X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ciąża donoszona na 1000 proc od 37+0

Aniolkowa, wow ! Byłaś ze mną pierwsza praktycznie na tej grupie i już 36 tc 😍 jak to zleciało 😍

Ja mam znowu ktg w środę, później 7.07, później 13.07, 22.07,28.07 i później rodzę ✌️
    mnie to z jednej strony przeraża, z drugiej ekscytuje ;)
    09.07 dowiem się czy Młoda zdecydowała się na fikołka czy ustalamy termin cc 😱

Kagu3 lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Jutro pierwsze ktg,
    Słodkie mamy ja teraz będę miała co tydzień ktg a od 34 tygodnia dwa razy w tygodniu też tak macie ?

Mnie gin zapowiedział, że od 36 tyg raz w tygodniu będę musiała mieć KTG.

Aniołkowa_mama bardzo zgrabny masz brzuszek 😁 Ja zaczynam 34 tydzień 😁 Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 😮😮

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dwa intensywne dni, czytanie Was z doskoku i brak czasu na pisanie, i już nie pamiętam do czego chciałam się odnieść 😅
    Ja w sobotę na komunii, a w niedzielę na imprezie urodzinowej. Wykończyły mnie te dwa dni, a upał i duchota dobijały. Wczoraj to już miałam wrażenie, że mała chce wyjść tak grzebała mi w kroczu 😆
    Dziś w końcu brzydka pogoda i pada deszcz. Geberalnie wolę słońce, ale po upałach docenia się też tę gorszą pogodę ☺️
    Tak czytam o Waszych zaplanowanych cesarkach i trochę zazdroszczę, że macie takie konkrety. Ja to będę siedzieć jak na bombie. Ale koniecznie wypróbuję sposób z daktylami, haha.
    Darkestfear, a Ty się nie bój kochana. Dla każdej pierworódki noworodek jest wielką niewiadomą, dasz radę i szybko nauczysz się obsługi własnego dziecka 😉

Powodzenia dziewczyny na wizytach!

darkestfear lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Flara Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Ja nie miałam jeszcze ani razu ktg 😳😳😳🧐🧐🧐

Spokojnie, ja też nie miałam i jak nie będzie wskazań to nie będę mieć aż do terminu porodu. Tak samo było w mojej pierwszej ciąży.

Madzko lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to KTG to ja będę mieć dopiero po ostatniej wizycie czyli po 22 lipca. Raz w tygodniu, aż do porodu.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Znalazłam jeszcze to: daktyle! jeszcze można dołączyć do zestawu🙂
    Daktyle

Pod koniec ciąży z całą pewnością warto sięgnąć po….. daktyle! I to zostało udowodnione naukowo. Badacze z Jordan University of Science and Technology odkryli silny związek pomiędzy jedzeniem daktyli a sprawnym przebiegiem porodu.

Badania wykazały, że kobiety, które w ostatnim miesiącu ciąży (począwszy od 36 tygodnia) codziennie spożywały 4-7 daktyli dziennie:

-miały znacząco krótszy poród,
    -ich szyjki macicy były bardziej miękkie i rozwarcie szybciej postępowało,
    -dużo rzadziej potrzebowały indukcji,
    -dużo rzadziej miały komplikacje po porodzie, krwotoki.

ooo suepr ! na pewno spróbuje, tylko nie wiem jak przy cukrzycy ciążowej? ale jak by je przemycić w dobrze zbilansowanym posiłku ? np do owsianki ? ja teraz jem tak czasem ale do owsianki daje 1 góra 2.

A ta herbata z malin to ile razy dzinnie powinnyśmy ją pić ?
    Ale Wam fajnie co już zaczynacie 34/35tydzień - już nie długo do porodu :D gdzie to u mnie do 25 sierpnia :D ale od 37 biore się za daktyle, maliny i co tam jezcze znajde :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już pisałyśmy o kocykach itp ja sama już mam ze 3:P ale zastaanwiam się nad kupnem jeszcze jednego albo z lulalove albo tinystar bambusowy ? Ma któraś z Was ten z tinistar ? zastaanwiam się czy faktycznie są lepsze od tych z lulalove ? Macie jakieś porównanie ?

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A ta herbata z malin to ile razy dzinnie powinnyśmy ją pić ? Ale Wam fajnie co już zaczynacie 34/35tydzień - już nie długo do porodu :D gdzie to u mnie do 25 sierpnia :D ale od 37 biore się za daktyle, maliny i co tam jezcze znajde :D

25.08 to tylko tydzień później niż nasz termin 😅 Także wcale nie tak daleko 😁

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Marta35, ja dzisiaj nie moglam zasnac bo wlasnie o tym myslalam, ze jak ja ogarne takie male stworzenie, ze ja nic nie wiem, nie wiem jak sie za cokolwiek zabrac przy dziecku, jak wlasciwie wziac na rece, jak wychowac i tak usiadlam na lozku i zachcialo mi sie plakac, ze nie wiem czy sprostam..🥺
    Ja od dziś chyba zacznę oglądać filmiki na YouTube jak w ogóle trzymać dziecko, bo moje doświadczenie z dziećmi jest zerowe. Wezmę kota i będę na nim ćwiczyć 😉

Domi_, Madzko lubią tę wiadomość

• madziab Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 uwierz w instynkt macierzyński 😉 mój mąż nigdy w życiu nie trzymał dziecka na rękach a jak urodził się synek to pierwszego dnia w szpitalu go przewijał, tulił itd. Tylko Mu powiedziałam, żeby podtrzymywał glowke i kręgosłup, ale przy maluszku to naprawdę nietrudne bo on się miescil cały w męża dłoniach 😍

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Ja od dziś chyba zacznę oglądać filmiki na YouTube jak w ogóle trzymać dziecko, bo moje doświadczenie z dziećmi jest zerowe. Wezmę kota i będę na nim ćwiczyć 😉
    U mnie pierwsze dni odbijał mąż bo nie umiałam złapać do odbicia, a on nosił młodsze rodzeństwo 😅

• madziab Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po kilku dniach razem będziesz odróżniać płacz: głód, mokro, brzuszek itd. Matkom przychodzi to naprawdę samo 😁

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 29 stopni, nie wysadzam nosa za próg. W domu jest przyjemny chłodek a i tak mam wrażenie, że się topię. A co będzie jak przyjdą upały po 35?🙆🙈

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca wrote:
    Dzień dobry,
    My również już po wizycie. Miałam pobieranego gbs, kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w międzyczasie mam prywatna wizytę na której dowiem się ile waży bąbel/ka i co z blizna.

Gdzieś znalazłam informacje ze liście malin od 33tc, a olej z wiesiołka od 37tc

Ja znalazłam odwrotnie 🤣 dzisiaj lekarza dopytam

Kagu3 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liście malin mogą wywołać skurcze, więc na pewno jeszcze czekamy dziewczyny

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dopiero w czwartek.

Powiem Wam że ja przed narodzinami pierwszej córki chyba aż tak bardzo się nie stresowałam jak teraz. Tym razem jestem pełna obaw czy ja dam sobie radę z dwójką dzieci. Tym bardziej że różnica wieku to będzię zaledwie 20 miesięcy. Tym razem mąż nie będzię miał 3 tygodni wolnego tak jak poprzednio bo otworzył własną firmę i niestety nie da rady w sezonie wziąć tyle wolnego. Ale wiedzieliśmy o tym od samego początku także jestem oswojona z tą myślą. Na szczęscie moja mama weźmie wolne żeby mi pomóc w tych pierwszych tygodniach dojść do siebie i zajmię się starszą córeczką. Ale...tak się caly czas zastanawiam jak ja to ogarnę jak mamie się już skończy urlop? Domyślam się że jest to wykonalne ale nie ukrywam że jestem trochę przerażona czy aby na pewno sobie poradzę. Pytanie do mam które już mają dwójkę dzieci. Jak to było u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 14:15

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wykładzie położna powiedziała że Wiesiołek i napar z malin po skończonym 37tyg ciąży. O daktylach nic nie mówiła ale warto sprobowac😁

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ktg to mi nic lekarz jeszcze nie wspominał może się dowiem na następnej wizycie. A co do maleństwa to od wczoraj mały tak wierci główka i naciska że mam wrażenie jakby chciał już wyjsc tak naciska na szyjkę ze szok😐

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz na pewno nie bedzie robil ktg. Pytalam go na poprzedniej wizycie. Czyli moge liczyc tylko na ktg ze szpitala, ale dopiero od planowanego terminu porodu

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ktg mialam już 2 razy i następne teraz w czwartek :) w sumie teraz mam przy każdej wizycie i w zależności od częstotliwości wizyt to tak będzie ktg.

A wszystko zależy co będzie teraz na usg, mam nadzieję że nie dostanę skierowania do szpitala

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ