Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Emocje bardzo przechodzą na dzieci a im młodsze tym bardziej. Szczególnie takie napięcie, jeśli ma rodzic, dziecku się bardzo udziela. Poza tym jak się dziecko próbuje czegoś w złości nauczyć, to że tak powiem, robi się syzyfową prace, bo to jest sposób, w który najmniej dociera.

Ja zanim Leon się urodził, to miałam wizję wychowania :D Tak mnie to teraz śmieszy, że rechoczę przed monitorem . Coś mi się tam udało ale jak się pojawił to mi się podejście zmieniło o milion procent.

Dlatego niektórzy uważają, że plusem jest jak ktoś w bardzo młodym wieku ma dziecko bo niby bardziej na luzie podchodzi do wychowania niż osoba po 30 stce, która bardziej chucha, dmucha i się spina. No ale ja już widzę po sobie że będę nadopiekuńcza i boje sie że dziecko szybko wyczuje, że ja się denerwuje karmieniem, przewijaniem czy kąpielą i przez to też będzie niespokojne.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ośmiornica przyszła 😍🐙 jestem zadowolona 🙂
    Madzko i AgaAgnieszka , a wasze już też dotarły? ☺

d7c3f95a93cd.jpg

AgaAgnieszka1989, Starająca, Kagu3, agniecha2101, aniołkowa_mama, MartitaS, m@rzenie, Madzko, Bela lubią tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, czasami tak jest, że jest dzień irytacji na dzieci albo dzieci są szczególnie irytujące ;) Ja odkąd jestem mamą to jestem na inne dzieci nadwrażliwa, wręcz niektóre działają na mnie drażniąco. Rozumiem, że dzieci nie pojmują wielu spraw, konsekwencji, relacji społecznych, ale nie rozumiem całkowitego przyzwalania na wszystko przez rodziców. A znam takich, którzy nawet nie zwrócą uwagi swojemu dziecku, chociaż ono po prostu przeszkadza albo doprowadza moje dziecko do dziwnych zachowań. I widzę różnice w zabawie dzieci między sobą, w zależności od tego, z kim bawi się moja córka ta zabawa przebiega inaczej. I może być w miarę spokojnie i...czysto.

Też uważam, że dużą kwestią jest wychowanie, chociaż ta perspektywa się zmienia, kiedy tłumaczysz swojemu zwykle spokojnemu dziecku, ze stoickim spokojem, że trzeba zachowywać się inaczej, ale w szale zabawy nie jesteś w stanie do niego trafić ;) Dochodzi do tego też czasem fakt, że jesteś dac wiele za chwilę spokoju, kiedy Twoje dziecko w końcu z kimś w coś się bawi. No ale latanie po calym domu i zaglądanie jak u siebie to zdecydowanie przegięcie. Też tego nie lubię i na pewno bym na to nie pozwoliła, jako mama ;) Nie znoszę też tego przeszkadzania w rozmowie, jeśli jest takie męczące i nieustanne, kiedy nie da się po prostu chwilę pogadać. Dużo też jednak zależy od wieku dziecka :) Czasami lepiej spotkać się bez dzieci ;)

Kropka4, mommy lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Dziewczyny ośmiornica przyszła 😍🐙 jestem zadowolona 🙂
    Madzko i AgaAgnieszka , a wasze już też dotarły? ☺

d7c3f95a93cd.jpg

Super wyglada,żałuję ze nie zamówiłam większej
    Moja niby między 1 a 7 ma byc, ale majówkowe paczki mi nie doszly jeszcze

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys - wczoraj nasluchalam sie kolezanek (ale one maja po jednym dziecku) że jakie to niektóre mamy są dziwne bo robią to i to 😄

Wydaje mi sie, że wraz z ilością dzieci zmienia sie podejście i czlowiek normalnieje 😄

Dzis po przygotowaniu obiadu położyłam sie na chwile na sofie i po chwili chwycil mnie skurcz! Na 100% był to ten przepowiadajacy bo podobny do tych z okresu tylko jednostajny, trwał z półtorej minuty ciągiem i był dużo bardziej bolesny. Nie byłam w stanie nawet sie obrócić! Jak tak maja wyglądać skurcze porodowe to ja dziękuję 😄

Ze strachu aż zainstalowałam aplikacje liczącą skurcze na telefonie 😄

Dobrze, ze chwycił mnie na narożniku...

Co do niegrzrcznych dzieci to nasi znajomi w 60% mają właśnie te high need baby 🤦‍♀️ naprawdę ich podziwiam bo ja po godzinych odwiedzinach odpoczywalam caly dzien a sprzątałam kolejne dwa 😄😄😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 15:20

MomOfBoys lubi tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e04c0b2d3d20.jpg[/ur. W sobotę zaczynamy 36tc 😳 to jest jakiś kosmos !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 15:17

Evli, Mirabelka02, Kagu3, megson91, agniecha2101, AgaAgnieszka1989, aniołkowa_mama, Asasa, Kindoll, MomOfBoys, YoYo85, MartitaS, m@rzenie, Kropka4, madu, Madzko, Bela, mommy, tym_janek, OranżadA, Namyria, Malutka_94 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Evli serio chciał przez okno wyjść? 😱 masakra. Strach dziecko na chwile zostawić bo jeszcze sobie krzywdę zrobi.
    No pierwsze co to się rzucił na parapet 🙆‍♀️ Okno otwarte bo duszno było. Moj mąż siadł przed oknem (w sumie to powinni rodzice go pilnowac🤔) bo wiadomo że czasem sekunda wystarczy to się Mały rzucał na niego i chciał się dostać do barierki 🤦🏻‍♀️
    Niby że on taki normalnie nie jest, za dużo ludzi, chciał się popisać...może.. co nie zmienia faktu że przy ludziach jest strasznie niegrzeczny 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 15:25

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja weź Ty się schowaj z tym zdjęciem 😜 Gdzie Ty przytyłaś 😳 Laska z Ciebie !😁

tym_janek lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, przybijam piątkę, też przed pierwszą córką miałam mieć najlepiej ułożone dziecko na świecie, które wychowywane w miłości i szacunku bez mrugnięcia okiem wszystko będzie rozumiało i zachowywało się tak "jak trzeba". Hahahaha. Mało wiedziałam o dzieciach :)

Nie martw się Kropka, znajdziesz w sobie cierpliwość, o której nawet siebie nie podejrzewasz. Bo prawda jest taka, że więcej się osiągnie spokojem niż nerwami. Ale jesteśmy tylko ludźmi i nie można się biczować, jeśli czasem te nerwy nam puszczą. Rodzicielstwo to ciężka praca nad sobą przede wszystkim :)

MomOfBoys, Kagu3, Kropka4, madu, tym_janek lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 kg już mam na plusie !

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Evli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    11 kg już mam na plusie !

Nie wiem gdzie, chyba w piętach 😅

MomOfBoys lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Nie wiem gdzie, chyba w piętach 😅

W udddachhh mych mięciutkich 😳 i ramionach. No i brzuchoool 😁

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Proszę Cie nie wstawaj zdjec Wpedzasz ludzi w kompleksy 😁🤣

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzień dobry ☕

czytam o Waszych problemach ze spaniem... ja w sumie też mam- mogłabym spać nob stop :p

darkestfear, Namyria lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny a slyszalyscie o tej masakrze co sie wydarzyla w Koszalinie? Tak nawet odnosnie Twojej wypowiedzi Evli, dwojka rodzenstwa 5 latek i 4 latka wypadli z wiezowca z 9 pietra, wszystko wskazuje na to, ze to byl po prostu tragiczny wypadek, rodzice trzezwi itd. ojciec w pracy, mama przygotowywala kolacje 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 16:08

• Evli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear czytałam właśnie o tym dziś 🥺 tragedia 🥺
    Ja będę zakładać blokady na wszystkie okna jak tylko Mała zacznie pełzać.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu i Flara podpisuję się pod tym co napisałyście o temperamencie dzieci.
    Moich chłopców też ciężko opanować. Można mówić tłumaczyć, a oni najpierw mówią "przepraszam, już nie będę" a potem robią znów to samo 🤦‍♀️ Ale nie zmienia to faktu, że za każdym razem zwracamy uwagę jak robią coś czego nie powinni.
    Mam koleżankę z tzw "trudnym" dzieckiem (po latach wyszło że to asperger) i jej bratowa zawsze ją krytykowała, że źle wychowuje syna, bo sama miała super grzeczną i ułożoną córkę. A potem ta bratowa urodziła chłopca i nagle okazało się, że ta sama matka, te same metody wychowawcze, a syna opanować się nie dało i mały diabełek w rodzinie 😆 Więc tak... Temperament dziecka ma duże znaczenie 😉
    Z kolei przypadek opisywany przez Mamuśkę to już ewidentnie złe wychowanie, bo 10 lat to już duże dziecko.

madu, tym_janek lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    I na takie widoki tez trzeba być gotowym. Właśnie moja najczęściej nie bałaganiiąca 2,5 latka poszła jakieś 40 min temu do pokoju zrobić mi laurkę. Właśnie do niej zajrzałam i pokój wyglada tak:

72f02d97e2de.jpg

Ale jeszcze tworzy, teraz w ruch poszły nożyczki. Daje jej jeszcze 15 min i może przekonam do drzemki lub posprzątania - z każdej opcji będę szczęśliwa :)
    No to nasz salon wygląda podobnie. Co posprzątam to za chwilę wszystkie swoje zabawki (i nie-zabawki także 😅) są na nowo pororzucane. W sypialni na parapecie mielismy ramki ze zdjęciami to już dwie są popsute. Aniołek porcelanowy już bez skrzydła 🙈 Ogólnie to moje dziecko obecnie psuje wszystko co wpadnie jej w ręcę 🤷🏼‍♀️

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu 😭 moja mama coś o tym mówiła 😭
    Tak odnosnie- u mnie w domu nie ma rolet sznurkowych, (teraz kupujemy bezsznurkowe), po tym, jak dziecko jednej z koleżanek mało się nie powiesiło na sznurku jak zaczęło chodzić.
    Druga koleżanka mi opowiadała, jak weszła do pokoju a jej syn stał na parapecie na wylocie, w ostatniej chwili go złapała. Noże wysoko, ostre rzeczy też, żadnej chemii nisko(przy 3 latce to już w ogóle trzeba uważać, bo bierze podstawkę taka do umywalki i sięga wszędzie). Niby wiem, że by się nie napiła raczej już Domestosa, ale to tylko dziecko, a dzieci mają różne pomysły.
    Ja trochę w tej kwestii jestem też przewrażliwiona, po tym, jak się nasłuchałam właśnie różnych wypadków z udziałem dzieci. Dużo nie trzeba :(

tym_janek lubi tę wiadomość

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Liczę po cichu, że się obróci, ma jeszcze troszkę czasu ale jak na następnej wizycie dalej będzie pośladkowo to powoli zacznę tracić nadzieję ( to będzie akurat koniec 35 tyg.) O obrocie zewnętrznym dowiedziałam się tu z forum jak Zazu pisała ale nie biorę tego pod uwagę, jakoś mnie to przeraża chociaż cc też mi się nie uśmiecha bo boje sie komplikacji przy następnej ciąży... Ale w sumie lepiej być świadomym porodu SN i cc bo nawet rozpoczęty porod SN może się zakończyć cięciem i wtedy kobiety też są w szoku. Chociaż jakbym nie urodziła to na pewno jakiegoś szoku doznam 😅
    W sumie i przy SN mogą być komplikacje i przy cc. Wszystko ma plusy i minusy ale mimo wszystko wolałabym naturalnie. A Ty myślałaś o tym obrocie zewnętrznym? Ja nawet wątpię, że w pobliskich szpitalach u mnie stosują taką praktykę.
    To jesteśmy praktycznie w takiej samej sytuacji, też na kolejnej wizycie zobaczymy co i jak (35 tydz). Bardzo chciałabym naturalnie pod kątem następnego lub następnych porodów ale jakoś mocno utkwiło mi w głowie, jak lekarka powiedziała że czasu wód i miejsca coraz mniej... Gdyby ona robiła obrót nie balabym się ale u niej w szpitalu nikt nie robi, z resztą na 8 szpitali w okolicy robi tylko jedna lekarka w małym powiatowym szpitalu a gdyby tam coś zadzialo się z dzieckiem przewożą je do sąsiedniego miasta. Przyznam że paraliżuje mnie strach, że coś mogłoby się nie udac i zabiorą mi córcie. Mimo że wiem że w wielu przypadkach obrót się udaje, jeśli sama nie obróci się schowam ambicje i plany do kieszeni i zdecyduje się na CC. Mój partner popiera tą decyzję. Mocno jednak liczę na to że się obróci i niepotrzebnie się martwię ale ona od dobrych dwóch miesięcy nie zmienia pozycji, co badanie jest ułożona tak samo, kopie w tych samych miejscach (ciągle mam obite zebra z prawej strony - dobrze że chociaż pęcherz matce oszczędza😂).

0d1yhqvke2vztk4w.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ