❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mamuśka☺️ wrote:Dziewczyny jak by któraś potrzebowała jeszcze stanika do karmienia to są super promocje w hm. Kupiłam 2pak za 30 zł z 99zl.
A jak dobrałaś sobie rozmiar ? Ja kupilam staniki do karmienia w rozmiarze 80C a jeden 80D i taki sam rozmiar wybrac w hm ?👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Mamuśka☺️ wrote:Dziewczyny jak by któraś potrzebowała jeszcze stanika do karmienia to są super promocje w hm. Kupiłam 2pak za 30 zł z 99zl.
Ja nie mam ani jednego. Stacjonarnie w hm czy online. Nie umiem się zabrać za kupienie takiego miękkiego. W takim zwykłym nie dało by rady nie mam jakiś mega wielkich piersi i się tak zastanawiam.
Nadzieja777 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Dalo by radę w zwykłym, zwłaszcza jak ma odpinane szelki, jest miękki u góry i da się go jakoś uchylić do karmienia.
Ja miałam straszny problem żeby dobrać rozmiar, bo nikt nie przewidział tego że można mieć mikro cycki i karmić, wiec w każdym pływam bo nie ma moich rozmiarów.
Teraz kupiłam taki zwykły miękki z odpinanymi szelkami.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyBela wrote:Ja nie mam ani jednego. Stacjonarnie w hm czy online. Nie umiem się zabrać za kupienie takiego miękkiego. W takim zwykłym nie dało by rady nie mam jakiś mega wielkich piersi i się tak zastanawiam.
Ja kupiłam 80B o te :
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0567532004.html
Nie wiem czemu online nie ma promocji. W sklepie dałam 30.99 zł za te 2. I jeszcze taki koronkowy czarny za 20 zł z 70.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 12:52
Madzko, Bela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZozo wrote:A jak dobrałaś sobie rozmiar ? Ja kupilam staniki do karmienia w rozmiarze 80C a jeden 80D i taki sam rozmiar wybrac w hm ?
Normalnie brałam zawsze w zwykłych sklapach 70-75A/b zależy jaki sklep. Ale np w esotiq mi dobierały kasjerki 65/70 B lub C. -
Dziekuje Kagu
Ja stanikow do karmienia uzywalam tylko na poczatku do czasu ustabilizowania laktacji (jakies 3 miesiace?), do tego czasu tez zdarzaly sie przecieki i rozmiar piersi "skakal". Po tym trudnym okresie wskoczylam w swoje staniki sprzed ciazy +100000 do kobiecosci
Pozniej kupilam sobie koronkowe miekkie staniki i przy takich juz zostalam, jaka wygoda i bardzo sexy.
Nie wiem jak jest przy duzych piersiach, ja mam male (65C) i o wiele wygodniej bylo mi wyciagac cycka po prostu z miseczki gora niz bawic sie w odpinanie tych karmnikow. No i tutaj te miekkie maja przewage nad push upami bo wygodniej.
Nie podwijalam tez bluzek od dolu tylko przez dekold karmilam, troche odchylalam i no problem. Nie mam w szafie ani jednego "laktacyjnego" ciucha, wszystkie zwykle sprzed ciazy a karmilam 2,5 roku wiec da sie bez tego obejscMadzko lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
A w kwestii dobierania rozmiaru to pamietajcie ze obwod wroci do tego sprzed ciazy. W ciazy sie zwieksza bo narzady wewnetrzne rozpychaja wszystko ale potem wraca do normy.
tym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dzień dobry ☕
nie ogarniam czasu ostatnio, w weekend mnie nie będzie albo tylko zajrzę, więc jeśli jeszcze któraś chce dołączyć do grupy na fb to piszcie mi na priv
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja tak samo, nie kupiłam ani jednej bluzki do karmienia a karmiłam prawie 2 lata. Mi natomiast było łatwiej od dołu się dobierać do cycków.
Ehhh ja już zdecydowanie mogłabym być po, przestało mi być wygodnie (o ile w ogóle ostatnio było) ale teraz to już jestem duża, źle mi wstać z podłogi , źle mi się schylić, źle przewrócić z boku na bok.
Jeszcze bardziej niż zawsze nienawidzę gotować i w ogóle jest już bee2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Zazu jest to dla mnie totalna abstrakcja !!! Ja mam tak jak Ty- niby wiem, niby rozumiem, niby to i tamto... a tak naprawdę w ogóle to do mnie nie dociera 😳 co to będzie, co to będzie 😳🙈🙈🙈
zazu lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Dzień dobry,
Mildred trzymam kciuki za Was, niech mały jeszcze posiedzi w brzuszku ❤️
Mała_Gwiazdka współczuję problemów z serduszkiem.
Zazu wyrazy współczucia
Ja również kupiłam miękkie biustonosze do karmienia. I pewnie do czasu stabilizacji będę ich używać (jeżeli się uda utrzymać laktacje).
My byliśmy dzisiaj na spacerze i wróciliśmy przemoczeni do suchej nitki. Zdecydowanie wolę jak świeci słońce. I pranie wyschnie i jakoś tak więcej energii mam. A i w koncu udało (zostaje tylko problem transportu) przeforsowac zakup nowej szafyMadzko lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam dwa staniki takie do karmienia i powiem wam że rozmiar miseczki wzięłam o dwa rozmiary większy a mimo wszystko po przymierzeniu jest na styk w obwodzie mam tak samo nie zmieniałam kurcze jak mi bardziej urosną to będę musiała chodzic wogole bez staników bo kupiłam 75G
-
Zazu - współczuję straty babci.
Właśnie zgadzam się odnośnie tego, co piszesz o wychowywaniu dziecko na grzeczne i posłuszne. Zdecydowanie wolałabym żeby moje dziecko było pewne siebie i przebojowe niż zahukane, bo takie dzieci później mają w życiu przerąbane - zarówno w szkole jak i w dorosłym życiu.
Ciekawe, co będzie z moim podejściem, bo póki co to nie wyobrażam sobie jechać z dzieckiem na wakacje i takie plany właśnie z mężem mamy, że mała trochę podrośnie i pojedziemy sami. Ale biorę pod uwagę, że może się moje myślenie zmienić. Spać bym chciała żeby spała w swoim łóżeczku, ale to dlatego, że się boję, że jej coś zrobię przez sen.
Co do obwodu pod biustem to różnie słyszałam, znam dziewczyny, którym po ciąży nie wrócił do poprzedniego rozmiaru, mimo, że wróciły do swojej figury i wagi. Gdzieś też czytałam, że żebra mogą się rozszerzyć i nie wrócić do poprzedniego układu, ale nie pamiętam źródła, więc to nie jest jakaś pewna informacja. Ale tak jak mówię, znam przypadki potwierdzające to.
Ja wzięłam się za pranie ciuszków. Już trzecia pralka idzie i jeszcze czwarta na pewno będzie Plus piąta z prześcieradłami i białymi rzeczami Nie spodziewałam się, że tyle tego mam. Dobrze, że teściowa mi poprasuje, bo tego nie cierpię i bym chyba zwariowała.
Co do biustonoszy - kupiłam jeden z Lidla i na razie nie planuję więcej, bo nie wiem jaki rozmiar będę mieć. Kupię jak już urodzę i będę karmić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:28
Madzko lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Wiesz tez jak to jest z tą waga. To że waga wróci do poprzedniej wysokości, nie znaczy że ciało też wróciło.
Ja jakieś 2 tyg po porodzie ważyłam tyle co przed nim, ale wyglądałam na zdecydowanie cięższą.
Bo mięśni nie było tylko dużo tłuszczyku. Tłuszcz jest lżejszy niż mięśnie. Wiec kilogram zbędnej tkanki tłuszczowej na plecach inaczej będzie wyglądać niż kilogram mięśni w tej okolicy.
Dopiero około 8 -9 miesięcy po porodzie jak człowiek się rozkręcił, spacerował, był aktywny (byłam leniwa i nie ćwiczyłam) ciało faktycznie wyglądało jak przed ciąża a nawet o wiele lepiej niż przed. I wszystkie ubrania i staniki tez pasowały jak ulał i lepiej.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka