X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Flara Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    Oo kurcze a to był mój plan B no cóż jakoś będzie to trzeba przetrawić i w razie czego będę rodzić bez narzeczonego. Mam nadzieję że przyjmą mnie na Żelazna 😊

No właśnie ja się nastawiłam na poród u nich, bo mają ostatnio bardzo dobre opinie, kiedy np na żelaznej, opinie ostatnio są coraz częściej negatywne głównie ze względu na przepełnienie a co za tym idzie mniejszą dostępność sal, personelu i problem z dostępem do bieżącej informacji.

Ja dumam teraz czy Inflancka czy Zwirki.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek zaprosilam Cie do przyjaciolek, moze umiem wyslac linka 🤣

Loczek:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was pije pokrzywę na zatrzymana wode w organizmie/Puchniecie nóg ? Czy my w ciąży możemy ją pić? Trochę się zaczynam bać bo zaczęły mi te nogi puchnąć, zbadam jutro mocz. Na szczęście ciśnienie mam w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 18:01

• Madzko Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Czy któraś z Was pije pokrzywę na zatrzymana wode w organizmie/Puchniecie nóg ? Czy my w ciąży możemy ją pić? Trochę się zaczynam bać bo zaczęły mi te nogi puchnąć, zbadam jutro mocz. Na szczęście ciśnienie mam w normie

Ja pije pokrzywe od początku ciąży, jako alternatywa dla wody.
    Ale nie miałam pojęcia że pomaga przy opuchniętych nogach i zatrzymaniu wody.
    Jakoś z przypadku od ostatniego tygodnia nie piłam pokrzywy i ciagle mam wrażenie nabrzmiałych stóp mimo że tego nie widać.
    Teraz się zastanawiam czy to rzeczywiście pokrzywa cały czas pomagała czy po prostu przyszły upały i tak się dzieje.
    Od jutra zaparzam dzbanek i będę się pilnować żeby pic, a nóż będzie poprawa 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 18:16

oar89n739mpxwn5r.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Loczek zaprosilam Cie do przyjaciolek, moze umiem wyslac linka 🤣
    Nie potrafię znaleźć zaproszenia 🤦
    Powinno być w wiadomościach i dalej w zaproszeniach?

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Ja pije pokrzywe od początku ciąży, jako alternatywa dla wody.
    Ale nie miałam pojęcia że pomaga przy opuchniętych nogach i zatrzymaniu wody.
    Jakoś z przypadku od ostatniego tygodnia nie piłam pokrzywy i ciagle mam wrażenie nabrzmiałych stóp mimo że tego nie widać.
    Teraz się zastanawiam czy to rzeczywiście pokrzywa cały czas pomagała czy po prostu przyszły upały i tak się dzieje.
    Od jutra zaparzam dzbanek i będę się pilnować żeby pic, a nóż będzie poprawa 😁
    A kupujesz taka sypaną w aptece? Czy taka zwykła gdzieś w sklepie.? Pokrzywa ogólnie moczopędna jest i za to jest polecana przy puchnieciu ale właśnie nie wiedzialam czy można w ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yep ta trzecia karta”zaproszenia”

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które biorą heparynę: na podstawie jakich badań i wyników lekarz zlecił stosowanie tego środka?nasłuchałam się dzisiaj opowieści koleżanki która straciła ciążę w 35 tygodniu z powodu zatorowości , której nikt nie wykrył w trakcie ciąży.

• Evli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Gwiazdka jejku co za stres ... rozumiem że byłaś u kardiologa? Trzymam kciuki, musi być dobrze 💪
    Mi narazie tu dobrze, jakoś ten Facebook nie przemawia do mnie 🙄

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie za kolorowo. Przepływy słabe, badają mnie i szukają powodu, na ostatnim USG z lepszym sprzętem mały ma ciut ponad 2000 kg, robią mi dwa razy dziennie ktg. Ktg z rana w normie. Teraz właśnie jestem podpięta. Zobaczmy jak ten wynik bedzie. Ogólnie przepływow nie da się poprawić nie na na to lekow. Tylko obserwacjami szybka reakcja jak będą bardzo źle. Ciążę chcą zakończyć wcześniej może już za 2-3 tygodnie, będą się starać jak najdłużej dociagnac. Jutro dostanę sterdydy na pluca, będę miała podpiętego holtera i zbiórke dobowa moczu. Może się tak zdarzyć że już tutaj zostanę do porodu, oby te 28 dni to moje dziecko wytrzymało. Organizm wytrzymał. Jestem dobrej myśli. Muszę być. Nic mi nie zostało jak trzymam się dobrych pozytywnych myśli i nie stresować sie. Każdy dzień na miarę złota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 19:10

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Pytanie do dziewczyn które biorą heparynę: na podstawie jakich badań i wyników lekarz zlecił stosowanie tego środka?nasłuchałam się dzisiaj opowieści koleżanki która straciła ciążę w 35 tygodniu z powodu zatorowości , której nikt nie wykrył w trakcie ciąży.
    Ja miałam zapisana ponieważ ok 10 tyg zrobiłam badanie na trombofilie wrodzona i wyszło mi że mam 2x mthfr. Dostałam acard i heparyne. Jednak źle zniosłam 1 zastrzyk i lek stwierdziła że dla mojego zdrowia psychicznego mogę jej nie brać ale cały czas biorę acard. Mam go brać do 34 tyg. Boję się co będzie potem jak odstawie i pewnie poproszę ja by na te końcówkę brać te heparyne. Badam też d dimery Aptt Inr ale to dla sibeie lekarz mi tego nie zleca
    No i zawsze mam sprawdzane przepływy na wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    U mnie nie za kolorowo. Przepływy słabe, badają mnie i szukają powodu, na ostatnim USG z lepszym sprzętem mały ma ciut ponad 2000 kg, robią mi dwa razy dziennie ktg. Ktg z rana w normie. Teraz właśnie jestem podpięta. Zobaczmy jak ten wynik bedzie. Ogólnie przepływow nie da się poprawić nie na na to lekow. Tylko obserwacjami szybka reakcja jak będą bardzo źle. Ciążę chcą zakończyć wcześniej może już za 2-3 tygodnie, będą się starać jak najdłużej dociagnac. Jutro dostanę sterdydy na pluca, będę miała podpiętego holtera i zbiórke dobowa moczu. Może się tak zdarzyć że już tutaj zostanę do porodu, oby te 28 dni to moje dziecko wytrzymało. Organizm wytrzymał. Jestem dobrej myśli. Muszę być. Nic mi nie zostało jak trzymam się dobrych pozytywnych myśli i nie stresować sie. Każdy dzień na miarę złota.
    Będzie dobrze 🥰trzymam za Was kciuki ✊ dobrze ze jesteś pod opieką lekarzy

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Mi narazie tu dobrze, jakoś ten Facebook nie przemawia do mnie 🙄

Mi też lepiej jest tutaj ale dołączyłam na FB - postaram się zaglądać tu i tu ale nie wiem kiedy... Ciężko nadrabiac forum a gdzie jeszcze czas na fb🤔 Z resztą ja nie umiem korzystać z FB 😝

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka i Mildred trzymam kciuki, żeby z maluszkami było wszystko dobrze.

Mildred jesteś na normalny oddziale czy na parterze na oddziale izby przyjec. Mysle, ze możesz się przygotować na pobyt do rozwiązania, ale najważniejsze teraz jest, żebyś była pod stała opieka. Mysle, ze w szpitalu bedziesz czuła się bezpieczniej.

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred kurcze trzymaj się tam! Co to się dzieje😔 oby jeszcze te 3 tyg chociaż✊

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaGwiazdka przytulam mocno 😘❤ myślałam, że ten ogólny antybiotyk wyeliminuje problem. Najważniejsze, że mały rośnie w dobrym tempie i oby po porodzie znalazł się powód tych zaburzeń pracy serduszka... Trzymaj się dzielnie 😘

Mildred kochana przykro mi, że się pojawił problem z tymi przepływami na końcówce. Obyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku ale wiadomo, że wszystko dla dobra dziecka. Ech na tej ostatniej prostej człowiek powinien być spokojny i czekać na maleństwo, a tutaj takie problemy się pojawiają. Trzymaj się 😘

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Mildred Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Gwiazdka i Mildred trzymam kciuki, żeby z maluszkami było wszystko dobrze.

Mildred jesteś na normalny oddziale czy na parterze na oddziale izby przyjec. Mysle, ze możesz się przygotować na pobyt do rozwiązania, ale najważniejsze teraz jest, żebyś była pod stała opieka. Mysle, ze w szpitalu bedziesz czuła się bezpieczniej.
    Na odziale położnicza ginekologicznym od wczoraj. Przygotowuje się psychicznie na to właśnie że zostanę do rozwiązania.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- Mała Gwiazdko, Mildred, dużo pozytywnej energii dla Was !!
    Mildred jesteś w szpitalu, maluszek jest duży, silny, mam nadzieję, że jeszcze wytrzymacie w dwupaku trochę, najważniejsze, że rozpoznano, że coś się dzieje i teraz ✊✊✊ leż odpoczywaj oszczędzaj się, jak najdłużej w dwupaku ❤️❤️

Mała Gwiazdko, trzymam kciuki za to śliczne małe serduszko ❤️ będziesz teraz miała zwiększoną opiekę ginekologiczną? Moja Ala miała co prawda wadę, która często sama zanika- drożny otwór owalny i przewód tętniczy Bottalla, ale pamiętam swój stres, gdy rozpoznano to po porodzie i przez rok byliśmy pod kontrolą kardiologa- pamiętam, jak się bałam, gdy zaczęła raczkować, że serduszko jest osłabione, na szczęście u nas wada rzeczywiście się cofnęła, co prawda ma jeszcze lekkie szmery, ale nie ma żadnych objawów
    Także kochana- teraz przygotowujecie się do rozwiązania pod specjalistyczną opieką, dzięki Bogu, że mamy czasy, w których wada serduszka jest szybko diagnozowana i leczona. Mamy tu małych wojowników i przesyłam dużo dużo wsparcia ❤️❤️❤️

Mildred lubi tę wiadomość

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek:) wrote:
    Poproszę namiary na grupę FB.

Mała gwiazdka trzymam kciuki żeby z dzieckiem i jego serduszkiem wszystko było dobrze. Może warto jeszcze przed porodem wybrać się do kardiologa na echo serca dziecka?
    Ta lekarka co robi usg ma specjalizację i certyfikaty od echa serca i myślę że je robi teraz właśnie. Pracuje też w Matce Polce więc wierzę że wie co mówi. Zastanawiam się czy iść na inną konsultację ale chyba niewiele to zmieni obecnie. Najważniejsze to urodzić w jednym z najlepszych szpitali w Polsce ,a podwzględem wad kardiologicznych chyba najlepszym i mieć nadzieję że wszystko będzie dobrze. Jedyne na co się nastawiam na razie to na dłuższy pobyt w szpitalu gdyby coś było nie tak i osiąganie mleka po porodzie gdyby mały nie mógłby być ze mną.
    Dzisiaj zamawiam laktator. Wezmę medele swing flex. Któraś wrzucalam tutaj ostatnio linki o wybraniu rozmiaru lejka. Podrzucicie raz jeszcze? 😊

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:

Ja pije jedna dziennie herbatkę z pokrzywy i jedna z mięty. Słyszałam że zioła są nie wskazane ale pokrzywa w rozsądnych ilościach powinna tylko pomoc na te opuchnięcia.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ