❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynthia wrote:Cześć Dziewczyny. Jeśli są tu osoby w takiej samej sytuacji jak ja i wiele innych kobiet, oszukane przez państwo pod płaszczem ZUSu, zapraszam na grupe na FB. Poniżej przesyłam link.
Niektóre może nawet jeszcze o tym nie wiedzą, ale jeśli Wasza firma przyjęła tarczę antykryzysową to ZUS zabierze Wam sporą część macierzyńskiego po porodzie. 😡😠😡😠
Link do grupy:
https://www.facebook.com/groups/282556803001367/?ref=share
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ja dzisiaj wpadłam do KappAhla i kupiłam kilka ciuszków na później. Dobrze kojarzę, ze Newbie wypadają trochę większe?
Ostatnio tez było pytanie o olej do masażu krocza i dzis moja polożna mówiła, ze olej ze słodkich migdałów zawiera dużo witaminy E i można go stosować samego, natomiast jeśli używamy innego oleju to powinnismy dodawać witaminę E z kapsułki. Rzeczywiście nie można stosować masażu przy infekcji i skracającej się szyjce. Ja nie mam żadnych objawów infekcji, wiec robię masaż po kąpieli, ale jakoś nie wczuwam się specjalnie. No, ale mysle, ze każde nawilżenie będzie pomocne. Dzisiaj na spotkaniu z polożna pisałyśmy plan porodu, fajna sprawa, żeby nie zapomnieć o tych najważniejszych rzeczach. Muszę to tylko przepisać na komputerze i włożyć do torby.
Evli, Nadzieja u mnie to samo, mała szaleje pod koszulka, a jak podniosę to od razu spokój. Dzisiaj zrobię próbę z latarkaKagu3, Evli, polin, Kindoll, darkestfear, AgaAgnieszka1989, pati_zuzia83, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
Cynthia wrote:Czy był taki okres, że pracodawca zmniejszył pracownikom wymiar etatu?
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
i_ka wrote:Ja dzisiaj wpadłam do KappAhla i kupiłam kilka ciuszków na później. Dobrze kojarzę, ze Newbie wypadają trochę większe?
Ostatnio tez było pytanie o olej do masażu krocza i dzis moja polożna mówiła, ze olej ze słodkich migdałów zawiera dużo witaminy E i można go stosować samego, natomiast jeśli używamy innego oleju to powinnismy dodawać witaminę E z kapsułki. Rzeczywiście nie można stosować masażu przy infekcji i skracającej się szyjce. Ja nie mam żadnych objawów infekcji, wiec robię masaż po kąpieli, ale jakoś nie wczuwam się specjalnie. No, ale mysle, ze każde nawilżenie będzie pomocne. Dzisiaj na spotkaniu z polożna pisałyśmy plan porodu, fajna sprawa, żeby nie zapomnieć o tych najważniejszych rzeczach. Muszę to tylko przepisać na komputerze i włożyć do torby.
Evli, Nadzieja u mnie to samo, mała szaleje pod koszulka, a jak podniosę to od razu spokój. Dzisiaj zrobię próbę z latarka
Też dzisiaj zamówiłam to body ❤️
i_ka lubi tę wiadomość
-
i_ka wrote:Ja dzisiaj wpadłam do KappAhla i kupiłam kilka ciuszków na później. Dobrze kojarzę, ze Newbie wypadają trochę większe?
Evli, Nadzieja u mnie to samo, mała szaleje pod koszulka, a jak podniosę to od razu spokój. Dzisiaj zrobię próbę z latarka
Super ubranka😻
Tak wypadają większe 😊i_ka lubi tę wiadomość
-
Cynthia wrote:Cześć Dziewczyny. Jeśli są tu osoby w takiej samej sytuacji jak ja i wiele innych kobiet, oszukane przez państwo pod płaszczem ZUSu, zapraszam na grupe na FB. Poniżej przesyłam link.
Niektóre może nawet jeszcze o tym nie wiedzą, ale jeśli Wasza firma przyjęła tarczę antykryzysową to ZUS zabierze Wam sporą część macierzyńskiego po porodzie. 😡😠😡😠
Link do grupy:
https://www.facebook.com/groups/282556803001367/?ref=share
Link nie działa. Jak nazwa grupy?
Moja firma skróciła etaty pracownikombdo 80%
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
No i poszłam do dentysty 🙈 dostałam kamizelkę z ołowiem ale i tak przeswietlenie nie wyszło 🤦🏻♀️🙆♀️ Jakaś nieudolna była ta asystentka 🥴 Dentysta znalazł mi jakiś ubytek ale skoro nie boli to mam się zgłosić po porodzie na wiercenie.. także w sumie to ta wizyta nic nie wniosła 🙄2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dziewczyny z Warszawy, pojawiła się informacja na FB szpitala o przywróceniu porodów rodzinnych na Zwirkach, ale partner musi mieć aktualny test na covid ważny 5 dni maks i to wykonany ta najdroższa metodą (test ok 500 zł)2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja dzisiaj miałam ciężka wizytę. Niestety z serduszkiem nic lepiej, a jeszcze gorzej:( oprócz problemu z zastawka dochodzi arytmia. Tak jak na poprzednim usg bylo słychac że serduszko ladnie bije, tak dzisiaj bylo wyraznie slychac ze cos nie tak. Dzisiaj moje usg trwało godzinę czasu i sprawdzała przez ten czas w głównej mierze to serduszko. Mam chyba z 30 zdjęć serduszka z każdej strony. Aż ze stresu się tam poplakalam.
Ale pozostaje czekać do porodu z dalszą diagnoza. Już wiem że poród w Matce Półce przy obecnosci kardiologa. Za 3 tygodnie mam wizytę jeszcze u ginekologa i ustalimy termin cięcia. Prawdopodobnie będzie to pierwszy tydzień sierpnia
A poza tym mały cały czas rośnie swoim wymiarem. Dosłownie każdy parametr przez te 2 tygodnie od ostatniego usg urósł równo 2 tyg do przodu:) waży już 2100 i odpowiada na 33t6d. Łożysko ok, przepływy ok, szyjka jak stwierdził doktor perfecto, ale nie wiem ile ma 😉 szkoda tylko że matkę wpedza w strach z tym serduszkiem -
Flara wrote:Dziewczyny z Warszawy, pojawiła się informacja na FB szpitala o przywróceniu porodów rodzinnych na Zwirkach, ale partner musi mieć aktualny test na covid ważny 5 dni maks i to wykonany ta najdroższa metodą (test ok 500 zł)
-
Flara wrote:Dziewczyny z Warszawy, pojawiła się informacja na FB szpitala o przywróceniu porodów rodzinnych na Zwirkach, ale partner musi mieć aktualny test na covid ważny 5 dni maks i to wykonany ta najdroższa metodą (test ok 500 zł)
W przypadku porodu siłami natury to jest nie do wykonania praktycznie badanie kosztuje 490 zł i jest ważne tylko 5 dni. A co z osobami, które nie stać na tak drogie badanie? Moim zdaniem to kpinadarkestfear lubi tę wiadomość
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj byłam u psychoterapeutki, w tym szpitalu w którym rodzę żeby wydała zaświadczenie o tokofobii. Oczywiście załatwione wszystko po znajomosci. Myślałam że to formalność, a spędziłam na rozmowie 1.5h.
I powiem Wam że miło było z kimś obcym porozmawiać o swoich lękach. Bardzo dużo mówiła o samoakceptacji, żeby nie wymagać od siebie niewiadomo czego, że instynkt macierzyński może pojawić się później i żeby tez nie robić sobie z tego tytułu wyrzutów.
Ale najważniejsze to mówiła żeby zacząć myśleć o sobie i swoich potrzebach, wyrażać je przy partnerze, płakać kiedy jest taka potrzeba i przede wszystkim to być asertywnym. Powiedziała że jak położne na przykład będą straszyły że dziecko nie przybiera na wadze i nie puszczą do domu, albo będą zmuszały do kp a ja nie będę chciała to krótko i zwięźle się sprzeciwić, powiedzieć „Nie, dziekuje”, „nie, nie chce” i się nie przejmować, bo bardzo dużo robi szaleństwo hormonów zarówno w ciąży jak i po porodzie.
Oczywiście się spłakałam przy tym wszystkim, wiec na koniec nauka oddechu żeby uspokoić i wyrzucić złe emocje. Mam zamiar ćwiczyć w domu.
Dostałam pełno próbek, nawet butelki z Aventa mi dała, sudocremy, pełno mini emolientow i próbek maści na odparzenia.
Powiedziała że jak będę czuła potrzebę to mam dzwonić.
Btw. Wiedzialyscie że miesiąc po porodzie trwa zanim nasze narządy wrócą na miejsce? Tzn. Serce, jelita itd.
Byłam w szoku.
darkestfear, Mamuśka☺️, Kagu3, Kindoll, ticia9, Bela, mommy, AgaG88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie tez trzeba w szpitalach miec test ktory wazny jest 5dni, wez sie wstrzel w porod, yhy. Jedynie moge liczyc na cud, ze zniosa te testy..
Dziewczyny ktore nie doczytaly, mamy grupe na fejsie, wiec jak ktoras jest chetna to dawajcie! ogolnie wygodniej tammegson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
darkestfear wrote:U mnie tez trzeba w szpitalach miec test ktory wazny jest 5dni, wez sie wstrzel w porod, yhy. Jedynie moge liczyc na cud, ze zniosa te testy..
Dziewczyny ktore nie doczytaly, mamy grupe na fejsie, wiec jak ktoras jest chetna to dawajcie! ogolnie wygodniej tam
To jest nie realne, jeszcze pewnie bym się skusiła gdyby test kosztował + - 100 zł, ale nie 500. No bez przesady. Trochę się wkurzyłem, bo do tej pory w tym szpitalu nie było porodów rodzinnych, wiec trąbili że je przywracają, ale na warunkach totalnie nie realnych.
Już bym wolała żeby w ogóle ich nie przywrócili, bo tak to tylko rozczarowanie.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka