❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
to_tylko_ja wrote:Ile Cię kosztowały te piękności?
Pokaż, co w tej Zarze Home kupiłaś
Ja za ten łapacz zapłaciłam niecałe 100 zł z przesyłka, ale to była promocja na dzień dziecka. Zawieszkę dostałam gratis, bo długo czekałam na realizacje zamówienia i do tego troszkę nieładnie się zachowali, bo coś tam probówki ściemnić z ta realizacja. Ale mysle, ze to był wypadek przy pracy i ładnie rozwiązali sytuacje, wiec polecam. A rzeczy robią piękne.
to_tylko_ja, pati_zuzia83, AgaAgnieszka1989, YoYo85, agniecha2101, Bela lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ja to już nie ogarniam tej cukrzycy 😞 Zjadłam na obiad górę makaronu z kurczakiem, szpinakiem i cukinią i godzinę po posiłku cukier 110 😁 A później na podwieczorek dwie małe kromki chleba z niskim IG posmarowane odrobiną Almette i do tego pomidor z rzodkiewką. Godzinę później cukier 140 😱😮🙈 Jak żyć i co jeść? 😫 Mam naprawdę dosyć tej diety, bo teoria swoje a praktyka swoje tylko czemu te eksperymenty mają się odbijać na Małej? 😭 Królestwo za naleśnika z dżemem! Albo chociaż zwykłą kajzerkę... 😭😭Czekamy na Ciebie, synku :*
-
nick nieaktualnyMousie89 wrote:Ja to już nie ogarniam tej cukrzycy 😞 Zjadłam na obiad górę makaronu z kurczakiem, szpinakiem i cukinią i godzinę po posiłku cukier 110 😁 A później na podwieczorek dwie małe kromki chleba z niskim IG posmarowane odrobiną Almette i do tego pomidor z rzodkiewką. Godzinę później cukier 140 😱😮🙈 Jak żyć i co jeść? 😫 Mam naprawdę dosyć tej diety, bo teoria swoje a praktyka swoje tylko czemu te eksperymenty mają się odbijać na Małej? 😭 Królestwo za naleśnika z dżemem! Albo chociaż zwykłą kajzerkę... 😭😭
Ale 140 to górna granica więc tak na styk.
Ja ostatanio miałam z 2x 150 po takim posiłku co bym w życiu się nie spodziewała 🙄 a czasem zjem cos co powinno mi wybić cukry a mam niskie. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 19:56
-
nick nieaktualny
-
Mousie89 wrote:Ja to już nie ogarniam tej cukrzycy 😞 Zjadłam na obiad górę makaronu z kurczakiem, szpinakiem i cukinią i godzinę po posiłku cukier 110 😁 A później na podwieczorek dwie małe kromki chleba z niskim IG posmarowane odrobiną Almette i do tego pomidor z rzodkiewką. Godzinę później cukier 140 😱😮🙈 Jak żyć i co jeść? 😫 Mam naprawdę dosyć tej diety, bo teoria swoje a praktyka swoje tylko czemu te eksperymenty mają się odbijać na Małej? 😭 Królestwo za naleśnika z dżemem! Albo chociaż zwykłą kajzerkę... 😭😭
U mnie w ogóle chleb to max 1 kromka a i widzę że almetka też powoduje skoki. Odstawiłam a tak ja lubię, w szczególności kiedy na nic nie mam ochoty 😟 -
Mi makarony ze szpinakiem cukry nie wybijaja i to częsta propozycja obiadowa U mnie:)
Na śniadanie dzisiaj zrobiłam omlet czekoladowy (z łyżką kakao), starym jabłkiem na mące orkiszowej. Zjadłam pół i po godzinie cukier 120
Ale za to na obiad zrobiłam ogórkowa na udku z kurczaka więc bez jakiegoś szału i cukier miałam 150 😮 A powiedziałabym że ogórki kiszone powinny być spoko -
Kagu3 wrote:Kochane, jeśli zjecie coś ,zakazanego, to cukier może wybić w każdej innej chwili, nie oo godzinie, więc wynik 140 (jeszcze dopuszczalny) może być wynikiem wcześniejszego posiłku (makaron był al dente ??)
Tak, był pełnoziarnisty ugotowany al dente. Teraz innego w ogóle nie jem.
A przy okazji: insulinę na noc podajecie sobie tuż przed snem, po ostatnim posiłku czy jak?Kagu3 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Loczek:) wrote:też przymierzam się do naleśników, ale chyba z twarogiem i ksylitolem i do tego świeże owoce. Już nawet kupiłam mąkę orkiszowa, ale ksylitolu mi braknie... 🤦
Ja miałam nam myśli zwykłego naleśnika z dużą ilością dżemu 😅😅 Albo zwykłą białą bułę z masłem i dżemem... albo z czymkolwiek 😅 Już zapomniałam jak smakuje białe pszenne pieczywo 😫Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mała_Gwiazdka wrote:Mi makarony ze szpinakiem cukry nie wybijaja i to częsta propozycja obiadowa U mnie:)
Na śniadanie dzisiaj zrobiłam omlet czekoladowy (z łyżką kakao), starym jabłkiem na mące orkiszowej. Zjadłam pół i po godzinie cukier 120
Ale za to na obiad zrobiłam ogórkowa na udku z kurczaka więc bez jakiegoś szału i cukier miałam 150 😮 A powiedziałabym że ogórki kiszone powinny być spoko
Ogórki kiszone to są spoko, ale może inne warzywa się rozgotowały i to one były winne. Pytanie jeszcze czy zabielałaś zupę a jeśli tak to czym?Czekamy na Ciebie, synku :*
-
AgaG88 wrote:Dziewczyny czy Wasze maluchy też często mają czkawkę? 😳 ja dziś naliczyłam już 4 razy od rana aż się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno normalne...
Moja tak 1-2 dziennie.
Raczej normalne ale od czego to zależy to nie wiem 🤷♀️
Edit
Doczytałam że to nic niepokojącego, po prostu za łapczywie dziecko połyka wody i występuje czkawka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 20:56
AgaG88 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyAgaAgnieszka1989 wrote:Mi sie ciagle marzy cola, mega zimna cola mocno gazowana Za 2 miesiące sie napije może 😁
-
AgaG88 wrote:Dziewczyny czy Wasze maluchy też często mają czkawkę? 😳 ja dziś naliczyłam już 4 razy od rana aż się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno normalne...
Mia ma kilka razy dziennie, codziennie 😁
Pytanie mam - z racji , ze kupiłam nowy laktator po Waszych namowach Medele , nowy monitor oddechu ten baby senses 7 to zastanawiam czy mogłabym kupić ta snuze gdzies na olx ? 🤔 bo tak - do dostawki i na wyjazdy np do rodziców potrzebowałabym na noc ta snuze a przez dzień jak młoda będzie w łóżeczku to będzie tam ten senses. Taki monitor oddechu bardzo się zużywa przez np kilka miesięcy użytkowania ? 🤔 mąż mnie zabije jak mu znowu wyjadę z kolejnym takim wydatkiem 🙈😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:15
AgaG88 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Mamuśka☺️ wrote:Ja z 2x wypiłam parę łyków jak mi cukier spadł poniżej 60. Ale mi smakowała 😅 a przed ciąża to nie pameitam kiedy wypiłam cole czy inne napoje słodzone. Zawsze tylko woda i zielona herbata 😅
Ja nigdy spadku nie mialam i nie mam jak skorzystać -
Ja chyba wczoraj pierwszy raz zaobserwowałam czkawkę - swoją drogą jak szybko czkają wasze dzieciaczki? Bo u mnie to było tak co sekundę dosłownie, a przecież normalnie jak się czka to jednak ten czas pomiędzy czknięciami wynosi 3-4 sekundy mniej więcej i tak mnie to zastanowiło czy to ok czy może to jednak nie była czkawka?08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Mousie89 wrote:Ja miałam nam myśli zwykłego naleśnika z dużą ilością dżemu 😅😅 Albo zwykłą białą bułę z masłem i dżemem... albo z czymkolwiek 😅 Już zapomniałam jak smakuje białe pszenne pieczywo 😫
Musimy wytrzymać jeszcze trochę a później będziemy szaleć. Czasem zastanawiam się od czego zacznę, już tyle smakołyków mam na liście marzeń 😂😂