❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam joie i level, wydaje sie spoko, ale sprzedawca byl taki nieogarniety, ze w sumie nie wiem czy moge mu ufac,ze fotelik jest dobrze dopasowany do autA.Czytajac co piszecie nawet nie wiem jak to sama ocenic 😩 wszystko jest na zielono, ale wg tego co piszecie to chyba nie do konca tylko to ma znaczenie..
A mam takie pytanko, chce zaczac masaz krocza, ale przydalaby sie do tego oliwka, wczoraj odebralam ta z rossmana mamas, niby na naturalnych olejach, myslicie ze nada sie zeby tam w tych miejscach nia smarowac? 🤔
-
darkestfear wrote:Ja mam joie i level, wydaje sie spoko, ale sprzedawca byl taki nieogarniety, ze w sumie nie wiem czy moge mu ufac,ze fotelik jest dobrze dopasowany do autA.Czytajac co piszecie nawet nie wiem jak to sama ocenic 😩 wszystko jest na zielono, ale wg tego co piszecie to chyba nie do konca tylko to ma znaczenie..
A mam takie pytanko, chce zaczac masaz krocza, ale przydalaby sie do tego oliwka, wczoraj odebralam ta z rossmana mamas, niby na naturalnych olejach, myslicie ze nada sie zeby tam w tych miejscach nia smarowac? 🤔
Pamiętam, że bielenda coś specjalnego do masażu miała i to było przez położne polecane.
Muszę podjechać chociaż jednym autem do konkretnego sklepu i może jak nam wytłumaczą to będziemy w stanie sprawdzić w drugim sami. W najgorszym wypadku będziemy jeździć tylko moim:) Głupie jest to, że mam w planach wymienić auto więc może się okazać, że fotelik nie będzie pasował i trzeba będzie zmieniać.
-
Powodzenia na wizytach, ciekawe ile maluchy już ważą

ja wczoraj skończyłam 10 dni antybiotyku i w czwartek znowu mam kontrolę. Już zaczynam się mega stresować, nie wiem jak tu wytrwać do czwartku. Muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie, żeby czas szybciej upłynął -
Darkestfear polozna w szkole rodzenia mówiła, że może być zwykła oliwka dla dzieci więc ta mamas na pewno się nada. Tylko mówiła też żeby masaz zaczynać po 35 tyg.
No i do tego olej z wiesiołka 2x dziennie i napar z liści malin.
Trzeba sobie jakoś organizm przygotować na to, co go czeka 😌
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry ☺ kurczę my już o masazu krocza piszemy,ale ten czas zapierdziela.Do tej pory ciągle myślałam o ciąży ewentualnie o porodzie, a powoli zaczynam zastanawiać się jakie ogarnę te pierwsze dni w domu I to mnie najbardziej przeraża.Ona będzie zdana tylko na mnie i kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego przygotować. A to już tylko 29 dni zostało do planowego CC, i dokładnie 4 tygodnie do przyjęcia do szpitala.Oj, chyba łapie stresa.
Namyria, Madzko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
darkestfear wrote:Ja mam joie i level, wydaje sie spoko, ale sprzedawca byl taki nieogarniety, ze w sumie nie wiem czy moge mu ufac,ze fotelik jest dobrze dopasowany do autA.Czytajac co piszecie nawet nie wiem jak to sama ocenic 😩 wszystko jest na zielono, ale wg tego co piszecie to chyba nie do konca tylko to ma znaczenie..
W sumie to tez jestem ciekawa czy moze byc zwykla oliwka. Ja myslalam o zelu Feminum. Stosujemy go do innych celow i calkiem niezle sie sprawdza

-
nick nieaktualnyMarta35, ja dzisiaj nie moglam zasnac bo wlasnie o tym myslalam, ze jak ja ogarne takie male stworzenie, ze ja nic nie wiem, nie wiem jak sie za cokolwiek zabrac przy dziecku, jak wlasciwie wziac na rece, jak wychowac i tak usiadlam na lozku i zachcialo mi sie plakac, ze nie wiem czy sprostam..🥺
-
Dzień dobry ☕
Z wielkim trudem nadrobiłam Was po weekendzie 🤪
My w piątek wyskoczyliśmy na weekend w góry, w sobotę zrobiliśmy ponad 20 km po dolinkach,a wieczorem myślałam że umrę 🙈 spaliłam się do tego tak, że czuję się jakby mnie ktoś wrzątkiem oblał 😩 teraz już do końca nigdzie dalej się nie wybieram, bo jednak już za ciężko na takie wycieczki 🥴
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty ✊✊✊
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kciuki za wizyty

My w piątek mieliśmy sesję brzuszkową. Oczywiście cały dzień było gorąco i słońce, a o 18 burza
na szczęście szybko przestało, więc udało się zrobić zdjęcia u nas w ogrodzie i nad pobliskim stawem 
Na szczęście maść z antybiotykiem zadziała na mój palec i już jest dużo lepiej
Dziewczyny z pessarami - zamierzacie masować krocze? Bo ja się zastanawiam czy to nie jest przypadkiem przeciwskazanie.
agniecha2101, madziab, tym_janek lubią tę wiadomość

33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A)
beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Kasia_pra właśnie z pessarem się krocza nie masuje, dopiero po wyjęciu w bezpiecznym terminie można (po skończonym 37 tyg). To samo z piciem liści malin
kasia_pra lubi tę wiadomość

25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g

-
Hej. Ja dziś miałam wizytę w szpitalu. Myślałam, że będzie tylko rozmowa na temat porodu, ale USG też miałam. Z malutką wszystko ok, już w sumie nie taka malutka, bo prawie 2300g

Szyjki nic nie rusza, zamknięta, długa na 37mm.
No i za miesiąc CC. Jakoś między 29, a 31 lipca. Dokładnie jeszcze mi ustalą termin. Nadal mam mieszane uczucia co do porodu, ale to już kolejny lekarz, który mnie odwodzi od pomysłu próbowania SN... więc chyba zostaje mi się pogodzić, że będzie poporostu CC
A wczoraj relaksowaliśmy się pierwszy raz w tym roku nad jeziorkiem, synek zachwycony 😃
Bela, Mousie89, Kagu3, Madzko, Kropka4, Zozo, kasia_pra, Evli, aniołkowa_mama, Malutka_94, tym_janek, mommy lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
My też wczoraj mieliśmy wycieczkę, aż musiałam przechodzić przez rwący potok po kamieniach w sukience. Jakby ktoś to zobaczył z boku to istni wariaci, ale nie było innego wyjścia. Potem zaliczyliśmy spacer boso w błocie, bo chodzenie w butach nie miało sensu 😀 Za to dziecko przeszczęśliwe, padła spać w minutę. Ja też spokojnie dawałam radę, chociaż czuje się taka niegramotna. Niesprawna wręcz, ciężko mi zmienić pozycje, ruszyć się z miejsca. Albo chodzę, albo siedzę, coś pomiędzy wychodzi mi dużo gorzej. Jak nie ja, marzę już o powrocie do dawnej siebie.
Zaczęłam też walkę z rozstępami, bo wyszły mi na boczkach jakiś czas temu
Smarowałam się w tej ciąży trochę sporadycznie, a brzuch mam kosmiczny, więc chyba musiało się to tak skończyć. W poprzedniej jakoś się udało ich uniknąć. Smaruję się na sucho, ciekawa jestem efektów.
Powodzenia dziewczyny na wizytach! Nadzieja, wizyta o 21:30 to nieźle... chyba nigdy o tej porze nie byłam u lekarza.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mirabelka ja tez nie 🙈 ale na szczęście udało mi się zadzwonić i poprosić o zmianę. Wytłumaczyłam , ze o tych godzinach to ja już na tym etapie robię napad na lodówkę albo już spie 😁 i mam na 16:20 😁
Mirabelka02, Madzko, Kropka4, agniecha2101, aniołkowa_mama, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Dzień dobry mamusie 🌞🌺
Dziś sporo wizyt trzymam kciuki za dobre wiadomości✊✊✊ ja jutro wizytuje ☺️
Na szczęście dziś u mnie też pogoda się popsuła ale przynajmniej jest czym oddychać i się ze mnie nie leje..
A ten olejek z wiesiołka to do masażu krocza jest ?
Marzenie Jej 20 km😧wow zazdroszczę kondycji ja bym nie podołała.
AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość

Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Bela wrote:Dzień dobry mamusie 🌞🌺
Dziś sporo wizyt trzymam kciuki za dobre wiadomości✊✊✊ ja jutro wizytuje ☺️
Na szczęście dziś u mnie też pogoda się popsuła ale przynajmniej jest czym oddychać i się ze mnie nie leje..
A ten olejek z wiesiołka to do masażu krocza jest ?
Marzenie Jej 20 km😧wow zazdroszczę kondycji ja bym nie podołała.
Jest w kapsułkach i w olejku Ja mam kapsułki do lykania podobno zalecane w ciazy zwłaszcza e 3 trymestrze
-
nick nieaktualny