❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlara wrote:Najczęściej cukry maks do kilku dni po porodzie wracają do normy, ale warto je jeszcze kontrolować. Bo zdarza się niestety choć bardzo sporadycznie że cukrzyca zostanie
Lekarze zalecają powtórzyć test obciążenia glukoza ok 6 tygodni po porodzie.
A wy wiecie może ile kcal potrzebuje matka karmiącą? Tak 1800 kcal jest ok? Czy to trzeba jeść wiecej? Nie ukrywam że chciałabym się w miarę szybko wziąć za siebie, bo wątpię że te 11 kg(jak na razie) które przytyłam spadnie od razu jak urodze🙈 A z ćwiczeniami to widomo, trzeba poczekać -
czekamynaorzeszka wrote:A jak tu zaakceptować to zaproszenie? Bo mi się nic nie wyświetla.
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wysłałam wiadomości
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Mamuśka☺️ wrote:Nawet nie strasz 😳 ja już mam dość tej cukrzycy.. Będę robić i test obciążenia Glukozy i insuliny po tych 6 tyg.
A wy wiecie może ile kcal potrzebuje matka karmiącą? Tak 1800 kcal jest ok? Czy to trzeba jeść wiecej? Nie ukrywam że chciałabym się w miarę szybko wziąć za siebie, bo wątpię że te 11 kg(jak na razie) które przytyłam spadnie od razu jak urodze🙈 A z ćwiczeniami to widomo, trzeba poczekać
Ale z ta cukrzyca to się naprawdę bardzo sporadycznie zdarza.
Z ograniczaniem kalorii daj sobie chwile, serio, poczekaj przynajmniej te 2-4 tygodnie a najlepiej z 6 aż organizm się przyzwyczai do nowej sytuacji. Laktacja się unormuje, hormony się unormują, dziecko się unormuje.
Nie mówię żeby w tym czasie jeść za dwoje ale nagle odcięcie organizmu od kalorii może spowodować spadek nastroju, sił a i jedno i drugie na początku jest bardzo ważne.
A może się miło zaskoczysz i kilogramy będą spadać powoli same.
Przy karmieniu zalecają od 300 do 500 kcal więcej niż normalne zapotrzebowanie.
Mamy ten komfort że rodzimy w lecie, wiec polecam dużo, dużo spacerów, na początek idealne na rozruszanie się po tych 9 miesiącach,Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 18:07
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
czekamynaorzeszka wrote:Kochana mi nie działa ten link. A jak innym działa czy nie?
powinien zadziałać
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Przyznam że nie wiem właśnie co zabrać do jedzenia przy cukrzycy.. czekolada z orzechami marzy mi się więc pewnie je wezmę ale mam jakiegoś stracha przed pierwszą dwójką po porodzie i boję się zaparć. Najwyżej przywiozę z powrotem do domu ale nie wydaje mi się, pewnie się skusze 😉 ostatnio w Auchan dorwałam z bakalandu jakiś niby baton z kokosem, chia i czyms jeszcze bez cukru i po nim cukier poniżej 100 więc pewnie kupię ze dwa a jak będę przy okazji to zobaczę czy są inne smaki. Był całkiem smaczny, zero czekolady, w sumie same ziarna.
Pewnie do tego jakieś biszkopty, Petitki albo pieczywo chrupkie i pasztet, może kabanosy 😂 coś muszę wymyślić bo jak teraz jem co 2 godz to z glodu tam padnę a sklep moim szpitalu nieczynny do odwołania. I wolałabym wziąć coś czego nie będę musiała przechowywać w lodówce, jakoś nie mogę się przekonać do wspólnych lodówek czy to w szpitalu, czy w pracy...
-
aniołkowa_mama wrote:dziewczyny założyłam w końcu tę grupę na fb
jeśli któraś jest zainteresowana to dajcie znać i na priv wyślę namiary
Ja jestem chętna! 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Aniolkowa ja tez chce 🥰7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyFlara wrote:Ale z ta cukrzyca to się naprawdę bardzo sporadycznie zdarza.
Z ograniczaniem kalorii daj sobie chwile, serio, poczekaj przynajmniej te 2-4 tygodnie a najlepiej z 6 aż organizm się przyzwyczai do nowej sytuacji. Laktacja się unormuje, hormony się unormują, dziecko się unormuje.
Nie mówię żeby w tym czasie jeść za dwoje ale nagle odcięcie organizmu od kalorii może spowodować spadek nastroju, sił a i jedno i drugie na początku jest bardzo ważne.
A może się miło zaskoczysz i kilogramy będą spadać powoli same.
Przy karmieniu zalecają od 300 do 500 kcal więcej niż normalne zapotrzebowanie.
Mamy ten komfort że rodzimy w lecie, wiec polecam dużo, dużo spacerów, na początek idealne na rozruszanie się po tych 9 miesiącach,Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 18:24