X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Ja dołączyłam, ale w sumie ciężko śledzić tam wątki, bo dziewczyny piszą jak szalone więc nie idzie być na bieżąco ze wszystkim, wolę konwencje forum :)
    Też miałam takie myśli rano, haha. Ale jednak jak później na spokojnie czytasz wszystko, to da się to ogarnąć. I jeden wątek np jest omawiany pod jednym komentarzem, a nie 5 stron wstecz jak na forum. Więc po pierwszym szoku 😅 (nigdy wcześniej nie byłam w żadnej grupie) stwierdzam, że na FB jednak łatwiej się odnieść do danego tematu. Przyzwyczaisz się 😉

agniecha2101, Flara, Bela, Kropka4, Mamuśka☺️ lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Co lekarz to inaczej mówi , nie wiem dlaczego tak jest Chyba będę brała do skończonego 35tc. A co się stanie jak się będzie brało do końca ? Wiecie nie zapytałam lekarza z czym to się wiąże bo zabardzo nie wiem.

Aspiryna (Acard) rozrzedza krew, wiec chodzi tu o większe ryzyko krwawienia podczas porodu, dlatego też powinno odstawić się ją przed.

tym_janek lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Ja dołączyłam, ale w sumie ciężko śledzić tam wątki, bo dziewczyny piszą jak szalone więc nie idzie być na bieżąco ze wszystkim, wolę konwencje forum :)

Mam to samo nie umiem sie tam jeszcze połapać 😳😅

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak mnie bolą stopy aż nie do zniesienia😒 ale pół stosu ubranek wyprasowane. Jutro kolej na ostatnie pół

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wyprasowałam ubranka do szpitala i jakoś nie chce mi się zabierać za resztę. Najwyżej mąż to ogranie i pewnie się do tego bardziej przyłoży niż ja, bo ja to prasuje po łebkach.

Nie ukrywam że nie mam pewności co dokładnie dla dziecka zabrać do szpitala. O wiele łatwiej było jak rodziłam w październiku, wiadomo było że będzie zimno, to wszystko na długi rękaw + pajace + ciepły kocyk a teraz to taka loteria, jedne dzieciaki będą tolerować krótki rękaw i kocyk inne będą marznąć i średni kocyk może być za cienki.
    W razie czego młoda będzie chodziła we wszystkim co przywiozę na raz i niech się tylko nie ubrudzi za szybko, bo się zapasy ubranek skończą :)

W wekend chce skończyć pakowanie torby i niech czeka na swoją kolej. A teraz łyknęła nospe bo mnie coś rwie w boku i podbrzuszu, mam nadzieje że to tylko naciągnięte mięśnie, zwłaszcza że wszystkie moje wdzianka szpitalne mokre wiszą na suszarce więc to nie jest dobry czas na takie zabawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 23:38

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Marta też tak mam 😔 Sto scenariuszy dziennie... Do wtorkowego usg jajko zniosę 🤕
    Ostatnio lekarz coś namieszał z dopplerem, przez „dziwne” ułożenie Małej ciężko mu było je uchwycić, powiedział że wszystko dobrze, ale w karcie wcale te parametry dobre nie były (zobaczyłam w domu). Przyjęłam że skoro waga piękna to przepływy musza być dobre, ale wątpliwości zostały ...
    Za dużo myślimy,często nie mamy wpływu na wiele kwestii,ale boję się uwierzyć,że będzie ok by się nie rozczarować.Juz chciałabym opuścić garde i po prostu cieszyć się z tych ostatnich tygodni a nadal nie mogę.Mam nadzieję że nie będę tak przewrażliwiona matką jak jestem przewrażliwiona w ciąży

• Bela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Aspiryna (Acard) rozrzedza krew, wiec chodzi tu o większe ryzyko krwawienia podczas porodu, dlatego też powinno odstawić się ją przed.

Niby tak ale ja biorę heparynę która typowo rozrzedza krew i jej się nie odstawia dopiero miesiąc po porodzie. Tylko ten Acard każą odstawiać.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Link nie działa. Jak nazwa grupy?

Moja firma skróciła etaty pracownikombdo 80%

Hmm... Dziwna sprawa. U mnie działa. 🤔 Nazwa grupy: Matki pokrzywdzone o ustawę antykryzysową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 00:30

atdc20mmyu84cdr0.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, alenas tu doswiadcza na tym finale :/ Kciuki aby wszystko bylo dobrze z serduszkiem, i aby w szpitalu zycie bylo znosne, a nasze maluchy trzymaly sie w brzuchac chociaz do tego skonczonego 37 tc.

Zatrzymanie wody, obrzeki i dretwienie na tym etapie to niestety standard. A prawdziwe puchniecie to bedzie po porodzie jeszcze. Ale to poza dyskomfortem nie jest dla nas i dla maluszkow grozne i na szczescie szybko samo potem mija :)

Ja dzis sie strachu najadlam, bo maly tak jak bryka caly czas tak dzis cisza totalna przez caly dzien. Dopiero wieczorem sie ruszyl ale to tez na spokojnie. Po sterydach podobno tak czesto jest, wiec nie panikowalam na tyle aby leciec do szpitala, no ale byl stres. Teraz juz fika standardowo na noc, wiec mysle, ze jest ok :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2020, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek, mam wrazenie, ze Ciebie czesto wiedza ratuje przenika :)

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Niby tak ale ja biorę heparynę która typowo rozrzedza krew i jej się nie odstawia dopiero miesiąc po porodzie. Tylko ten Acard każą odstawiać.
    Tez właśnie tego nie rozumiem.
    Muszę pogadać z ginekolog by brać dłużej ten acard bo jakoś się czuje bezpieczniej z nim. Zwłaszcza że na usg prenatalnymi wyszło mi dość duże ryzyko porodu miedzy 34a 37tyg. I ten lekarz mówił że dobrze ze mam acard. Ale nie wiem czy to tylko takie ich wyliczenia czy to na prawdę tego się muszę trzymać i uważać?

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie na fb wygodnie pisze troche przejrzyściej jest ;) ciezko sie tylko narazie polapac kto jest kto

agniecha2101 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A kupujesz taka sypaną w aptece? Czy taka zwykła gdzieś w sklepie.? Pokrzywa ogólnie moczopędna jest i za to jest polecana przy puchnieciu ale właśnie nie wiedzialam czy można w ciąży :)

Mamuśka od kiedy odkryłam Lipton pokrzywa-mango i melisa- wiśnia, melisa-granat to pije tylko to 😊
    Jestem fanem herbat i ziół ale jakoś nigdy mnie te odmierzanie i parzenie liści nie rajcowało, wiec zawsze gotowizna 😊

oar89n739mpxwn5r.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Dziewczyny, alenas tu doswiadcza na tym finale :/ Kciuki aby wszystko bylo dobrze z serduszkiem, i aby w szpitalu zycie bylo znosne, a nasze maluchy trzymaly sie w brzuchac chociaz do tego skonczonego 37 tc.

Zatrzymanie wody, obrzeki i dretwienie na tym etapie to niestety standard. A prawdziwe puchniecie to bedzie po porodzie jeszcze. Ale to poza dyskomfortem nie jest dla nas i dla maluszkow grozne i na szczescie szybko samo potem mija :)

Ja dzis sie strachu najadlam, bo maly tak jak bryka caly czas tak dzis cisza totalna przez caly dzien. Dopiero wieczorem sie ruszyl ale to tez na spokojnie. Po sterydach podobno tak czesto jest, wiec nie panikowalam na tyle aby leciec do szpitala, no ale byl stres. Teraz juz fika standardowo na noc, wiec mysle, ze jest ok :)
    Dziś dostanę sterdydy czyli mam się przygotować że młody będzie, może być spokojniejszy ? Jak tak i u mnie się zdarzy zarzycze sobie ktg. Właśnie jestem podpięta pod ktg, wygląda to dobrze chodź zobaczę cię położna powię, oni tutaj bardzo mało mówią, trzeba je ciągnąć za jezyki. Skurczy brak, wczoraj oddpadl mi znowu kawałek śluzu czopowego, ale szyja w środę ładna była. Jakoś ten mój organizm się powoli przygotowuje na poród oby nie za szybko. Tutaj leży że mną dziewczyna która już w 35 tyg leżała na porodówce że super skurczami a teraz 39 tydzień i we wtorek ma cc. Przypadki są różne, oby te dzieci nasze do tego 37 tyg wylegaly się jeszcze.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Mamuśka od kiedy odkryłam Lipton pokrzywa-mango i melisa- wiśnia, melisa-granat to pije tylko to 😊
    Jestem fanem herbat i ziół ale jakoś nigdy mnie te odmierzanie i parzenie liści nie rajcowało, wiec zawsze gotowizna 😊
    Myślisz, że tej pokrzywy jest tam wystarczająca ilość na ewentualne opuchnięcia? A mogłabyś spojrzeć w skład? Bo nie wiem czy szukać tego Liptona.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Ooo nie piłam tych ale poszukam czy są gdzieś koło mnie w sklepie😁 ciekawe ile tam jest tej pokrzywy?

• Mildred Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodajcie mnie też do tej grupy na FB, będę z wami w lepszym kontakcie i tak leżę to poczytam odezwę się 😉

megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Myślisz, że tej pokrzywy jest tam wystarczająca ilość na ewentualne opuchnięcia? A mogłabyś spojrzeć w skład? Bo nie wiem czy szukać tego Liptona.

c374a7f30e67.jpg
    83c6704c9726.jpg

😊

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    c374a7f30e67.jpg
    83c6704c9726.jpg

😊
    Eeej... Lecę do sklepu 😁

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Eeej... Lecę do sklepu 😁
    Ja też 😁😁

MomOfBoys lubi tę wiadomość

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ