
    też przymierzam się do naleśników, ale chyba z twarogiem i ksylitolem i do tego świeże owoce. Już nawet kupiłam mąkę orkiszowa, ale ksylitolu mi braknie... 🤦

Ja miałam nam myśli zwykłego naleśnika z dużą ilością dżemu 😅😅 Albo zwykłą białą bułę z masłem i dżemem... albo z czymkolwiek 😅 Już zapomniałam jak smakuje białe pszenne pieczywo 😫

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Mi makarony ze szpinakiem cukry nie wybijaja i to częsta propozycja obiadowa U mnie:)

Na śniadanie dzisiaj zrobiłam omlet czekoladowy (z łyżką kakao), starym jabłkiem na mące orkiszowej. Zjadłam pół i po godzinie cukier 120 :)

Ale za to na obiad zrobiłam ogórkowa na udku z kurczaka więc bez jakiegoś szału i cukier miałam 150 😮 A powiedziałabym że ogórki kiszone powinny być spoko

Ogórki kiszone to są spoko, ale może inne warzywa się rozgotowały i to one były winne. Pytanie jeszcze czy zabielałaś zupę a jeśli tak to czym?

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też często mają czkawkę? 😳 ja dziś naliczyłam już 4 razy od rana aż się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno normalne...

Moja tak 1-2 dziennie.
    Raczej normalne ale od czego to zależy to nie wiem 🤷‍♀️
    Edit
    Doczytałam że to nic niepokojącego, po prostu za łapczywie dziecko połyka wody i występuje czkawka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 20:56

AgaG88 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie moja ma często czkawkę, bo z pierwszą nie czułam jej w ogóle ;) Ale to tak raz na kilka dni, czasem się zdarzy dwa razy dziennie, ale być może się nie skupiam za bardzo na tym.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Tak, był pełnoziarnisty ugotowany al dente. Teraz innego w ogóle nie jem.

A przy okazji: insulinę na noc podajecie sobie tuż przed snem, po ostatnim posiłku czy jak?

Ja wstrzykuje o 21 insuline i po zastrzyku jakas mala kanapkę

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ciagle marzy cola, mega zimna cola mocno gazowana Za 2 miesiące sie napije może 😁

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Mi sie ciagle marzy cola, mega zimna cola mocno gazowana Za 2 miesiące sie napije może 😁
    Ja z 2x wypiłam parę łyków jak mi cukier spadł poniżej 60. Ale mi smakowała 😅 a przed ciąża to nie pameitam kiedy wypiłam cole czy inne napoje słodzone. Zawsze tylko woda i zielona herbata 😅

• Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:

Mia ma kilka razy dziennie, codziennie 😁

Pytanie mam - z racji , ze kupiłam nowy laktator po Waszych namowach Medele , nowy monitor oddechu ten baby senses 7 to zastanawiam czy mogłabym kupić ta snuze gdzies na olx ? 🤔 bo tak - do dostawki i na wyjazdy np do rodziców potrzebowałabym na noc ta snuze a przez dzień jak młoda będzie w łóżeczku to będzie tam ten senses. Taki monitor oddechu bardzo się zużywa przez np kilka miesięcy użytkowania ? 🤔 mąż mnie zabije jak mu znowu wyjadę z kolejnym takim wydatkiem 🙈😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:15

AgaG88 lubi tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Ja z 2x wypiłam parę łyków jak mi cukier spadł poniżej 60. Ale mi smakowała 😅 a przed ciąża to nie pameitam kiedy wypiłam cole czy inne napoje słodzone. Zawsze tylko woda i zielona herbata 😅

Ja nigdy spadku nie mialam i nie mam jak skorzystać

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ogórki kiszone to są spoko, ale może inne warzywa się rozgotowały i to one były winne. Pytanie jeszcze czy zabielałaś zupę a jeśli tak to czym?
    Nie zabielam zup, nawet przed cukrzyca :) ale być może to ziemniaki w zupie

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wczoraj pierwszy raz zaobserwowałam czkawkę - swoją drogą jak szybko czkają wasze dzieciaczki? Bo u mnie to było tak co sekundę dosłownie, a przecież normalnie jak się czka to jednak ten czas pomiędzy czknięciami wynosi 3-4 sekundy mniej więcej i tak mnie to zastanowiło czy to ok czy może to jednak nie była czkawka?

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja miałam nam myśli zwykłego naleśnika z dużą ilością dżemu 😅😅 Albo zwykłą białą bułę z masłem i dżemem... albo z czymkolwiek 😅 Już zapomniałam jak smakuje białe pszenne pieczywo 😫
    Mi już dwa razy zdarzyło się zjeść na śniadanie jedna grzankę pszenna z wędlina warzywami i cukier poniżej 120. Raz dodatkowo wzięłam gryza grzanki z masłem i dżemem... Pycha ale tak ciężko przestać jeść, tylko sobie ochoty na więcej zrobiłam 😉
    Musimy wytrzymać jeszcze trochę a później będziemy szaleć. Czasem zastanawiam się od czego zacznę, już tyle smakołyków mam na liście marzeń 😂😂

0d1yhqvke2vztk4w.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ