X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_ wrote:
    Moj lekarz na pewno nie bedzie robil ktg. Pytalam go na poprzedniej wizycie. Czyli moge liczyc tylko na ktg ze szpitala, ale dopiero od planowanego terminu porodu
    U mnie to samo :(

• Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:
    U mnie to samo :(
    Zastanawiam sie tylko czy to zle. Czy od ktoregos tyg warto robic to ktg czy jezeli idzie wszystko ok to ma takiej potrzeby

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to nie jest złe ale na pewno by nie zaszkodziło. W poprzedniej ciąży w Medeorze robili mi od 38 tygodnia a w Salve niestety nie robią. U mnie w przychodni też nie

• Zozo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziab wrote:
    U nas dzisiaj 29 stopni, nie wysadzam nosa za próg. W domu jest przyjemny chłodek a i tak mam wrażenie, że się topię. A co będzie jak przyjdą upały po 35?🙆🙈

Moze nie przyjdą :D

Ja tez zamierzam pic herbatkę i łykać te tabletki ale po skończonym 37 tyg zeby juz bylo bezpiecznie :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz ktg nie robi
    W salve juz jestem zapisana na ktg od 38 tyg
    Ale mi sie dzisiaj dluzy do wizyty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 15:33

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Moze nie przyjdą :D

Ja tez zamierzam pic herbatkę i łykać te tabletki ale po skończonym 37 tyg zeby juz bylo bezpiecznie :)

Optymistka 😁 przyjdą na pewno 😌

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoYo85 wrote:
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dopiero w czwartek.

Powiem Wam że ja przed narodzinami pierwszej córki chyba aż tak bardzo się nie stresowałam jak teraz. Tym razem jestem pełna obaw czy ja dam sobie radę z dwójką dzieci. Tym bardziej że różnica wieku to będzię zaledwie 20 miesięcy. Tym razem mąż nie będzię miał 3 tygodni wolnego tak jak poprzednio bo otworzył własną firmę i niestety nie da rady w sezonie wziąć tyle wolnego. Ale wiedzieliśmy o tym od samego początku także jestem oswojona z tą myślą. Na szczęscie moja mama weźmie wolne żeby mi pomóc w tych pierwszych tygodniach dojść do siebie i zajmię się starszą córeczką. Ale...tak się caly czas zastanawiam jak ja to ogarnę jak mamie się już skończy urlop? Domyślam się że jest to wykonalne ale nie ukrywam że jestem trochę przerażona czy aby na pewno sobie poradzę. Pytanie do mam które już mają dwójkę dzieci. Jak to było u Was?
    Ja nie będę czarować. Było ciężko i ja np mam rok wyjęty z życia, mnóstwo przepłakanych dni i tysiące myśli, że nie dam dłużej rady. Ale po roku już było coraz lepiej 😅 Ale też u mnie różnica między chłopcami to 12 miesięcy, u Ciebie jest 20 więc całkiem nieźle. Osiem miesięcy to naprawdę dużo u takiego dziecka pod względem rozwoju i pewnej samodzielności.

Trudno było mi usypiać dzieci na drzemki bo każdy z nich spał w zupełnie innym czasie i jeden drugiemu przeszkadzał w czasie usypiania. Kosztowało mnie to mnóstwo nerwów. Starszak w okolicy 2 lat przestał przez to spać w dzień, bo był za bardzo rozpraszany przez młodszego. A młodszy śpi w dzień do dzisiaj.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was robiła sobie zestawienie inhalatorów? Ja tak średnio mam czas na poszukiwania dobrego inhalatora, a nasz zaczyna szwankować. Kupiony był naprędce jak była potrzeba zwykły Pic Solutions w formie królika (żeby zachęcić dzieci do tych pierwszych inhalacji w czasie choroby). Teraz chciałabym o lepszych parametrach i im cichszy tym lepiej. Bo nasz królik to głośny mocno.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze ❤️ Pessar trzyma ładnie , mała ma 2400 :) i duuuzo włosów 😁 wizyta za 2tyg, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na cc, przewidywana masa urodzeniowa to 3400 i jest to troszkę za dużo na moje możliwości. Ale dopytalam o wszystko co interesowało mnie w związku z cc , jestem o wiele spokojniejsza i szczęśliwa , ze wszystko z nią dobrze ❤️

m@rzenie, Mirabelka02, aniołkowa_mama, AgaAgnieszka1989, Kindoll, Madzko, kasia_pra, Kropka4, MartitaS, madziab, Bela, ticia9, Mousie89, AgaG88, Domi_, MomOfBoys, Malutka_94, agniecha2101, megson91, tym_janek, YoYo85, mommy, OranżadA, Paula2702 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mecze torbę do szpitala i mam do was 2 pytania:
    1. Czy bierzecie smoczek?
    2. Na stronie szpitala jest zalecenie wzięcia ręcznika kąpielowego dla noworodka. Kupiłam wielki i zajmie mnóstwo miejsca w torbie, czy wystarczy jak wezmę taki zwykły do rąk?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści z wizyt 😊
    Marta mi się wydaje, że ręcznik taki do rąk może być za mały 🤔

Ja dziś zaszalałam i zjadłam paczkę draży na raz 🙈 i pierwszy raz w tej ciąży moja mała oszalała. Od kilkunastu minut ma intensywny trening. Tak rozpycha mi brzuch na wszystkie strony, że aż momentami jest to bolesne 🤪

aniołkowa_mama, madziab, Marta35, megson91 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    A czy któraś z Was robiła sobie zestawienie inhalatorów? Ja tak średnio mam czas na poszukiwania dobrego inhalatora, a nasz zaczyna szwankować. Kupiony był naprędce jak była potrzeba zwykły Pic Solutions w formie królika (żeby zachęcić dzieci do tych pierwszych inhalacji w czasie choroby). Teraz chciałabym o lepszych parametrach i im cichszy tym lepiej. Bo nasz królik to głośny mocno.

Ja używałam tego zestawienia:
    https://pantabletka.pl/nebulizatory-inhalatory-analiza-opinie-jak-wybrac/

My kupiliśmy Flaem Nebulair + ale to już taki kombajn do zadań specjalnych, starczy na lata.

MomOfBoys lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Flara Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    2. Na stronie szpitala jest zalecenie wzięcia ręcznika kąpielowego dla noworodka. Kupiłam wielki i zajmie mnóstwo miejsca w torbie, czy wystarczy jak wezmę taki zwykły do rąk?

Ja smoczek biorę, chociaż z pierwsza nie użyłam. Zaleca się nie podawać smoczków nim dziecko porządnie nie nauczy się ssać, by nie zaburzać odruchu ssania. Ale na czarna godzinę (koleżanka miała taka w szpitalu a raczej jedna noc, że dziecko płakało aż do zanoszenia się i nic nie pomagało, dopiero położna przyniosła jakiś ich stacjonarny wymyty i koleżanka mogła się zdrzemnąć przynajmniej. A ostatecznie dziecię i tak było bez smoczkowe.

Co do ręczników, to nie bierz tak dużego kompielowego, może jakiś swój z takich mniejszych dla malucha przygotujesz ? bo to faktycznie miejsca zajmuje.
    I jeżeli faktycznie u was myje się dzieci (w większości szpitali nie praktykuje się mycia w czasie pobytu) to może otulacz bambusowy ? Zajmuje mało miejsca, a świetnie pochłania wodę i szybko ci wyschnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 17:21

Marta35 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:

Ja smoczek biore, nie należę do antysmoczkowych dla mnie to zbawienie :)

Marta35 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Moj lekarz ktg nie robi
    W salve juz jestem zapisana na ktg od 38 tyg
    Ale mi sie dzisiaj dluzy do wizyty...
    Ale to KTG od 38 tygodnia to za sprawą cukrzycy? Czy coś mi się pomyliło?

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Ja nie będę czarować. Było ciężko i ja np mam rok wyjęty z życia, mnóstwo przepłakanych dni i tysiące myśli, że nie dam dłużej rady. Ale po roku już było coraz lepiej 😅 Ale też u mnie różnica między chłopcami to 12 miesięcy, u Ciebie jest 20 więc całkiem nieźle. Osiem miesięcy to naprawdę dużo u takiego dziecka pod względem rozwoju i pewnej samodzielności.

Trudno było mi usypiać dzieci na drzemki bo każdy z nich spał w zupełnie innym czasie i jeden drugiemu przeszkadzał w czasie usypiania. Kosztowało mnie to mnóstwo nerwów. Starszak w okolicy 2 lat przestał przez to spać w dzień, bo był za bardzo rozpraszany przez młodszego. A młodszy śpi w dzień do dzisiaj.
    Najważniejsze że dałaś radę 😉 Mam nadzieję że i ja ogarnę. Mamy zamiar przenieść starszą do jej pokoju tylko jeszcze łóżka dla niej nie mamy. Ale pewnie skończy się tak że zamiast w nowym łóżku będzię spała z nami. Ale nie ukrywam że fajnie by było jakby spała u siebie to wtedy może ta młodsza nie wybudzałaby jej ze snu. Nie wiem, naprawdę nie wiem co to będzię 🤯 Chyba boję się tego bardziej niż porodu 😥

• Flara Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie w planach przenosiny starszej to im szybciej to zrobicie nim pojawi się młodsza tym lepiej. Tak aby na spokojnie był czas żeby nowy nawyk i łóżko weszło jej w krew i się z nim oswoiła nim dziecko się urodzi.
    Przenosiny zaraz po porodzie może negatywnie odebrać, jako fakt że dzisiuś zajął jej miejsce przy mamie.
    Także albo teraz, albo dopiero jak starsza ma spokojnie przyzwyczai się do młodszej. I może sama zamarzy wyzbyć na swoje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 18:11

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,wiem wiem czytałam o tym. Plan był taki że zrobimy to z początkiem czerwca ale mój mąż jak zwykle ociąga się z założeniem listw w pokoju małej a to mnie hamuje z zakupem łóżka. Ale chcę to ogarnąć jeszcze w tym tygodniu.

• Flara Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno przesadzałam moją córkę do nowego łóżka i 30 dni czekania na realizacje było :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 18:13

YoYo85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 czerwca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, nie jestem zadowolona
    Lekarz ucieka na urlop wiec następna wizyta dopiero za miesiąc
    Po za tym zmierzyl malego i waży 1550 Ostatnio różnica miedzy terminami byla 5 dni Teraz 2 tyg i nie wiem czy maly tak wolno przybiera czy po prostu go tak pomierzyl na odpierdziel, ale martwi mnie to trochę, tym bardziej ze starszak byl dużym dzieckiem

Kosc udowa jest na 31tyg 3 dni a główka na 29 tyg 0 dni, brzuszek na 30 tydz 1 dzień

Po za tym położenie nadal glokowe wiec chyba juz tak zostanie, szyjka ok, wody łożysko tez w porządku

Ale te wymiary...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 18:28

m3sxqqmz9ufod68y.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ