❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kagu3 wrote:A od kiedy pijecie herbatkę z liści malin??
Ja planuję od 37+0
Tabletki z olejem z wiesiołka kupujecie 🤔?
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Dzień dobry, nadrobiłam kilka stron, polubiłam co nieco, wczoraj się nie dało zalogować a mnie wywaliło nie wiedzieć czemu 🤨
Ja tez jutro wizytuje, trzymam dzisiaj za Was kciuki, Nadzieja tez jestem ciekawa ile Mia już waży bo podobny termin mamy 😊
Byłam rano oddać mocz do badania, żeby sprawdzić czy przez weekend coś się poprawiło z tymi leukocytami i innymi badziewiami.
No i człowiek jest taki głupi że sam krzywdę może sobie zrobić.
W czwartek skończył mi się magnez, zapomniałam kupić i tym sposobem nie jadłam przez 4 dni.
Dzisiaj o 6:20 obudził mnie taki skurcz łydki że aż mąż musiał interweniować, potem kuśtykałam przez godzinę bo tak bolało 😳
Jesli kiedykolwiek w życiu powiedziałam że miałam skurcz to odwołuje, wcześniej to było łaskotanie po dzisiejszym przeżyciu 😂😂 -
Mousie89 wrote:Dziewczyny, jedna z Was wrzucała kiedyś zestawienie butelek do karmienia dla noworodków. Przeleciałam sporo stron wstecz, ale nie znalazłam 😏 Mogę poprosić o wrzucenie jeszcze raz? 😅
Nie wiem czy o to chodzi, ale ja zrobiła screena takiego zestawienia.Madzko lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Aaaa no i ciocia mnie dzisiaj przemyciła na oddział, ładnie ubrała w sluzbowy strój i pokazała jak wyglada przygotowanie do CC, sale operacyjną, gdzie potem zabierają, sale dla noworodków.
Głównym zadaniem było uspokojenie mnie trochę i obycie się ze szpitalem.
Czy pomogło? Fajnie było to widzieć, mniej więcej wiem jaka kolejność działania, nie będzie to dla mnie całkowite zaskoczenie.
Jednak to operacja, może się wszystko wydarzyć, na pewno nie będę już nic więcej czytać ze złych historii żeby się nie nakręcać 😊
Dziewczyny po CC, macie jakieś porady co warto a czego nie warto przed/po cc?
W piątek kuzynka męża powiedziała żeby kupić sobie coś na rozrzedzenie 💩 bo podobno pierwszy raz po cc jest ciężki.Kropka4, megson91 lubią tę wiadomość
-
Malutka i bardzo dobrze robicie. Fakt dostania działki odciąza finansowo ale tak jak mówisz, mąż by wiecznie pomagał w rozliczeniu i kiedyś by Wam mogli ten fakt wypomniec więc lepiej wziąć większy kredyt i się gdzieś dalej wyprowadzić dla świętego spokoju. My mieszkamy 10 km od teściów i to tak za blisko i żałuje ze gdzieś dalej nie cisnelam męża ale on się uparł na tę rejony i teściu gadał ze tu najlepiej itp. a to po to żeby synek za daleko mu nie uciekł ach jaka głupia byłam. Teraz po ptakach. Zostaje mi jak najszybciej spłacić kredyt i chyba będę chciała za jakieś 10 lat wyprowadzić się gdzieś indziej zobaczymy jak się życie potoczy. U mnie minusem jest to ze on ma warsztat u rodziców i siłą rzeczy jest tam co drugi dzień wiec w międzyczasie pomaga rodzicom a czasami nawet codziennie bo teraz ma takie Zaległości ze prosto z pracy po 18 jedzie do Warsztatu nadrabiać swoje a czy teściu jeszcze do czegoś go nie wola to nie mam pojęcia ale już mam tego dość. Swietdzilam ze do porodu ich nie odwiedzę. A później zapowiedziałam mężowi ze ma uswiadomic teściów ze chce spokoju po porodzie przez co najmniej miesiąc. A wiem ze to też ich wkurzy. Ale co mi tam.
Co do masażu krocza to słyszałam ze można też tym olejkiem ze słodkich migdałów ale nie pamiętam w którym tyg. można zacząć.
Przez rozstępy na jednym pośladku to mi się płakać chce 😔 a chyba na piersiach mi się coś zaczyna. Ale dostałam info ze przyszła szczotka do masażu, więc muszę odebrać z paczkomatu i też w tym tygodniu przyjdzie bio Oil. Boje sie ze jeszcze mi gdzieś wyjdą bo jednak jesy trochę czasu do porodu i różnie to może być 😓
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Ja dopiero z łóżka wychodzę 🤣
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Mousie89 wrote:Dziewczyny, jedna z Was wrzucała kiedyś zestawienie butelek do karmienia dla noworodków. Przeleciałam sporo stron wstecz, ale nie znalazłam 😏 Mogę poprosić o wrzucenie jeszcze raz? 😅
dodam tylko, że to zestawienie z profilu na IG zaufajpoloznej, można tam zajrzeć i doczytać albo dowiedzieć się innych ciekawych rzeczy
Mousie89 lubi tę wiadomość
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Jest w kapsułkach i w olejku Ja mam kapsułki do lykania podobno zalecane w ciazy zwłaszcza e 3 trymestrze
Aha..Haha to źle kojarzyłam:) w kapsułkach chyba wygodniejszy w stosowaniu. To będę musiał zakupić razem z liśćmi malin:)
Edit: przeczytałam że najlepiej stosować od 36tc.
„ Z kolei olej z wiesiołka może pomóc w zmiękczeniu szyjki macicy (w tym celu warto go suplementować doustnie, od 36 tygodnia ciąży), stosowany na zewnątrz może również posłużyć do masażu krocza.”
To jednak się nadaje do masażu równieżWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 12:06
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Powodzenia na wizytach! ja mam jutro ale tylko mierzenie szyjki, pewnie dostanę skierowania na badania do porodu i będę prosić o skierowanie na cc. mam nadzieję że uda się umówić na pierwszy tydzień sierpnia najpóźniej.
Madzko ja miałam nieplanowane cc. tak więc jeśli chodzi o to co przed to nie wiem bo wszystko działo się tak szybko że mam dziurę w pamięci, natomiast po bierz przeciwbólowe jak czujesz że boli, bo jak się bil rozchula to ciężko - ja byłam tydzień w szpitalu i przez całe 7 dni brałam wszystko co mogłam czyli paracetamol i ketonalu 2x dziennie. niby ból to jakiś okropny nie był ale odczuwanie lekkiego bólu przez 24h/dobę potrafi dac w kość. Zaraz jak poczujesz nogi to warto kręcić kółka stopami żeby krążenie przywrócić bo później lepiej się człowiek pionizuje. no i ważne że jak już wstaniesz to pamiętaj o tym żeby się prostować - wtedy szybciej wrócisz do siebie, plecy będą mniej boleć. i na koniec szybko umów sobie wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego żeby pokazała ci jak mobilizować bliznę, sprawdzi ci też rozstęp kresy białej i w razie czego poinstruuje co dalej.Madzko, tym_janek lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Znalazłam jeszcze to: daktyle! jeszcze można dołączyć do zestawu🙂
Daktyle
Pod koniec ciąży z całą pewnością warto sięgnąć po….. daktyle! I to zostało udowodnione naukowo. Badacze z Jordan University of Science and Technology odkryli silny związek pomiędzy jedzeniem daktyli a sprawnym przebiegiem porodu.
Badania wykazały, że kobiety, które w ostatnim miesiącu ciąży (począwszy od 36 tygodnia) codziennie spożywały 4-7 daktyli dziennie:
-miały znacząco krótszy poród,
-ich szyjki macicy były bardziej miękkie i rozwarcie szybciej postępowało,
-dużo rzadziej potrzebowały indukcji,
-dużo rzadziej miały komplikacje po porodzie, krwotoki.YoYo85 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja po wizycie, szyjka twarda zamknięta i nadal 2,46 cm czyli trzyma się. Byłam też zrobić zakupy i powiem wam że wróciłam do domu i leżę bo całe krocze i kręgosłup boli, jak człowiek się szybko odzwyczaja od chodzenia. Zaczynam wracać do życia po skończonym 35 tygodniu, chce wrócić do aktywności jak najszybciej po porodzie i chce trochę być silniejsza do porodu.
Do masażu krocza polecam olejek ze słodkich migdałów.
Jutro pierwsze ktg,
Słodkie mamy ja teraz będę miała co tydzień ktg a od 34 tygodnia dwa razy w tygodniu też tak macie ?aniołkowa_mama, Kagu3, kasia_pra, Evli, MartitaS, agniecha2101, Kindoll, Kropka4, m@rzenie, Malutka_94, tym_janek lubią tę wiadomość
-
madziab, Madzko, Asasa, Kagu3, Mousie89, MartitaS, agniecha2101, megson91, Mildred, Kindoll, Kropka4, m@rzenie, Malutka_94, tym_janek, mommy lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Od kiedy jest już ciąża donoszona? Jak czytam na necie to są sprzeczne informacje, niby 37 tydzień ale skończony czy rozpoczęty?
My wczoraj byliśmy na Komunii u chrześniaka i dzisiaj cały dzień odpoczywam bo i droga i impreza mocno dała mi w kość 😣[/url]
-
Bela wrote:Znalazłam jeszcze to: daktyle! jeszcze można dołączyć do zestawu🙂
Daktyle
Pod koniec ciąży z całą pewnością warto sięgnąć po….. daktyle! I to zostało udowodnione naukowo. Badacze z Jordan University of Science and Technology odkryli silny związek pomiędzy jedzeniem daktyli a sprawnym przebiegiem porodu.
Badania wykazały, że kobiety, które w ostatnim miesiącu ciąży (począwszy od 36 tygodnia) codziennie spożywały 4-7 daktyli dziennie:
-miały znacząco krótszy poród,
-ich szyjki macicy były bardziej miękkie i rozwarcie szybciej postępowało,
-dużo rzadziej potrzebowały indukcji,
-dużo rzadziej miały komplikacje po porodzie, krwotoki.
Właśnie czytałam o daktylach ale nie wiem czy cukru nie podbija za bardzo
Ale jak czytam o zaletach to chyba spróbuje W końcu to oare sztuk a jak by cukier szalal to przestanę je jescWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 12:32
-
Mildred wrote:Ja po wizycie, szyjka twarda zamknięta i nadal 2,46 cm czyli trzyma się. Byłam też zrobić zakupy i powiem wam że wróciłam do domu i leżę bo całe krocze i kręgosłup boli, jak człowiek się szybko odzwyczaja od chodzenia. Zaczynam wracać do życia po skończonym 35 tygodniu, chce wrócić do aktywności jak najszybciej po porodzie i chce trochę być silniejsza do porodu.
Do masażu krocza polecam olejek ze słodkich migdałów.
Jutro pierwsze ktg,
Słodkie mamy ja teraz będę miała co tydzień ktg a od 34 tygodnia dwa razy w tygodniu też tak macie ?
Ja nie miałam jeszcze ani razu ktg 😳😳😳🧐🧐🧐 -
mmm wrote:Od kiedy jest już ciąża donoszona? Jak czytam na necie to są sprzeczne informacje, niby 37 tydzień ale skończony czy rozpoczęty?
My wczoraj byliśmy na Komunii u chrześniaka i dzisiaj cały dzień odpoczywam bo i droga i impreza mocno dała mi w kość 😣
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Dzień dobry,
My również już po wizycie. Miałam pobieranego gbs, kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w międzyczasie mam prywatna wizytę na której dowiem się ile waży bąbel/ka i co z blizna.
Gdzieś znalazłam informacje ze liście malin od 33tc, a olej z wiesiołka od 37tcagniecha2101, mommy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiąża donoszona na 1000 proc od 37+0
Aniolkowa, wow ! Byłaś ze mną pierwsza praktycznie na tej grupie i już 36 tc 😍 jak to zleciało 😍
Ja mam znowu ktg w środę, później 7.07, później 13.07, 22.07,28.07 i później rodzę ✌️Mildred, tym_janek lubią tę wiadomość